X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś śpimy, śpimy i jeszcze raz śpimy ;) zachciało mi się mc flurry no to zajechałam, a że były nuggetsy w promocji...

Emisia35 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj totalne lenistwo...
    Zimno,deszcz za oknem więc nie ma mowy o spacerach...
    Obiad z wczoraj...istna laba :)
    Pojutrze prenatalne,doczekać się już nie mogę by zobaczyć maleństwo :)

• malka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień przespałam. A niby ładna pogoda u nas i miałam plan iść na spacer. A skończyło się na tym, ze obudziłam się o 10, z łóżka wylazłam o 11 a o 13:30 tak mi się zachciało spać ze musiałam się położyć i spałam znowu do 15:40! Masakra. Muszę się teraz zmobilizować do jakiegoś działania... a tak mi się mieć chce :(

ewulek lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widzę, że większość z Was ma tak samą leniwą niedzielę jak ja. Na tą chandrę i bezradność zaradziłam basenem. Przepłynęłam 42 długości basenu, zjadłam i spałam, spałam... :) Wkońcu doszłam do siebie. Co do jedzenia - nie mogę znieść mięsa i wędlin. Jeśli jest przemycone w zupie to i owszem, ale do ziemniaczków wolę sobie jajko usmażyć. I tak bardzo się cieszę, że zaczął się sezon na cytrus. Co do prenatalnych mam termin w 13 tc -na moje pytanie w rejestracji czy to nie jest za późno, babka najpierw zabiła mnie wzrokiem a później powiedziała, że będzie lepiej dla badającego. Mnie również nachodzą obawy ale głęboko wierzę, że maleństwo będzie zdrowe. Agnella ja również chyba się wybiorę do Rossmanna, muszę się zastanowić profilaktycznie nad kremem na rozstępy. Czy macie z tymi preparatami jakieś doświadczenie? Który byście polecały?
    Przy okazji, bardzo dziękuję za ciepłe przywitanie w Waszym gronie <3

oar8yx8dab4u94zl.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z teściową i synem na zakupach,babcia kupiła 4 body,butelkę,rożek,kocyk po kąpieli,nozyczki,termometr do wody i szczotkę z grzebieniem :) zaszalala :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Witajcie, widzę, że większość z Was ma tak samą leniwą niedzielę jak ja. Na tą chandrę i bezradność zaradziłam basenem. Przepłynęłam 42 długości basenu, zjadłam i spałam, spałam... :) Wkońcu doszłam do siebie. Co do jedzenia - nie mogę znieść mięsa i wędlin. Jeśli jest przemycone w zupie to i owszem, ale do ziemniaczków wolę sobie jajko usmażyć. I tak bardzo się cieszę, że zaczął się sezon na cytrus. Co do prenatalnych mam termin w 13 tc -na moje pytanie w rejestracji czy to nie jest za późno, babka najpierw zabiła mnie wzrokiem a później powiedziała, że będzie lepiej dla badającego. Mnie również nachodzą obawy ale głęboko wierzę, że maleństwo będzie zdrowe. Agnella ja również chyba się wybiorę do Rossmanna, muszę się zastanowić profilaktycznie nad kremem na rozstępy. Czy macie z tymi preparatami jakieś doświadczenie? Który byście polecały?
    Przy okazji, bardzo dziękuję za ciepłe przywitanie w Waszym gronie <3

Ja przez obie ciąże od początku smarowałam się oliwka bobini..dwa razy dziennie i.Ani jednego rozstępu nie mam, teraz praktykuje ten sam sposób.. z tym, że podobno, jak ktoś ma predyspozycje to i żadna mustella za miliony nie pomoże;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:27

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej nakupowalam wynalazkow dla ciezarnych i sie okazalo ze sklady byly tragiczne wiec wrocilam do mojego z the body shop. Tez 2x dziennie sie smarowalam i juz teraz tez zaczelam bo jako ze brzuch szybciej rosnie to juz mnie ciagnie skora. W pierwszej ciazy zawsze stal na stole zebym pamietala teraz juz tak nie zostawie bo mlody uwielbia sie kremowac wiec pewnie i sie bie i pol domu by wymazal.
    Po woli zaczynam sie 'stresowac' pepkiem. Okropnie bolesne bylo jak zaczal wylazic a ja tam bardzo wrazliwa jestem i straszny jest dla mnie pepek na wierzchu.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)
    Przede wszystkim miło witam nową mamusię-Agnieszkę-piękna historia z happy endem :)
    Oby u Orzeszków się ta sama sytuacja powtórzyła!

A my wczoraj po imprezce szybko padliśmy spać :) ja to nawet 1,5 godz przed imprezą się przespałam. Dziś po obiedzie też miałam sporą drzemkę. Aż się nie poznaję :o już obiad ledwo kończyłam, tak mi się spać chciało!
    Wczoraj na imprezce też wszyscy przeżywali naszą ciążę, a to też nasze 3 dziecko :) ale miłe to bardzo, więc cieszę się bardzo :)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U każdej leniwa niedziela :-) Przynajmniej troszkę się pobyczyłyśmy, w końcu się nam należy.
    Dziś mimo mdłości obżarstwo.
    Przed zajściem w ciąże z córeczką miałam monitoring, poszłam po duphka na wywołanie, choć dziwne było, że miałam śluz płodny, a tam dopiero owulacja się zbliżała, zaczęłam robić testy owulacyjne, pozytyw wyszedł w 27 dc.
    Eunice, to naprawdę szczęśliwy cykl, ładnie z mężem trafiliście :-)
    U mnie cykle też nieksiążkowe, nigdy co 28 dni, a nawet i co 40 dni.
    Orzeszku, myślałam o Tobie, mam dobre przeczucia, a przed miałam mieszane. Coś czuje, że dobrze się skończy, oby tak było i serduszko pięknie się rozhulało - tego Ci życzę!!!
    Moi rodzice jak rodzice, cieszą się, ale teściowie wniebowzięci - syn jedynak, także wnuków nigdy dość.
    Zapomniałam napisać, byłam w Rossmannie, a tam długaśna kolejka, wypchnełam bardziej brzuch mimo że i tak widać i babka w kasie mnie wzięła :-) :-) :-) Dobra jestem, już korzystam z przywilejów. W I ciąży bardziej się cykałam, tak teraz...:-)
    Czytacie książki, zapytam raczej czy macie na to czas? Ja dopiero teraz od urodzenia córci mogę sobie pozwolić. Nie mogę się odkleić, oczywiście jak tylko mam czas, od Zygmunta Miłoszewskiego.
    Malinka, przyjemne zakupki, widać, że teściowa się cieszy :-)
    Emisia, to u Ciebie już usg genetyczne, nie dziwię się, że doczekać się nie możesz, w którym tc jesteś :-)
    Ja chyba swoje przełożę na wcześniej z 12 grudnia na 9, będzie to równo 12 tc co do grosza.
    Agnieszka, w I trymestrze smarowałam oliwką Hipp, ma dobry skład, bez syfu...Potem kremem na rozstępy Pallmer's. Nie miałam i nie mam ani jednego dziada na brzuchu czy w jakimś miejscu, gdzie skóra się rozciąga.
    Lepiej brać coś z delikatnym składem. Ponoć Ziaja ma dużo syfu.
    U mnie również tendencja do pępków na wierzchu. Śmiesznie było jak zaczął ciemnieć, prawie czarnieć i przed każdą wizytą go szorowałam, aby przystojny gin nie pomyślał sobie, że brudna jestem. Na początku nie wiedziałam, że to przez hormony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 19:05

Emisia35, ewulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    U każdej leniwa niedziela :-) Przynajmniej troszkę się pobyczyłyśmy, w końcu się nam należy.
    Dziś mimo mdłości obżarstwo.
    Przed zajściem w ciąże z córeczką miałam monitoring, poszłam po duphka na wywołanie, choć dziwne było, że miałam śluz płodny, a tam dopiero owulacja się zbliżała, zaczęłam robić testy owulacyjne, pozytyw wyszedł w 27 dc.
    Eunice, to naprawdę szczęśliwy cykl, ładnie z mężem trafiliście :-)
    U mnie cykle też nieksiążkowe, nigdy co 28 dni, a nawet i co 40 dni.
    Orzeszku, myślałam o Tobie, mam dobre przeczucia, a przed miałam mieszane. Coś czuje, że dobrze się skończy, oby tak było i serduszko pięknie się rozhulało - tego Ci życzę!!!
    Moi rodzice jak rodzice, cieszą się, ale teściowie wniebowzięci - syn jedynak, także wnuków nigdy dość.
    Zapomniałam napisać, byłam w Rossmannie, a tam długaśna kolejka, wypchnełam bardziej brzuch mimo że i tak widać i babka w kasie mnie wzięła :-) :-) :-) Dobra jestem, już korzystam z przywilejów. W I ciąży bardziej się cykałam, tak teraz...:-)
    Czytacie książki, zapytam raczej czy macie na to czas? Ja dopiero teraz od urodzenia córci mogę sobie pozwolić. Nie mogę się odkleić, oczywiście jak tylko mam czas, od Zygmunta Miłoszewskiego.
    Malinka, przyjemne zakupki, widać, że teściowa się cieszy :-)
    Emisia, to u Ciebie już usg genetyczne, nie dziwię się, że doczekać się nie możesz, w którym tc jesteś :-)
    Ja chyba swoje przełożę na wcześniej z 12 grudnia na 9, będzie to równo 12 tc co do grosza.
    Agnieszka, w I trymestrze smarowałam oliwką Hipp, ma dobry skład, bez syfu...Potem kremem na rozstępy Pallmer's. Nie miałam i nie mam ani jednego dziada na brzuchu czy w jakimś miejscu, gdzie skóra się rozciąga.
    Lepiej brać coś z delikatnym składem. Ponoć Ziaja ma dużo syfu.
    U mnie również tendencja do pępków na wierzchu. Śmiesznie było jak zaczął ciemnieć, prawie czarnieć i przed każdą wizytą go szorowałam, aby przystojny gin nie pomyślał sobie, że brudna jestem. Na początku nie wiedziałam, że to przez hormony.
    Ano już...czas leci :)
    Badanie mam we wtorek,wtedy będzie to 12tc1d,
    a za tydzień 27.11.planowa wizyta.
    Juuupiii!!! :)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek tez w tym tygodniu miałam chyba że 3 razy wrażenie ze czuje bulgotki, ale uznałam ze to za wcześnie, szczególnie, że do szczupłych nie należę;)
    Emisia tez mam genetyczne we wtorek:) termin mamy na ten sam dzień, ciekawe czy maluszki będą podobnej wielkości:).

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Ewulek tez w tym tygodniu miałam chyba że 3 razy wrażenie ze czuje bulgotki, ale uznałam ze to za wcześnie, szczególnie, że do szczupłych nie należę;)
    Emisia tez mam genetyczne we wtorek:) termin mamy na ten sam dzień, ciekawe czy maluszki będą podobnej wielkości:).
    Będziemy weryfikować na bieżąco ;)
    Na którą godz masz we wtorek?

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również spędziłam leniwie niedzielę. Pół dnia grzalam się pod kocem. Czy tylko mi jest tak często zimno? Wiem, że temat był poruszany, ale jestem ciekawa jak to wygląda teraz.
    Genetyczne mam 04.12 I to będzie 12 i 5, ale z ostatniego usg dzidzia młodsza o kilka dni więc powinno być dobrze. Wiecie ile czeka się na wyniki badań ż krwi? Ż córką też robiłam, ale nie pamiętam.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad monitorem oddechu jeszcze się zastanawiam. Przy córce nie miałam, ale teraz zaczynam myśleć że może jednak..
    Co do łóżeczka to dokupimy drugie i będą w sypialni po dwóch stronach naszego łóżka;). Córka kolo męża a maluszek kolo mnie. Myślałam nad kołyską albo dostawką, ale są malutkie i tak naprawdę będą na chwilę.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 16.15 ale zawsze tłum ciężarnych i opóźnienia wiec pewnie wejdę kolo
    17.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Ja na 16.15 ale zawsze tłum ciężarnych i opóźnienia wiec pewnie wejdę kolo
    17.
    To ja będę już po.
    Mam na 15.30.
    Jutrzejszy dzień niech tylko zleci ;)

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też we wtorek prenatalne ale dopiero na 18.20 ale jutro na 19.30 mam mojego gin i juz tak się stresuje ze spać nie mogę :)

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia, Kokosanka ja również prenatalne mam na wtorek, a termin porodu na 04.06 :-)
    Z tym ze z om termin wychodzi na 07.06 ale już na 1 wizycie na usg wyszedł 04.06. To by się zgadzało z terminem owulacji bo była 3 dni wcześniej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczymy,która pierwsza ;)

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ