X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej,
    A nam USG genetyczne przepadnie bo jestem w szpitalu a dzisiaj zaczynam 13tydzien. Od lekarzy w szpitalu dowiedziec sie czy dziecko rozwija się prawidłowo graniczy z cudem .

Genetyczne można wykonać do 13+6 więc masz jeszcze prawie dwa tygodnie, może się uda po szpitalu :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A my jeszcze w piżamach.
    Dopiero zjedliśmy śniadanie,teeaz na kanapie pozwalam mu się ułożyć ;)
    Miłego dzionka!

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas ma wpaść teściowa bo chce pójść do pepco a jest koło mnie,jeszcze stwierdziła że coś kupi dla dzidzi :)
    Trochę mnie boli że teściowa się bardziej cieszy z mojej ciąży niż moi rodzice..ale trudno.Moja mama jest jedynaczką ja też więc może dlatego tak jest,mój mąż ma 2 siostry i 4 braci

BettyCatriona lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak leżę i się zastanawiam- bo w piątek byliśmy na kontroli po tym plamieniu i dodatkowym progesteronie. Było to wtedy 10 tydz i 4 dzień A wg usg 11tydz i 2 dni. Dzieciątko moje miało 4.5 cm. Czy to nie za dużo jak na 10.5 tyg?
    Dodam, że nie mogłam zajść w ciążę wcześniej gdyż nie byłam na miejscu w domu z mężem A u rodziców.
    Jak duże są Wasze dzieciaczki?
    Dziś mi się nie chce nawet gotować. Mam jakąś chandrę.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja tak leżę i się zastanawiam- bo w piątek byliśmy na kontroli po tym plamieniu i dodatkowym progesteronie. Było to wtedy 10 tydz i 4 dzień A wg usg 11tydz i 2 dni. Dzieciątko moje miało 4.5 cm. Czy to nie za dużo jak na 10.5 tyg?
    Dodam, że nie mogłam zajść w ciążę wcześniej gdyż nie byłam na miejscu w domu z mężem A u rodziców.
    Ja to mam w druga stronę ;) niby ciąża wg usg młodsza ;) a co do samopoczucia to ja ostatnio właśnie się tak czuje kompletnie nic mi się nie chce , nigdzie wychodzić , nic robić , ciagle mi jakoś smutno i zle . Nic mnie jakoś nie cieszy wręcz denerwuje i smuci Ehh

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem ile ma mój za tydzień w poniedziałek, bo wtedy mamy wizytę ;-)
    Nie mogę się doczekać.. <3

Idealnie się wpisuje wizyta, bo weekend szalejemy ;-) góry, termy, kulig, bal- potem będę się mogła upewnić, że z dzieckiem wszystko ok ;-)

ewulek, Emisia35 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. Siedze na lotnisku i czekam na boarding. Smutno wyjezdzac bo mialysmy super babski weekend. Zrelaksowalam sie nieziemsko i wyspalam :) za 2 tyg z mezem znowu przylatujemy bo moja przyjaciolka broni doktorat a tu to wielka impreza. Zabieramy tesciowa zeby z mlodym zostala a my na imprezke :)

Nie wiem czy to mozliwe czy to tylko w mojej glowie ale czuje juz 'bulgotanie' i jakby lekkie kopniecie. Na bank to nie jelita bo wczoraj sie najadlam zakazanych rzeczy i mnie bolaly i sa bardzo wysoko. Przy mlodym poczulam dopiero w 23tc konkretne kopniaki ho lozysko z przodu wszystko amortyzowali. Jak tylko wroce do domu to sprobuje dopplera uzyc choc niby powinnam dopiero za 2 tyg ale ja na luzie do tego podchodze wiec jak nie znajde to trudno, poczekamy.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ja to mam w druga stronę ;) niby ciąża wg usg młodsza ;) a co do samopoczucia to ja ostatnio właśnie się tak czuje kompletnie nic mi się nie chce , nigdzie wychodzić , nic robić , ciagle mi jakoś smutno i zle . Nic mnie jakoś nie cieszy wręcz denerwuje i smuci Ehh

Mała Mii ja też taka humorzasta. Współczuję mężowi bo już chyba nie wie jak ze mną rozmawiać i co robić żebym była zadowolona.
    Podziwiam go za cierpliwość.

Mała_Mii lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Moje w 10t+2 miało 4,74 (11t+4). Mój lekarz nie komentuje wielkości, bo już się przyzwyczaił, że mam duże dzieci. Dodam też, że nie rośnie tak po witaminach, bo od 2-3 miesięcy przed ciążą do końca trzeciego msc zawsze jestem tylko na kwasie foliowym. Za to na prenatalnych lekarz powiedział, że dziecko nie powinno być tak duże, że trzeba by sprawdzić czemu tak się dzieje itp, ale jak powiedziałam, że mam krótkie cykle, to przemyślał sprawę i powiedział, że tym sposobem zawsze będę miała starsze dzieci niż wskazuje OM.

Od razu zaznaczam, że to tylko żart (nie obraź się), ale fakt, że nie było cię w domu nie świadczy o tym, że nie mogłaś zajść w ciążę, a jedynie o tym, że nie mogłaś zajść z mężem ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:

BettyCatriona, a wpisujesz pomiary do wykresu dziecka na BBF? Tam pokazuje, w którym centylu jest maluch :)
    Ja bym się nie martwiła, że jest za duży. Planujesz USG prenatalne? Jeśli tak to przy dużym maluchu musisz się pospieszyć, żeby nie przegapić odpowiedniego momentu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre ciąże są starsze, a nie które młodsze niż to wynika z OM i jest to zupełnie normalne. Przecież każda z nas ma cykle innej dlugości itd. Mój maluch np. wychodzi z usg, że jest 6 dni młodszy i tego terminu się trzymam.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal uzywamy monitora oddechu mimo ze mlody ma 2 lata bo ma przerosniety trzeci migdal i jest prawdop ze przestanie oddychac szczegolnie ze od 3 miesiecy ciagle z gilem po pas. Przez te 2 lata raz sie wczayl alarm i go wybudzil. Pewnie bysmy nie kupowali ale mlody jest wczsniakiem i nawet lekarz mowil ze warto. Mamy angelcare i zadnych problemow. Teraz mam lozeczko mobilne dla maluszka i pewnie bedzie problem z zamontowaniem bo jak lozeczko stoi kolo lozka rodzicow to ciezko ustawic zeby nie wylapywalo oddechu rodzica. Mielismy raz ten problem z mlodym i musielusmy odsunac lozeczko dalej.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, masz rację - przecież taka prawdziwa ciąża liczy się od momentu owulacji, która u każdej z nas występuje w innym dniu cyklu. A OM to jest przybliżenie, bo przecież nie wszyscy zachodząc w ciążę sprawdzają kiedy była owu. Dlatego też chyba termin porodu wyznaczany jest z przybliżeniem +/- 2 tyg.

A tak w ogóle, Wasi lekarze podają Wam już termin porodu? Mój powiedział, że póki co jedynie z OM a coś więcej zawsze jest w stanie powiedzieć po USG prenatalnym.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciaza o 2 dni starsza niż z om. A wynika to z tego że owulacje miałem w 12 dc a nie 14 dc tak mi się wydaje :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wpisał 20 czerwiec z terminu OM, u mnie długie cykle i późna owu i mimo to wychodzi z USG (póki co) termin ten sam :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta owulacja różnie bywa, niby najłatwiej wyliczyć termin podczas tych pierwszych USG bo wtedy maluchy są mniej więcej takiej samej wielkości. U mnie zawsze się zgadzało z terminem om.

Byłam przed chwilą na takim ryneczku z rękodziełem i swojskim jedzonkiem. Kupiłam przepyszne frankfurterki a nie jem wędliny a kiełbas tym bardziej bo mnie mdli od razu, a ta jest tak pyszna mmmm....:) I jeszcze kiszonej kapusty kupiłam takiej swojskiej, jeny jakie to pyszne

BettyCatriona, Emisia35 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    No właśnie z ta owulacja różnie bywa, niby najłatwiej wyliczyć termin podczas tych pierwszych USG bo wtedy maluchy są mniej więcej takiej samej wielkości. U mnie zawsze się zgadzało z terminem om.

Byłam przed chwilą na takim ryneczku z rękodziełem i swojskim jedzonkiem. Kupiłam przepyszne frankfurterki a nie jem wędliny a kiełbas tym bardziej bo mnie mdli od razu, a ta jest tak pyszna mmmm....:) I jeszcze kiszonej kapusty kupiłam takiej swojskiej, jeny jakie to pyszne

Mi mąż kupił pikle :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dzisiaj leniwa niedziela, narazie leniuchujemy na janapie a pozniej wybierzemy sie na spacer z pieskiem :) jakos nie mam ochoty na nic :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Mi się termin z 1szego usg zgadza z terminem OM tylko jeśli wyliczę go na kalkulatorze, który uwzględnia długość cyklu. Kalkulator podał 29.05, usg 29.05, z OM wychodzi 02.06. Przy czym drugie usg 24.05, a prenatalne 27.05.
    A dziecko i tak wyjdzie kiedy ono będzie chciało ;)

Emisia35 lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)
    Na skurcze nóg najlepszy Magvit b6 lub Aspargin, bezpieczne w ciąży
    Mnie też jakoś nic się nie chcę, co prawda byłam od 10 do 14 na zakupach w galerii, nalatałam się, kupiłam książeczkę Czu Czu córci na Mikołajki i już prezencik na Gwiazdkę, sobie kosmetyki w Rossmannie. Humor od razu lepszy :-)
    Ale kasy idzie, nie powinnam chodzić po sklepach, bo w portfelu zaraz będzie pusto ;-)
    I dziś nic nie gotuję, wczoraj przyszła moja babcia w odwiedziny do prawnusi i przyniosła gołąbki, pychotka. Także dziś tylko ziemniaki obrać, ugotować i zrobić sos z torebki i voila :-) Córci dałam słoik. Czasami naprawdę dobrze odpocząć od garów.
    Najchętniej poszłabym spać, też mnie chandra łapie, dlatego często z domu wybywam jak tylko mąz jest i córcią się zajmuje. Myślę o genetycznych, mam nadzieje, że w tej ciąży będzie mi dane już spokojniej i dobrze wyjdzie z pomiarami na usg. Chyba wtedy dopiero odetchnę i zacznę bardziej się cieszyć.
    U mnie ciąża młodsza o 4-5 dni, swoje owulacje mam póżno, teraz była ok 19-20 dc.
    Nie zawsze owulacja jest książkowo, często się podane przedziały 10-20 dc.
    Znam też takie przypadki, gdzie dziewczyna zaszła w ciąże z jajeczkowaniem w 30dc.
    U mnie ostatnio zachcianki na parówki dla dzieci z Biedry, no tak mi smakują, a rzadko je jadam. No i jajka na miękko i twardo. I aż się boję, bo zaczęłam słodkościach przebierać, jak nie cała czekolada to słodka buła, ptasie mleczko. Mąż ostatnio kupuje napoleonki.
    Dobrej niedzieli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 15:47

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ