CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasju co sie stalo?;(
Dziewczyny czy dalej mecza was mdłości i wymioty ? Ja mam czasem takie dni ze caly dzień mnie mdli i nic nie mogę jesc wymioty tez się zdarzają, i meczy mnie bardzo zgaga i kwasota w buzi wcinam Reni ale musze wypróbować czy nie lepsze manti.
Dzisiaj dzwonil do mnie moj lekarz powiedziałam mu jak sytuacja wygląda podniósł mnie na duchu powiedzial ze często tak jest na poczatku ciazy ,a ile plamic bede powiedzial ze trudno powiedziec. Pytal się ile razy musze wymieniać wkładkę mowie ze wystarczy raz to powiedzial zd nie jest to duze plamienie. I dziwi siw zd trzymaja mnie w szpitalu bo u nich jesli kosmowka juz nie odkleja się nie ma krwawień to puszczają do domu z nakazem leżenia . -
Uff nadrobiłam was
u nas średnio, w piątek trafiłam do szpitala z krwawieniem. W placzu i nerwach dojechałam na izbę a w głowie tylko czarne myśli zrobili mi USG i mi trochę ulżyło z dzieckiem wszystko ok nawet podskoczyło na USG ale okazało sie, że mam krwiaka i to całkiem sporego. Na plus jest też to, że krwawilam tylko raz potem jakieś brązowe plamienia. Polezalam trochę w szpitalu, ale już mnie wypuścili teraz tylko leżenie w łóżku i leki. Mam nadzieję, że się wchłonie, ale stres jest...
-
Zielonka tez prawie w12tygodniu trafiłam do szpitala z obfitym krwawieniem okazało się zw jest krwaik i kosmowka odklejała się ,krwawienie trwało kilka godzin teraz do tej pory brązowe plamienie ale nie chca puścić do domu prawie dwa tygodnie,powiedz jakie leki bierzesz? Bedzie dobrze :*
-
welonka wrote:Kasju co sie stalo?;(
Dziewczyny czy dalej mecza was mdłości i wymioty ? Ja mam czasem takie dni ze caly dzień mnie mdli i nic nie mogę jesc wymioty tez się zdarzają, i meczy mnie bardzo zgaga i kwasota w buzi wcinam Reni ale musze wypróbować czy nie lepsze manti.
Mnie od wczoraj znów męczy, dwa tygodnie były przerwy, a od wczoraj leżę plackiem i mdli
-
Welonka musi być dobrze
ja mam teraz duphaston 3x1 i magnez . W szpitalu co prawda dawali mi wiecej. Trochę długo cię trzymają ja bylam od piatku a dzisiaj ordynator mnie badał i mówił, że nie ma krwawienia mogę iść do domu. Tak samo jak ja przyszłam zaraz wychodziła dziewczyna tez z krwiakiem w 9 tc chyba i słyszałam jak jej mówili, że takie brązowe plamienia mogą nawet miesiąc jeszcze występować i póki nie ma żywej krwi to nie przejmować się tymi plamieniami. A ty dużego masz krwiaka? Widać już czy się zmniejsza?
-
Zielonka to samo powiedzial mi dzisiaj lekarz ze dziwne ze tak trzymaja z plamieniem aż będzie czysto bo zazwyczaj czekają aż ustanie krwawienie. Ja przez tydzień bralam dożylnie leki a teraz w tabletkach pól apteki
co do krwiaka to podobno juz go nie ma zostały ślady po odklejeniu sie kosmówki i z tego sa te plemienia.
Takie leżenie w szpitalu jest bardzo przytłaczające bo różne sa przypadki które wpływają na nas emocjonalnie. -
Wonderland ja właśnie myślałam ze mój syn jest z tych do których trafiają argumenty, przeliczylam się. Jemu łatwo było coś wytłumaczyć, nigdy nie zrobił mi awantury w sklepie (ciągnie za sobą koszyk, pomaga w zakupach, nie wymaga kupowania zbędnych bambetli/ słodyczy) na 2 letnie dziecko wydawał się ogarnięty. Tez łącze to z wyjazdem niani. Za nami prawie 2 tyg rozłąki wiec te kolejne 2 jakoś zleca.
Mam nadzieje ze szybko z tego wyjdziemyna razie myśle zeby ignorować te przekleństwa. Jak zobaczy ze z naszej strony nie ma reakcji to może się jemu znudzi powtarzanie.
-
welonka wrote:Kasju co sie stalo?;(
Dzisiaj dzwonil do mnie moj lekarz powiedziałam mu jak sytuacja wygląda podniósł mnie na duchu powiedzial ze często tak jest na poczatku ciazy ,a ile plamic bede powiedzial ze trudno powiedziec. Pytal się ile razy musze wymieniać wkładkę mowie ze wystarczy raz to powiedzial zd nie jest to duze plamienie. I dziwi siw zd trzymaja mnie w szpitalu bo u nich jesli kosmowka juz nie odkleja się nie ma krwawień to puszczają do domu z nakazem leżenia .
U mnie mdłości powoli odpuszczają - zdarzają się rzadziej i są słabsze (porównuję do czasu kiedy mdłości miałam cały dzień i były silne). Niemniej jednak w to miejsce pojawia się migrena. -
zielonooka7 wrote:Uff nadrobiłam was
u nas średnio, w piątek trafiłam do szpitala z krwawieniem. W placzu i nerwach dojechałam na izbę a w głowie tylko czarne myśli zrobili mi USG i mi trochę ulżyło z dzieckiem wszystko ok nawet podskoczyło na USG ale okazało sie, że mam krwiaka i to całkiem sporego. Na plus jest też to, że krwawilam tylko raz potem jakieś brązowe plamienia. Polezalam trochę w szpitalu, ale już mnie wypuścili teraz tylko leżenie w łóżku i leki. Mam nadzieję, że się wchłonie, ale stres jest...
Wchłonie się albo pęknie - zaraz będzie łożysko i już żaden krwiak nie będzie Ci zagrażałzielonooka7 lubi tę wiadomość
-
zielonooka7 wrote:Obyś miała rację
tak bardzo bym chciała usłyszec na następnej wizycie, że się chociaż zmniejsza to cholerstwo
Krwiak nie zniknie, one zostają (jeśli nie pękną) i potem stają się małą plamką na łożysku - wiem bo już omawiałam to ze swoją doktorką - też mam krwiaka -
Boziu dziewczyny chwile mnie nie bylo i trudno nadrobic
masakra ale gratuluje wam dziewczynki duzo wizyt bylo
) ja Milaan dzisiaj as en usg.
A w czwratek prenatalne i test nifty i nie wiem poradzcie mi ja bym chciala zeng dzieciatko sie ruszalo ;p ale nie wiem jak to sie ma do Theo badania Czy loeien zeng dzidzia sie nie ruszala ?
)
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Boziu dziewczyny chwile mnie nie bylo i trudno nadrobic
masakra ale gratuluje wam dziewczynki duzo wizyt bylo
) ja Milaan dzisiaj as en usg.
A w czwratek prenatalne i test nifty i nie wiem poradzcie mi ja bym chciala zeng dzieciatko sie ruszalo ;p ale nie wiem jak to sie ma do Theo badania Czy loeien zeng dzidzia sie nie ruszala ?
)
NIFTY?
Ale dlaczego?
USG genetyczne i PAPP-A źle wyszły? -
Nie nie nie
usg mam w vzwratek genetyczne , A mieszkam w Holandii i Tutaj nie robią pappa tylko nifty inkoszt jest 175 E tylko porównując z cena w Polsce to niebo a ziemia ;p w sumie nie mamy z mezem żadnych chorób w rodzinkę ani nic , tylko w Holandii ciąża jest trochę inaczej prowadzona nie masz styczności z ginekologiem cały czas położna która oczekuje odbcoezarnej bardzo dużej samodzielności dlatego tez zdecydowałam się zrobić żeby być spokojna Pozatym to nie duży wydatek
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała_Mii wrote:Nie nie nie
usg mam w czwartek genetyczne , A mieszkam w Holandii i Tutaj nie robią pappa tylko nifty inkoszt jest 175 E tylko porównując z cena w Polsce to niebo a ziemia ;p w sumie nie mamy z mezem żadnych chorób w rodzinie ani nic , tylko w Holandii ciąża jest trochę inaczej prowadzona nie masz styczności z ginekologiem cały czas położna która oczekuje od ciężarnej bardzo dużej samodzielności dlatego tez zdecydowałam się zrobić żeby być spokojna Pozatym to nie duży wydatek
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Kurczę chciałam edytować żeby poprawić słowa które słownik zamienił i cytowana tekst <ciamajda>
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała_Mii wrote:Nie nie nie
usg mam w vzwratek genetyczne , A mieszkam w Holandii i Tutaj nie robią pappa tylko nifty inkoszt jest 175 E tylko porównując z cena w Polsce to niebo a ziemia ;p w sumie nie mamy z mezem żadnych chorób w rodzinkę ani nic , tylko w Holandii ciąża jest trochę inaczej prowadzona nie masz styczności z ginekologiem cały czas położna która oczekuje odbcoezarnej bardzo dużej samodzielności dlatego tez zdecydowałam się zrobić żeby być spokojna Pozatym to nie duży wydatek
Ahh... OK