CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz po. Wstalam zjadlam umylam się. Ide dzisiaj do domu. I jedyne co czuje to ulga choć moze to głupie i noe najlepiej o mnie świadczy. Mam teraz swojego prywatnego aniołka, ale nie moge soe doczekać żeby tu do Was wrócić a wierze że tak bedzie!Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Wracam do domu po pracy i co zastałam? 2 latka ogarniętego buntem...Jezu myślałam ze on jest w miarę ułożony ale nie i nas dopadło.
Dziewczyny posiadające dzieci jak reagować na przekleństwa które wypowiada mój 2 latek? Łapie się za głowę skąd on to zna???? Ja nie mówię ze mi (lub mężowi) się coś nie wymsknie ale to nie takie słowa .. i tak od 2 dni +plucie, kopanie itp itd. Wymiękam, chce trochę spokoju
Do tego nasza niania wyjechała na miesiąc (!) do sanatorium. Ogarnięcie logistycznie opieki nad młodym i nasza praca spędza nam sen z powiek. Ehh sorry ale musiałam trochę posmecic -
orzeszki wrote:Jestem juz po. Wstalam zjadlam umylam się. Ide dzisiaj do domu. I jedyne co czuje to ulga choć moze to głupie i noe najlepiej o mnie świadczy. Mam teraz swojego prywatnego aniołka, ale nie moge soe doczekać żeby tu do Was wrócić a wierze że tak bedzie!
Wszystkie to przeżyłyśmy.
Ja też czułam ulgę po zabiegu, bo 2 miesięczny stres mnie całkowicie wykończył, a i tak jedyne o czym mogłam myśleć to to aby po raz kolejny zajść w ciążę, co też się stało 2 m-ce później
Oszczędzaj się przez najbliższe 2 tygodnie, będziesz mogła krwawić jeszcze po zabiegu, a kilka dni będziesz odczuwać bóle w macicy, nie bierz kąpieli w wannie, tylko prysznic. Pilnuj się, żeby nie złapać jakiegoś bakteriusa czy grzyba póki masz świeżą ranę w środku. I przed kolejnymi staraniami (pewnie kazali Ci odczekać 2-3mce?) zrób sobie wymaz z szyjki macicy - jak masz bakterie to wyleczą Ci je antybiotykami. Ja zaszłam w ciążę z bakterią i nie wiadomo jak się to u mnie skończy, a leków brać nie mogę..
Trzymam za Ciebie kciuki Kochana!!!
Za 2-3 miesiące wracaj tu, żeby się żalić na mdłości i beznadziejne samopoczucie! Nasikasz do sody i będziemy się wszyscy cieszyć -
Admiralka kochana jak tam u Ciebie? ile już czekasz na wyniki? Ja robiłam test w poniedziałek
I mam nadzieję że może do przyszłego piątku będą wyniki. Przez mój wiek i mutację Mthfr też jestem w stresie. -
Orzeszki, dobrze, że to już za Tobą, w domu dojdziesz do siebie. Jeszcze trochę odpoczniesz i znowu zawiadomisz o dwóch krechach
!!!
Dali Ci antybiotyk?
Agnieszka, super, że już po wizycie i ok. Gratuluję chłopczyka.
To prawda, dużo ostatnio chłopaków się rodzi, w mojej rodzinie 4, a moja córcia jedyna.
U mnie z metody wynika, że będzie dziewczynka, ale...mam przeczucie na chłopca. Pojawiły się krostki na dekolcie i plecach, no ale to tylko krostki.
-
teqz wrote:Przypomnij mi zasady bo zanim tu je znajdę to już będziemy mieć czerwiec haha
Wsypujesz do przezroczystej szklanki dwie łyżki sody oczyszczonej. Do drugiej szklanki sikasz, a potem przelewasz mocz z drugiej szklanki do tej pierwszej (z sodą). NIE MIESZASZ.
Jak się pienie - chłopak.
Jak się nie pieni - dziewucha.
PS. Tak - poznasz kiedy się pieni, a kiedy nie. Jak Ci się zrobi piana jak w piwie to facet- łatwo zapamiętać.
-
Orzeszki ja bym powiedziała, że to dobry znak, że tak czujesz..masz aniołka, który zawsze będzie w Twoim sercu. Daj sobie teraz te dwa tygodnie, żeby dość do siebie. Pamiętam jak umierałam z bólu po czyszczeniu..a ja naprawdę potrafię dużo znieść. Czekamy tu na Ciebie, na fioletowej stronie cierpliwie :*
-
nick nieaktualny
-
orzeszki wrote:Jestem juz po. Wstalam zjadlam umylam się. Ide dzisiaj do domu. I jedyne co czuje to ulga choć moze to głupie i noe najlepiej o mnie świadczy. Mam teraz swojego prywatnego aniołka, ale nie moge soe doczekać żeby tu do Was wrócić a wierze że tak bedzie!eunice. wrote:W sumie ponoć częściej na tych pierwszych prenatalnych się stwierdza chłopców, bo dziewczynkom też jeszcze wszystko wystaje i łatwo pomyśleć, że to chłopiec:D
Nawet jeśli na następnych badaniach okaże, że to będzie dziewczynka - dla nas nie ma znaczenia. Najważniejsze żeby było zdrowe, czego nam i Wam życzę
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd24d5e77293.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da5afc9cc0f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dc30766d0e9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c028ae607685.jpg
No to ciotki na 80% chłopiec (straszny mamy tu wysyp naprawdę)cały i zdrowy wszystkie narządy są.
Nasze ulubione zdjęcie to nr 1, uśmiech i wita się rączką!
Wiercił się tak, że mąż do mnie skoczył czy ja na pewno tych ruchów nie czuje jak on się tak wierciLekarz zachwycony.
Termin przesunął się na 5.06. serce bije 150 razy na minutę. NT = 1,6 mm CRL = 67 mm
Mam też nagraną całą płytkę z badania, rewelacyjnie się to ogląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:05
tomania2806, Ruth, lotka1990, Tròjka, witaminkab, teqz, BettyCatriona, Wonderland, A_n_k_a_80, Marya, Kiki1916, Anitka201, Kitulec lubią tę wiadomość
-
piszecie, że już tak wcześnie miałyście usg przez brzuch a ja dziś mam wizytę i zastanawiam się jakie usg zrobi bo mam trochę (no, nawet więcej niż trochę
) tłuszczyku na brzuchu i zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie
(pierwsza ciąża to i może pytania trochę głupie :p)
ja już wczoraj nie miałam więcej plamienia więc możliwe, że to faktycznie od wypróżniania.
a przy okazji, są tu jakieś dziewczyny na zwolnieniach w podobnym tygodniu ciąży jak ja?ja mam nadzieje ze dzis dostane zwolnienie bo juz nie moge wytrzymac w pracy, jestem wycienczona, rozkojarzona i ciagle wszyscy na mnie kichają
((
-
lotka1990 wrote:piszecie, że już tak wcześnie miałyście usg przez brzuch a ja dziś mam wizytę i zastanawiam się jakie usg zrobi bo mam trochę (no, nawet więcej niż trochę
) tłuszczyku na brzuchu i zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie
(pierwsza ciąża to i może pytania trochę głupie :p)
ja już wczoraj nie miałam więcej plamienia więc możliwe, że to faktycznie od wypróżniania.
a przy okazji, są tu jakieś dziewczyny na zwolnieniach w podobnym tygodniu ciąży jak ja?ja mam nadzieje ze dzis dostane zwolnienie bo juz nie moge wytrzymac w pracy, jestem wycienczona, rozkojarzona i ciagle wszyscy na mnie kichają
((
-
nick nieaktualny
-
lotka1990 wrote:ja bym chciała juz zostac na zwolnieniu do konca... choc wiem ze to wczesnie ale mam ciezka prace
lekarz mi chciał dać już od 5 tyg.
Ja mam 30 kg prawie nadwagi i miałam dziś tylko i wyłącznie przez brzuch, sama byłam zaskoczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:27
lotka1990 lubi tę wiadomość