X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Orzeszki, też miałam wywoływane poronienie tabletkami. U mnie trwało to aż 3 dni,ale trzymam kciuki,żeby u Ciebie poszło szybko i żebyś jak najszybciej mogła wrócić do domu.
    Teraz zawalił Ci się cały świat,czułam dokładnie to samo.Na pocieszenie napiszę,że ja do końca wierzyłam, że po burzy wychodzi słońce.Dla mnie wyszło po 4 miesiącach od tragedii i jestem pewna, że i dla Ciebie zaświeci.
    Łączę się z Tobą w bólu i modlę się za Ciebie.

U mnie poronienie po tabletkach trwało całą noc (bóle porodowe), a potem oczyszczanie czytaj: krwawienie - 3 kolejne tygodnie, a i tak nie wszystko wyszło więc miesiąc po tabletkach miałam jeszcze zabieg łyżeczkowania. Dobrze, że Orzeszki ma od razu zabieg to ominie ją ta najgorsza część z tabletkami i niepewnością. Zabieg to 15 min i po sprawie, tabletki niszczą niestety też psychikę.

Co do kolejnego zajścia w ciążę to można nawet w kolejnym cyklu po zabiegu, aczkolwiek mi udało się w drugim cyklu po zabiegu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po poronieniu też udało się zajść w kolejną ciążę w drugim cyklu :) wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Że w tym momencie wydaje ci sie, że jesteś jedną z nielicznych kobiet którym się to przytrafiło...przynajmniej mi się tak wydawało, a to jest tak cholernie częste.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości jakby stopniowo odpuszczają, jest kilka godz w ciągu dnia, że w ogóle nie jest mi niedobrze. Liczę, że niebawem całkiem odejdą w niepamięć, w pierwszej ciąży już było po mdlosciach. Niestety dalej jestem zmęczona, najchętniej ciągle bym leżała i spała zamiennie, a tu od wtorku do pracy. No nic tydzień to długo, może i to się polepszy.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki przykro mi, że skończyło się w ten sposób.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Ja też dziś zalegam na kanapie z przerwami na wymioty :( już nie daje rady dziewczyny. Wczoraj było nawet spoko ale od rana co zjem to zwymiotuje. Chce mi się płakać. ;(
    Jak ja Cię rozumiem. Ja mam tak samo, ledwo trzymam się na nogach z osłabienia. Wszystko ląduje w toalecie. Jestem głodna i przez to wkurzona na wszystko. Co drugi dzień jeżdżę na kroplówki, żeby jakoś funkcjonować. Stan na dziś - 7.5 kg. Lekarz pociesza mnie że po 12 tyg przejdzie, u Ciebie to już nie długo.
    Trzymaj się.
    Orzeszki tak bardzo, bardzo mi przykro. Też przez to przechodziłam półtora roku temu. Niestety prawie każda z nas ma takie tragiczne doświadczenie za sobą. Bardzo to smutne. Wierzę, że we właściwym momencie dołączysz do nas. Ściskam mocno.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych :)
    NT 1.2mm i kość widoczna i wyszło ze chłopiec :D wiec będzie Cezary :)
    Wyniki pappa za tydzień-półtora.
    Trzymam kciuki za resztę! :)

Tròjka, pełnanadziei:}, Fufka30, witaminkab, Ruth, Anitka201, BettyCatriona, tomania2806, Wonderland, Marya, A_n_k_a_80, pilik, Kiki1916, Kitulec lubią tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tegz :) dobre wiadomości :) Cezary piękne imię, sama mam taki typ gdyby okazało się, że będzie chłopak.

teqz lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, ja miałam nieoficjalnie te tabletki na poronienie w 22tc, wdg usg tak wskazywało, ale ja nie pamiętałam ostatniej miesiączki dokładnie, ale lekarze wpisali 20 czy 21 tydzień, aby nie było, że przedwczesny poród. Długo to trwało, ciężko było wywołać skurcze, potem też musiałam mieć łyżeczkowanie, w tym samym dniu mi zrobili.
    Już o tym nawet nie wspominam z traumą, było minęło...Chociaż na tamten czas to było okropny okres...Który minął.
    No właśnie, mało która mówi, co ją spotkało, także jest dużo więcej takich kobiet niż nam się wydaje, które coś tak przykrego spotkało. Na szczęście potem wychodzi Słońce. I okazuje się, że jednak kobiety twarde są ;-)
    Tegz, super,że wszystko ok i chłopczyk. Gratuluję :-)
    Również jestem zmęczona, najgorzej, że nie mam czasu na odpoczynek, bo męża w większości nie ma, duży dom do wysprzątania i małe dziecko. Już zaczynam się na niego wkurzać.
    I cały czas coś do załatwienia, nie ma dnia spokoju, ale przynajmniej nudno nie jest ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:04

anieszka lubi tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    My już po prenatalnych :)
    NT 1.2mm i kość widoczna i wyszło ze chłopiec :D wiec będzie Cezary :)
    Wyniki pappa za tydzień-półtora.
    Trzymam kciuki za resztę! :)

Super ! :) Cezary bardzo ładne imię :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Super ! :) Cezary bardzo ładne imię :)
    Dzięki :) ja to jestem bardzo ciekawa co u Ciebie będzie :D

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jesteśmy po badaniach! Jest wszystko w porządku, duży i zdrowy mężczyzna :) Termin porodu skorygowany na 31 maja Mąż zachwycony, że widział nasze maleństwo. Ja również jestem spokojniejsza i obiecuję już nie panikować. Bardzo się cieszę z Waszych wyników :) aż serce rośnie!

Orzeszki łączę się z Tobą w bólu... nikt nie powinien przez to przechodzić. Wytrwałości! Trzymamy kciuki.

Tròjka, pełnanadziei:}, witaminkab, Ruth, Anitka201, BettyCatriona, Wonderland, tomania2806, Marya, A_n_k_a_80, Kiki1916, malka, ewulek lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje chłopaków :) mam nadzieję, że dołączy do nich dziś zdrowa koleżanka :) albo kolega. Lekarz ma wzięcie i opóźnienia.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej kobietki co znacie płeć, pokrywa Wam się z testem sody? :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie wczoraj spało na wizycie więc nie wiem kto tam mieszka,może dowiem się za tydzień :)
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę wizytujących dzisiaj :)Ale jest wysyp chłopców :D
    orzeszki,przykro mi :(

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od tygodnia jestem nieżywa tak mi się chce spać. Po pracy tylko śpię. Nie mam siły na nic. Zrobię obiad i lulu. Na szczęście u nas mąż od 3 tyg w domu sprząta.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ej kobietki co znacie płeć, pokrywa Wam się z testem sody? :P
    Ja jeszcze nie robiłam, zrobię na dniach i dam znać :D

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz genetyczne w poniedziałek, wizyta u mojego gin we wtorek więc może coś tam ujrzą :D

super anieszka :) rośnie nam armia chłopców :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    W sumie ponoć częściej na tych pierwszych prenatalnych się stwierdza chłopców, bo dziewczynkom też jeszcze wszystko wystaje i łatwo pomyśleć, że to chłopiec:D

Ja ostatnio już po badaniu prenatalnym w 13 tc spytałam czy płeć można poznać, na co lekarz odpowiedział, że chyba chłopak, ale on płci na tym etapie nie diagnozuje. Nie sprawdzał tego tylko tak rzucił co mu się wydaje, ale generalnie w 18 tc potwierdził dziewczynkę:).

Też za kilka dni zrobię sodę dla zabawy i napiszę co wyszło:). Tylko że prawdopodobnie dopiero około stycznia-lutego dam Wam znać czy się sprawdziło:)
    Nam powiedział ze 90% chlopiec przez wyrostek płciowy :) dzięki niemu da sie okreslic płeć bardzo wcześnie. Nam nie oglądał narządów czy coś wystaje czy nie tylko powiedział wedle tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:58

• Ruth Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam córeczkę, to mówił lekarz, że na 70%, bo twierdził, że zawsze mogła się męskość zawinąć pod spod hihi..ale faktycznie urodziła się dziewczynka:-)

Ja pewnie dowiem się przed świętami co będzie, o ile się dzidziul pokaże od dobrej strony ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ