X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Jestem juz na oddziale. Zalozyli mi tabletki na wywolanie krwawienia. Czekam na zabieg. Dziekuje Wam za wsparcie,miłe słowa i wiare której mi brakło. Znikam na jakiś czas, ale myślę o Was i trzymam w kciuki

Orzeszki tak mi przykro :( przeszłaś strasznie chwile... to niesprawiedliwe..
    wiem że niedługo ponownie będziesz na naszej stronie ! :*
    mocno tule i cały czas jestem myślami z Tobą :( :*

qskyyx8duozh2ovq.png

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:04

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kitulec, pełnanadziei:}, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki bardzo mi przykro :(

• anna23 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki pęka mi serce, bądź silna i wracaj na fioletowa stronę jak sobie tylko wszystko ułożycie! Jesteśmy z Tobą.

Pikselka lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, współczujemy razem z mężem i jesteśmy z Tobą :-* Jesteśmy pewnie że już niedługo wrócisz na fioletowa stronę :-* Dużo siły! Cały czas jesteśmy z Tobą jakbyś chciała się wypisać, pamiętaj :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Was narobiłam dziewczyny !

Leira, tez się nieźle usmialam :-D
    Co do nowych objawów to ja wczoraj jak kichnelam to upadając z bolu zatrzymałam się na klamce od łazienki i futrynie - tak mnie nagle z prawej strony w podbrzuszu pociągnęło. Miałam niezłego stracha ale za chwilę wszystko ustało - od wczoraj za to boję się kichania :-D

My w weekend z mezem w końcu byliśmy w tym Lesniowie, bardzo ładne miejsce, można zjeść dobry obiad w restauracji obok, przyjechało dużo par (jak na taki mały kościółek to aż byłam zdziwiona), trochę osób też sobie tam wynajelo pokój żeby pewnie nie jechać na raz. Mimo zimna kościół tez ogrzewany wiec ok.
    Ale chyba z tego wszystkiego że zimno- ciepło i długą podróż autem to wczoraj zaliczyłam początki przeziębienia, dreszcze, gorąco, ból głowy max, nos zatkany - na noc chleb z masłem i czosnkiem, czarny bez z ciepłą wodą, herbata Lipowa, nasmarowanie amolem i dziś jestem jak nowa :-D Tylko mąż zakazał wychodzenia dzis, no ale jeden dzień wytrzymam ;)
    Wizyta dopiero 4 grudnia, planuje nie brać juz zwolnienia jak tylko lekarz pozwoli, tęskni mi się za ludźmi a pracę mam lekka wiec może się uda.

Dziękuję za rady co do ubranek, w weekend widziałam super body w Lidlu ale jeszcze się nie skusiłam ;) Ale super że w takich tanich sklepach można coś dobrego znaleźć!

Miłego dnia, powodzenia wizytującym, i ubierajcie się ciepło dziewczynki bo nadchodzi ochlodzenie!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam badania dalej jest spora ilość śluzu brunatnego w pochwie, na usg nie widac świeżych cech odklejania kosmówki (widac ze odklejała sie )ale jest nisko osadzona . Zaczynam sir bać:(

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, dopiero teraz Ci powiedzieli, że się odklejała? Dobrze, że już w ok. Nisko ułożone łożysko - jest czas i sie podniesie wraz z rozwojem ciąży. U mnie w ciąży z córeczką raz było po lewej, a potem już po prawej str, także taka zmiana.
    W takim razie dobrze, że Cie potrzymali. Będzie dobrze, jeszcze trochę i plamienia się skończą, jak już są brązowe to ich końcówka.
    Ja się boję, bo skończył mi się macierzyński, muszę dziś późnym wieczorem albo jutro rano po L4 do gina...Pewnie zrobi usg, bardzo się boję, że albo z dzieciątkiem coś nie tak albo NT będzie spore.
    Już wolałabym tego 12.12 się dowiedzieć. Mam nadzieję, że mąż dziś będzie do 20 i się wyrobię, wolę to mieć z głowy.

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki bardzo mi przykro :( myślałyśmy, że jednak będzie szczęśliwe zakończenie :( ale gdyby dziecko miało być chore, to może lepiej, że tak się to skończyło :( chociaż ból wielki :( trzymaj się Kochana :* i obyś jak najszybciej była szczęśliwą ciężarną i potem mamą :) buziaki :*

Welonka, nie martw się! jesteś w szpitalu i tam jesteś cały czas pod kontrolą i opieką! będzie dobrze :)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    W końcu Was narobiłam dziewczyny !

Leira, tez się nieźle usmialam :-D
    Co do nowych objawów to ja wczoraj jak kichnelam to upadając z bolu zatrzymałam się na klamce od łazienki i futrynie - tak mnie nagle z prawej strony w podbrzuszu pociągnęło. Miałam niezłego stracha ale za chwilę wszystko ustało - od wczoraj za to boję się kichania :-D

My w weekend z mezem w końcu byliśmy w tym Lesniowie, bardzo ładne miejsce, można zjeść dobry obiad w restauracji obok, przyjechało dużo par (jak na taki mały kościółek to aż byłam zdziwiona), trochę osób też sobie tam wynajelo pokój żeby pewnie nie jechać na raz. Mimo zimna kościół tez ogrzewany wiec ok.
    Ale chyba z tego wszystkiego że zimno- ciepło i długą podróż autem to wczoraj zaliczyłam początki przeziębienia, dreszcze, gorąco, ból głowy max, nos zatkany - na noc chleb z masłem i czosnkiem, czarny bez z ciepłą wodą, herbata Lipowa, nasmarowanie amolem i dziś jestem jak nowa :-D Tylko mąż zakazał wychodzenia dzis, no ale jeden dzień wytrzymam ;)
    Wizyta dopiero 4 grudnia, planuje nie brać juz zwolnienia jak tylko lekarz pozwoli, tęskni mi się za ludźmi a pracę mam lekka wiec może się uda.

Dziękuję za rady co do ubranek, w weekend widziałam super body w Lidlu ale jeszcze się nie skusiłam ;) Ale super że w takich tanich sklepach można coś dobrego znaleźć!

Miłego dnia, powodzenia wizytującym, i ubierajcie się ciepło dziewczynki bo nadchodzi ochlodzenie!

Kropka też mam tak z kichaniem że mnie coś mocno zakuję i za chwile już nie czuję :)
    Nawet jak smarkam za mocno to też potrafi zaboleć :(

Welonka wszystko będzie dobrze :*

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, bardzo dziękuję za dodanie na pierwszej stronie.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluszków :)
    Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące :)

Mnie przy kichaniu też bolą jajniki. Chyba to normalne ;) w poprzedniej ciąży też tak miałam, było wszystko ok, więc się nie stresuję. Tylko nieprzyjemne to kłucie ;)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, też miałam wywoływane poronienie tabletkami. U mnie trwało to aż 3 dni,ale trzymam kciuki,żeby u Ciebie poszło szybko i żebyś jak najszybciej mogła wrócić do domu.
    Teraz zawalił Ci się cały świat,czułam dokładnie to samo.Na pocieszenie napiszę,że ja do końca wierzyłam, że po burzy wychodzi słońce.Dla mnie wyszło po 4 miesiącach od tragedii i jestem pewna, że i dla Ciebie zaświeci.
    Łączę się z Tobą w bólu i modlę się za Ciebie.

Marlena24 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki, trzymaj się mocno, całym sercem jestem z Tobą. Pocieszę Cię, bo po poronieniu bardzo szybko można zajść znowu w ciążę, nawet po dwóch miesiącach! Moja znajoma tak miała, poroniła ok 12tyg, chyba jakoś w listopadzie, a w styczniu znowu miała dwie kreski i urodziła cudowną dziewczynkę! Nie poddawaj się, w niczym nie zawiniłaś, zadziałała matka natura.

U mnie jutro wizyta, z jednej strony nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć fasolka i czy od wizyty w szpitalu coś urósł, zwłaszcza, że ciągle zamartwiam się tą dietą cukrzycową i czy odpowiednio się odżywiam. Jedyne trochę lżej, bo w piątek wizyta u diabetologa, liczę, że mnie odpowiednio pokieruje i cukry na czczo spadną, bo już mam dość testowania, co robić.
    Też robiłam badanie na cmv, jutro się dowiem co moje wyniki mówią, mam wysokie IgG, bo 354, a IgM 0,170. Dla mnie to czarna magia, nie chcę czytać w necie co te cyferki oznaczają, aby nie dać się zwariować.
    Póki co nawet nie myślę jeszcze o ciuchach dla siebie, dziecka itp, chociaż mój partner w Hiszpanii już powoli przygotowuje miejsce, nawet ostatnio spacerował po sklepie dziecięcym i oglądał łóżeczka, komody.. Moja mama się śmieje, że jak tam w końcu polecę, to wszystko będzie gotowe ;D Chociaż małe szanse, nie chce się narazić swojej przyszłej żonie wybierając wszystko samemu.

p19uvfloa8g91wgi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestescie w ciazy takie zmeczone? nic dzisiaj nie zrobiłam, tylko leze.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja też dziś zalegam na kanapie z przerwami na wymioty :( już nie daje rady dziewczyny. Wczoraj było nawet spoko ale od rana co zjem to zwymiotuje. Chce mi się płakać. ;(

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Jestem juz na oddziale. Zalozyli mi tabletki na wywolanie krwawienia. Czekam na zabieg. Dziekuje Wam za wsparcie,miłe słowa i wiare której mi brakło. Znikam na jakiś czas, ale myślę o Was i trzymam w kciuki
    :'-)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Smutne wiesci od Orzeszki :'-) :'-). Trzymaj sie mocno skarbie.

Ja na wczorajszej wizycie dogralam z ginem ze termin wg OM mam na 21.06 wiec bardzo prosze Pania od porzarkow na pierwszej stronie z dzidziusiami i terminami porodow o zmiane :) na 21.06. Bardzo Dziekuje i przepraszam za zamieszanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:49

Marya lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja wstałam i poszłam spać spowrotem..kanapa od wczoraj jest moim ulubionym meblem- zdecydowanie :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ