X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dzięki za informacje, jestem spokojniejsza. Będę obserwować i jak coś to się jeszcze tu odezwę. Wiem że z tą cytomegalia może być różnie ale mój ginekolog którego właśnie zmieniam tak mnie nastraszyl że już plamienie mnie wystraszyło mocno

Jeśli ginekolog Cię nastraszył to go zmień i nigdy nie wracaj. Często w ciąży są kryzysowe sytuacje, ale lekarz nie może straszyć kobiety w ciąży do jasnej Anieli! Ja do dziś mam traumę po pierwszej ciąży (puste jajo), jak mnie babsko nastraszyło w 5 tyg ciąży (poszłam za wcześnie do lekarza, ale to była pierwsza ciąża i nie wiedziałam co i jak), że nie widać pęcherzyka (normalne w tym tygodniu ciąży, zwłaszcza na starym USG), że to ciąża pozamaciczna, że usuną mi jajnik, że mam się do szpitala zgłosić etc, etc, że mało zawału nie dostałam. Pęcherz pojawił się w 7 tyg, fakt, że pusty, ale co przeżyłam to moje :/ Tak więc omijać szerokim łukiem takich konowałów!!!

Przy lekarzu masz się czuć spokojnie i bezpiecznie!

Obserwuj śluz, ale na spokojnie, naprawdę, Twoja ciąża jest już duża, w tym okresie poronienia to rzadkość, a tego stresu co sobie narobisz już nie cofniesz i dziecko będzie na tym cierpieć :(

A plamienie po kupie się zdarza często, zwłaszcza, jak masz zaparcie, no, albo mocno ciśniesz bo się śpieszysz na serial :P

lotka1990, Anna Stesia, Tròjka, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A plamienie po kupie się zdarza często, zwłaszcza, jak masz zaparcie, no, albo mocno ciśniesz bo się śpieszysz na serial :P

Leira uwielbiam Twoje poczucie humoru:-D w tym wszystkim w dodatku jest mnóstwo prawdy :-D

lotka1990, Leira, Tròjka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, jedż do szpitala.
    Ja obecnie nie badałam cytomegalii, mój gin nie kazał.
    Koleżanka przechodziła ją w ciąży i lekarz nic nie przepisał - powiedział, że te leki są za mocne. Dzieciątko zdrowe, ma już 4 lata.
    Niestety, nie mam przeciwciał cytomegalii, więc troszkę przekichane, zrobiłam na własną rękę w ciąży z córcią i wyszło, że nigdy nie chorowałam.
    Malinka, super, że wszystko dobrze i już po wizycie :-)
    Już tez przeglądam stronki z ciuszkami ciążowymi :-) Poluję na spodnie, ciemne dżinsy, a kurtkę kupię nieciążową, a rozmiar M, najlepiej nietaliowaną.
    Też mi troszkę ciuszków po ostatniej ciąży zostało, zimę się przezimuje jakoś ;-)
    Lotka, dobrze, że tylko raz miałaś takie plamienie, dobrze, że masz wizytę jutro, uspokoisz się. A przypadkiem te plamienie nie było z dwójki?
    Mnie ostatnio częściej brzuch ćmi, chyba za dużo się forsuję i "biegam", od jutra stopuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 19:43

• Agnella Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Sudocreme można stosować w ciąży?

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella , tak to było przy wypróżnianiu, teraz na razie nic więcej się nie pojawiło siec się uspokoiłam. Tak to jest w pierwszej ciąży, wszystko przeraża :p
    Jeszcze mnie jakby w jajniku trochę kłuje ale podejrzewam że to moze być normalne

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2845e525ef3a.jpg

Nasz fasol urosl wyszedl na 10tyg1d, duzy na 3,3cm, nawet sie poruszyl, tetno 170 troche duze, ale lekarz twierdzi ze przez emocje mamy podczas badania ♡:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 20:12

ewulek, summer86, tomania2806, Tròjka, witaminkab, lotka1990, Kiki1916, pilik, Vero, pełnanadziei:}, Paulincia88, Marya, Kitulec, Wonderland lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki trzymaj sie tam mocno :'-)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Agnella , tak to było przy wypróżnianiu, teraz na razie nic więcej się nie pojawiło siec się uspokoiłam. Tak to jest w pierwszej ciąży, wszystko przeraża :p
    Jeszcze mnie jakby w jajniku trochę kłuje ale podejrzewam że to moze być normalne

Kłucie czy w jajnikach czy w podbrzuszu to norma, niepokojące są tylko bóle skurczowe.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80, super wieści i śliczne zdjęcie :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi ustapily dolegliwosci w piatek i od tej pory zasuwam jak maly motorek. Zapewne przespane nocki przez mojego dwulatka pomagaja w tym :) W piatek wysprztalam cala chate i ogarnelam wiele rzeczy po czym poszlam na impreze. dziewczyny sie cieszyly bo mialy darmowa taksowke ;)
    A przez reszte weekendu mielismy intensywne zabawianie mlodego. Na szczescie mamy duzo znajomych z dziecmi w podobnym wieku wiec zawsze sie ktos znajdzie zeby sie przylaczyc.
    A dzis zaliczylam prasowanie z 3tygodni. Jeszcze pare dni i nadrobie zaleglosci. Mam nadzieje ze brak energii juz nie wroci.

Super dzieciaczki dziewczyny i boskie brzuszki <3

Orzeszki trzymaj sie!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:34

ewulek, Tròjka, anna23, witaminkab, A_n_k_a_80, pilik, Fufka30, Vero, Paulincia88, Marya, Kitulec, Wonderland lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne maluchy <3
    Orzeszki daj znać co u was co powiedzieli na izbie przyjęć :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Piękne te nasze dzieciaczki :)do moich prenatalnych zostało 4dni
    Orzeszki daj znać co u Was :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anka80, super wieści i śliczne zdjęcie :)
    Nie moze byc inaczej dziekuje.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    My po wizycie, wszystko dobrze, maluch idealnie zgodny z wiekiem ciąży wliczonym na podstawie ostatniego USG, czyli 9w5d - 2,88 cm:). Mamy foto:) Prenatalne 18 grudnia razem z wizytą, bo ten sam sprzęt i lekarz:). Acha-jeśli ktoś po poronieniu urodził zdrowe dziecko to prenatalne już na NFZ z tej przyczyny noe przysługują, ale hashimoto uprawnia wiec będę płacić tylko za wizytę a od razu na NFZ będą prenatalne i PAPP-A.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05a6c08e1a93.jpg
    Po 35+tez za darmo :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na nfz bo mąż miał problemy z sercem,była jakaś niegroźna wada i nic złego się nie działo ale jednak coś wykryli..
    Trochę nie wyraźne ale jest :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0a686de32a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 23:07

Marya, Kitulec lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ostatnio mało pisze, bo ciagle czekam na wizytę i w sumie nie mam o czym pisać ;) jeszcze tydzień i w końcu zobaczę czy z maluszkiem wszystko ok. Ale cały czas was podczytuje i jestem w miarę na bierząco co u Was. Brzuch mnie ostatnio pobolewa tak dziwnie okresowo, trochę mnie to denerwuje. Ale nic się nie dzieje innego. Palmie żadnych nie mam na szczęście.

Dzisiaj zapisałam się na badania prenatalne :) 12.12. To będzie 12t2d wiec chyba ok nie? Pani w rejestracji mnie miło zaskoczyła, bo powiedziała ze będę mieć badania na NFZ z czego się bardzo ucieszyłam, bo nastawiam się już na większy wydatek.

Byłam tez ostatnio dwa razy na basenie, bo już to siedzenie w domu mnie doprowadzało do szału. Polecam, jak się człowiek trochę porusza to od razu jest lepsze samopoczucie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie już te zdjęcia maluchów. Napatrzeć się nie mogę. Ja ostatnio byłam na usg 3 tygodnie temu, wiec jeszcze za dużo nie było widać, jak pójdę za tydzień to będzie mega różnica. Mam nadzieje tylko, ze będzie wszystko ok. Zaczynam się już powoli stresować ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt,to najwidoczniej był szczęśliwy dzień,bo i u nas wszystko ok.:)
    Wizyta się przesunęła w czasie,myślałam że zejdę na zawał z nerwów.
    Co mnie pozytywnie zaskoczyło,to że miałam już usg przez brzuch i wszystko było ładnie widać.
    Dzidzia ma ponad 3 cm(według usg 10t2d). Maluch nadrobił 2 dni przez miesiąc,bo na pierwszej wizycie był 4 dni do tyłu(miałam owulację w 18 dniu cyklu).
    Tętno 168, lekarz mówił że wszystko w normie. Widziałam jak się rusza i rozczuliło mnie to do łez.
    Wczoraj miałam też pobierany wymaz do cytologii,przez co pojawiły się plamienia,ale przed tym już mnie lekarz ostrzegł,więc się nie stresuję.
    Dopytałam też o cukrzycę ciążową, Wonderland miałaś rację,że norma jest do 92(nie wiem skąd mi się wzięło, że to 94).
    Teraz czekamy na badania prenatalne.

Vero, Marya, Kitulec, Wonderland lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, bez Was jeden dzień to dzień stracony :) Ciężko nadgonić weekend. W sobotę cały dzień piekłam pierniki - jeszcze jeden dzień muszę poświęcić na dekorowanie. A w niedzielę pojechaliśmy ze znajomymi w nasze ukochane Tatry <3 Zastaliśmy tam zimę, czułam się wyśmienicie i w pełni sił. Mimo niepogody weszliśmy na Czarny Staw. Potrzebowałam takiego wysiłku :)
    W piątek odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania.
    Dzisiaj na 11 idziemy na prenatalne. Z jednej strony nie mogę się doczekać, by usłyszeć, że wszystko dobrze a z drugiej po prostu się boję. Bardzo pragnę naszego maleństwa... Trzymajcie za nas kciuki.

Paulincia88 lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ