CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
lotka1990 wrote:Dzięki za informacje, jestem spokojniejsza. Będę obserwować i jak coś to się jeszcze tu odezwę. Wiem że z tą cytomegalia może być różnie ale mój ginekolog którego właśnie zmieniam tak mnie nastraszyl że już plamienie mnie wystraszyło mocno
Jeśli ginekolog Cię nastraszył to go zmień i nigdy nie wracaj. Często w ciąży są kryzysowe sytuacje, ale lekarz nie może straszyć kobiety w ciąży do jasnej Anieli! Ja do dziś mam traumę po pierwszej ciąży (puste jajo), jak mnie babsko nastraszyło w 5 tyg ciąży (poszłam za wcześnie do lekarza, ale to była pierwsza ciąża i nie wiedziałam co i jak), że nie widać pęcherzyka (normalne w tym tygodniu ciąży, zwłaszcza na starym USG), że to ciąża pozamaciczna, że usuną mi jajnik, że mam się do szpitala zgłosić etc, etc, że mało zawału nie dostałam. Pęcherz pojawił się w 7 tyg, fakt, że pusty, ale co przeżyłam to mojeTak więc omijać szerokim łukiem takich konowałów!!!
Przy lekarzu masz się czuć spokojnie i bezpiecznie!
Obserwuj śluz, ale na spokojnie, naprawdę, Twoja ciąża jest już duża, w tym okresie poronienia to rzadkość, a tego stresu co sobie narobisz już nie cofniesz i dziecko będzie na tym cierpieć
A plamienie po kupie się zdarza często, zwłaszcza, jak masz zaparcie, no, albo mocno ciśniesz bo się śpieszysz na seriallotka1990, Anna Stesia, Tròjka, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:A plamienie po kupie się zdarza często, zwłaszcza, jak masz zaparcie, no, albo mocno ciśniesz bo się śpieszysz na serial
Leira uwielbiam Twoje poczucie humoru:-D w tym wszystkim w dodatku jest mnóstwo prawdy
lotka1990, Leira, Tròjka lubią tę wiadomość
-
Orzeszki, jedż do szpitala.
Ja obecnie nie badałam cytomegalii, mój gin nie kazał.
Koleżanka przechodziła ją w ciąży i lekarz nic nie przepisał - powiedział, że te leki są za mocne. Dzieciątko zdrowe, ma już 4 lata.
Niestety, nie mam przeciwciał cytomegalii, więc troszkę przekichane, zrobiłam na własną rękę w ciąży z córcią i wyszło, że nigdy nie chorowałam.
Malinka, super, że wszystko dobrze i już po wizycie
Już tez przeglądam stronki z ciuszkami ciążowymiPoluję na spodnie, ciemne dżinsy, a kurtkę kupię nieciążową, a rozmiar M, najlepiej nietaliowaną.
Też mi troszkę ciuszków po ostatniej ciąży zostało, zimę się przezimuje jakoś
Lotka, dobrze, że tylko raz miałaś takie plamienie, dobrze, że masz wizytę jutro, uspokoisz się. A przypadkiem te plamienie nie było z dwójki?
Mnie ostatnio częściej brzuch ćmi, chyba za dużo się forsuję i "biegam", od jutra stopuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 19:43
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2845e525ef3a.jpg
Nasz fasol urosl wyszedl na 10tyg1d, duzy na 3,3cm, nawet sie poruszyl, tetno 170 troche duze, ale lekarz twierdzi ze przez emocje mamy podczas badania ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 20:12
ewulek, summer86, tomania2806, Tròjka, witaminkab, lotka1990, Kiki1916, pilik, Vero, pełnanadziei:}, Paulincia88, Marya, Kitulec, Wonderland lubią tę wiadomość
-
lotka1990 wrote:Agnella , tak to było przy wypróżnianiu, teraz na razie nic więcej się nie pojawiło siec się uspokoiłam. Tak to jest w pierwszej ciąży, wszystko przeraża :p
Jeszcze mnie jakby w jajniku trochę kłuje ale podejrzewam że to moze być normalne
Kłucie czy w jajnikach czy w podbrzuszu to norma, niepokojące są tylko bóle skurczowe. -
Hej dziewczyny, mi ustapily dolegliwosci w piatek i od tej pory zasuwam jak maly motorek. Zapewne przespane nocki przez mojego dwulatka pomagaja w tym
W piatek wysprztalam cala chate i ogarnelam wiele rzeczy po czym poszlam na impreze. dziewczyny sie cieszyly bo mialy darmowa taksowke
A przez reszte weekendu mielismy intensywne zabawianie mlodego. Na szczescie mamy duzo znajomych z dziecmi w podobnym wieku wiec zawsze sie ktos znajdzie zeby sie przylaczyc.
A dzis zaliczylam prasowanie z 3tygodni. Jeszcze pare dni i nadrobie zaleglosci. Mam nadzieje ze brak energii juz nie wroci.
Super dzieciaczki dziewczyny i boskie brzuszki
Orzeszki trzymaj sie! -
nick nieaktualny
-
eunice. wrote:My po wizycie, wszystko dobrze, maluch idealnie zgodny z wiekiem ciąży wliczonym na podstawie ostatniego USG, czyli 9w5d - 2,88 cm:). Mamy foto:) Prenatalne 18 grudnia razem z wizytą, bo ten sam sprzęt i lekarz:). Acha-jeśli ktoś po poronieniu urodził zdrowe dziecko to prenatalne już na NFZ z tej przyczyny noe przysługują, ale hashimoto uprawnia wiec będę płacić tylko za wizytę a od razu na NFZ będą prenatalne i PAPP-A.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05a6c08e1a93.jpgBettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Ja miałam na nfz bo mąż miał problemy z sercem,była jakaś niegroźna wada i nic złego się nie działo ale jednak coś wykryli..
Trochę nie wyraźne ale jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0a686de32a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 23:07
Marya, Kitulec lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Ostatnio mało pisze, bo ciagle czekam na wizytę i w sumie nie mam o czym pisać
jeszcze tydzień i w końcu zobaczę czy z maluszkiem wszystko ok. Ale cały czas was podczytuje i jestem w miarę na bierząco co u Was. Brzuch mnie ostatnio pobolewa tak dziwnie okresowo, trochę mnie to denerwuje. Ale nic się nie dzieje innego. Palmie żadnych nie mam na szczęście.
Dzisiaj zapisałam się na badania prenatalne12.12. To będzie 12t2d wiec chyba ok nie? Pani w rejestracji mnie miło zaskoczyła, bo powiedziała ze będę mieć badania na NFZ z czego się bardzo ucieszyłam, bo nastawiam się już na większy wydatek.
Byłam tez ostatnio dwa razy na basenie, bo już to siedzenie w domu mnie doprowadzało do szału. Polecam, jak się człowiek trochę porusza to od razu jest lepsze samopoczucie.
-
Piękne macie już te zdjęcia maluchów. Napatrzeć się nie mogę. Ja ostatnio byłam na usg 3 tygodnie temu, wiec jeszcze za dużo nie było widać, jak pójdę za tydzień to będzie mega różnica. Mam nadzieje tylko, ze będzie wszystko ok. Zaczynam się już powoli stresować
-
Gratuluję udanych wizyt,to najwidoczniej był szczęśliwy dzień,bo i u nas wszystko ok.
Wizyta się przesunęła w czasie,myślałam że zejdę na zawał z nerwów.
Co mnie pozytywnie zaskoczyło,to że miałam już usg przez brzuch i wszystko było ładnie widać.
Dzidzia ma ponad 3 cm(według usg 10t2d). Maluch nadrobił 2 dni przez miesiąc,bo na pierwszej wizycie był 4 dni do tyłu(miałam owulację w 18 dniu cyklu).
Tętno 168, lekarz mówił że wszystko w normie. Widziałam jak się rusza i rozczuliło mnie to do łez.
Wczoraj miałam też pobierany wymaz do cytologii,przez co pojawiły się plamienia,ale przed tym już mnie lekarz ostrzegł,więc się nie stresuję.
Dopytałam też o cukrzycę ciążową, Wonderland miałaś rację,że norma jest do 92(nie wiem skąd mi się wzięło, że to 94).
Teraz czekamy na badania prenatalne.Vero, Marya, Kitulec, Wonderland lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Oj dziewczyny, bez Was jeden dzień to dzień stracony
Ciężko nadgonić weekend. W sobotę cały dzień piekłam pierniki - jeszcze jeden dzień muszę poświęcić na dekorowanie. A w niedzielę pojechaliśmy ze znajomymi w nasze ukochane Tatry
Zastaliśmy tam zimę, czułam się wyśmienicie i w pełni sił. Mimo niepogody weszliśmy na Czarny Staw. Potrzebowałam takiego wysiłku
W piątek odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania.
Dzisiaj na 11 idziemy na prenatalne. Z jednej strony nie mogę się doczekać, by usłyszeć, że wszystko dobrze a z drugiej po prostu się boję. Bardzo pragnę naszego maleństwa... Trzymajcie za nas kciuki.Paulincia88 lubi tę wiadomość