Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Jeansy ciążowe z h&m są bardzo często wystawiane w fajnych cenach na olx/allegro itd. więc warto tam poszukać :)
    Zgadza się ;) jednak ja mam taki zadek i wąska talię jak JLo hihi musze wszystko mierzyć:/ na lumpach szukam, Agorę jeszcze mi nic ciekawego nie wpadło w ręce:/

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
    ❤
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Leira pytasz jak sie czuje... Hmm fizczynie dzisiaj boli a raczej ciągnie mnie brzuch. Psychicznie znacznie gorzej. Czekam na wyniki bety

Jak ciągnie brzuch to akurat dobry znak :) Macica rośnie razem z maluchem :)

Tylko po co ta beta? To nie da żadnej informacji, tylko namiesza, beta skacze od 6-7 tygodnia bardzo ostro - rośnie i spada, nie wiem co za lekarz zleca takie badanie przy niepewnej ciązy zamiast wysłać kobietę na porządne USG :(((

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne jutro 15:20. Podejrzewam, że z emocji nie pośpię dziś zbyt długo ;)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła 10000 przez tydzien.... Jutro usg.

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące !!

Dajcie znac jak po.

Jako ze byłam w ciazy tez rok temu to mam wszytskie ciążowe ciuchy , chodziłam glownie w asos mozna kupić na Allegro wylicytować itd, albo kupowałam luźniejsze tuniki i legginsy , nie lubię ciążowych spodni strasznie niewygodne moim zdaniem i nie polecam happy mum ceny z kosmosu ( m kupił mi sukienki dwie ) fajne ale jakościowo bardzo srednio za taka cenę !
    Misimi ma piękne rzeczy ale na wyjścia na codzień tez sie nie opłaca

Orzeszki tdaj znac i trzymaj sie jakoś :(

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki :( dużo sił życzę.. i nadal trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    Nie wiem czy beta na tym etapie ma sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 17:26

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:
    Witam :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty :)

Ruth śliczny maluszek :) najważniejsze, że wszystko ok :)

Madziula witam :)

Marya, jakbyś mogła, to dodaj mnie na pierwszą stronę :) już kiedyś pisałam termin porodu, ale pewnie gdzieś umknęło ;) termin mam na 15.06 :) z góry dziękuję :*

jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to spodnie mam z ostatniej ciąży, ale tylko jedna para pasuje! reszta za ciasne w biodrach :( na allegro sobie zamówię legginsy ocieplane na zimę, mi chyba też tak na luźno wygodniej ;) do tego tuniki, dłuższe swetry, które poprzednio też brałam w szmateksach ;)
    a dla dzieciaczka to też brałam w biedrze, pepco i te megapaki od innych mamusiek też są super :)
    gotowe :D

Orzeszki trzymaj się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 17:30

Kitulec lubi tę wiadomość

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam plamic...

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Zaczęłam plamic...
    Jedz do szpitala . To może być poronienie . Nie ma co czekać na jutro.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki trzymaj się. Sercem przy Tobie :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Beta spadła 10000 przez tydzien.... Jutro usg.

Ale to normalne... Beta rośnie do pewnego momentu, a potem spada. Nie denerwuj się tym, naprawdę, najważniejsze jest USG a całą resztę można sobie w buty wsadzić.

Trzymam za Was kciuki z całego serca !!!

Wierzę, że dopóki nie krwawisz i nie masz skurczy to wszystko jest OK! :)
    orzeszki wrote:
    Zaczęłam plamic...

Plamienie może być z wysiłku, krwiaka lub infekcji, aczkolwiek masz dobry powód, żeby pojechac już teraz na IP i sprawdzić co z maluchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:10

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co czekać jechałabym na IP

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś w sluzie zobaczyłam lekko różowawa barwę. I dużo śluzu. Jutro wieczorem mam wizytę i teraz nie wiem co robić bo wcześniej nic takiego się nie działo. Jestem trochę przerażona bo wyszła mi cytomegalia i zastanawiam się czy to może być jakieś poronienie czy co..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś w sluzie zobaczyłam lekko różowawa barwę. I dużo śluzu. Jutro wieczorem mam wizytę i teraz nie wiem co robić bo wcześniej nic takiego się nie działo. Jestem trochę przerażona bo wyszła mi cytomegalia i zastanawiam się czy to może być jakieś poronienie czy co..

Wyszła Ci cytomegalia?
    Na pewno? Napisz wyniki z tego badania.
    Cytomegalię przechodzi chyba 99% ludzkości w trakcie swojego życia. Może wyszło Ci, że masz przeciwciała po przebytej chorobie (ona jest bezobjawowa)? Rzadko się zdarza, żeby kobieta zachorowała na to dopiero kiedy jest w ciąży, zwykle przechodzimy to dużo wcześniej w naszym życiu :)

Jasno różowy śluz to zwykle śluz zmieszany ze świeżą krwią. Ale jeśli nie jest to intensywny kolor i zdarzyło się to raz, a za godzinę już masz czysty śluz to nie ma co panikować bo czasem w ciąży pękają naczynia krwionośne w pochwie (np od parcia przy wypróżnianiu), albo od przeciążenia się, czy zmęczenia i stąd śluz jest zabarwiony. W środku wszystko mamy teraz wrażliwe więc to normalne :) Sprawdź śluz za 1-2h i jak się nic nie zmieni, albo się nasili to jedź na IP. Aczkolwiek nie ma co panikować, zwłaszcza w 11 tygodniu ciąży :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wyszła Ci cytomegalia?
    Na pewno? Napisz wyniki z tego badania.
    Cytomegalię przechodzi chyba 99% ludzkości w trakcie swojego życia. Może wyszło Ci, że masz przeciwciała po przebytej chorobie (ona jest bezobjawowa)? Rzadko się zdarza, żeby kobieta zachorowała na to dopiero kiedy jest w ciąży, zwykle przechodzimy to dużo wcześniej w naszym życiu :)

Jasno różowy śluz to zwykle śluz zmieszany ze świeżą krwią. Ale jeśli nie jest to intensywny kolor i zdarzyło się to raz, a za godzinę już masz czysty śluz to nie ma co panikować bo czasem w ciąży pękają naczynia krwionośne w pochwie (np od parcia przy wypróżnianiu), albo od przeciążenia się, czy zmęczenia i stąd śluz jest zabarwiony. W środku wszystko mamy teraz wrażliwe więc to normalne :) Sprawdź śluz za 1-2h i jak się nic nie zmieni, albo się nasili to jedź na IP. Aczkolwiek nie ma co panikować, zwłaszcza w 11 tygodniu ciąży :)
    Dzięki za szczegółowe wyjasnienie! Trochę mnie uspokoiłas. Ten śluz faktycznie pojawił się przy wypróżnianiu.
    Cytomegalia wyszła mi tak: Igg 78, igm 1,96 (w obu przypadkach dodatnie powyżej 1), później zrobiłam awidnosc i wyszła po środku czyli nie jasna.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki trzymam kciuki!!
    Ja już po badaniu,dzidzia ma 5,74 cm,kość nosowa jest,NT 1,9 i wszystko jest ok 11 grudnia mam jechać po wyniki do gina który mnie badał i omówimy wyniki pappa :)

witaminkab, Anna Stesia, Vero, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍
    age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki dużo siły!
    Lotka jeżeli wyszła Ci aktywna cytomegalia (przeciwciała igm podwyższone) skonsultowałabym każde nawet małe krwawienie z lekarzem jednak...

A co do ciuchów ciążowych - mnie już wszystko ostatnio gniecie, zamówiłam z promocji jeansy z h&m (75zl, przecierane) i legginsy polarowe. Generalnie szyje i wymyśliłam że podpatrze jak to zrobione i wezmę jakieś swoje inne gatki i sobie przerobię. Na tunikę dresową też właśnie sobie zamówiłam materiał i planuje uszyć. Nie wiem jeszcze tylko co z tego wyjdzie :p

Edit teraz widzę wyniki. Czyli jest szansa że to stara cytomegalia (przeciwciała igm są niskie, a mogą utrzymywać się do 1,5 roku od choroby), w takim razie bym nie panikowała i jutro na wizycie o wszystkim powiedz na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:38

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh orzeszki...trzeba jechać na IP najlepiej...
    Ja nie przechodziłam cytomegalii, a mam w domu 2 małych dzieci więc wszystko jest możliwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:42

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dzięki za szczegółowe wyjasnienie! Trochę mnie uspokoiłas. Ten śluz faktycznie pojawił się przy wypróżnianiu.
    Cytomegalia wyszła mi tak: Igg 78, igm 1,96 (w obu przypadkach dodatnie powyżej 1), później zrobiłam awidnosc i wyszła po środku czyli nie jasna.

Nie jestem specjalistą od cytomegalii, ale generalnie jest tak, że jeśli kiedyś chorowałaś na coś i masz przeciwciała w organiźmie to kiedy ta sama choroba pojawi się znów to nie jest już taka groźna bo organizm od razu ją zwalcza (bo już ma doświadczenie i wie jak). Przypuszczam, że gdybyś po tygodniu powtórzyła badania na cytomegalię to wyszłoby, że chorowałaś, ale obecnie nie jesteś chora.

Wiem, że tym wirusem zarażamy się całe życie i całe życie go zwalczamy bo on jest wszędzie, więc ja pewnie powtorzylabym badania i zobaczyła jak to się rozwija, albo jak wirus umiera ;)

A z poronieniem to nie jest tak, że zobaczysz plamkę na majtkach i już masz porornienie, to są przewlekłe bóle, dreszcze, skurcze, etc, etc - nie da się tego z niczym pomylić, naprawdę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje, jestem spokojniejsza. Będę obserwować i jak coś to się jeszcze tu odezwę. Wiem że z tą cytomegalia może być różnie ale mój ginekolog którego właśnie zmieniam tak mnie nastraszyl że już plamienie mnie wystraszyło mocno

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ ‹ 288 289 290 291 292 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ