X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Jeansy ciążowe z h&m są bardzo często wystawiane w fajnych cenach na olx/allegro itd. więc warto tam poszukać :)
    Zgadza się ;) jednak ja mam taki zadek i wąska talię jak JLo hihi musze wszystko mierzyć:/ na lumpach szukam, Agorę jeszcze mi nic ciekawego nie wpadło w ręce:/

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Leira pytasz jak sie czuje... Hmm fizczynie dzisiaj boli a raczej ciągnie mnie brzuch. Psychicznie znacznie gorzej. Czekam na wyniki bety

Jak ciągnie brzuch to akurat dobry znak :) Macica rośnie razem z maluchem :)

Tylko po co ta beta? To nie da żadnej informacji, tylko namiesza, beta skacze od 6-7 tygodnia bardzo ostro - rośnie i spada, nie wiem co za lekarz zleca takie badanie przy niepewnej ciązy zamiast wysłać kobietę na porządne USG :(((

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne jutro 15:20. Podejrzewam, że z emocji nie pośpię dziś zbyt długo ;)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła 10000 przez tydzien.... Jutro usg.

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące !!

Dajcie znac jak po.

Jako ze byłam w ciazy tez rok temu to mam wszytskie ciążowe ciuchy , chodziłam glownie w asos mozna kupić na Allegro wylicytować itd, albo kupowałam luźniejsze tuniki i legginsy , nie lubię ciążowych spodni strasznie niewygodne moim zdaniem i nie polecam happy mum ceny z kosmosu ( m kupił mi sukienki dwie ) fajne ale jakościowo bardzo srednio za taka cenę !
    Misimi ma piękne rzeczy ale na wyjścia na codzień tez sie nie opłaca

Orzeszki tdaj znac i trzymaj sie jakoś :(

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki :( dużo sił życzę.. i nadal trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    Nie wiem czy beta na tym etapie ma sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 17:26

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:
    Witam :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty :)

Ruth śliczny maluszek :) najważniejsze, że wszystko ok :)

Madziula witam :)

Marya, jakbyś mogła, to dodaj mnie na pierwszą stronę :) już kiedyś pisałam termin porodu, ale pewnie gdzieś umknęło ;) termin mam na 15.06 :) z góry dziękuję :*

jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to spodnie mam z ostatniej ciąży, ale tylko jedna para pasuje! reszta za ciasne w biodrach :( na allegro sobie zamówię legginsy ocieplane na zimę, mi chyba też tak na luźno wygodniej ;) do tego tuniki, dłuższe swetry, które poprzednio też brałam w szmateksach ;)
    a dla dzieciaczka to też brałam w biedrze, pepco i te megapaki od innych mamusiek też są super :)
    gotowe :D

Orzeszki trzymaj się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 17:30

Kitulec lubi tę wiadomość

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam plamic...

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Zaczęłam plamic...
    Jedz do szpitala . To może być poronienie . Nie ma co czekać na jutro.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki trzymaj się. Sercem przy Tobie :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Beta spadła 10000 przez tydzien.... Jutro usg.

Ale to normalne... Beta rośnie do pewnego momentu, a potem spada. Nie denerwuj się tym, naprawdę, najważniejsze jest USG a całą resztę można sobie w buty wsadzić.

Trzymam za Was kciuki z całego serca !!!

Wierzę, że dopóki nie krwawisz i nie masz skurczy to wszystko jest OK! :)
    orzeszki wrote:
    Zaczęłam plamic...

Plamienie może być z wysiłku, krwiaka lub infekcji, aczkolwiek masz dobry powód, żeby pojechac już teraz na IP i sprawdzić co z maluchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:10

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co czekać jechałabym na IP

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś w sluzie zobaczyłam lekko różowawa barwę. I dużo śluzu. Jutro wieczorem mam wizytę i teraz nie wiem co robić bo wcześniej nic takiego się nie działo. Jestem trochę przerażona bo wyszła mi cytomegalia i zastanawiam się czy to może być jakieś poronienie czy co..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś w sluzie zobaczyłam lekko różowawa barwę. I dużo śluzu. Jutro wieczorem mam wizytę i teraz nie wiem co robić bo wcześniej nic takiego się nie działo. Jestem trochę przerażona bo wyszła mi cytomegalia i zastanawiam się czy to może być jakieś poronienie czy co..

Wyszła Ci cytomegalia?
    Na pewno? Napisz wyniki z tego badania.
    Cytomegalię przechodzi chyba 99% ludzkości w trakcie swojego życia. Może wyszło Ci, że masz przeciwciała po przebytej chorobie (ona jest bezobjawowa)? Rzadko się zdarza, żeby kobieta zachorowała na to dopiero kiedy jest w ciąży, zwykle przechodzimy to dużo wcześniej w naszym życiu :)

Jasno różowy śluz to zwykle śluz zmieszany ze świeżą krwią. Ale jeśli nie jest to intensywny kolor i zdarzyło się to raz, a za godzinę już masz czysty śluz to nie ma co panikować bo czasem w ciąży pękają naczynia krwionośne w pochwie (np od parcia przy wypróżnianiu), albo od przeciążenia się, czy zmęczenia i stąd śluz jest zabarwiony. W środku wszystko mamy teraz wrażliwe więc to normalne :) Sprawdź śluz za 1-2h i jak się nic nie zmieni, albo się nasili to jedź na IP. Aczkolwiek nie ma co panikować, zwłaszcza w 11 tygodniu ciąży :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wyszła Ci cytomegalia?
    Na pewno? Napisz wyniki z tego badania.
    Cytomegalię przechodzi chyba 99% ludzkości w trakcie swojego życia. Może wyszło Ci, że masz przeciwciała po przebytej chorobie (ona jest bezobjawowa)? Rzadko się zdarza, żeby kobieta zachorowała na to dopiero kiedy jest w ciąży, zwykle przechodzimy to dużo wcześniej w naszym życiu :)

Jasno różowy śluz to zwykle śluz zmieszany ze świeżą krwią. Ale jeśli nie jest to intensywny kolor i zdarzyło się to raz, a za godzinę już masz czysty śluz to nie ma co panikować bo czasem w ciąży pękają naczynia krwionośne w pochwie (np od parcia przy wypróżnianiu), albo od przeciążenia się, czy zmęczenia i stąd śluz jest zabarwiony. W środku wszystko mamy teraz wrażliwe więc to normalne :) Sprawdź śluz za 1-2h i jak się nic nie zmieni, albo się nasili to jedź na IP. Aczkolwiek nie ma co panikować, zwłaszcza w 11 tygodniu ciąży :)
    Dzięki za szczegółowe wyjasnienie! Trochę mnie uspokoiłas. Ten śluz faktycznie pojawił się przy wypróżnianiu.
    Cytomegalia wyszła mi tak: Igg 78, igm 1,96 (w obu przypadkach dodatnie powyżej 1), później zrobiłam awidnosc i wyszła po środku czyli nie jasna.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki trzymam kciuki!!
    Ja już po badaniu,dzidzia ma 5,74 cm,kość nosowa jest,NT 1,9 i wszystko jest ok 11 grudnia mam jechać po wyniki do gina który mnie badał i omówimy wyniki pappa :)

witaminkab, Anna Stesia, Vero, Marya lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki dużo siły!
    Lotka jeżeli wyszła Ci aktywna cytomegalia (przeciwciała igm podwyższone) skonsultowałabym każde nawet małe krwawienie z lekarzem jednak...

A co do ciuchów ciążowych - mnie już wszystko ostatnio gniecie, zamówiłam z promocji jeansy z h&m (75zl, przecierane) i legginsy polarowe. Generalnie szyje i wymyśliłam że podpatrze jak to zrobione i wezmę jakieś swoje inne gatki i sobie przerobię. Na tunikę dresową też właśnie sobie zamówiłam materiał i planuje uszyć. Nie wiem jeszcze tylko co z tego wyjdzie :p

Edit teraz widzę wyniki. Czyli jest szansa że to stara cytomegalia (przeciwciała igm są niskie, a mogą utrzymywać się do 1,5 roku od choroby), w takim razie bym nie panikowała i jutro na wizycie o wszystkim powiedz na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:38

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh orzeszki...trzeba jechać na IP najlepiej...
    Ja nie przechodziłam cytomegalii, a mam w domu 2 małych dzieci więc wszystko jest możliwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:42

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dzięki za szczegółowe wyjasnienie! Trochę mnie uspokoiłas. Ten śluz faktycznie pojawił się przy wypróżnianiu.
    Cytomegalia wyszła mi tak: Igg 78, igm 1,96 (w obu przypadkach dodatnie powyżej 1), później zrobiłam awidnosc i wyszła po środku czyli nie jasna.

Nie jestem specjalistą od cytomegalii, ale generalnie jest tak, że jeśli kiedyś chorowałaś na coś i masz przeciwciała w organiźmie to kiedy ta sama choroba pojawi się znów to nie jest już taka groźna bo organizm od razu ją zwalcza (bo już ma doświadczenie i wie jak). Przypuszczam, że gdybyś po tygodniu powtórzyła badania na cytomegalię to wyszłoby, że chorowałaś, ale obecnie nie jesteś chora.

Wiem, że tym wirusem zarażamy się całe życie i całe życie go zwalczamy bo on jest wszędzie, więc ja pewnie powtorzylabym badania i zobaczyła jak to się rozwija, albo jak wirus umiera ;)

A z poronieniem to nie jest tak, że zobaczysz plamkę na majtkach i już masz porornienie, to są przewlekłe bóle, dreszcze, skurcze, etc, etc - nie da się tego z niczym pomylić, naprawdę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje, jestem spokojniejsza. Będę obserwować i jak coś to się jeszcze tu odezwę. Wiem że z tą cytomegalia może być różnie ale mój ginekolog którego właśnie zmieniam tak mnie nastraszyl że już plamienie mnie wystraszyło mocno

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ