WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a42fd7032c08.jpg

A tak prezentuje się mój brzuszek na początku 12 tyg :)
    Robimy co tydzień takie zdjęcie na pamiątkę i żeby obserwować jak się zmienia

Super :) Też robimy co tydzień fotki, ale na razie za bardzo nic nie widać.

Dziś zaczełam 13 tydzień :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja dopiero 16:30 i pewnie bedzie obsowa. Potem tez sie pochwale. Milego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:53

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth cudny dzidziuś <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Cześć cioteczki my juz po wizycie
    Maleństwo ma az 2,6 cm, serduszko pięknie było słychać. Szalał mały akrobata i machał rękami i nogami jakby wołał "tu jestem" :-) , cudowny widok <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acf1495205b0.jpg
    Dzidzia jak malowana, pamietam w pierwszej ciaży tez tak skakala jak szalona.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Cudne te Wasze maleństwa napatrzec się nie mogę...

Jutro swojego szkraba obejrzysz :) Też tak będzie szalał :)

Uszy do góry, zobaczysz, wszystko będzie dobrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:33

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice - witaj w klubie,ja też dzisiaj wizytuję (15 minut po Tobie);). Również ostatni raz byłam na usg ponad tygodnie temu.
    Już od samego rana odczuwam mega stres,nie wiem jak dotrwam do 18,muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie,żeby tyle nie myśleć.
    Ja uspokoję się dopiero jak przekroczę granicę z pierwszej ciąży.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj kupiłam taki płaszcz, że u dołu jest rozszerzany na brzuszek ;) Więc powinnam go całą zimę nosić

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja dziś na 17.45 wizytuję- jestem z siebie dumna- wytrzymałam całe 3 tygodnie:) Ale objawy wróciły, więc już nie panikowałam;). Ta wizyta jest dla mnie ważna-jeśli dziś wszystko będzie ok to chyba zacznę na poważnie dopuszczać do siebie myśl, że w czerwcu rodzę;). Czytałam, że jeśli do 10 tygodnia wszystko jest ok to ryzyko utraty ciąży z powodu wad genetycznych spada do minimum. Tarczycę mam uregulowaną, wyniki krwi i moczu dobre, toxo ani cytomegalii nie mam, więc jak dziś będzie dobrze to chyba trochę odetchnę. Ale bardziej i tak po prenatalnych.

Macie jakiś pomysł w czym tanio przechodzić zimę? Ostatnio jak chciałam zapiąć moją kurtkę, mając pod nią dwa swetry to zamek strzelił. Już naprawiony jest, ale podejrzewam, że do marca-kwietnia to mój brzuch nie pozwoli mi zapiąć kurtki. Mam płaszcz wiązany z poprzedniej ciąży, ale wtedy zima zaczęła się dopiero po porodzie, wcześniej było ciepło. Teraz już bym w nim zmarzła.

W ogóle czy znacie na Śląsku jakieś miejsca gdzie można tanio kupić ciuchy ciążowe? Ja kupowałam ostatnio na necie używane, ale obie pary jeansów mi strzeliły w kroku w ostatnich dniach, a i tak dałam chyba 60 zł za parę- zwykłe spodnie można za to już kupić nowe na przecenach w sieciówkach. Mam tylko trochę leginsów ciążowych. Na szczęście w lato już spodnie nie będą tak potrzebne, wystarczą sukienki albo krótkie spodenki, ale jak przeżyć zimę?

Trzymam mocno kciuki za wizyty:)
    Teraz jest sporo kurtek zimowych które są już od pasa szerokie, ja kupiłam w tamtym roku taką i wydaje mi się że zimę przecitam w niej i brzusio się śmiało pomieści :)
    Zauważyłam też że teraz na czasie ogólnie są luźne rzeczy, czy sukienki czy koszule także śmiało możemy też szukać w zwykłych rzeczach a na pewno będą tańsze niż ciążowe :)
    najgorzej ze spodniami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny czy można jeszcze do Was dołączyć?

Ruth, Marya, Agnella, ewulek lubią tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam spodnie ciążowe w h&m ceny ok100/140 zl, czyli jak standardowe dzinsy :-) a obie ciąże przechodziłam wcześniej w tych h&mowych i nic się z nimi nie działo. Polecam:-) koszule luźne sa w sieciowych sklepach na każdym dziale:-)

Witaj madziula, pewnie, że można<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:48

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth piękny maluch <3
    Trzymam kciuki za dziś wizytujące mamusie
    Ja kupiłam kurtkę w Pepco jakiś miesiąc temu jest szeroka dołem więc w sam raz na brzuszek :)
    Widziałam też podobne w Reserved tylko ceny niestety wyższe

100krotka lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 WITAJ ! :) oczywiście że można :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na brzuszek i nie mogę się go doczekać, w dalszym ciągu mieszczę się w swoje spodnie nawet z wysokim stanem bez problemu. Dzisiaj nawet oglądałam spodnie na stronie h&m bo jak tylko coś się pojawi planuje sobie kupić tylko nie wiem jak z rozmiarem, a nie mam możliwości przymiarki bo w moim mieście nie ma działu dla mamusiek.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj wizytuje o 17,45 :)
    W ciuchy się mieszczę jeszcze w swoje,kurtkę mam z przed mojego odchudzania więc jest ok :) nie mam spodni ciążowych ale specjalnie sobie zostawiłam jensy większe niż noszę teraz.po porodzie je wywale bo nie chcę znowu ich nosić na co dzień :)
    My https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c27e9bd8b341.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:22

100krotka, ewulek lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Czekam na brzuszek i nie mogę się go doczekać, w dalszym ciągu mieszczę się w swoje spodnie nawet z wysokim stanem bez problemu. Dzisiaj nawet oglądałam spodnie na stronie h&m bo jak tylko coś się pojawi planuje sobie kupić tylko nie wiem jak z rozmiarem, a nie mam możliwości przymiarki bo w moim mieście nie ma działu dla mamusiek.

Zazdroszczę :) w weekend zrobiłam porządek w szafie i zostało mi 3 pary spodni które nie gniotą mi brzucha (starczą mi na jakieś pewnie 2 msc) :)
    Stwierdziłam że na całą zimę inwestuję w ciepłe legiinsy i tuniki bo tak mi jest narazie najwygodniej :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Zazdroszczę :) w weekend zrobiłam porządek w szafie i zostało mi 3 pary spodni które nie gniotą mi brzucha (starczą mi na jakieś pewnie 2 msc) :)
    Stwierdziłam że na całą zimę inwestuję w ciepłe legiinsy i tuniki bo tak mi jest narazie najwygodniej :)[/QUOTE
    Ja też zazdroszczę- chciałabym się mieścić w swoje ciuchy A tym bardziej że tak naprawdę to dopiero początek ciąży. Ale niestety- szanowna mi się nie mieści w większość spodni. Wszystkie topy natomiast też za małe bo zawsze miałam mały biust. Z miseczki A przechodzę teraz na D bo C już małe :-/

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja dziś na 17.45 wizytuję- jestem z siebie dumna- wytrzymałam całe 3 tygodnie:) Ale objawy wróciły, więc już nie panikowałam;). Ta wizyta jest dla mnie ważna-jeśli dziś wszystko będzie ok to chyba zacznę na poważnie dopuszczać do siebie myśl, że w czerwcu rodzę;). Czytałam, że jeśli do 10 tygodnia wszystko jest ok to ryzyko utraty ciąży z powodu wad genetycznych spada do minimum. Tarczycę mam uregulowaną, wyniki krwi i moczu dobre, toxo ani cytomegalii nie mam, więc jak dziś będzie dobrze to chyba trochę odetchnę. Ale bardziej i tak po prenatalnych.

Macie jakiś pomysł w czym tanio przechodzić zimę? Ostatnio jak chciałam zapiąć moją kurtkę, mając pod nią dwa swetry to zamek strzelił. Już naprawiony jest, ale podejrzewam, że do marca-kwietnia to mój brzuch nie pozwoli mi zapiąć kurtki. Mam płaszcz wiązany z poprzedniej ciąży, ale wtedy zima zaczęła się dopiero po porodzie, wcześniej było ciepło. Teraz już bym w nim zmarzła.

W ogóle czy znacie na Śląsku jakieś miejsca gdzie można tanio kupić ciuchy ciążowe? Ja kupowałam ostatnio na necie używane, ale obie pary jeansów mi strzeliły w kroku w ostatnich dniach, a i tak dałam chyba 60 zł za parę- zwykłe spodnie można za to już kupić nowe na przecenach w sieciówkach. Mam tylko trochę leginsów ciążowych. Na szczęście w lato już spodnie nie będą tak potrzebne, wystarczą sukienki albo krótkie spodenki, ale jak przeżyć zimę?

W Wodzisławiu Śląskim jest gigantyczny lumpeks, ma chyba ze dwa piętra i wygląda jak mała galeria handlowa. Są tam fajne i tanie rzeczy.

Też mam problem z kurtką. Zimową kurtkę mam świetną, markową, ale... w rozmiarze S.. tydzień temu się w nią jeszcze z bólem zapinałam, teraz już nie. Szkoda mi wydać dużo kasy na kolejną kurtkę zimową, w rozmiarze XL, której pewnie za rok nie będę nosić :/ Tak więc też szukam jakiejś okazji, a jak nie to najwyżej będę nosić kurtkę mojego M. ;)

malka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też zazdroszczę- chciałabym się mieścić w swoje ciuchy A tym bardziej że tak naprawdę to dopiero początek ciąży. Ale niestety- szanowna mi się nie mieści w większość spodni. Wszystkie topy natomiast też za małe bo zawsze miałam mały biust. Z miseczki A przechodzę teraz na D bo C już małe :-/[/QUOTE]

Mam to samo, z pięknej kolekcji biustonoszy nic nie pozostało , trzeba nowe kupować :(

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch rośnie..a poki co czuje, że nogi mi schudły, a przytyłam całe 1'5 kg :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ