CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudiaS wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a42fd7032c08.jpg
A tak prezentuje się mój brzuszek na początku 12 tyg
Robimy co tydzień takie zdjęcie na pamiątkę i żeby obserwować jak się zmienia
SuperTeż robimy co tydzień fotki, ale na razie za bardzo nic nie widać.
Dziś zaczełam 13 tydzień -
Ruth wrote:Cześć cioteczki my juz po wizycie
Maleństwo ma az 2,6 cm, serduszko pięknie było słychać. Szalał mały akrobata i machał rękami i nogami jakby wołał "tu jestem", cudowny widok
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acf1495205b0.jpg
-
Eunice - witaj w klubie,ja też dzisiaj wizytuję (15 minut po Tobie)
. Również ostatni raz byłam na usg ponad tygodnie temu.
Już od samego rana odczuwam mega stres,nie wiem jak dotrwam do 18,muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie,żeby tyle nie myśleć.
Ja uspokoję się dopiero jak przekroczę granicę z pierwszej ciąży.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
nick nieaktualny
-
eunice. wrote:Ja dziś na 17.45 wizytuję- jestem z siebie dumna- wytrzymałam całe 3 tygodnie:) Ale objawy wróciły, więc już nie panikowałam;). Ta wizyta jest dla mnie ważna-jeśli dziś wszystko będzie ok to chyba zacznę na poważnie dopuszczać do siebie myśl, że w czerwcu rodzę
. Czytałam, że jeśli do 10 tygodnia wszystko jest ok to ryzyko utraty ciąży z powodu wad genetycznych spada do minimum. Tarczycę mam uregulowaną, wyniki krwi i moczu dobre, toxo ani cytomegalii nie mam, więc jak dziś będzie dobrze to chyba trochę odetchnę. Ale bardziej i tak po prenatalnych.
Macie jakiś pomysł w czym tanio przechodzić zimę? Ostatnio jak chciałam zapiąć moją kurtkę, mając pod nią dwa swetry to zamek strzelił. Już naprawiony jest, ale podejrzewam, że do marca-kwietnia to mój brzuch nie pozwoli mi zapiąć kurtki. Mam płaszcz wiązany z poprzedniej ciąży, ale wtedy zima zaczęła się dopiero po porodzie, wcześniej było ciepło. Teraz już bym w nim zmarzła.
W ogóle czy znacie na Śląsku jakieś miejsca gdzie można tanio kupić ciuchy ciążowe? Ja kupowałam ostatnio na necie używane, ale obie pary jeansów mi strzeliły w kroku w ostatnich dniach, a i tak dałam chyba 60 zł za parę- zwykłe spodnie można za to już kupić nowe na przecenach w sieciówkach. Mam tylko trochę leginsów ciążowych. Na szczęście w lato już spodnie nie będą tak potrzebne, wystarczą sukienki albo krótkie spodenki, ale jak przeżyć zimę?
Trzymam mocno kciuki za wizyty:)
Teraz jest sporo kurtek zimowych które są już od pasa szerokie, ja kupiłam w tamtym roku taką i wydaje mi się że zimę przecitam w niej i brzusio się śmiało pomieści
Zauważyłam też że teraz na czasie ogólnie są luźne rzeczy, czy sukienki czy koszule także śmiało możemy też szukać w zwykłych rzeczach a na pewno będą tańsze niż ciążowe
najgorzej ze spodniami
-
Ja kupiłam spodnie ciążowe w h&m ceny ok100/140 zl, czyli jak standardowe dzinsy
a obie ciąże przechodziłam wcześniej w tych h&mowych i nic się z nimi nie działo. Polecam:-) koszule luźne sa w sieciowych sklepach na każdym dziale:-)
Witaj madziula, pewnie, że można<3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:48
-
Ruth piękny maluch
Trzymam kciuki za dziś wizytujące mamusie
Ja kupiłam kurtkę w Pepco jakiś miesiąc temu jest szeroka dołem więc w sam raz na brzuszek
Widziałam też podobne w Reserved tylko ceny niestety wyższe
100krotka lubi tę wiadomość
-
Czekam na brzuszek i nie mogę się go doczekać, w dalszym ciągu mieszczę się w swoje spodnie nawet z wysokim stanem bez problemu. Dzisiaj nawet oglądałam spodnie na stronie h&m bo jak tylko coś się pojawi planuje sobie kupić tylko nie wiem jak z rozmiarem, a nie mam możliwości przymiarki bo w moim mieście nie ma działu dla mamusiek.
-
Też dzisiaj wizytuje o 17,45
W ciuchy się mieszczę jeszcze w swoje,kurtkę mam z przed mojego odchudzania więc jest oknie mam spodni ciążowych ale specjalnie sobie zostawiłam jensy większe niż noszę teraz.po porodzie je wywale bo nie chcę znowu ich nosić na co dzień
My https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c27e9bd8b341.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:22
100krotka, ewulek lubią tę wiadomość
-
madziula9022 wrote:Czekam na brzuszek i nie mogę się go doczekać, w dalszym ciągu mieszczę się w swoje spodnie nawet z wysokim stanem bez problemu. Dzisiaj nawet oglądałam spodnie na stronie h&m bo jak tylko coś się pojawi planuje sobie kupić tylko nie wiem jak z rozmiarem, a nie mam możliwości przymiarki bo w moim mieście nie ma działu dla mamusiek.
Zazdroszczęw weekend zrobiłam porządek w szafie i zostało mi 3 pary spodni które nie gniotą mi brzucha (starczą mi na jakieś pewnie 2 msc)
Stwierdziłam że na całą zimę inwestuję w ciepłe legiinsy i tuniki bo tak mi jest narazie najwygodniejBettyCatriona lubi tę wiadomość
-
pełnanadziei:} wrote:Zazdroszczę
w weekend zrobiłam porządek w szafie i zostało mi 3 pary spodni które nie gniotą mi brzucha (starczą mi na jakieś pewnie 2 msc)
Stwierdziłam że na całą zimę inwestuję w ciepłe legiinsy i tuniki bo tak mi jest narazie najwygodniej[/QUOTE
Ja też zazdroszczę- chciałabym się mieścić w swoje ciuchy A tym bardziej że tak naprawdę to dopiero początek ciąży. Ale niestety- szanowna mi się nie mieści w większość spodni. Wszystkie topy natomiast też za małe bo zawsze miałam mały biust. Z miseczki A przechodzę teraz na D bo C już małe -
eunice. wrote:Ja dziś na 17.45 wizytuję- jestem z siebie dumna- wytrzymałam całe 3 tygodnie:) Ale objawy wróciły, więc już nie panikowałam;). Ta wizyta jest dla mnie ważna-jeśli dziś wszystko będzie ok to chyba zacznę na poważnie dopuszczać do siebie myśl, że w czerwcu rodzę
. Czytałam, że jeśli do 10 tygodnia wszystko jest ok to ryzyko utraty ciąży z powodu wad genetycznych spada do minimum. Tarczycę mam uregulowaną, wyniki krwi i moczu dobre, toxo ani cytomegalii nie mam, więc jak dziś będzie dobrze to chyba trochę odetchnę. Ale bardziej i tak po prenatalnych.
Macie jakiś pomysł w czym tanio przechodzić zimę? Ostatnio jak chciałam zapiąć moją kurtkę, mając pod nią dwa swetry to zamek strzelił. Już naprawiony jest, ale podejrzewam, że do marca-kwietnia to mój brzuch nie pozwoli mi zapiąć kurtki. Mam płaszcz wiązany z poprzedniej ciąży, ale wtedy zima zaczęła się dopiero po porodzie, wcześniej było ciepło. Teraz już bym w nim zmarzła.
W ogóle czy znacie na Śląsku jakieś miejsca gdzie można tanio kupić ciuchy ciążowe? Ja kupowałam ostatnio na necie używane, ale obie pary jeansów mi strzeliły w kroku w ostatnich dniach, a i tak dałam chyba 60 zł za parę- zwykłe spodnie można za to już kupić nowe na przecenach w sieciówkach. Mam tylko trochę leginsów ciążowych. Na szczęście w lato już spodnie nie będą tak potrzebne, wystarczą sukienki albo krótkie spodenki, ale jak przeżyć zimę?
W Wodzisławiu Śląskim jest gigantyczny lumpeks, ma chyba ze dwa piętra i wygląda jak mała galeria handlowa. Są tam fajne i tanie rzeczy.
Też mam problem z kurtką. Zimową kurtkę mam świetną, markową, ale... w rozmiarze S.. tydzień temu się w nią jeszcze z bólem zapinałam, teraz już nie. Szkoda mi wydać dużo kasy na kolejną kurtkę zimową, w rozmiarze XL, której pewnie za rok nie będę nosićTak więc też szukam jakiejś okazji, a jak nie to najwyżej będę nosić kurtkę mojego M.
malka lubi tę wiadomość
-
Ja też zazdroszczę- chciałabym się mieścić w swoje ciuchy A tym bardziej że tak naprawdę to dopiero początek ciąży. Ale niestety- szanowna mi się nie mieści w większość spodni. Wszystkie topy natomiast też za małe bo zawsze miałam mały biust. Z miseczki A przechodzę teraz na D bo C już małe[/QUOTE]
Mam to samo, z pięknej kolekcji biustonoszy nic nie pozostało , trzeba nowe kupowaćBettyCatriona lubi tę wiadomość