WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth, przykro mi bardzo :( Ale nie było w tym Twojej winy.
    Ważne, że z kolejnymi ciążami już było ok <3

Ruth lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie w jakich sklepach będziecie zaopatrywać się w ciuszki dla maluchów? Rozglądałam się ale w smyku ceny są bardzo wysokie a nie wiem jak to ma się do jakości.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Dziewczyny mam pytanie w jakich sklepach będziecie zaopatrywać się w ciuszki dla maluchów? Rozglądałam się ale w smyku ceny są bardzo wysokie a nie wiem jak to ma się do jakości.
    Ja zakupy robiłam jak była okazja w Lidlu - kolekcja LUPILU - jestem zadowolona z jakości, bodziaki jeśli pojawiają się w Biedronce też są dobre jakościowo (są grubsze niż te z Lidla), w Pepco trzeba dokładnie czytać skład, bo dużo ubranek jest ładnych, ale jak zależy ci na bawełnianych, to trudno czasem zdobyć - z pepcowych bodów nie byłam zadowolona, były źle uszyte i zamiast trzymać pieluchę to zwijały się w jednej z pachwin. Robiłam też zakupy w zwykłych sklepach z ciuchami, czyli bezfirmowych ;) wiadomo jest czasami drożej, ale ubranka wytrzymały kilka dzieci i są jak nowe.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego brzuszka:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra, nie przejmuj się mój tylko delikatnie widoczny wieczorem. A na pewno zdecydowanie nie taki jak dziewczyny pokazuja na zdjeciach. Zobaczysz jak nam wyskoczy to odrazu będzie spory. W poprzednich ciążach widoczny miałam dopiero w 16 tygodniu. Więc uszy do góry doczekamy się.

Ruth, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Tini Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą leniwa niedziele :-)
    Dziewczyny też tak macie że wszystko Was wzrusza? Mnie rozczula nawet widok bawiących się dzieci (również w tv) masakra jakaś :-)
    A co do ruchów to dziś już jestem ich pewna :-) są dużo bardziej wyraźne :-) nawet przed chwilą maluszek dał k sobie znać

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Ja jeszcze nie myślę o takich rzeczach, ale koleżanka ma kilkumiesięczne go maluszka i zaopatruje się w H&M . Mała ma śliczne ciuszki i ceny też podobno ok.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • malinka201666 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ciuszki z tesco,cocodrilo i lidla,ostatnio jeszcze kupiłam parę w pepco,w późniejszym czasie muszę kupić pajace bo nie mam :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Ruth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja nie mam żadnego brzuszka:(
    Sara to moja trzecia ciąża:-) w pierwszej dopiero było widać w piątym miesiącu;)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie przejmuj sie u mnie tez nie ms brzuszka moze delikatnie zaczyna się zaokrągla .

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...ja u teściow i oczywiście przygadywanie, że jestem chuda..."o matko ta w ciąży i taka chuda"...kurde zawsze byłam szczupła i nie zmienię tego. Po dwóch ciążach wchodziłam w swoje ciuchy z początku studiów. Zawsze to samo gadanie tutaj. Już się wkurzam i zaczynam ripostowac :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu dodam, że rodzina mojego męża do najszczuplejszych nie należy. Jakoś w mojej nikt nigdy tego nie komentował bo wszyscy raczej normalnej budowy

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella ja wczoraj musiałam wziąć tabletkę od bólu głowy i mąż robił mi okłady z ręcznika moczonego w zimnej wodzie. Temp w normie a ja gorąca jak piec. Dziś jak na razie jest ok. Ale ogólnie ból głowy dokucza mi każdego dnia. :-/

w4sq9n733eq67vqu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:33

Tròjka lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, mnie dziś głowa mniej już boli, już przynajmniej nie migrenowo, wczoraj myślałam, że idzie się wykończyć ;-) Jak wstałam rano, cieszyłam się, że czuję, że żyje, bo nie bolało aż tak :-)
    Ruth, śliczny brzusio.
    Przykre z tą pierwszą ciążą. Tego nie da się przewidzieć. Najważniejsze, że potem wszystkie ok :-) Zazwyczaj jest tak, że albo od razu wszystkie ciąże dobre, a też często, że coś z pierwszą niezbyt, a kolejne zakończone sukcesem :-)
    U mnie w I ciąży szybko brzuszek, z ciążą z córcią długo mały, obecna - już widać, że gdzie jak chodziłam z córcią to dużo później wyskoczył.
    Także Dziewczyny, każda ciąża inna, więc nie ma co patrzeć na brzuszki.
    Trójka, ja też z tych chudszych kobiet....Babcia na siłę czekoladę i delicje z Lewiatana mi wpycha, jak sie nie częstuje, to pyta dlaczego się odchudzam, przecież tak mizernie wyglądam. Teściowa wiecznie mi powtarza, ze za szczupła jestem i ciągle jakieś wiejskie kiełbachy czy wędzone żeberka mi wciskałaby. Dziwiła się, że w ciąży nie jem półsurowych wędzonych żeberek, od razu...dlaczego się odchudzam ;-)
    Hm, tylko 58 czy 60 kg to tak normalnie, szczupło, a nie za chudo.
    Także masz dziś wesoło, nie przejmuj się, zazdroszczą Ci :-)
    U mnie też kilogramy po ciąży szybko spadały i praktycznie od razu wskakiwałam w swoje ciuchy sprzed ciąży :-)
    Mnie dziś śluz jak płodny, dziwnie.
    Która jutro wizytuje?
    U mnie od rana zabiegany dzień, muszę iść po poradę prawną o 8, potem załatwić sprawy w moim biurze związane z L4 i przedłużeniem umowy, potem jeszcze na konsultację do endokrynologa na NFZ, żeby mieć w razie skakania TSH.
    Też od czasów ciąży, potem urodzenia córci jestem bardziej wrażliwa. Nic się nie zmieniło teraz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:19

• anna23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ciuszki podrzuciła pomysł koleżanka, która ma termin na początek lutego, że u nas w mieście jest outlet i przywożą ubrania zza granicy typu zara, primark i kg takich ciuszków kosztuje 100 zł. Bardzo chętnie zwiedzę to miejsce i to na pewno nie raz :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny faktycznie zapomniałam o lupilu z Lidl muszę w takim razie polować kiedy będą.

Co do prywatności my mieszkamy z moimi rodzicami ale mamy swoje dwa pokoje kuchnię i łazienkę i nikt nam tu nie chodzi czasem wręcz muszę namawiać żeby mama czasem przyszła na gore. Na wiosnę planujemy wstawić drzwi na klatkę schodową że względu na bezpieczeństwo malenstwa wtedy nawet nie będziemy słyszeć że ktoś z nami mieszka

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny my juz w domu , ale glowa mi pęka

Ja tez jestem drobna i szczupła w pierwszej ciazy prawi nic nie było widać długo teraz brzusio juz zaokrąglone :)

Ciuszki jakie wypróbowałam z Zosia
    Kappahl - świetne materiały, rewelacja jakość ale ceny wysokie
    Cocodrillo - jakość zależy co kupujecie fajne body, legginsy sweterki ceny wysokie
    5-10-15 materiały średnie, ale na promocji warto
    Smyk - ceny wysokie jakość nie najlepsza
    Lupilu lidla - dobre ceny ładne wzory jakość tez fajna
    Carters - bardzo fajne kupowałam wielopaki na Allegro
    Gap - body sie naciągają, ale bluzy maja fajne
    Zara - jakość kiepska i ceny za wysokie moim zdaniem jeżeli chodzi o body ale dla dzieci powyżej 9m maja ładne ciuszki

ewulek lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mi na ciuszki podrzuciła pomysł koleżanka, która ma termin na początek lutego, że u nas w mieście jest outlet i przywożą ubrania zza granicy typu zara, primark i kg takich ciuszków kosztuje 100 zł. Bardzo chętnie zwiedzę to miejsce i to na pewno nie raz :)

Anna23 A nie masz kogoś w uk kto mógłby ci kupić tam ubranka? Bo wiesz w primark są bardzo tanie ciuchy, A jeśli takowe znajdziesz u nas w outletach maja znacznie wyzsza cene aniżeli nowe w sklepie w uk.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Anna23 A nie masz kogoś w uk kto mógłby ci kupić tam ubranka? Bo wiesz w primark są bardzo tanie ciuchy, A jeśli takowe znajdziesz u nas w outletach maja znacznie wyzsza cene aniżeli nowe w sklepie w uk.
    Niestety nie :( kolega jest w Irlandii i jak przylatuje w styczniu to już mu wysyłam linki, ale ja wolę na żywo sobie coś zobaczyć, bo posłać faceta (i to jeszcze nie swojego) po ciuchy to może skończyć się końcem znajomości - żarcik ;)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ