CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, dziewczyny, widze, że nie jestem sama dzisiaj z migreną... Męczę się od wczoraj i mam ochotę rozbić sobie głowę młotkiem.
Co do odwiedzin w szpitalu to już zapowiedziałam, że nie życze sobie nikogo oprócz mojego męża. Kiedyś leżałam w szpitalu z wycietym wyrostkiem na sali, gdzie były jeszcze 3 osoby i naprawdę te pielgrzymki odwiedzających były nie do zniesienia. A i poród, i operacja to dośc intymne chwile.
Orzeszki, Welonka, bądźcie dobrej myśli. Trzymam za Was kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 22:00
-
welonka wrote:Mam pytanie do dziewczyn które miały krwiaka w ciazy , ile plamiliście po wchłonięciu sie ?
Ja odkąd wylądowałam w szpitalu caly czas jestem przygnębiona,dobrze ze raz w tygodniu robią usg na maluszka duzo nie dają patrzeć ale słuchanie przez chwile serduszka to juz dużo .
Ja miałam krwiaka i być może jeszcze mam. Krwiak jest od 4w6d, skończyłam ostatnie plamienie w 9w6d i nie wiem czy to już totalny koniec, czy jeszcze to wróci.. -
Hej dziewczyny. Dziś czuje się fatalnie. Głowa boli mnie codziennie,A właściwie co wieczór, ale dziś wyjątkowo mocno i tak inaczej... czuje się jakbym miała być chora. Policzki mnie pieką i oczy w środku, Ale temp zmierzyłam i jest książkową 36.6. Więc nie wiem od czego tak się koszmarnie czuje. Od 3 dni mam katar delikatny i bolało mnie trochę gardło- czego dziś już nie czuję. Może dopiero coś mnie bierze...
-
U mnie pierwszą osobą po porodzie był mój tata a pielęgniarką myślała że to ojciec dziecka
akurat szpital w którym leżałam jest 10 minut od pracy taty więc był szybko później był mój mąż a na końcu moja mama
a że miałam cc to na salę wchodzili pojedynczo,nawet na drugi dzień jak już byłam na normalnej sali i się wszyscy spotkali to siedzieliśmy na korytarzu żeby nie przeszkadzać innym dziewczyną.hehe mojego tatę później też wzięli za ojca dziecka,tata poszedł ze mną szczepić synka jak był mały bo mąż był w pracy to lekarka powiedziała przytul się do taty a my że to dziadzia
-
Leira wrote:Ja miałam krwiaka i być może jeszcze mam. Krwiak jest od 4w6d, skończyłam ostatnie plamienie w 9w6d i nie wiem czy to już totalny koniec, czy jeszcze to wróci..
U mnie zaczęło się krwawienie w11t4d i do tej pory utrzymuje sie delikatne plamienie ,dwa razy juz szlam na badanie z nadzieja ze wyjde bo zewnątrz czysto ale w środku caly czas jest . Usg mialam w środę i krwiaka juz nie ma cech odklejania kosmówki też nie ma a ciągle cos leci -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d77ff2014e8.jpg
Komu śniegu?
Orzeszki ja chodziłam z martwą ciąża 7 tygodni..nawet nie widziałam, że coś jest nie tak. Tak jak dziewczyny piszą, teraz tylko usg prawdę powie. Jestem całym sercem z Tobą
Welonka trzymam się! Możesz nadrobić wszystkie książki, które chciałaś przeczytać, jeśli lubisz;-)A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Ruth, super zdjęcie!
i brzuszek już jaki ładny.
A jeśli chodzi o martwą ciążę, przez te 7 tygodni nie miałaś USG? Na jakim etapie się to stało? -
Ruth ale brzuszek
u mnie coś się zaokrągla, ale powiem Wam szczerze że już czekam bardzo żeby nie było wątpliwości!
Zawsze miałam kompleksy jakieś i nie wchodziły w grę obcisłe sukienki czy tshirty, a teraz już na to czekam, haha
Welonka możliwe że coś czujesz, przez dwie macice na pewno też inaczej się dzidzia układa! Co do szpitala bardzo wspolczuje że tyle to trwa
Jakie plany na dziś? U nas pogoda marna, psina zjadła śniadanie i wróciła do łóżka żebym Go na spacer nie brała :p nienawidzi deszczu, ja dzisiaj znowu nic nie robienie, muszę tylko wymyślić coś na obiad
...
-
Hej,
witam się z Wami w drugim trymestrze. Mdłości mi powoli ustępują, ale.. pojawia się migrenowy ból głowy i bóle ciągnione i kłujące macicy i jajników, w środe USG.. zobaczymy.
Marzę już o tym, żeby czuć ruchy dziecka i nie czekać na USG jak na zbawienie.
Co do krwiaka to one długo mogą plamić.
Ważne, żeby nie było świeżej krwi, czy plamienia na różowo - wtedy to coś świeżego.
Plamienie może być też wynikiem infekcji pochwy i to takiej bezobjawowej, więc może warto zrobić wymaz? -
Welonka, może taki urok ciążowy, że plamisz? Moja przyjaciółka plamiła/krwawiłą na zmianę do 20tc, kazali jej leżeć, ale miała wtedy 3 letnią córeczkę w domu i nie mogła sobie na to pozwolić. Na początku był krwiak, a potem tak po prostu. Minęła połowa ciąży plamienia się już nie pojawiły. To była jej 3 ciąża (jedną straciła podobnie jak ja ok 20tc), a jedyna z krwawieniami.
Ja plamiłam na ciemnoróżowo, czerwono - jak krwiak sie opróżniał...Także można w ciąży tak mieć.
Ciemna krew to coś starego i też się czasami ciągnęło takie plamienie.
Wkurzała mnie wtedy opinia bliskich, mamy, ze natura wie co robi i lepiej to zostawić, bo pewnie chore dziecko. To był krwiak, progesteron miałam bardzo dobry, ale brałam duphka na wysuszenie dziada...Moja koleżanka za to miała niziutki pgr, jajniki wygasające, każda ciąża na luteinie prawie do końca i dwie zdrowe dziewczyneczki. I natura wie co robi?
Betty, ja wczoraj umierałam na ból głowy, nie chciałam brać za dużo apapu...Gorące policzki, bez gorączki, gardło drapało, dziś lepiej.
Jakie plany na dziś?
Ja jadę do galerii po bluzkę, oby babeczki nie wykupiły, mogłam kupić ją od razu przedwczorajPotem spacerek z córcią i domowe obowiązki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 09:19
BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w niedzielę
Eh jak czytam o tych krwiakach to wszystko mi się przypomina. U mnie nie wykryli że był krwiak i jak dostałam nagłego krwawienia spowodowanego opróżnianiem się to było już za późno żeby uratować dziecko. Trzymajcie się dziewczynki jesteście pod opieką wszystko będzie dobrze! -
Dobry
Wczoraj też walczyłam z bólem głowy, nawet apapem się poratowałam, bo ja mam zaraz bóle migrenowe i wtedy żyć się nie da! Ale na szczęście potem było ok, ale cały dzień przez to chodziłam przymulona.
W nocy obudził mnie ból głowy i KOPNIAK malucha, bo spałam na brzuchu i pewno ciasno mu byłoto dał matce jasno znać, że mu niewygodnie
ruchy też miałam wrażenie czuć już od paru dni, też wmawiałam się, że za wcześnie, ale ten kopniak jasno dał mi do zrozumienia, że to TO
dziś zrobiłam test z sodą-pieniło sięno zobaczymy, co wyjdzie po USG?
wczoraj coś mnie mocniej zakuło w jajniku, ale tak mocno, że aż się przestraszyłam, ale od razu się położyłam i po chwili przeszło, nie wiem co to było! dziś tylko czuję lekkie kłucie, ale plamienia nie było, więc pewnie jest ok.
Marya liczne zdjęcie USGpięknie dzidzie na nim widać
Welonka, mam nadzieję, że plamienia szybko się skończą i wypuszczą Cię do domu. Zdrówka życzę
Orzeszki, trzymam kciuki za kolejne badania, oby wszystko dobrze się ułożyło! powodzenia :*
-
Wymaz mialam robiony dwa razy jest ok ,mam bakterie w mocz ale od jakiegoś czasu biorę furaginę.
U mnie przez jeden dzień bylo bardzo obite krwawienie żywą czerwoną krwią od tamtej pory delikatne plamienie a dokladnie takie brudzenie.
Tu w szpitalu nie wypuszczają dopóki nie będzie calkowicie czysto .
Najważniejsze ze maluszek rośnie i rozwija się prawidło,przegroda nosowa jest nt prawidłowe termin ostatnio wyszedł na 30maja -
Ruth wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d77ff2014e8.jpg
Komu śniegu?
Orzeszki ja chodziłam z martwą ciąża 7 tygodni..nawet nie widziałam, że coś jest nie tak. Tak jak dziewczyny piszą, teraz tylko usg prawdę powie. Jestem całym sercem z Tobą
Welonka trzymam się! Możesz nadrobić wszystkie książki, które chciałaś przeczytać, jeśli lubisz;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 10:10
-
Moj z dzisiaj rano juz sie nie wypre ze cos widac, musuialam zejsc po getry ciazowe do piwnicy bo zwykle nie ogarnialy i cisly.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb950229a66d.jpg
Wy tez tak psikacie w ciazy, ja wciaz
Jutro wizyta u gina po 3 tyg ciekawe jak minie, mam pakiet badan na moj gust sa ok.
Zycze udanej niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 10:18
-
Anka, Ruth - ja na podobnym etapie jak Wy, z tym że to pierwsza ciąża
Brzuszek widać tylko wieczorem, rano jeszcze nic.
-
summer86 wrote:Ruth, super zdjęcie!
i brzuszek już jaki ładny.
A jeśli chodzi o martwą ciążę, przez te 7 tygodni nie miałaś USG? Na jakim etapie się to stało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 12:52