WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja zawsze u ginekologa mam awaryjną parę skarpetek - w nich wchodze na fotel do badania oraz też na usg. Nie lubie zużywac tych jednorazówek, bo to okropnie nieekologiczne, a w butach czy na bosaka to jest mi trochę głupio.

Już chyba pisałam gdzieś, że robię tak samo :) zawsze biorę do torebki skarpetki i zakładam sukienkę/spódniczkę żeby szybciej było.
    Teraz jedynie mam rozkminę jak będzie się najlepiej ubierać, gdy USG już przez brzuch będzie. Ostatnio miałam na dwa sposob y już robione.

Marya, piękne zdjęcie! I jaki Maluch już duży :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy to juz spore maluchy , ja mialam w środę usg 12tc3d maluszek mial prawie 6cm i termin wypadał na 30maja . Wczoraj położna śmiała sie jak ja taka chudzina urodzę . Z każdym dniem w tym szpitalu coraz gorzej czuje sie .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w laboratorium i robię krzywa cukrowa i inne badania... oczywiście zabili mnie wzrokiem jak miałam być pierwsza, jedna babka kategorycznie odmówiła i powiedziała że ona tu dłużej czeka i ją to nie obchodzi. Haha recepcjonistka miała to gdzieś. Pobrali mi glukozę, myślałam że z palca a było z żyły i teraz poszli krew badać i czekam już 40 min żeby wypić drinka... Konia z kopytami już bym zjadła. Siedzę z mamą dla towarzystwa

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Wasze maluchy to juz spore maluchy , ja mialam w środę usg 12tc3d maluszek mial prawie 6cm i termin wypadał na 30maja . Wczoraj położna śmiała sie jak ja taka chudzina urodzę . Z każdym dniem w tym szpitalu coraz gorzej czuje sie .

welonka, do kiedy będą Cię trzymać w szpitalu?
    Trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że to wszystko dla maluszka <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tym razem glukoza wyszła 98 na czczo, tydzień temu 79. A pani laborantka mówi że się pewnie zdenerwowałam przez tamtą babę z kolejki...

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    welonka, do kiedy będą Cię trzymać w szpitalu?
    Trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że to wszystko dla maluszka <3
    Musi być calkowicie czysto zeby wypuścili, a ciągle jakies brązowe plamienie pojawia sie ,ale na usg wszystko dobrze dobrze ze chociaż lekarz na usg chwile pokaze maluszka. Lekarze śmieją sie ze zaraz będą święta a my będziemy tu dalej . Dziewczyna z malutkimi plamieniami juz ponad miesiąc leży

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kują ściany i jest hałas jak na budowie, śmierdzi farba. Mnie tak mdli że chyba będę wymiotować, powstrzymuję się, chłopak obok zemdlał.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka; dobrze że dmuchają na zimne a do świąt na pewno będziecie już w domu :)
    Dobrze, że teraz jesteś pod stałą opieką.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę
    Welonka współczuję szpitala nic fajnego ja po 3 dniach marzyłam o domu ale jak to dla bezpieczeństwa malucha to wszystko można przetrzymać dasz radę :*

Jakie plany na sobotę dziewczyny?

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam dziewczyny z pięknego Dunajca <3 nadrobie Was po powrocie, póki co..napawam się widokami ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a78b9805a74c.jpg

100krotka, Agnella, Paulincia88, Tròjka, Wonderland, Arga, pilik, anna23, Marya lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Nooo, z pewnością :) lekarz nie zmienił Ci terminu? Bo u mnie wczoraj było 7,5 cm i ten wymiar odpowiadał 13t 4d (tp z USG wychodził 27 maja), to u Ciebie byłaby bardzo duża różnica między terminami z OM i USG. Chyba, że lekarzowi chodziło o całość malucha (z nogami), a nie samo CRL ;)
    Gin nic nie powiedział, bo dla niego terminy są takie teoretyczne. A i wg niego po 10tc nie sugeruje się terminem. Hmm...to może przejadę się jeszcze do innego lekarza...bo trochę zaczęłam się stresować tym, że dziecko okazuje się za duże...
    Możliwe, że coś zmierzył niedokładnie, bo użył słowa około 9 cm... ogólnie badanie trwało szybko... Możliwe, że chodziło mu o całość malucha właśnie z nogami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 09:23

• Agnella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, trudno jak trzeba to trzeba, domyślam się jakie masz samopoczucie leżąc w szpitalu, ale jeszcze trochę i puszczą Was do domu :-) Trzymaj się dzielnie.
    Jestem optymistką, I porodu się nie bałam, szłam z dobrym humorem, mąz tez, byliśmy spokojni, położne patrzyły na nas jak na kosmitów - ponoć jak przychodzą pary to spanikowane. No i poród poszedł sprawnie i dobrze. Tak teraz się nie boję, planuję go w prywatnej klinice z zzo.
    Arga, u mnie też zaległe szczepienie MMR. Zaszczepię dziecko na wiosnę.
    Tez musiałam z córcią iść do kardiologa - wyraźne szmery.
    Jakie macie plany na weekend?
    U mnie z rana porządki, a potem laba na całego, mąż w delegacji.

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!!! Dawno mnie nie było nie daje rady psychicznoe tego czekania... Gratuluje Wam udanych wizyt i piekniutkich maluszków. Trzymam za Was wszystkie w kciuki...

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Hej dziewczynki!!! Dawno mnie nie było nie daje rady psychicznoe tego czekania... Gratuluje Wam udanych wizyt i piekniutkich maluszków. Trzymam za Was wszystkie w kciuki...
    Hej...
    Co u Was?
    Coś się wyjaśniło?

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie wyjaśniło. Beta skacze jak chce. Dopiero we wtorek na usg i bedzie wiadomo mam nadzieje. Nie wiem juz sama czy mdli mnie z nerwów od duphastonu z powodu ciąży czy moze dlatego że chce żeby mnoe mdlilo.. Podobnie z cyckami.. Raz bolą raz nie może to też juz kwestia psychiki.. Czasem gadam do brzucha a czsem czuje się jak chodzący cmentarz. Nie wyobrażam sobie powrotu do pracy a pracuje o ironio w domu dziecka. Do łazienki biegam co chwile sprawdzić czy aby nie zaczęłam krwawic ale na szczęście żadnych nawet plamien.. Boje się tak bardzo się boję

Emisia35 lubi tę wiadomość

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Nic się nie wyjaśniło. Beta skacze jak chce. Dopiero we wtorek na usg i bedzie wiadomo mam nadzieje. Nie wiem juz sama czy mdli mnie z nerwów od duphastonu z powodu ciąży czy moze dlatego że chce żeby mnoe mdlilo.. Podobnie z cyckami.. Raz bolą raz nie może to też juz kwestia psychiki.. Czasem gadam do brzucha a czsem czuje się jak chodzący cmentarz. Nie wyobrażam sobie powrotu do pracy a pracuje o ironio w domu dziecka. Do łazienki biegam co chwile sprawdzić czy aby nie zaczęłam krwawic ale na szczęście żadnych nawet plamien.. Boje się tak bardzo się boję
    Niechcący polubiłam Twój wpis...
    Bardzo Ci współczuję...tkwić w takim zawieszeniu...
    Jednocześnie bardzo mocno trzymam za Was kciuki i bardzo mocno Wam kibicuję.
    Wierzę,że wszystko będzie dobrze :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Gin nic nie powiedział, bo dla niego terminy są takie teoretyczne. A i wg niego po 10tc nie sugeruje się terminem. Hmm...to może przejadę się jeszcze do innego lekarza...bo trochę zaczęłam się stresować tym, że dziecko okazuje się za duże...
    Możliwe, że coś zmierzył niedokładnie, bo użył słowa około 9 cm... ogólnie badanie trwało szybko... Możliwe, że chodziło mu o całość malucha właśnie z nogami...

Marya, na pewno nie masz się czym martwić. Jeśli są duże rozbieżności między terminami z OM i USG to najczęściej pod uwagę bierze się termin, który wychodzi z USG prenatalnego. Chodzi o to, że w tym pierwszym trymestrze maluchy rosną mniej więcej równo, później już każde w swoim tempie i ostatecznie jedne rodzą się 2,5 kg a drugie 4,5 kg. Rośnie sobie dzieciaczek i bardzo dobrze :) Jeśli pamiętasz, albo masz uwzględnione na swoich zdjęciach z poprzednich USG wymiary, to będziesz tam też miała któremu tygodniowi i dniowi ciąży ten wymiar odpowiada. Może od początku maluch jest większy, ale pewnie wtedy lekarz by Ci to powiedział (bo mówił Ci, że nie bierze pod uwagę wymiarów z USG po 10 tc). Skoro też lekarz użył słowa około, to rzeczywiście mógł podać Ci wymiary razem z nogami i myslę że te 9 cm to całkiem sensowna wielkość. Mój post absolutnie nie miał na celu Cię zmartwić. Jeśli dzieciaciek rzeczywiście rósłby zbyt duży (np. przez cukrzycę), to jeszcze nie na tym etapie ciąży. Także bez stresu, bo naprawdę nie ma żadnych powodów <3

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś zrobiłam ten test z sody i nic się nie spieniłó wiec na dziewczynkę a dwóch lekarzy powiedziało chłopczyk, zobaczymy
    Jak dziś całą sobotę przeleże, może porobie córci bombki na kiermasz do szkoly:) miłej soboty

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka współczuję Ci tego szpitala, bo na mnie szpitale działają bardzo depresu=yjnie. Nawet jak urodziłam synka, to ciężko mi tam było leżeć. Moim nierealnym marzeniem jest poród w domu. Mam nadzieję, że szybko będzie czysto i będziesz mogła wrócić do domku <3

Orzeszki bardzo mocno Cię tulę :* chyba najgorsza jest ta niepewność. Bardzo mocno bym chciała i bardzo mocno trzymam za to kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze, a cała reszta została tylko koszmarnym wspomnieniem.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego co przeżywacie...coś strasznego. Oby to wszystko dobrze się skończyło.

Welonka szpital może wykończyć psychicznie...niby jest ok ale trzymają, i to czekanie męczy. Ważne, że z maluchem jest ok. Trzeba czasu i cierpliwości.

My dziś jedziemy do teściów. I malowałam się i nawet włosy zrobiłam :P w końcu wyglądam jak człowiek heheh a nie jak pół dupy zza krzaka :P

orzeszki lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ