CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anikatika, co za gin... Szkoda gadać. Aż musiało się coś takiego stać, żeby potraktował Cię poważniej. Ale to samo było u siostry mojego męża - miała zbyt wysokie cukry, rodzinny powiedział jej, że za dużo je i żeby schudła. Dziewczyna poszła prywatnie do diabetologa i ma stwierdzony stan przedcukrzycowy...
W ciąży nie możesz być głodna. Jedz nawet częściej (nawet co godzinę), tylko nie za dużo naraz. Pamiętam, że je na początku też chodziłam głodna i z beznadziejnym humorem - organizm musi się przyzwyczaić do nowego trybu. Nie martw się, później na pewno będzie lepiej, nauczysz się co i kiedy możesz jeść, na necie można znaleźć sporo fajnych przepisów nawet na ciasta dla mam z cukrzycą ciążową. Trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze
Eunice, jeśli jesteś taka jak ja, to tym bardziej Ci współczuję i mam nadzieję, że uda Wam się jakoś wszystko poukładać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 17:35
-
Mielismy intensywny weekend. Teraz niestety pod koldra bo mnie choroba dopadla
Super filmik http://doceniac.com/2017/11/22/te-cudowne-obrazy-pozwalaja-na-obejrzenie-9-miesiecy-ciazy-w-4-minuty/
Milej niedzieli mamuski!BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Co do ciuszków...Chwalę sobie te lidlowskie, z Biedronki, naprawdę dobre jakościowo, dobrze się piorą - tzn. nie spierają. Kupuje też często w Pepco, zależy co się wybierze, trzeba czytać skład i zobaczyć czyli dotknąć materiał.
W H&M trzeba polować na obniżki, a są często, najlepiej przez internet, również polecam.
Ciuszki tematyczne kupuję w necie, typu body na roczek, z Myszką Minnie, bo akurat na jakąś okazje potrzebuję.
Ruchów maleństwa jeszcze nie czuję, ale u mnie za to zdecydowanie za wcześnie, pewnie dopiero ok 16 tc najbliżej, może będzie leniuszek to jeszcze później. Nie mogę się doczekać, wtedy już na wizytę będzie czekało się spokojniej.
Ewulek, ten film zawsze mnie wzrusza od kiedy zostałam mamą, jeszcze krąży drugi, mama pije mleko, maluszek mówi do mamy....
Już odliczam dni do genetycznego...Jeszcze trochę.
-
Dziewczyny widzę ze migrena na tapecie. Ja właśnie przez ból głowy byłam wyłączona 2 dni. Zaczęło się w piątek w pracy i jeszcze dzisiaj czułam lekki ból. Piątek tragiczny, bol głowy + wymioty.
Zastanówcie się nad swoją dieta. Ja doskonale wiem ze migrenę zawdzięczam „złej” diecie. Większość migrenowców jest uczulona na tyraminę związek chemiczny zawarty np w cytusach, nabiale, kawie, czekoladzie (kakao) i czerwonym winie (to nas akurat nie dotyczy). Nic nie poradzę na to ze na początku ciazy mam ochotę tylko na nabiał i cytrusy. Staram się ograniczyć ale w ciazy z synem było to samo. Od kakao mnie odrzuciło. Muszę się ogarnąć bo ciężko się funkcjonuje z migrena bez działających środków przeciwbólowych. -
welonka wrote:Wymaz mialam robiony dwa razy jest ok ,mam bakterie w mocz ale od jakiegoś czasu biorę furaginę.
U mnie przez jeden dzień bylo bardzo obite krwawienie żywą czerwoną krwią od tamtej pory delikatne plamienie a dokladnie takie brudzenie.
Tu w szpitalu nie wypuszczają dopóki nie będzie calkowicie czysto .
Najważniejsze ze maluszek rośnie i rozwija się prawidło,przegroda nosowa jest nt prawidłowe termin ostatnio wyszedł na 30maja
A robili Ci wymaz z pochwy czy z szyjki? -
KlaudiaS wrote:Dziewczyny mam pytanie w jakich sklepach będziecie zaopatrywać się w ciuszki dla maluchów? Rozglądałam się ale w smyku ceny są bardzo wysokie a nie wiem jak to ma się do jakości.
Allegro.pl - ja na 100% tam kupię większość rzeczy bo jest mega tanio, a nie oszukujmy się, te rzeczy na długo nie starczą)
-
Co do ubranek to bodybpolecam z h&m lub reserved, śpiochy z Tesco (świetna jakość, cena bardzo Ok i pasują na szczupłe długie dzieciaczki ) spodnie zara, h&m ( ja lubiłam miękkie ale dopasowane spodenki). Jest dużo fajnych polskich firm, jednak cena dość wysoka. Zastanawiam się nad coodo słyszałam o nich dużo dobrego.
-
Co do ubrań to jak wcześniej dziewczyny pisały Lidl, hm, smyk, ale tylko niektóre rzeczy i na promocji, ja mam też sporo ż ciuchów ( zdecydowana większość świetnej jakości). Kupuje też w pepco, ale tu ubranka są różne.
Zjadłam dziś słoik ogórków kiszonych, razem z wodą, której nigdy nie piję, ale było pyszne!(słoik pollitrowy, żeby nie było)
-
Leira wrote:Allegro.pl - ja na 100% tam kupię większość rzeczy bo jest mega tanio, a nie oszukujmy się, te rzeczy na długo nie starczą
)
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc8576f5378f.jpg
A to mój brzucho. Dziś byłam u lekarza, bo nie mogę wytrzymać z tymi bólami głowy. Byłam od razu na konsultacji u laryngologa i się okazuje, że oprócz tego że ból głowy w ciąży to norma to mi jeszcze "pomaga" alergia. Leków brać nie mogę A powinnam brać codziennie. Nos mam ciągle zatkany i śluzówki obrzęknięte więc to też się przekłada na bóle głowy. Dali mi coś do płukania nosa jedynie żebym mogła oddychać chociaż normalnie.
Ale przy okazji podejrzalam swojego człowieczka-dr dal posłuchać serduszka i mówi że jest ok. I mamy 6.81 cm. Ale chyba dzieciątko spało bo rączka jakby na główce i się nie ruszało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 22:04
KlaudiaS, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość
-
BettyCatriona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc8576f5378f.jpg
A to mój brzucho. Dziś byłam u lekarza, bo nie mogę wytrzymać z tymi bólami głowy. Byłam od razu na konsultacji u laryngologa i się okazuje, że oprócz tego że ból głowy w ciąży to norma to mi jeszcze "pomaga" alergia. Leków brać nie mogę A powinnam brać codziennie. Nos mam ciągle zatkany i śluzówki obrzęknięte więc to też się przekłada na bóle głowy. Dali mi coś do płukania nosa jedynie żebym mogła oddychać chociaż normalnie.
Ale przy okazji podejrzalam swojego człowieczka-dr dal posłuchać serduszka i mówi że jest ok. I mamy 6.81 cm. Ale chyba dzieciątko spało bo rączka jakby na główce i się nie ruszało.
-
Hej Dziewczyny , w weekend podczytywałam ale nie miałam czasu i siły pisać .
Życzę zdrówka Welonka i Orzeszki :*
Piękne brzuszki już macie , ja nie wiem czy u mnie to wzdęcia czy brzusio bo czasem mi tak wystaję że to aż dziwne .
Co do ubranek, to na pewno będę korzystać z h&m bo mają śliczne ubrankanie boję się też kupować używanych megapak , moje siostry kupowały i naprawdę ubranka super a koszt nie wielki
Pisałyście o problemach z teściowymi i rodzicami . Ja mieszkam z moimi rodzicami, mamy oddzielne piętro, rodzice w ogóle się nie wtrącają, czasem nawet mówię mamie że mogłaby chociaż wejść na kawę. Wiem że będę miała u nich wsparcie ale bez napraszania się.
Co do teściów - teścia mam mega spoko, naprawdę mam z nim super kontakt ale za to teściowa... niby jest spoko ale ma charakter pani rządzącej i wszystkich u nich w domu ustawia po kątach. Ja się nie daję i mąż też wie że mogą być kłopoty i konflikty. Dla przykładu jej dziwnego charakteru, jak się dowiedzieli że jestem w ciąży to już powiedziała że ona chrzciny to duże zrobi.. a ja że co ?! ona na pewno mi chrzcin nie będzie robiła i to nasza impreza więc my decydujemy co i jak...
życzę kolejnych udanych wizyt i miłego dnia
BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Cześć cioteczki my juz po wizycie
Maleństwo ma az 2,6 cm, serduszko pięknie było słychać. Szalał mały akrobata i machał rękami i nogami jakby wołał "tu jestem", cudowny widok
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acf1495205b0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 08:57
pełnanadziei:}, witaminkab, 100krotka, Kiki1916, A_n_k_a_80, admiralka, Marya, Wonderland, pilik, ewulek, malka lubią tę wiadomość