X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło na czekoladę z orzechami..aż się boję co będzie jak ją zjem ;-) miałam tydzień przerwy i spokoju, mam nadzieję, że szybko to minie :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dzięki! Muszę poczytać i dorwać. Chociaż boje się że jak miną mdłości to wpadnę w panikę :p ale w sumie jak mam dzień taki że nie jestem w stanie nic zjeść i wypić to może by trzeba spróbować...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a mnie rozczula najbardziej, że moje zwierzaki chyba zaczynają czuć co się dzieje, bo budzę się rano, a one na zmianę czuwają przy moim brzuchu :)
    Miłego dnia dziewczynki.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja przy tych tabletkach czułam się lepiej ale mdlosc (delikatniejsze) miałam nadal. Przy synu w 1 trymestrze schudłam 5 kg, teraz dzięki tabletkom tylko 3. Te tabl przepisał mi lekarz (są bez recepty). Przez pierwszy dzień odbijało mi się imbirem (maja go wysoko w składzie ) w kolejnych dniach poczułam się lepiej.

pilik lubi tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    ja walczę z przeziębieniem i coraz lepiej już jest tylko zagilana jestem po pas :D

Mam do Was prośbę , trzymajcie kciuki za moją siostrę która jest już na porodówce , już miała jeden fałszywy alarm i bardzo chce urodzić bo niunio ma już ok 3500 kg :)

Co do L4 to ja się strasznie broniłam a teraz zmieniło mi się myślenie, najważniejsze jest zdrowie. Ustaliłam z lekarzem że zamknę w pracy rok i pójdę na L4, ale ze względu na to że pomiędzy świętami a nowym rokiem chciałabym wziąć urlop a nie wiem czy go dostanę to chyba rozpocznę już L4 przed świętami. Będzie to piękny początek odpoczynku :)

Anna23 ja mam pieska i on też mi się przytula do brzucha i chodzi za mną krok w krok :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi czasem pomaga popijanie wody gazowanej z cytryną i plasterkiem imbiru, albo suche ciastka belvita.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się witam w drugim trymestrze :) ale ten czas szybko leci!

Czy jest wśród nas jakaś alergiczka albo ktoś, kto coś może wie nt. brania leków antyhistaminowych w ciąży? Jedziemy odwiedzić moich rodziców, a mam straszne uczulenie na kota (ale i tak będę go tulić haha :D za duża miłość) i nie wiem jak to przeżyję bo z lekami jest ok, ale bez jest kiepsko czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:25

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy od wczoraj wyniki krwi, zespół Edwardsa. Te dzieci zazwyczaj nie dożywają porodu albo żyją max. miesiąc.
    Ja się chyba stąd wypisuje, dziękuje za całe wsparcie, ale w tym momencie już brak mi sił.
    Po raz drugi nie zostaniemy rodzicami. I to dziewczynka, nasza córeczka, tak jak czułam od początku :(

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Mamy od wczoraj wyniki krwi, zespół Edwardsa. Te dzieci zazwyczaj nie dożywają porodu albo żyją max. miesiąc.
    Ja się chyba stąd wypisuje, dziękuje za całe wsparcie, ale w tym momencie już brak mi sił.
    Po raz drugi nie zostaniemy rodzicami. I to dziewczynka, nasza córeczka, tak jak czułam od początku :(
    Tak bardzo mi przykro :( nie poddawaj się! Szybko wrócisz na fioletową stronę :) a jakie wyniki krwi robiłaś? Jest to pewne na 100%?

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tak bardzo mi przykro :( nie poddawaj się! Szybko wrócisz na fioletową stronę :) a jakie wyniki krwi robiłaś? Jest to pewne na 100%?

Test Panorama (tego typu co Nifty, Harmony itd), daje ponad 98% pewności. Zresztą już na ostatnim usg było źle :( I nie sądzę żebym szybko wróciła.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Test Panorama (tego typu co Nifty, Harmony itd), daje ponad 98% pewności. Zresztą już na ostatnim usg było źle :( I nie sądzę żebym szybko wróciła.

Kochana bardzo mi przykro :( ale wierzę że uda Ci się trzymać w przyszłości swoje maleństwo :(:*

qskyyx8duozh2ovq.png

• Anna Stesia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, tak bardzo mi przykro... Tulę do serca!

• Ruth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    O matko... nie wiem co powiedzieć.. trzymaj się! Tulę mocno!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Wrócisz, wrócisz. Wszystkie trzymamy za to mocno kciuki kochana. Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić, okropnie się czyta takie rzeczy :(

Jeśli mogę spytać (nie musisz odpowiadać oczywiście!) - jesteś w grupie zwiększonego ryzyka (jakieś choroby w rodzinie, wiek itp.)? Zrób sobie koniecznie badania skoro to już drugi raz kiedy będziesz mieć aniołka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:41

• Leira Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:

Czy to pewne?
    Może powtórzyć badania?

A nawet jeśli to prawda, to co dalej? Przerwanie ciąży czy oczekiwanie do porodu?

NIEMOŻLIWE, no nie wierzę w to :(

A jeśli oni się mylą i maluch jest zdrowy? :((((

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Admirała...tak bardzo mi przykro...pozostaje wierzyc, że podniesiecie się po tym. Przesyłam ci dużo siły :(

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, tak mi strasznie przykro. Popłakałam się. Wiem, że to nic, ale jesteśmy z Tobą myslami.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirlka ogromnie mi przykro, brak słów żeby opisać tragedię, jestem z Wami

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 2 trymestrze i ..nie wiem co powiedzieć :(tak mi przykro :(

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ