X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło na czekoladę z orzechami..aż się boję co będzie jak ją zjem ;-) miałam tydzień przerwy i spokoju, mam nadzieję, że szybko to minie :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dzięki! Muszę poczytać i dorwać. Chociaż boje się że jak miną mdłości to wpadnę w panikę :p ale w sumie jak mam dzień taki że nie jestem w stanie nic zjeść i wypić to może by trzeba spróbować...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a mnie rozczula najbardziej, że moje zwierzaki chyba zaczynają czuć co się dzieje, bo budzę się rano, a one na zmianę czuwają przy moim brzuchu :)
    Miłego dnia dziewczynki.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja przy tych tabletkach czułam się lepiej ale mdlosc (delikatniejsze) miałam nadal. Przy synu w 1 trymestrze schudłam 5 kg, teraz dzięki tabletkom tylko 3. Te tabl przepisał mi lekarz (są bez recepty). Przez pierwszy dzień odbijało mi się imbirem (maja go wysoko w składzie ) w kolejnych dniach poczułam się lepiej.

pilik lubi tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    ja walczę z przeziębieniem i coraz lepiej już jest tylko zagilana jestem po pas :D

Mam do Was prośbę , trzymajcie kciuki za moją siostrę która jest już na porodówce , już miała jeden fałszywy alarm i bardzo chce urodzić bo niunio ma już ok 3500 kg :)

Co do L4 to ja się strasznie broniłam a teraz zmieniło mi się myślenie, najważniejsze jest zdrowie. Ustaliłam z lekarzem że zamknę w pracy rok i pójdę na L4, ale ze względu na to że pomiędzy świętami a nowym rokiem chciałabym wziąć urlop a nie wiem czy go dostanę to chyba rozpocznę już L4 przed świętami. Będzie to piękny początek odpoczynku :)

Anna23 ja mam pieska i on też mi się przytula do brzucha i chodzi za mną krok w krok :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi czasem pomaga popijanie wody gazowanej z cytryną i plasterkiem imbiru, albo suche ciastka belvita.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się witam w drugim trymestrze :) ale ten czas szybko leci!

Czy jest wśród nas jakaś alergiczka albo ktoś, kto coś może wie nt. brania leków antyhistaminowych w ciąży? Jedziemy odwiedzić moich rodziców, a mam straszne uczulenie na kota (ale i tak będę go tulić haha :D za duża miłość) i nie wiem jak to przeżyję bo z lekami jest ok, ale bez jest kiepsko czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:25

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy od wczoraj wyniki krwi, zespół Edwardsa. Te dzieci zazwyczaj nie dożywają porodu albo żyją max. miesiąc.
    Ja się chyba stąd wypisuje, dziękuje za całe wsparcie, ale w tym momencie już brak mi sił.
    Po raz drugi nie zostaniemy rodzicami. I to dziewczynka, nasza córeczka, tak jak czułam od początku :(

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Mamy od wczoraj wyniki krwi, zespół Edwardsa. Te dzieci zazwyczaj nie dożywają porodu albo żyją max. miesiąc.
    Ja się chyba stąd wypisuje, dziękuje za całe wsparcie, ale w tym momencie już brak mi sił.
    Po raz drugi nie zostaniemy rodzicami. I to dziewczynka, nasza córeczka, tak jak czułam od początku :(
    Tak bardzo mi przykro :( nie poddawaj się! Szybko wrócisz na fioletową stronę :) a jakie wyniki krwi robiłaś? Jest to pewne na 100%?

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tak bardzo mi przykro :( nie poddawaj się! Szybko wrócisz na fioletową stronę :) a jakie wyniki krwi robiłaś? Jest to pewne na 100%?

Test Panorama (tego typu co Nifty, Harmony itd), daje ponad 98% pewności. Zresztą już na ostatnim usg było źle :( I nie sądzę żebym szybko wróciła.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Test Panorama (tego typu co Nifty, Harmony itd), daje ponad 98% pewności. Zresztą już na ostatnim usg było źle :( I nie sądzę żebym szybko wróciła.

Kochana bardzo mi przykro :( ale wierzę że uda Ci się trzymać w przyszłości swoje maleństwo :(:*

qskyyx8duozh2ovq.png

• Anna Stesia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, tak bardzo mi przykro... Tulę do serca!

• Ruth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    O matko... nie wiem co powiedzieć.. trzymaj się! Tulę mocno!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Wrócisz, wrócisz. Wszystkie trzymamy za to mocno kciuki kochana. Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić, okropnie się czyta takie rzeczy :(

Jeśli mogę spytać (nie musisz odpowiadać oczywiście!) - jesteś w grupie zwiększonego ryzyka (jakieś choroby w rodzinie, wiek itp.)? Zrób sobie koniecznie badania skoro to już drugi raz kiedy będziesz mieć aniołka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:41

• Leira Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:

Czy to pewne?
    Może powtórzyć badania?

A nawet jeśli to prawda, to co dalej? Przerwanie ciąży czy oczekiwanie do porodu?

NIEMOŻLIWE, no nie wierzę w to :(

A jeśli oni się mylą i maluch jest zdrowy? :((((

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Admirała...tak bardzo mi przykro...pozostaje wierzyc, że podniesiecie się po tym. Przesyłam ci dużo siły :(

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, tak mi strasznie przykro. Popłakałam się. Wiem, że to nic, ale jesteśmy z Tobą myslami.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirlka ogromnie mi przykro, brak słów żeby opisać tragedię, jestem z Wami

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 2 trymestrze i ..nie wiem co powiedzieć :(tak mi przykro :(

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ