X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęka mi serce jeśli któraś z nas miała wizyty dzień wcześniej i wszystko było super, a później takie smutne informacje...
    Admiralka jesteśmy z Tobą. Rodzice chrzestni mojej siostry 11 lat się starali (kilka poronień, in vitro, najlepsi specjaliści w kraju) ale jednak się udało po prostu naturalnie kiedy już nie myśleli, że kiedykolwiek będą rodzicami. Nie ma rzeczy niemożliwych. Wszystko jest po coś. Teraz jest trudno, ale kiedyś i do Was wyjdzie słońce.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wrócisz, wrócisz. Wszystkie trzymamy za to mocno kciuki kochana. Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić, okropnie się czyta takie rzeczy :(

Jeśli mogę spytać (nie musisz odpowiadać oczywiście!) - jesteś w grupie zwiększonego ryzyka (jakieś choroby w rodzinie, wiek itp.)? Zrób sobie koniecznie badania skoro to już drugi raz kiedy będziesz mieć aniołka :(

Nie, nie jestem w grupie ryzyka. Wiele badań już za nami, kolejne oczywiście będziemy robić.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czy to pewne?
    Może powtórzyć badania?

A nawet jeśli to prawda, to co dalej? Przerwanie ciąży czy oczekiwanie do porodu?

NIEMOŻLIWE, no nie wierzę w to :(

A jeśli oni się mylą i maluch jest zdrowy? :((((

Nikt się nie myli, już na ostatnim usg było źle, badanie było tylko potwierdzeniem. Będę mieć kolejne usg we wtorek, ale możliwe, że Maluszek już nie żyje :(

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, nie wiem co napisać... Tak bardzo mi przykro, wierzyłam że będzie wszystko dobrze. A czy ta diagnozą jest potwierdzona,może warto zrobić aminopunkcje, może jeszcze jest nadzieja...???
    Jesteśmy całym sercem z Tobą.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja się witam w drugim trymestrze :) ale ten czas szybko leci!

Czy jest wśród nas jakaś alergiczka albo ktoś, kto coś może wie nt. brania leków antyhistaminowych w ciąży? Jedziemy odwiedzić moich rodziców, a mam straszne uczulenie na kota (ale i tak będę go tulić haha :D za duża miłość) i nie wiem jak to przeżyję bo z lekami jest ok, ale bez jest kiepsko czasem.

Teqz ja jestem alergiczka i niestety o lekach antyhistaminowych możesz zapomnieć. Ja ostatnio byłam z tym u lekarza i powiedział mi że w ciąży alergie jeszcze bardziej się nasilają A wszelkie rodzaje tabletek odpadają. Jeśli masz problem że śluzówkami w tej alergii to możesz kupić jakiś płyn fizjologiczny i płukać nos i uszy.

Admiralka przykro mi. :-( :-( :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, bardzo mi przykro. Przyjmij mnie do przyjaciółek, chce Ci napisać na priv.
    Ja chyba do genetycznych nie przeżyje...Martwię się. U mnie w I ciąży też Nt wyższe i w 20tc po ciąży, z córcią nieco przekroczone, potem ok. Oby teraz już spokój z tym NT.
    Nie myślisz a amniopunkcji? To jest pewne badanie. Tylko to dopiero można zrobić w 14-15tc.
    To już Twoja decyzja co podejmiesz i nikt nie ma prawa Cię do niczego namawiac.
    Tegz, nie można w ciąży, już na pewno w I trymestrze antyhistaminowych.
    Wietrz dużo mieszkanie, czesz kota w rękawiczkach to trochę futerka zdejmiesz, a teraz zwierzaczki lnieją.
    Ja mam pieska, też jakaś czuła ta moja sunia się zrobiła, jakby wyczuwała.
    Anka, w Sinsay tez kupuję, często są fajne promocje. Ostatnio na Black Weekend obkupiłam się w bluzeczki w Mohito, duże obniżki były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 10:32

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Czytałam przed chwilą o modelce, której 3 lata temu dawano 98%, że jej dziecko ma zespół Edwardsa. Po dokładnych badaniach okazało się, że nie ma, ale że tego rodzaju geny są obecne w łożysku- czy jakoś tak (czytałam na translatorze). Ma zdrową córkę.
    Sprawdzając co nie co na ten temat trafiłam też na blog matki, której córeczka przeżyła tak ponad 7 lat. Ponoć zdarza się i 16. Okropnie trudne to wszystko...
    Wiesz już co zrobisz, jeśli ciąża nadal będzie się rozwijać?

Nie wybiegam myślami tak daleko, decyzje będziemy podejmować wtedy kiedy już staniemy w tej sytuacji. Mam mocne przeczucie, że ta ciąża nie będzie/już się nie rozwija. Na ostatnim usg - ponad dwa tygodnie temu, był już bardzo duży obrzęk, dzidziuś mógł nie przeżyć.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Admirałka, bardzo mi przykro. Przyjmij mnie do przyjaciółek, chce Ci napisać na priv.
    Ja chyba do genetycznych nie przeżyje...Martwię się. U mnie w I ciąży też Nt wyższe i w 20tc po ciąży, z córcią nieco przekroczone, potem ok. Oby teraz już spokój z tym NT.
    Nie myślisz a amniopunkcji? To jest pewne badanie. Tylko to dopiero można zrobić w 14-15tc.
    To już Twoja decyzja co podejmiesz i nikt nie ma prawa Cię do niczego namawiac.
    Tegz, nie można w ciąży, już na pewno w I trymestrze antyhistaminowych.
    Wietrz dużo mieszkanie, czesz kota w rękawiczkach to trochę futerka zdejmiesz, a teraz zwierzaczki lnieją.
    Ja mam pieska, też jakaś czuła ta moja sunia się zrobiła, jakby wyczuwała.
    Anka, w Sinsay tez kupuję, często są fajne promocje. Ostatnio na Black Weekend obkupiłam się w bluzeczki w Mohito, duże obniżki były.

Amniopunkcje będziemy robić na pewno, o ile dzidziuś na wtorkowym usg okażę się żywy. Tak jak pisałam, już ostatnio kiepsko to wyglądało :(

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, to jest strasznie przykre, nie dociera to do mnie... Pamiętaj, że tego typu wady nie mają żadnej przyczyny, zadarzają się "po prostu" - nie jest tu winna ani choroba matki, ani żadne inne obciążenia. Ja robiłam badania po pierwszym poronieniu i jeśli nie robiłaś, a jednak chcesz pogłębić diagnostykę, to może warto zacząć od tego, co ma bardzo wiele z nas, czyli mutacji MTHFR i kontroli poziomu homocysteiny.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Amniopunkcje będziemy robić na pewno, o ile dzidziuś na wtorkowym usg okażę się żywy. Tak jak pisałam, już ostatnio kiepsko to wyglądało :(

Będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę, jakoś w to wszystko nie wierzę, mam nadzieję, że jednak wszystko okaże się wielką pomyłką i będzie dobrze!!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Admiralka, to jest strasznie przykre, nie dociera to do mnie... Pamiętaj, że tego typu wady nie mają żadnej przyczyny, zadarzają się "po prostu" - nie jest tu winna ani choroba matki, ani żadne inne obciążenia. Ja robiłam badania po pierwszym poronieniu i jeśli nie robiłaś, a jednak chcesz pogłębić diagnostykę, to może warto zacząć od tego, co ma bardzo wiele z nas, czyli mutacji MTHFR i kontroli poziomu homocysteiny.
    Wonderland, moja lekarz też mi mówiła o zwiększonym ryzyku wad genetycznych przy tej mutacji, zastanawiam się jaki wpływ ma tu homocysteiny. U mnie mocno skakała i tuż przed ciążą była ok 11 teraz 7.5.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Admiralka, nie wiem co napisać... Tak bardzo mi przykro, wierzyłam że będzie wszystko dobrze. A czy ta diagnozą jest potwierdzona,może warto zrobić aminopunkcje, może jeszcze jest nadzieja...???
    Jesteśmy całym sercem z Tobą.

Jeżeli dzidziuś będzie żywy, to na pewno będziemy robić amniopunkcje.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:

Na pewno wszystko sprawdzimy :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:33

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Zadam jeszcze takie dziwne pytanie- czy któraś z Was ma też taki obfity żółty ciągnący śluz? Ginekolog w poniedziałek sprawdzał i wszystko było ok, ale właśnie po tej wizycie się nasiliło, normalnie śluz wygląda jak katar. Zastanawiam się, czy może po badaniu to jakieś resztki żelu do USG czy coś.

To jednorazowo po USG zauważyłaś ten śluz (zwykle żel do USG jest przezroczysty)?
    Czy masz go od dłuższego czasu? Ile to trwa?

Wszelkie zmiany jakości śluzu mogą być oznaką infekcji, powiedz o tym swojemu ginowi i zrób posiew z szyjki macicy. Nieleczone bakterie mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu. Nie lekceważ tego. Żółty czy jakikolwiek inny kolor śluzu niż biały-kremowy zwykle oznacza, że coś niedobrego dzieje się w środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:10

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Zadam jeszcze takie dziwne pytanie- czy któraś z Was ma też taki obfity żółty ciągnący śluz? Ginekolog w poniedziałek sprawdzał i wszystko było ok, ale właśnie po tej wizycie się nasiliło, normalnie śluz wygląda jak katar. Zastanawiam się, czy może po badaniu to jakieś resztki żelu do USG czy coś.

Wspominalaś o snach. Kilka tygodni temu miałam co drugi dzień "gorące sny" . Byłam w szoku bo nigdy takie rzeczy mi się nie śniły.
    Teraz mam bardzo wyraźne sny i zazwyczaj kogoś opierdzielam :D

Co do śluzu to ja czasem mam sporo ale nie codziennie, wydaje mi się że występuje to kiedy sporo się ruszam itd.

Amiralka ściskam mocno :*

qskyyx8duozh2ovq.png

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:

tylko kolor jest raczej białawy ...

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ