X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya proszę zmień mi datę porodu na 06.06 :) ogólnie przed chwilą z ciekawości sprawdziłam jakie imieniny tego dnia są i są MOJE (Paulina)! :D niezły prezent mały mi zrobi :D

Jak macie na imię dziewczyny? Fajnie by było przypisać sobie w głowie imiona do Waszych nicków :)

Marya, palusia171 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Hej :) z miłą chęcią do Was dołączę - podczytuję Was od początku incognito, chyba już pora się ujawnić.

Nie pisałam z przezorności, a to ze względu na wcześniejsze poronienia.
    Pierwsza ciąża zakończyła się szczęśliwie - w listopadzie 2014 urodziłam Syna, teraz już dzielnego przedszkolaka :)
    Druga ciąża w 2016 roku zakończyła się w 10 tygodniu, po roku starań od tej straty - w sierpniu tego roku - znów zobaczyłam dwie kreski, ale w 6 tygodniu ciążę straciłam.
    W obecną ciążę zaszłam już w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu. Od 6 tc borykam się z plamieniami, które trwają do teraz, a których przyczyny nie znalazło 3 lekarzy. Jestem od początku na luteinie. Wiem, że rozumiecie moje lęki, które towarzyszą mi od początku, właściwie jest to ciągła huśtawka emocjonalna.
    Gin jednak mnie uspokaja, na USG wszystko gra. Dziś właśnie zaczęłam 13 tydzień. Chciałabym zacząć cieszyć się tą ciążą i mniej się bać, a w kupie raźniej ;) także po tym przydługim wstępie - dobry wieczór :)
    Witaj ;) a na kiedy masz termin porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Mamy od wczoraj wyniki krwi, zespół Edwardsa. Te dzieci zazwyczaj nie dożywają porodu albo żyją max. miesiąc.
    Ja się chyba stąd wypisuje, dziękuje za całe wsparcie, ale w tym momencie już brak mi sił.
    Po raz drugi nie zostaniemy rodzicami. I to dziewczynka, nasza córeczka, tak jak czułam od początku :(
    :( ooo masakra...tak mi przykro :(

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Marya proszę zmień mi datę porodu na 06.06 :) ogólnie przed chwilą z ciekawości sprawdziłam jakie imieniny tego dnia są i są MOJE (Paulina)! :D niezły prezent mały mi zrobi :D

Jak macie na imię dziewczyny? Fajnie by było przypisać sobie w głowie imiona do Waszych nicków :)

oo miałam się nazywać Paulina albo Weronika a wyszło Karolina :)
    Miło mi :D

Marya lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka serce mi peka Kochana :(

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do poronień jeszcze, to ja, jak chyba już pisałam, też zaszłam po drugiej miesiączce od poronienia. Oba zapłodnienia przy pomocy clostilbegyt. A teraz zaszłam po pierwszej miesiączce od porodu- bez żadnych leków;). Jak już organizm zaskoczy to chyba łatwiej zajść. O pierwszą ciążę starałam się pół roku, a o dwie kolejne max 2 cykle (z tym, że teraz to postanowiliśmy pierwszy cykl po prostu iść na spontan a od kolejnego świadomie się starać:D).

My dziś zaczynamy 11 tydzień- przeszliśmy chyba z okresu zarodkowego do płodowego, beta chyba powinna zacząć powoli spadać a łożysko przejmować swoje funkcje:). I normalnie czuję, że weszłam na kolejny etap ciąży, zaczynają mi się mocne, wyraźne sny w nocy. Pamiętam, że przy córce też mniej więcej o tym czasie tak było. Normalnie miałam kino w nocy, tylko zazwyczaj to były horrory lub dramaty. Budziłam się często z krzykiem lub płaczem. Dziś mi się śniło, że mąż mnie nie kocha:P. I tak samo przychodzi rozchwianie emocjonalne. Takie dziwne uczucie, jakbym weszła na kolejny schodek prowadzący do porodu;). Otwiera się kolejny rozdział symptomów ciążowych, który pamiętam z poprzedniej ciąży:).
    Matko eunice..wczoraj mi się śniło, że biegałam po kartce zalanej krwią,szukałam drzwi, które mi ktoś otworzy...a dziś, że byłam mała dziewczynka, która ucieka z obozu koncentracyjnego..czyli to już to? Hahaha..tylko czemu nie komedie romantyczne, tylko z grubej rury thrillery mi się śnią:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:26

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Ja jestem Maria ;) kto chce może podać imię to dopiszę przy nicku ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja jestem Maria ;) kto chce może podać imię to dopiszę przy nicku ;)
    O, fajny pomysł :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika :-)

Marya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ;)

Marya lubi tę wiadomość

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Zadam jeszcze takie dziwne pytanie- czy któraś z Was ma też taki obfity żółty ciągnący śluz? Ginekolog w poniedziałek sprawdzał i wszystko było ok, ale właśnie po tej wizycie się nasiliło, normalnie śluz wygląda jak katar. Zastanawiam się, czy może po badaniu to jakieś resztki żelu do USG czy coś.
    To ja zadam jeszcze dziwniejsze pytanie. Czy masz taki śluz na wkładce/bieliźnie czy jak się wycierasz po sikaniu? Bo u mnie śluz przezroczysty, ale jak przy sikaniu ze mnie leci taki strasznie ciągnący, to właśnie potem na papierze ma taki żółtawy kolor.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka... po prostu brak słów.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo mlecznego śluzu, białego.. zwłaszcza przy wypróżnianiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:51

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia :) a Nick to moje imię + partnera czyli Adrian
    :)

Marya lubi tę wiadomość

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka - bardzo mi przykro, życzę mnóstwo siły i wytrwałości na ten trudny czas przed Wami :(

Kasju, orzeszki - również bardzo współczuję, z jednej strony nie ma właściwych słów po poronieniu, a z drugiej - zawsze się z tego podnosimy. W ramach małego co prawda, ale pocieszenia na przyszłość, przed poronieniami starałam się o ciąże długo, nawet do roku, a po ostatnim już w kolejnym cyklu były II kreski.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to na początku miałam być Borys a zamieniłam się w Agnieszkę :D Ale się zrobiłam płaczliwa,jak widzę płaczące dziecko nawet w tv to też zaczynam płakać :p

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - miło mi Teqz ;)

Pilik - ja miewam mdłości bez wymiotów. To dla mnie egzotyczne doznanie, nie miałam tak w żadnej ciąży i jak każdy objaw trochę mnie to cieszy ;) ale i męczy, zwłaszcza jak jestem głdona, mdli mnie i na nic kompletnie nie mam ochoty :/

• lilek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - ja jestem też płaczliwa (ostatnio płakałam na jakimś programie o ślubach, a jestem mężatką od 5 lat). Z drugiej strony czasem sie czuje jakbym miala PMS, wszystko mnie wkurza, az sama ze soba nie moge wytrzymac :)

• Arga Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Test Panorama (tego typu co Nifty, Harmony itd), daje ponad 98% pewności. Zresztą już na ostatnim usg było źle :( I nie sądzę żebym szybko wróciła.
    Tak mi przykro, nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. :(

age.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ