X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a lekarz co mówi? To nt takie na granicy jest hmm

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Kochana bardzo Cię proszę, nie martw się :) przeczytaj dokładnie ten artykuł:
    mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
    Jesteś w granicy 95-99 centyla więc szansa na zdrowe dziecko to aż 93% :) 95 centyl akurat Ci się kończy na plus minus 2,5 więc możliwe, że nawet podchodzisz pod grupę <95 centyla. Przeczytaj i gdybyś czegoś nie rozumiała to pisz tu albo na priv, ale serio, nie ma się co martwić :*

PS robiłaś PAPP-A?

Teqz nie robiłam testu z krwi. Kazali mi przyjść za 2 tyg i powtórzyć usg i wtedy ewentualnie dalsze badania.
    Ale martwi mnie ten płyn w jamie brzusznej dziecka.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Teqz nie robiłam testu z krwi. Kazali mi przyjść za 2 tyg i powtórzyć usg i wtedy ewentualnie dalsze badania.
    Ale martwi mnie ten płyn w jamie brzusznej dziecka.
    Ale mówili, że ustępuje tak?
    Poczytałam trochę o tym i możliwe, ze to obrzęk płodu. Jaką grupę krwi masz? Jak Twoje toxo itp.?

Za dwa tygodnie będziesz już powyżej 14go tygodnia więc już się nie powinno robić usg genentycznego. Jeśli masz gdzie i masz środki to ja bym polecała zrobić papp-a. Jakie ryzyko trisomii Ci wyliczyli? U mnie na pappa czeka się tydzień, więc ja na Twoim miejscu bym dla swojego spokoju zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:24

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    No właśnie co jest?
    Lekarz mówił ze jest wszystko w porządku, ja nie zagłębialam tematu.

• teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Niskie NT nie jest powodem do zmartwień. Mi mój powiedział, że jest to rzadkie, ale prawidłowe.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, z niskiego NT należy się tylko cieszyć - to żaden powód do zmartwień.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/. Zobacz tam sobie siatkę centylowa :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/. Zobacz tam sobie siatkę centylowa :)
    Przed chwilą to dla Betty wkleiłam :)

Jeśli odnosisz to natomiast do niskiego NT to jest tam nawet napisane, że to nie jest powód do zmartwień. Im mniejsze, tym lepsze :)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba przeoczyłam ;) co do niskiego nt to trzeba się cieszyć!!! :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak okropnie stresujące. Nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tyg. Ale co by nie było to wiem ,że tego nie zmienię i nie mam na to wpływu...
    Martwi mnie ten brzuszek maleństwa dodatkowo. :-( :-( :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    To jest tak okropnie stresujące. Nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tyg. Ale co by nie było to wiem ,że tego nie zmienię i nie mam na to wpływu...
    Betty moja córcia coś kojarzę, że to miała, płyn się zbieram, a potem to zeszło, lekarz mówił, że czasem się tak zdarza. Młoda urodziła się zdrowa z 10pkt ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:37

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam za Was kciuki. Nt do 2,5 mm jest w normie wiec Ty w te widełki wchodzisz.

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Betty moja córcia coś kojarzę, że to miała, płyn się zbieram, a potem to zeszło, lekarz mówił, że czasem się tak zdarza. Młoda urodziła się zdrowa z 10pkt ;-)

No ten lekarz tak powiedział, że to zdarza się często i żeby się nie martwić. Grunt że jest szczery.
    Rozmawiał z mężem w ich języku i mówi że popełnił błąd że mi to powiedział wszystko bo się martwię gdzie jeszcze nie ma powodu do zmartwień. Ale łatwo im się mówi... :-(

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Betty trzymam za Was kciuki. Nt do 2,5 mm jest w normie wiec Ty w te widełki wchodzisz.

Na razie się mieszcze ale już się martwię co jeśli to się zmieni... na naszą niekorzyść. :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Nie martw się, naprawdę NT jest w normie! Mogłabyś się martwić jakby było 2,9 i powyżej, ale tak to jest ok. Czemu nie zrobisz pappa? Wynik będzie aż 95% pewności.

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty wszystko będzie dobrze, nie stresuje się bo to jeszcze może tylko pogorszyć sytuację . :*

Ja się popłakałam dziś w pracy. Nie jestem osobą słabą psychicznie i nigdy mi się to nie zdarzyło. Nie popełniłam błędu , musiałam zająć się nie moim klientem bo współpracownik po prostu wyszedł , i na koniec dostałam od przełożonego zjebkę .
    Poszłam do łazienki i mi łzy poleciały....
    Maskara jakaś ...

qskyyx8duozh2ovq.png

• Vero Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !

Kasju bardzo mi przykro :(

U mnie mdlosci od czasu do czasu nadal pracuje tutaj mozna dostać zwolnienie najwcześniej od 25tc i to na 80% tylko kobiety sa do ostatniego dnia w pracy ( masakra )

Admirałów bardzo mi przykro :(( brak słów

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:33

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mutację ma się od urodzenia :) Ale objawy mogą być lub nie, tak mi mówił genetyk i endokrynolog.
    Sama teraz zastanawiam się czy mam brać clexane. Muszę zbadać heparynę (przed ciążą miałam 6 ) Wiecie może jak to jest z karmieniem i takimi lekami i jakie to ma skutki uboczne?

Przy heparynie możesz karmić. Przecież po cesarce dziewczyny biorą heparynę i normalnie karmią noworodki :)
    W linku masz info o Fraxiparinie (jeśli masz inną heparynę, możesz sprawdzić po nazwie substancji czynnej) i o kwasie acetylosalicylowym, czyli np. Acard.
    http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/nadroparin-calcium/product/
    http://e-lactancia.org/breastfeeding/acetylsalicylic-acid/synonym/
    https://www.hafija.pl/2013/01/karmienie-piersia-a-leki-leki-przeciwzakrzepowe.html

Arga lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ