X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a lekarz co mówi? To nt takie na granicy jest hmm

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Kochana bardzo Cię proszę, nie martw się :) przeczytaj dokładnie ten artykuł:
    mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
    Jesteś w granicy 95-99 centyla więc szansa na zdrowe dziecko to aż 93% :) 95 centyl akurat Ci się kończy na plus minus 2,5 więc możliwe, że nawet podchodzisz pod grupę <95 centyla. Przeczytaj i gdybyś czegoś nie rozumiała to pisz tu albo na priv, ale serio, nie ma się co martwić :*

PS robiłaś PAPP-A?

Teqz nie robiłam testu z krwi. Kazali mi przyjść za 2 tyg i powtórzyć usg i wtedy ewentualnie dalsze badania.
    Ale martwi mnie ten płyn w jamie brzusznej dziecka.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Teqz nie robiłam testu z krwi. Kazali mi przyjść za 2 tyg i powtórzyć usg i wtedy ewentualnie dalsze badania.
    Ale martwi mnie ten płyn w jamie brzusznej dziecka.
    Ale mówili, że ustępuje tak?
    Poczytałam trochę o tym i możliwe, ze to obrzęk płodu. Jaką grupę krwi masz? Jak Twoje toxo itp.?

Za dwa tygodnie będziesz już powyżej 14go tygodnia więc już się nie powinno robić usg genentycznego. Jeśli masz gdzie i masz środki to ja bym polecała zrobić papp-a. Jakie ryzyko trisomii Ci wyliczyli? U mnie na pappa czeka się tydzień, więc ja na Twoim miejscu bym dla swojego spokoju zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:24

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    No właśnie co jest?
    Lekarz mówił ze jest wszystko w porządku, ja nie zagłębialam tematu.

• teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Niskie NT nie jest powodem do zmartwień. Mi mój powiedział, że jest to rzadkie, ale prawidłowe.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, z niskiego NT należy się tylko cieszyć - to żaden powód do zmartwień.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/. Zobacz tam sobie siatkę centylowa :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/. Zobacz tam sobie siatkę centylowa :)
    Przed chwilą to dla Betty wkleiłam :)

Jeśli odnosisz to natomiast do niskiego NT to jest tam nawet napisane, że to nie jest powód do zmartwień. Im mniejsze, tym lepsze :)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba przeoczyłam ;) co do niskiego nt to trzeba się cieszyć!!! :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak okropnie stresujące. Nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tyg. Ale co by nie było to wiem ,że tego nie zmienię i nie mam na to wpływu...
    Martwi mnie ten brzuszek maleństwa dodatkowo. :-( :-( :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    To jest tak okropnie stresujące. Nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tyg. Ale co by nie było to wiem ,że tego nie zmienię i nie mam na to wpływu...
    Betty moja córcia coś kojarzę, że to miała, płyn się zbieram, a potem to zeszło, lekarz mówił, że czasem się tak zdarza. Młoda urodziła się zdrowa z 10pkt ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:37

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam za Was kciuki. Nt do 2,5 mm jest w normie wiec Ty w te widełki wchodzisz.

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Betty moja córcia coś kojarzę, że to miała, płyn się zbieram, a potem to zeszło, lekarz mówił, że czasem się tak zdarza. Młoda urodziła się zdrowa z 10pkt ;-)

No ten lekarz tak powiedział, że to zdarza się często i żeby się nie martwić. Grunt że jest szczery.
    Rozmawiał z mężem w ich języku i mówi że popełnił błąd że mi to powiedział wszystko bo się martwię gdzie jeszcze nie ma powodu do zmartwień. Ale łatwo im się mówi... :-(

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Betty trzymam za Was kciuki. Nt do 2,5 mm jest w normie wiec Ty w te widełki wchodzisz.

Na razie się mieszcze ale już się martwię co jeśli to się zmieni... na naszą niekorzyść. :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Nie martw się, naprawdę NT jest w normie! Mogłabyś się martwić jakby było 2,9 i powyżej, ale tak to jest ok. Czemu nie zrobisz pappa? Wynik będzie aż 95% pewności.

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty wszystko będzie dobrze, nie stresuje się bo to jeszcze może tylko pogorszyć sytuację . :*

Ja się popłakałam dziś w pracy. Nie jestem osobą słabą psychicznie i nigdy mi się to nie zdarzyło. Nie popełniłam błędu , musiałam zająć się nie moim klientem bo współpracownik po prostu wyszedł , i na koniec dostałam od przełożonego zjebkę .
    Poszłam do łazienki i mi łzy poleciały....
    Maskara jakaś ...

qskyyx8duozh2ovq.png

• Vero Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !

Kasju bardzo mi przykro :(

U mnie mdlosci od czasu do czasu nadal pracuje tutaj mozna dostać zwolnienie najwcześniej od 25tc i to na 80% tylko kobiety sa do ostatniego dnia w pracy ( masakra )

Admirałów bardzo mi przykro :(( brak słów

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:33

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mutację ma się od urodzenia :) Ale objawy mogą być lub nie, tak mi mówił genetyk i endokrynolog.
    Sama teraz zastanawiam się czy mam brać clexane. Muszę zbadać heparynę (przed ciążą miałam 6 ) Wiecie może jak to jest z karmieniem i takimi lekami i jakie to ma skutki uboczne?

Przy heparynie możesz karmić. Przecież po cesarce dziewczyny biorą heparynę i normalnie karmią noworodki :)
    W linku masz info o Fraxiparinie (jeśli masz inną heparynę, możesz sprawdzić po nazwie substancji czynnej) i o kwasie acetylosalicylowym, czyli np. Acard.
    http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/nadroparin-calcium/product/
    http://e-lactancia.org/breastfeeding/acetylsalicylic-acid/synonym/
    https://www.hafija.pl/2013/01/karmienie-piersia-a-leki-leki-przeciwzakrzepowe.html

Arga lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ