X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, dzieki za słowa wsparcia :) co do przyczyn straty to nic nie wiadomo, po prostu stało się. Do mnie to nadal nie dociera i chyba dlugo sie nie otrzasne. Do staran napewno dlugo jeszcze nie wrocimy.

Orzeszki, zaglądasz tu jeszcze?? Zaprosiłam Cię do znajomych, inaczej nie da się skontaktować.

Dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki, może zaglądne do Was w okolicach czerwca, coby gratulować bobasków po drugiej stronie brzuszka, sciskam Was mocno!

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    A nie masz jeszcze ryzyka skorygowanego?
    Mam skorygowane 1:1181

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszło pół kilo więcej,jem normalnie,przed chwilą wrąbałam liona bo mówił do mnie w sklepie kup mnie :D Na razie nie ćwiczę,może zacznę coś robić za tydzień jak gin pozwoli.Teraz to tylko chodzę na spacerki :)
    Też koło 20 tygodnia mam zrobić echo serca dziecka,takie mam zalecenie z poradni genetycznej,tylko gin musi dać mi skierowanie :) Trochę jest dziwne,że nfz refunduje tylko genetyczne 1 i 2 trymestru,za 3 trzeba zapłacić.. :/

Kropka89 lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:37

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Straciłam 3 ciąże i teraz jestem kłębkiem nerwów. Każde ukłucie, ból albo jego brak (np. gdy piersi przestają boleć) powodują, że się martwię. Wiem, że muszę wyluzować, ale nie umiem. Może po prenatalnych się uspokoję.

Czara ja jestem po dwóch poronieniach i też panikuję, mimo że to juz 13tc. Czekam zeby czuc juz ruchy dziecka. Bede sie cieszyc dopiero jak urodze :P

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży? Ja przy BMI 21 przytyłam 2,7kg. Chciałabym maks się zatrzymać na +10kg bo jestem bardzo drobna i każdy kg po mnie widać.
    Ja mam 3 na minusie i na razie waga tak sie trzyma. W sumie jem już w miarę normalnie, mdli mnie wieczorem i w nocy. Ja mam w planach przytyć jakieś 10 kg. Poprzednio miałam +12 ale sporo kg to zatrzymana w ostatnim tyg woda (wtedy w ciągu tyg miałam +5 kg)

Co do odżywiania to przed ciaza jadłam zdrowo wiec i teraz tez tak będzie/jest. Ja rozumiem ze czasami nas nachodzi ochota na słodkie, fast food itp ale ja nie zamierzam sobie folgować. Są dni kiedy wpadnie więcej kalorii ale bez przesady nie ma co robić z organizmu śmietnik. Zreszta mój ojciec ciagle podrzuca nam swoje warzywa na soki/ koktajle a on jest niesamowicie przeczulony na punkcie eko warzyw :-) przynajmniej mam pewność ze to co od niego dostanę nie było pryskanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:14

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wstalam dzisiaj zbita jak pies, w glowie sie kreci przed oczami kolorowo to normalne na tym etapie ciazy, dopiero teraz do siebie dochodze.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, oj dawno mnie tu ie było, a tyle rzeczy widzę się działo.

Ciężko mi Was nadrobić...

Ogólnie u mnie w porządku, przynajmniej mam taką nadzieję, bo na wizycie byłam 09.11 a następną mam za tydzień 05.12.

Tak jak i niektóre z Was męczą mnie mdłości, mam niesmak w ustach, ciągle jestem śpiąca. Jak przychodzę z pracy to śpię :-(
    Teraz w pracy siedze i zasypiam :-( Co do przytulanek z mężem to niestety ale nie mam ochoty :-( Mam nadzieję, że w II trymestrze to się poprawi.

CO do wagi to zaczynałam z wagą 53,6 a teram mam 58 więc mocno poszłam w górę.

Z ostatnich badań TSH mam bardzo wysokie i tym się martwię :-(

W pracy powiedziałam szefowej, koleżance z pokoju i dwóm kolegom. Koleżanka i koledzy pogratulowali a szefowa była zaskoczona. Nawet jak jej dziś powiedziałam, że w przyszłym tyg mam wizytę a w następnym prenatalne to taką minę zrobiła jakby nie była zadowolona, ze w ogóle chcę wyjść z pracy. No ale cóż, to moje dziecko i będę o nie dbała.

Inni w pracy przyglądają mi się bo widać już dość spory brzuszek, ale ja nic nie mówię. Niech się główkują.

Nie odpiszę każdej z Was z osobna, ale życzę Wam udanych wizyt,zdrowych dzidziusiów.

A tym, które spotkała taka tragedia bardzo współczuję :-( Trzymam kciuki abyście jeszcze mogły cieszyć się zdrowymi bobaskami.

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalych wszystko w porządku termin dalej 13.06 płeć nieznana

A_n_k_a_80, Marti83, Ruth, witaminkab, Wonderland, Marya lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za szorowanie podłóg :-) młody ma drzemkę, a to dzisiaj ja mam z nim dyżur wiec trzeba powoli ogarnąć dom bo po okresie mdlosci zaczął straszyć :-)

Dziewczyny trochę mi odbiło i zamówiłam sobie już 3 sukienkę :-) nie pamietam takiego miesiąca żebym miała taka ochotę na zakupy dla samej siebie. Zawsze pcham pieniądze w dom lub coś dla młodego.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Wstalam dzisiaj zbita jak pies, w glowie sie kreci przed oczami kolorowo to normalne na tym etapie ciazy, dopiero teraz do siebie dochodze.
    Anka mam to samo:/ od wczoraj zawroty głowy..plus ciągle mdłości :/ u mnie 1.2 kg na plusie, mimo wszystko staram się jeść zdrowo( dziś wpisał hotdog z orlenu hihi)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Biorę się za szorowanie podłóg :-) młody ma drzemkę, a to dzisiaj ja mam z nim dyżur wiec trzeba powoli ogarnąć dom bo po okresie mdlosci zaczął straszyć :-)

Dziewczyny trochę mi odbiło i zamówiłam sobie już 3 sukienkę :-) nie pamietam takiego miesiąca żebym miała taka ochotę na zakupy dla samej siebie. Zawsze pcham pieniądze w dom lub coś dla młodego.
    Ja w tym miesiacu tez juz sporo na siebie wydalam. 3 biustonosze 2 sukienki 2 bluzki 3 koszulki 1 getry ciazowe :) duzo tego.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wieie gdzie dostane wygodne rajtuzy ciazowe??? W przystepnej cenie potrzebuje przynajmniej pare :) lub 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:33

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Anka mam to samo:/ od wczoraj zawroty głowy..plus ciągle mdłości :/ u mnie 1.2 kg na plusie, mimo wszystko staram się jeść zdrowo( dziś wpisał hotdog z orlenu hihi)
    Mdlosci mi przechodza, ale zawroty przyszly. Apetytu brak jedynie na wieczor. U mnie 3kg+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:34

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mozna dołączyć? Podczytuje Was od początku, ale postanowiłam dołączyć dopiero po genetycznych, które były dzisiaj. Na szczescie wszytsko ok :) termin porodu mam na 11.06 :)

Marya, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Po prenatalych wszystko w porządku termin dalej 13.06 płeć nieznana
    Super, najważniejsze że wszystko w porządku :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    jeszcze się zastanawiam czy z rozwojem u mnie jest wszystko ok. wg OM powinnam być w 11t1d ale miałam dłuższy cykl i jestem w 10t3d, we wtorek byłam na usg to wtedy miałam 10t0d i maleństwo miało 3,1 cm, myślę czy to nie za mało. Wiem, że to niby drobne różnice ale martwię się trochę przez tą cholerną cytomegalię.

Nie ma powodów do zmartwień. Mój brat urodził się mając 2,5 kg i 47 cm, a ja miałam 3,750 kg i 58 cm, więc każde dziecko dojrzewa w swoim tempie :)

Dodam, że ja i mój brat jesteśmy zdrowi, a teraz brat jest większy ode mnie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Hej, dziewczyny, dzieki za słowa wsparcia :) co do przyczyn straty to nic nie wiadomo, po prostu stało się. Do mnie to nadal nie dociera i chyba dlugo sie nie otrzasne. Do staran napewno dlugo jeszcze nie wrocimy.

Orzeszki, zaglądasz tu jeszcze?? Zaprosiłam Cię do znajomych, inaczej nie da się skontaktować.

Dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki, może zaglądne do Was w okolicach czerwca, coby gratulować bobasków po drugiej stronie brzuszka, sciskam Was mocno!

Życzę Ci, żeby kolejna ciąża była już szczęśliwa !!!
    Wszystkie to przechodziłyśmy, dasz radę! Ściskam mocno !!!

kasju lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej Dziewczyny! Mozna dołączyć? Podczytuje Was od początku, ale postanowiłam dołączyć dopiero po genetycznych, które były dzisiaj. Na szczescie wszytsko ok :) termin porodu mam na 11.06 :)
    Hej
    Kojarze Twoj nick z wrzesniowe szczescie 2016...dobrze mysle???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:21

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Nie wieie gdzie dostane wygodne rajtuzy ciazowe??? W przystepnej cenie potrzebuje przynajmniej pare :) lub 2.
    Wczoraj widziałam w rossmannie z Marilyn ciążowe za 14,99zł,
    Gatta ma w podobnej cenie :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ