X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mnie dziś od rana męczy gardło i Pani w aptece zaproponowała mi coś takiego:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/808c30c58306.jpg
    Niestety po zielonym psikadle tantum verde nic nie przechodziło, a tu już po jednej tabletce mam spokój :)
    Używałam je w 1 ciazy. Teraz już tez kupiłam w razie przeziębienia. Dodatkowo polecam płyn z szałwii. Rozrabia się 1-2 łyżki w 1/3 szklanki letniej wody i tym płuczemy gardło. Poza ciaza tez tym się leczę bo żadne tabletki nie są tak skuteczne. Nawet mój mąż chwali ten sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:54

anna23 lubi tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj po wizycie dosłownie zgłupiałam . Lekarz, który robił USG nie widział krwiaka. Normalnie powinnam się cieszyc, ale kurcze jakoś mało to dla mnie prawdopodobne, że tak szybko się pozbyłam dosyć sporego krwiaka. Sama nie wiem co myśleć, bo ten lekarza ma naprawdę dobry sprzęt a nawet najlepszy w mieście do tego był wcześniej ordynatorem w szpitalu, więc powinien znać się na tym.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się w 15 tygodniu :) właśnie wczoraj się rozczuliłam jak widziałam Panią w aptece która kupowała test ciążowy z ogromną nadzieją w oczach. I tak sobie wspominałam że to jeszcze niedawno byłam ja..

zielonooka7, witaminkab lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj po wizycie dosłownie zgłupiałam . Lekarz, który robił USG nie widział krwiaka. Normalnie powinnam się cieszyc, ale kurcze jakoś mało to dla mnie prawdopodobne, że tak szybko się pozbyłam dosyć sporego krwiaka. Sama nie wiem co myśleć, bo ten lekarza ma naprawdę dobry sprzęt a nawet najlepszy w mieście do tego był wcześniej ordynatorem w szpitalu, więc powinien znać się na tym.

Ja bym tego nie drążyła tylko cieszyła się wiadomością :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi (o ile to nie jest zbyt intymny temat) jak Wasze "samopoczucie lozkowe" i wcale nie mam na mysli snu ;) Mowiac wprost - libido. Bo dla mnie temat seksu przestal istniec... Od poczatku ciazy nie poczulam ani raz ochoty... Dodatkowo jak maz mnie probuje jakos pobudzic, to ja nie czuje nic :( Tak jakby moje czule miejsca przestaly odczuwac. Obojetne mi czy dotyka mnie w lokiec czy np. piersi. Na dole podobnie... Pamietam w poprzedniej ciazy jak moglam nie wychodzic z lozka. Czy ktoras z Was tak ma? Czy mi tak zostanie juz przez cala ciaze? ;( Szkoda mi meza tez, bo ja go unikam, zeby go nie prowokowac, ale przeciez to tak nie dziala. On tez nie wie o co chodzi, kiedy ja jestem nieczula a przeciez w lozku nam sie uklada(lo)... Pocieszcie, ze tak mialyscie i ze to minie. Moze to ma zwiazek z moimi mdlosciami i oslabieniem, sennoscia. Jestem taka do niczego, ciagle bym spala i nic mi sie nie chce robic... Kiedy to minie? :(

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samym początku miałam różnie z libido, a teraz to mój mąż jest zachwycony ;) ale nie mam snów erotycznych ;)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Katie456 Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki czy mogę się dołączyć do was ?

Marya lubi tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie położna, która uczestniczyła w naszych badaniach prenatalnych, że pani doktor (ta co przeprowadzała badanie) chce nas widzieć wczesniej niż 22tc ( dokładnie w skończonym 19tc) żeby zrobić jakieś dodatkowe badania serduszka. Nie wiem już co mam myśleć boje się strasznie a właściwie jestem przerażona. Nie umiem sobie tego poukładać ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:58

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce ja tak miałam na początku, teraz mi się chce, ale mąż się boi... też już go skręca, ale cały czas się boimy... mam nadzieję że wkrótce się to zmieni...!

Fufka na spokojnie, może nie jest żle, ale przez Twoje doświadczenia wolą porządnie zbadać jeszcze raz?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie położna, która uczestniczyła w naszych badaniach prenatalnych, że pani doktor (ta co przeprowadzała badanie) chce nas widzieć wczesniej niż 22tc ( dokładnie w skończonym 19tc) żeby zrobić jakieś dodatkowe badania serduszka. Nie wiem już co mam myśleć boje się strasznie a właściwie jestem przerażona. Nie umiem sobie tego poukładać ;-(
    Nic więcej Ci nie powiedziała? A jak biło serduszko na usg teraz? Wiesz co połówkowe robi się od 18 do 22 tc więc może nie zamartwiaj się na zapas

• eunice. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:36

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • pełnanadziei:} Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny witam się w 13 tygodniu :)

KochamSłońce ja miałam tak na początku a teraz z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej :) tylko u mnie była dziwna sytuacja bo sny miałam gorące a w łóżku zimna jak lód...
    Wydaje mi się że drugi trymest jest najlepszy na igraszki i wtedy ma się najwięcej ochoty :)

Katie456 witaj! :) Który tydzień ciąży ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi (o ile to nie jest zbyt intymny temat) jak Wasze "samopoczucie lozkowe" i wcale nie mam na mysli snu ;) Mowiac wprost - libido. Bo dla mnie temat seksu przestal istniec... Od poczatku ciazy nie poczulam ani raz ochoty... Dodatkowo jak maz mnie probuje jakos pobudzic, to ja nie czuje nic :( Tak jakby moje czule miejsca przestaly odczuwac. Obojetne mi czy dotyka mnie w lokiec czy np. piersi. Na dole podobnie... Pamietam w poprzedniej ciazy jak moglam nie wychodzic z lozka. Czy ktoras z Was tak ma? Czy mi tak zostanie juz przez cala ciaze? ;( Szkoda mi meza tez, bo ja go unikam, zeby go nie prowokowac, ale przeciez to tak nie dziala. On tez nie wie o co chodzi, kiedy ja jestem nieczula a przeciez w lozku nam sie uklada(lo)... Pocieszcie, ze tak mialyscie i ze to minie. Moze to ma zwiazek z moimi mdlosciami i oslabieniem, sennoscia. Jestem taka do niczego, ciagle bym spala i nic mi sie nie chce robic... Kiedy to minie? :(

Ciężko powiedzieć, ja mam bana na sex z powodu bakterii w szyjce i oboje z M. bardzo to przeżywamy, libido mi nie spadło, aczkolwiek mam dni, kiedy odwracam się od M. i mówię "nie dotykaj mnie" bo eksploduję, albo zwymiotuję :P

Jeśli Cię jednak nic nie boli to może jednak warto się trochę nagiąć dla męża. Pamiętajcie starą zasadę:
    "Nigdy nie wypuszczaj z domu chłopa głodnego i napalonego"

pilik lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:

Przypuszczam, że to ma związek z poprzednimi poronieniami, a nie z obecną ciążą. Super, że Twoja lekarka się tak interesuje :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam na odwrót. Ja mam mega ochotę codziennie, a mój M się boi i żadne tłumaczenia, że nic się dziecku nie stanie, nie dają rady. A ja zaraz oszaleję po prostu :( kiedyś seks po 3-4 razy dziennie, teraz jak jest raz na tydzień to jest cud... ratunku!!! :D

Tynka 89 lubi tę wiadomość

• Katie456 Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pelnanadziei:) jestem już w 13 tygodniu :) pozdrawiam serdecznie was wszystkie i podziwiam że macie ochotę na Przytulanki moje mdłości powodują że nie mam ochoty na nic dosłownie na nic ciekawe kiedy to sie skończy:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samą myśl o seksie robię się zmęczona i śpiąca haha

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie456 wrote:
    Witaj pelnanadziei:) jestem już w 13 tygodniu :) pozdrawiam serdecznie was wszystkie i podziwiam że macie ochotę na Przytulanki moje mdłości powodują że nie mam ochoty na nic dosłownie na nic ciekawe kiedy to sie skończy:(

O to już dużego bobaska nosisz w sobie :) Pierwszy dzidziuś ?:)

Tegz mi jak wróciła ochota to mi mąż mówi że się boi :D a ja do niego nie pierdziel tylko do roboty :D wiadomo trzeba uważać ale sex jest wskazany jak jest wszystko ok :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:36

Leira lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości odbierają póki co ochotę na sex..a mój M trochę się stał ostrożny w tym temacie:-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ