CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się nastawiałam na chłopca bo u męża w rodzinie sami faceci, zrobiłam test z soda -bez piany, wróżba z obrączki - pierwsza dziewczynla i jeszcze wysokie tętno (czytałam że wtedy dziewczynka) także jest ciekawie :p przez to wszystko sama nie umiem stwierdzic jakie mam przeczucie :p
-
Po usg. Dzidzia o 8 dni większe niż z om. Przyspieszyło o 6 dni. Muszę prenatalne przyspieszyć bo w 12 tyg i 0 dni będzie za duże i muszę już za tydzień iść. Żeby był termin jutro zadzwonię. Tętno 170 na min wielkość 4.69 cm
11 t i 3 dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 19:58
malka, witaminkab, A_n_k_a_80, summer86, tomania2806, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Po usg. Dzidzia o 8 dni większe niż z om. Przyspieszyło o 6 dni. Muszę prenatalne przyspieszyć bo w 12 tyg i 0 dni będzie za duże i muszę już za tydzień iść. Żeby był termin jutro zadzwonię. Tętno 170 na min wielkość 4.69 cm
11 t i 3 dzień
Sara u mnie w 10t+2 dziecko miało 4,74cm (9dni starsze-przyspieszyło o 5 dni), genetyczne miałam w 11t+6 i miało wtedy 6,28cm. Zakres jest do 8cm albo 8,4cm więc na spokojnie powinnaś się załapać w 12t+0. Chyba, że lekarz kazał ci przyspieszyć termin...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 20:33
-
Staram się być na bieżąco ale przy Was wystarczy jeden dzień odpuścić i potem cały wieczór na nadrabianie...
Tak czytam stronę po stronie i nie dowierzam, że muszą się nam przytrafiać takie przykre sytuacje... Zwlaszcza, że każda z nas pragnie zostać mamą ...
admiralka przytulam Cię mocno... nie umiem napisać nic co mogłoby Ci pomóc... Wiem, że pisząc taki wpis jesteś silna i zawalczysz o swoje szczęście... ja sobie tłumaczę, że czasami los może dla nas ma inny scenariusz niż sami byśmy chcieli... A każde doświadczenie czy przyjemne czy te przez które cierpimy uczy nas czegoś... I może teraz o tym nie myślimy ale kiedyś już będziemy mądrzejsi o to co sami przeżyliśmy...Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
KochamSłońce wrote:O co chodzi z ta soda Dziewczyny?
Bo sie nie doszukalam
Leira wrote:DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)
PRZYGOTOWANIE TESTU:
1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.
WYNIK TESTU:
1. Jak się pieni - CHŁOPAK
2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHAKochamSłońce lubi tę wiadomość
-
_nina_ wrote:Dobre wieści.
Sara u mnie w 10t+2 dziecko miało 4,74cm (9dni starsze-przyspieszyło o 5 dni), genetyczne miałam w 11t+6 i miało wtedy 6,28cm. Zakres jest do 8cm albo 8,4cm więc na spokojnie powinnaś się załapać w 12t+0. Chyba, że lekarz kazał ci przyspieszyć termin... -
Eh tak czytam zaległe posty i nie wierzę że los potrafi być tak okropny dla niektórych
tule was dziewczyny i wierzę że będzie wam dane cieszyć się zdrowym maleństwem
A pozostałym życzę spokojnego wieczoru ☺️BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Mnie dziś od rana męczy gardło i Pani w aptece zaproponowała mi coś takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/808c30c58306.jpg
Niestety po zielonym psikadle tantum verde nic nie przechodziło, a tu już po jednej tabletce mam spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 21:34
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarrrra wrote:Po usg. Dzidzia o 8 dni większe niż z om. Przyspieszyło o 6 dni. Muszę prenatalne przyspieszyć bo w 12 tyg i 0 dni będzie za duże i muszę już za tydzień iść. Żeby był termin jutro zadzwonię. Tętno 170 na min wielkość 4.69 cm
11 t i 3 dzień
ale u nas dzidzia wyszla mniejsza o 3dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:00
-
11 t i 3 dzień
U mnie dokładnie w 11w3d maluch mial 49 mm, a równo dwa tygodnie później 70 mm. Badania prenantalne można przeprowadzić do 84 mm więc nie panikowałabym. Średnio dziecko przyrasta 1 cm tygodniowo teraz. Więc 2 tygodnie to spokojnie możesz poczekać - wiem co mówię, bo miałam podobną sytuację do Ciebie -
Dzień dobry
Sara cudownie że usg w porządku
Ja dzisiaj mam wizytę, do wczoraj byłam spokojna, ale dzisiaj się zaczynam stresować... oby wszystko było dobrze.
Wczoraj mnie tak strasznie bolały biodra że ledwo chodziłam. Schodząc po schodach popłakałam się i musiałam dwa razy siadać żeby zejść... koszmar. Nie wiecie czy można czymś smarować, rozgrzewać czy cokolwiek bądź innego co by mogło pomoc? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny