X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Ja mam łóżeczko Klupś z szufladą na prowadnicach.

Emisia ja też cierpliwie czekam, ale u nas pobierają materiał od 7:30 do 9:30, więc jak robisz krzywą i o 7:30 już pełno ludzi, to nie można czekać, trzeba się pchać ;)
    Są sytuacje,że nie ma wyjścia...
    Ale głównie chodziło mi o takie standardowe badania :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.

Kurcze, Carrefoura mam dość daleko, ale akurat dziś byłam, szkoda, że jak na złość promocja jest od jutra :P

Kiedyś kupowałam ubrania w Carrefour i nie narzekałam, przyjemne, wygodne, tanie, myślę, że z biustonoszami może być podobnie :)

Zresztą dla przykładu powiem Ci, że odwiedziłam dziś 5 10 15 i były tam dokładnie takie same body dla niemowlaków, jak są w gazetce lidla, ten sam skład materiału, ten sam wzór - tyle, że w 5 10 15 cena to 40 zł, a w LIDL ma być 15 zł.

Przypuszczam, że dużo sklepów zaopatruje się w tym samym źródle, tylko narzuca swoje marże w zależności od marki ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 5-10-15slyszalam różne opinie i duzo bylo negatywnych .
    Właśnie tutaj ktoś wspominał o tej gazetce i dzisiaj wpadla mi w ręce i chyba jutro po wizycie wybiorę sie chociaż tez mam kawałek

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Co do 5-10-15slyszalam różne opinie i duzo bylo negatywnych .
    Właśnie tutaj ktoś wspominał o tej gazetce i dzisiaj wpadla mi w ręce i chyba jutro po wizycie wybiorę sie chociaż tez mam kawałek

Ja pewnie też się wybiorę po tym co napisałaś :)
    Najbardziej zależałoby mi na tych stanikach do karmienia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja pewnie też się wybiorę po tym co napisałaś :)
    Najbardziej zależałoby mi na tych stanikach do karmienia.
    Leria zerknij na gazetkę śpiochy po5zl body od 7zl dwupak 20zl dlatego jestem ciekawa jak z materiałem .

age.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    W ogóle od 22.02 będą w LIDLu rzeczy dla ciężarnych i maluchów:

- staniki do karmienia
    - poduszki dla ciężarnych
    - podgrzewacze
    - blendery
    - ubranka dla maluchów (rozmiary mają się zaczynać od 50!)

Ja chyba zapoluję na staniki, poduszkę i podgrzewacz :D

Też już oglądałam te cuda i wybieram się po jegginsy ciążowe i może jakieś ubranka. Fajny motyw jest też z takim śpiworkiem pasującym do fotelika.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)
    Czytam Was regularnie, ale jakoś mało czasu na udzielanie. Juz kiedyś do Was dołączyłam, a czy mogę również prosić o dopisanie do listy? Termin mam na 30.06 i będzie synek.

Chyba i ja wybiorę się na te zakupy;) Szczególnie jeśli chodzi o biustonosz. Czas i pora na zmiany. W końcu urosły trochę ;)
    Powoli oglądamy wózki. Spodobał się nam Invictus V plus. Jakie macoe zdanie o nim? Może któraś z Was miała. Zwróciłam tez uwagę na Cybex Balios S. Ale mało opinii i na żywo nie widziałam niestety. Podobno spacerówka z bardzo kiepskich materiałów?

U nas dziś bezsenna noc. Dobrze, że synek umila czas tańcami ;)

Marya lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
    Wózki to cieki temat :-)
    Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolona :-) także nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 05:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też strasznie męczy zgaga... zwłaszcza wieczorami jak się położę ;/

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża nie wiedziałam co to jest zgaga teraz bardzo współczuję tym co mają problemy ze zgaga na codzien,mnie męczyła bardzo w szpitalu do tego stopnia ze wymiotowałam żółcią ale u mnie nasilały kroplówki i leki.

age.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziękuję za info :) nie macie obaw do kupienia biustonoszy? Mi piersi trochę urosły ale staniki noszę te sprzed ciąży dlatego zastanawiam się czy to ich ostateczny rozmiar czy jeszcze dojdą do siebie?

oar8yx8dab4u94zl.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wylądowałam na tej krzywej :p na razie jest ok po wypiciu ale jestem zawiedziona bo kupiłam sobie wode do picia żeby popić po glukozie otwieram i patrzę a to jabłkowa :/ ma to samo opakowanie co zwykła lekko gazowana :/
    I z tego co piszecie to się bardzo cieszę że u mnie taka fajna przychodnia pod domem, zawsze mało ludzi i spokój :)

Na rzeczy z Lidla też się będę czaić na pewno :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też na krzywej akurat :D

Tym razem miałam okazję spróbować glukozy cytrynowej i jest całkiem ok. Mała dostała czkawki, a mi się nie chce sterczeć tu 2h, ale później skoczę do lumpka po jakieś różowości ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie u nas wszystko dobrze , Oliwia zostaje juz na100% waży 687g dalej ułożenie miednicowe . Luteinę mam brac dalej . Na następną wizyte mam zrobic odczyn Combosa ,morfologię ,mocz i ta nieszczęsna krzywą cukrowa u nas laboratorium zapewnia glukozę nie moge miec swojej. Pierwszy raz w takim okropnym humorze widziałam mojego gina aż w szoku byłam. A i widzę ze w końcu weszły zwolnienia elektroniczne :)

summer86, Andziula_1988, lilek, Magda33, witaminkab, Anitka201, klauuudia, Alphelia, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Marya, Wonderland, Tini lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, super, że wszystko ok! Z Oliwii już duża dziewczynka :) Też się nadal męczę z Luteiną.

Wczoraj nie pisałam, ale też wizytowaliśmy. Byłam na USG połówkowym, dziewczynka została dziewczynką :) Ma już 485 g. Narządy i serduszko udało się sprawdzić, wygląda wszystko ok, ale buźki uparciuszek nie chciał pokazać, wiec tego nie udało się lekarzowi skontrolować. Za 2 tyg. mam mieć połówkowe u swojego prowadzącego i liczę, że może wtedy będzie miała lepszą pozycję.

Z ciekawości, miałyście na połówkowych mierzony fałd karkowy (NF)?

Magda33, Anitka201, Alphelia, teqz, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
    Wózki to cieki temat :-)
    Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolona :-) także nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).
    No właśnie o Balios m czytałam, że typowo miejski. I niby S jest bardziej uniwersalny i ma lepszą amortyzację. Ale jakiś facet napisał opinię, że przy silnym wietrze budka odlatuje ;( jak nie zobaczę na żywo to i tak nie kupię. Nie chce się później męczyć jak Twoja przyjaciółka.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Kropka89 i co przyszła Ci poduszka ;)? jak się sprawuje ;)? ja dzisiaj odebrałam swoją ;)

Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzika :-D ale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć :-P wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała :) Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus :) No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał :) A jak Twoje pierwsze wrażenia? :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to my kupiliśmy X-lander x-pulse jak ktoś szuka solidnego wózka który nadaje się i do miasta i w teren a za razem lekkiego składanego razem z siedziskiem spacerówki to polecam. Też myśleliśmy nad cybex balios S ale ostatecznie wydał nam się zbyt lichy. W x-pulse tylne koła są pompowane przód gumowy rama jest fajna stabilna gondola duża a spacerówka ma wysokie siedzisko więc mam nadzieję że tak jak dziewczyny piszą starczy do końca wozkowania.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzika :-D ale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć :-P wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała :) Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus :) No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał :) A jak Twoje pierwsze wrażenia? :)

Na początku jak lezalam to nie umialam sie jakos ulozyc ;) ale jak już znalazłam ta odpowiednia pozycję to powiem Ci ze się mega wyspalam:) plecy mnie rano nic nie bolały ;) mam nadzieję ze następne noce też będą wygodne :p

Kropka89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ