X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Ja mam łóżeczko Klupś z szufladą na prowadnicach.

Emisia ja też cierpliwie czekam, ale u nas pobierają materiał od 7:30 do 9:30, więc jak robisz krzywą i o 7:30 już pełno ludzi, to nie można czekać, trzeba się pchać ;)
    Są sytuacje,że nie ma wyjścia...
    Ale głównie chodziło mi o takie standardowe badania :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.

Kurcze, Carrefoura mam dość daleko, ale akurat dziś byłam, szkoda, że jak na złość promocja jest od jutra :P

Kiedyś kupowałam ubrania w Carrefour i nie narzekałam, przyjemne, wygodne, tanie, myślę, że z biustonoszami może być podobnie :)

Zresztą dla przykładu powiem Ci, że odwiedziłam dziś 5 10 15 i były tam dokładnie takie same body dla niemowlaków, jak są w gazetce lidla, ten sam skład materiału, ten sam wzór - tyle, że w 5 10 15 cena to 40 zł, a w LIDL ma być 15 zł.

Przypuszczam, że dużo sklepów zaopatruje się w tym samym źródle, tylko narzuca swoje marże w zależności od marki ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 5-10-15slyszalam różne opinie i duzo bylo negatywnych .
    Właśnie tutaj ktoś wspominał o tej gazetce i dzisiaj wpadla mi w ręce i chyba jutro po wizycie wybiorę sie chociaż tez mam kawałek

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Co do 5-10-15slyszalam różne opinie i duzo bylo negatywnych .
    Właśnie tutaj ktoś wspominał o tej gazetce i dzisiaj wpadla mi w ręce i chyba jutro po wizycie wybiorę sie chociaż tez mam kawałek

Ja pewnie też się wybiorę po tym co napisałaś :)
    Najbardziej zależałoby mi na tych stanikach do karmienia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja pewnie też się wybiorę po tym co napisałaś :)
    Najbardziej zależałoby mi na tych stanikach do karmienia.
    Leria zerknij na gazetkę śpiochy po5zl body od 7zl dwupak 20zl dlatego jestem ciekawa jak z materiałem .

age.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    W ogóle od 22.02 będą w LIDLu rzeczy dla ciężarnych i maluchów:

- staniki do karmienia
    - poduszki dla ciężarnych
    - podgrzewacze
    - blendery
    - ubranka dla maluchów (rozmiary mają się zaczynać od 50!)

Ja chyba zapoluję na staniki, poduszkę i podgrzewacz :D

Też już oglądałam te cuda i wybieram się po jegginsy ciążowe i może jakieś ubranka. Fajny motyw jest też z takim śpiworkiem pasującym do fotelika.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)
    Czytam Was regularnie, ale jakoś mało czasu na udzielanie. Juz kiedyś do Was dołączyłam, a czy mogę również prosić o dopisanie do listy? Termin mam na 30.06 i będzie synek.

Chyba i ja wybiorę się na te zakupy;) Szczególnie jeśli chodzi o biustonosz. Czas i pora na zmiany. W końcu urosły trochę ;)
    Powoli oglądamy wózki. Spodobał się nam Invictus V plus. Jakie macoe zdanie o nim? Może któraś z Was miała. Zwróciłam tez uwagę na Cybex Balios S. Ale mało opinii i na żywo nie widziałam niestety. Podobno spacerówka z bardzo kiepskich materiałów?

U nas dziś bezsenna noc. Dobrze, że synek umila czas tańcami ;)

Marya lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
    Wózki to cieki temat :-)
    Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolona :-) także nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 05:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też strasznie męczy zgaga... zwłaszcza wieczorami jak się położę ;/

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża nie wiedziałam co to jest zgaga teraz bardzo współczuję tym co mają problemy ze zgaga na codzien,mnie męczyła bardzo w szpitalu do tego stopnia ze wymiotowałam żółcią ale u mnie nasilały kroplówki i leki.

age.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziękuję za info :) nie macie obaw do kupienia biustonoszy? Mi piersi trochę urosły ale staniki noszę te sprzed ciąży dlatego zastanawiam się czy to ich ostateczny rozmiar czy jeszcze dojdą do siebie?

oar8yx8dab4u94zl.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wylądowałam na tej krzywej :p na razie jest ok po wypiciu ale jestem zawiedziona bo kupiłam sobie wode do picia żeby popić po glukozie otwieram i patrzę a to jabłkowa :/ ma to samo opakowanie co zwykła lekko gazowana :/
    I z tego co piszecie to się bardzo cieszę że u mnie taka fajna przychodnia pod domem, zawsze mało ludzi i spokój :)

Na rzeczy z Lidla też się będę czaić na pewno :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też na krzywej akurat :D

Tym razem miałam okazję spróbować glukozy cytrynowej i jest całkiem ok. Mała dostała czkawki, a mi się nie chce sterczeć tu 2h, ale później skoczę do lumpka po jakieś różowości ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie u nas wszystko dobrze , Oliwia zostaje juz na100% waży 687g dalej ułożenie miednicowe . Luteinę mam brac dalej . Na następną wizyte mam zrobic odczyn Combosa ,morfologię ,mocz i ta nieszczęsna krzywą cukrowa u nas laboratorium zapewnia glukozę nie moge miec swojej. Pierwszy raz w takim okropnym humorze widziałam mojego gina aż w szoku byłam. A i widzę ze w końcu weszły zwolnienia elektroniczne :)

summer86, Andziula_1988, lilek, Magda33, witaminkab, Anitka201, klauuudia, Alphelia, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Marya, Wonderland, Tini lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, super, że wszystko ok! Z Oliwii już duża dziewczynka :) Też się nadal męczę z Luteiną.

Wczoraj nie pisałam, ale też wizytowaliśmy. Byłam na USG połówkowym, dziewczynka została dziewczynką :) Ma już 485 g. Narządy i serduszko udało się sprawdzić, wygląda wszystko ok, ale buźki uparciuszek nie chciał pokazać, wiec tego nie udało się lekarzowi skontrolować. Za 2 tyg. mam mieć połówkowe u swojego prowadzącego i liczę, że może wtedy będzie miała lepszą pozycję.

Z ciekawości, miałyście na połówkowych mierzony fałd karkowy (NF)?

Magda33, Anitka201, Alphelia, teqz, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
    Wózki to cieki temat :-)
    Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolona :-) także nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).
    No właśnie o Balios m czytałam, że typowo miejski. I niby S jest bardziej uniwersalny i ma lepszą amortyzację. Ale jakiś facet napisał opinię, że przy silnym wietrze budka odlatuje ;( jak nie zobaczę na żywo to i tak nie kupię. Nie chce się później męczyć jak Twoja przyjaciółka.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Kropka89 i co przyszła Ci poduszka ;)? jak się sprawuje ;)? ja dzisiaj odebrałam swoją ;)

Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzika :-D ale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć :-P wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała :) Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus :) No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał :) A jak Twoje pierwsze wrażenia? :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to my kupiliśmy X-lander x-pulse jak ktoś szuka solidnego wózka który nadaje się i do miasta i w teren a za razem lekkiego składanego razem z siedziskiem spacerówki to polecam. Też myśleliśmy nad cybex balios S ale ostatecznie wydał nam się zbyt lichy. W x-pulse tylne koła są pompowane przód gumowy rama jest fajna stabilna gondola duża a spacerówka ma wysokie siedzisko więc mam nadzieję że tak jak dziewczyny piszą starczy do końca wozkowania.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzika :-D ale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć :-P wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała :) Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus :) No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał :) A jak Twoje pierwsze wrażenia? :)

Na początku jak lezalam to nie umialam sie jakos ulozyc ;) ale jak już znalazłam ta odpowiednia pozycję to powiem Ci ze się mega wyspalam:) plecy mnie rano nic nie bolały ;) mam nadzieję ze następne noce też będą wygodne :p

Kropka89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ