CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_nina_ wrote:Ja mam łóżeczko Klupś z szufladą na prowadnicach.
Emisia ja też cierpliwie czekam, ale u nas pobierają materiał od 7:30 do 9:30, więc jak robisz krzywą i o 7:30 już pełno ludzi, to nie można czekać, trzeba się pchać
Ale głównie chodziło mi o takie standardowe badania -
welonka wrote:A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.
Kurcze, Carrefoura mam dość daleko, ale akurat dziś byłam, szkoda, że jak na złość promocja jest od jutra
Kiedyś kupowałam ubrania w Carrefour i nie narzekałam, przyjemne, wygodne, tanie, myślę, że z biustonoszami może być podobnie
Zresztą dla przykładu powiem Ci, że odwiedziłam dziś 5 10 15 i były tam dokładnie takie same body dla niemowlaków, jak są w gazetce lidla, ten sam skład materiału, ten sam wzór - tyle, że w 5 10 15 cena to 40 zł, a w LIDL ma być 15 zł.
Przypuszczam, że dużo sklepów zaopatruje się w tym samym źródle, tylko narzuca swoje marże w zależności od marki -
welonka wrote:Co do 5-10-15slyszalam różne opinie i duzo bylo negatywnych .
Właśnie tutaj ktoś wspominał o tej gazetce i dzisiaj wpadla mi w ręce i chyba jutro po wizycie wybiorę sie chociaż tez mam kawałek
Ja pewnie też się wybiorę po tym co napisałaś
Najbardziej zależałoby mi na tych stanikach do karmienia. -
Leira wrote:W ogóle od 22.02 będą w LIDLu rzeczy dla ciężarnych i maluchów:
- staniki do karmienia
- poduszki dla ciężarnych
- podgrzewacze
- blendery
- ubranka dla maluchów (rozmiary mają się zaczynać od 50!)
Ja chyba zapoluję na staniki, poduszkę i podgrzewacz
Też już oglądałam te cuda i wybieram się po jegginsy ciążowe i może jakieś ubranka. Fajny motyw jest też z takim śpiworkiem pasującym do fotelika. -
Cześć wszystkim
Czytam Was regularnie, ale jakoś mało czasu na udzielanie. Juz kiedyś do Was dołączyłam, a czy mogę również prosić o dopisanie do listy? Termin mam na 30.06 i będzie synek.
Chyba i ja wybiorę się na te zakupy;) Szczególnie jeśli chodzi o biustonosz. Czas i pora na zmiany. W końcu urosły trochę
Powoli oglądamy wózki. Spodobał się nam Invictus V plus. Jakie macoe zdanie o nim? Może któraś z Was miała. Zwróciłam tez uwagę na Cybex Balios S. Ale mało opinii i na żywo nie widziałam niestety. Podobno spacerówka z bardzo kiepskich materiałów?
U nas dziś bezsenna noc. Dobrze, że synek umila czas tańcamiMarya lubi tę wiadomość
-
Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
Wózki to cieki temat
Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolonatakże nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 05:20
-
nick nieaktualny
-
welonka wrote:A wiecie jak jest z odzieżą z cerfura sa biustonosze do karmienia od jutra po niecałe 20zl i fajne bodziaki , ogólnie cala gazetka jest dla dzieci i kobiet w ciąży.
nie macie obaw do kupienia biustonoszy? Mi piersi trochę urosły ale staniki noszę te sprzed ciąży dlatego zastanawiam się czy to ich ostateczny rozmiar czy jeszcze dojdą do siebie?
-
No i wylądowałam na tej krzywej :p na razie jest ok po wypiciu ale jestem zawiedziona bo kupiłam sobie wode do picia żeby popić po glukozie otwieram i patrzę a to jabłkowa
ma to samo opakowanie co zwykła lekko gazowana
I z tego co piszecie to się bardzo cieszę że u mnie taka fajna przychodnia pod domem, zawsze mało ludzi i spokój
Na rzeczy z Lidla też się będę czaić na pewno
-
Hej ja juz po wizycie u nas wszystko dobrze , Oliwia zostaje juz na100% waży 687g dalej ułożenie miednicowe . Luteinę mam brac dalej . Na następną wizyte mam zrobic odczyn Combosa ,morfologię ,mocz i ta nieszczęsna krzywą cukrowa u nas laboratorium zapewnia glukozę nie moge miec swojej. Pierwszy raz w takim okropnym humorze widziałam mojego gina aż w szoku byłam. A i widzę ze w końcu weszły zwolnienia elektroniczne
summer86, Andziula_1988, lilek, Magda33, witaminkab, Anitka201, klauuudia, Alphelia, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Marya, Wonderland, Tini lubią tę wiadomość
-
Welonka, super, że wszystko ok! Z Oliwii już duża dziewczynka
Też się nadal męczę z Luteiną.
Wczoraj nie pisałam, ale też wizytowaliśmy. Byłam na USG połówkowym, dziewczynka została dziewczynkąMa już 485 g. Narządy i serduszko udało się sprawdzić, wygląda wszystko ok, ale buźki uparciuszek nie chciał pokazać, wiec tego nie udało się lekarzowi skontrolować. Za 2 tyg. mam mieć połówkowe u swojego prowadzącego i liczę, że może wtedy będzie miała lepszą pozycję.
Z ciekawości, miałyście na połówkowych mierzony fałd karkowy (NF)?Magda33, Anitka201, Alphelia, teqz, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Andziula mi się Baliosy (m) podobały przy synku ale w momencie jak go dotknęłam i wsadzilam do niego młodego od razu wiedziałam ze go nie kupie. Ten wózek trzeszczał, nie był stabilny itp. Zależy co kto szuka. Nam zależało na wózku który poradzi sobie w każdym terenie. Balios to typowy miejski.
Wózki to cieki temat
Moja najbliższa koleżanka uparła się na stokke xplory. I dopięła swego kupując ten wózek (równo rok temu). Zapłacili za zestaw z fotelikiem 7 tysięcy. Przez prawie rok użytkowania przeklinała na ten wózek dzień w dzień. Ostatnio wymieniała ten wózek na lekka spacerówkę i dopiero teraz jest zadowolonatakże nie zawsze to co nam się podoba będzie dla nas odpowiednie. Sprzedawcy w sklepie wcisną nam wszystko jeśli zobaczą ze się jest napalaonym na konkretny produkt (tak było w ich przypadku).
-
szczęśliwa2017 wrote:Kropka89 i co przyszła Ci poduszka
? jak się sprawuje
? ja dzisiaj odebrałam swoją
Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzikaale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć
wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała
Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus
No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał
A jak Twoje pierwsze wrażenia?
-
Co do wózków to my kupiliśmy X-lander x-pulse jak ktoś szuka solidnego wózka który nadaje się i do miasta i w teren a za razem lekkiego składanego razem z siedziskiem spacerówki to polecam. Też myśleliśmy nad cybex balios S ale ostatecznie wydał nam się zbyt lichy. W x-pulse tylne koła są pompowane przód gumowy rama jest fajna stabilna gondola duża a spacerówka ma wysokie siedzisko więc mam nadzieję że tak jak dziewczyny piszą starczy do końca wozkowania.
-
Kropka89 wrote:Oj tak! W tamten piątek jeszcze zapomniałam napisać! Pierwsza noc była dzika
ale później już na maksa się przyzwyczaiłam i jest naprawdę mega poprawa, plecy juz mnie nie bolą!!! Często tylko zmieniam boki z lewego na prawy bo mam zapalenie w uchu lewym akurat, ale generalnie nawet jak się przewroce że tak na wpół na boku na wpół na plecach to też mnie nic nie boli. Super jest to że się z tego "kojca" nie da wywinąć
wiec nie ma szans na złe ułożenie ciała
Pokrowiec po wypraniu nie stracił na kolorze uważam to tez za plus
No i absolutnie wszyscy goście się o to pytaja, oglądają i chwała że można też w tym karmić i układać malucha żeby się nie przewracał
A jak Twoje pierwsze wrażenia?
Na początku jak lezalam to nie umialam sie jakos ulozycale jak już znalazłam ta odpowiednia pozycję to powiem Ci ze się mega wyspalam:) plecy mnie rano nic nie bolały
mam nadzieję ze następne noce też będą wygodne :p
Kropka89 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa2017