CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zielonooka7 wrote:Leira nie tyle ja sie stresuje, ze cos sie stalo, bo czuje mala i to mnie uspokaja. Nie czuje tez zadnego bolu procz tego w plecach po uderzeniu. Ja zwyczajnie zdenerwowana jestem ich podejsciem do wszystkiego i tym, ze jak dzwonilam do nich pierw co w takiej sytuacji zrobic to powiedzieli, ze mozna to sprawdzic, zebym przyjechala. Gdybym wiedziala, ze na tym polega to sprawdzenie to darowalabym sobie, ewentualnie dzisiaj podeszla do mojego lekarza czy poloznej.
Też jestem zaskoczona, USG to powinien być standard, ale to NFZ.. więc w sumie nigdy nie wiesz. Zabrałabym im wszystkie moje składki najchętniej, totalny koszmar. -
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Anitka, x-city tez są piękne, podoba mi się bardzo stelaż, ale jak sama nazwa wskazuje, jest bardziej do miasta niż na nasze wertepy
dzięki kochana za opinie, jeszcze bardziej utwierdziłaś mnie, ze chce x-landera
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Teqz ja na luteinie i magnezie mogłam zacząć normalnie funkcjonować bo wczesniej przy każdym chodzeniu spinał mi sie brzuch i pojawiało sie takie ciągnięcie w dół teraz tego nie ma nawet jak duzo chodzę.
U nas w szpitalu zazwyczaj jak ciężarna zgłasza sie na pogotowie czy z jakimiś bolami ,plamieniami czy po upadku to odrazu zatrzymują na oddziale i usg wykonują za każdym razem . -
Kurczę, i mnie twardnienia i skurcze w tej ciąży jednak nie ominą
zaczęły się regularne skurcze i bolesne stawianie. Ostatnio też mniej więcej na tym etapie. 1 marca mam wizytę u swojego (temu na nfz już nie ufam) to pewnie magnez+nospa wjedzie.
jaki bierzecie magnez? Aspargin?
Mam nadzieję, że to nie zwiastuje podobnego finału -
Lilek ni lekarz kazał brac magneb6 przez 5 dni kazał brać 3x2 a później zmniejszyć dawkę 3x1 . U mnie sa dwa kanały szyjkowe które maja wspólne ujście i nie wiadomo jak zachowa się szyjka nawet przy tych skurczach niegroźnych .
lilek lubi tę wiadomość
-
Co do łóżeczek go ja znalazłam mega zestaw w bardzo atrakcyjnej cenie, łóżeczko poziomowane, z całym wyposażeniem i szuflada w okolicach 550 zł
https://www.boboraj.pl/bobobraj-lozeczko-zbyszek-szuflada-z-wyposazeniem-zestaw-3-p-12969.html
Wózek kupuje od znajomych Riko brano, bardzo sobie chwalili.
Nie poszłam na krzywa cukrowa bo nie wiadomo skad zlapalo mnie rozwolnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:58
-
zielonooka7 wrote:Welonka w moim szpitalu w Polsce tez taka procedura USG, badania i czesto obserwacja na oddziale ( czasem wydaje mi sie, ze za czesto
) ale nikt cie nie pusci bez sprawdzenia. W Norwegii niestety wszystko wyglada inaczej.
Ahh, to Norwegia.
To wszystko jasne, aczkolwiek nie wiem czemu poza granicami naszego kraju ciążę traktuje się z takim pobłażaniem, zawsze mnie to zastanawiało. -
Pamiętam jak szwagierka była w ciąży bliźniaczej i okazało sie, że ma torbiel na jajniku. Lekarze Chcieli terminować ciążę (ok 12 tc) bo uważali, że życie matki jest ważniejsze. Ona się nie zgodziła i poleciała do Pl na konsultacje i wszyscy mega zdziwieni bo torbiel nic strasznego... szwagierka mieszka w Norwegii
bliźniaki mają już 9 lat
Leira lubi tę wiadomość
-
Ja też już odstawiłam luteinę i jak na razie jest ok. U mnie skurcze to raczej był objaw stresu bo wtedy zazwyczaj się nasilały. Aktualnie czasami też odczuwam twardnienia brzucha, ale myślę, że na tym etapie to już naturalne.
Jak radzicie sobie ze zgagą? -
Na zgagę podobno najlepsze migdały. Koleżanki w ciąży jadły. Ja jeszcze nie miałam zgagi.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Na zgagę podobno najlepsze migdały. Koleżanki w ciąży jadły. Ja jeszcze nie miałam zgagi.
Spróbuję!
U mnie się właśnie zaczęła od jakichś 3 dni kilka razy dziennie czuję charakterystyczne pieczenieNigdy wcześniej nie znałam zgagi (tylko z opowieści), a teraz dopiero wiem jak to jest. Masakra.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Hej,ja siedzę z młodym w domu bo mi kaszle i jest trochę ciepły,podobno dzisiaj w klasie było 8 dzieci a mamy 18 to ładny wirus panuje
Mi osobiście na zgage pomaga właśnie zimne mlekoidę was trochę nadrobić