CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeunice. wrote:Ja się melduję po wczorajszej wizycie:) U nas dalej Eliza, więc już chyba tak zostanie;).Wszystko w porządku, infekcja wyleczona, szyjka długa i twarda.
Wczoraj był 20+5, malutka ważyła 370 g, co wg USG odpowiada średniej wadze w 20+4 i obwód główki (HC) tak samo, za to BPD odpowiada 21+1, a FL 20+3. Brzuszek 20+6:).
Zastanawiam się czemu taka różnica między BPD a HC jak i jedno i drugie to głowa:D. To nie wiem teraz czy ma dużą główkę czy małą.
Ktoś ostatnio pytał o USG trzeciego trymestru- ja nie robię, bo mam refundowane tylko pierwsze dwa, a i tak na każdej wizycie mam USG na sprzęcie, na którym robi się prenatalne i wykonuje mi je certyfikowany lekarz, więc sądzę, że nic nie przeoczy i sprawdzi wszystko dokładnie:).
Ruchy się już rozkręciły nieźle, nawet nie wiem kiedy.
Ale moja waga masakra:( Śmiga do góry jak szalona.
Nie wiecie czy jest jakiś preparat, który można brać w ciąży, zapobiegający zatrzymywaniu wody?
Herbata z pokrzywy jest ok na zatrzymanie wody.
https://portal.abczdrowie.pl/herbata-z-pokrzywyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:45
-
A ja ostatnio jestem mistrzem łapania różnych infekcyjnych dziadostw, jeszcze się z jednymi bakteriami nie rozprawiłam, a rano obudziłam się z łzawieniem i zaklejonym okiem, chyba jakieś zapalenie spojówek. Powiedzmy, że przy tym walczeniu 8 tygodni z bakteriami, takie oko to pryszcz, przynajmniej mam taką nadzieję
Wieczorem wizyta u okulisty.
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:A ja ostatnio jestem mistrzem łapania różnych infekcyjnych dziadostw, jeszcze się z jednymi bakteriami nie rozprawiłam, a rano obudziłam się z łzawieniem i zaklejonym okiem, chyba jakieś zapalenie spojówek. Powiedzmy, że przy tym walczeniu 8 tygodni z bakteriami, takie oko to pryszcz, przynajmniej mam taką nadzieję
Wieczorem wizyta u okulisty.
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Emisia, już się przyzwyczaiłam, że nie ma lekko,
dopoki, moje dolegliwości nie zagrażają Małej, damy radę.
My,kobiety,zwane słabą płcią...WIELE jesteśmy w stanie znieśćklarunia1978 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba zrobie kombo : mocz posiew, mocz ogólny, morfologia i krzywa cukrowa, pewnie w 27 tygodniu, bo nie chce mi się tak na raty latać do tego laboratorium. Z taką dawką nienawiści jak w kolejkach przedlaboratoryjnych (kiedy korzystasz z prawa pierwszeństwa) to rzadko idzie się spotkać w jakimkolwiek innym miejscu
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Ja chyba zrobie kombo : mocz posiew, mocz ogólny, morfologia i krzywa cukrowa, pewnie w 27 tygodniu, bo nie chce mi się tak na raty latać do tego laboratorium. Z taką dawką nienawiści jak w kolejkach przedlaboratoryjnych (kiedy korzystasz z prawa pierwszeństwa) to rzadko idzie się spotkać w jakimkolwiek innym miejscu
Dobrze się czuję i cierpliwie czekam. -
Jestem po założeniu pessara. Było to uczucie bardzo nieprzyjemne
całe szczęście trwało chwile. Szyjka z 15 mm wydłużyła mi się po tygodniu do 22 mm a w innym miejscu mierzona do 26 mm. Jest twarda i zamknięta.
Tròjka, Leira, Emisia35, welonka, Anitka201, lilek, witaminkab, Magda33, A_n_k_a_80, Marya, Kropka89, Pysiaczek89, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Ja też mogłabym spokojnie poczekać, ale u mnie w przychodni jest beznadziejne bo pokój pobrań jest obok gabinetów internistycznych i staram się szybko zawsze wejść żeby nie siedzieć obok chorych. Ostatnio unikam wzroku innych i nawet nie pytam tylko wchodzę zanim zdąży ktoś zaprotestować.
-
Kalinkaabc wrote:Jestem po założeniu pessara. Było to uczucie bardzo nieprzyjemne
całe szczęście trwało chwile. Szyjka z 15 mm wydłużyła mi się po tygodniu do 22 mm a w innym miejscu mierzona do 26 mm. Jest twarda i zamknięta.
-
Tròjka wrote:Pamiętam jak szwagierka była w ciąży bliźniaczej i okazało sie, że ma torbiel na jajniku. Lekarze Chcieli terminować ciążę (ok 12 tc) bo uważali, że życie matki jest ważniejsze. Ona się nie zgodziła i poleciała do Pl na konsultacje i wszyscy mega zdziwieni bo torbiel nic strasznego... szwagierka mieszka w Norwegii
bliźniaki mają już 9 lat
Ojj wierze, ze tak chcieli zrobic. W Polsce moze sluzba zdrowia nie jest najlepsza, ale zaczelam ja doceniac po przyjezdzie tutaj
jak dostalam krwawienia i okazalo sie, ze mam krwiaka to w sumie cieszylam sie, ze jesli juz mialo sie tak stac, to stalo sie to w Polsce jak bylam u rodzicow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:57
-
Kropka89 wrote:Zamówione
Dzisiejsza noc była tak tragiczna dla moich pleców że zamówiłam od razu już dziś żeby dotarło jak najszybciej. Ufam że będzie z tym lepiej! Dziękuję jeszcze raz :-*
Kropka89 i co przyszła Ci poduszka? jak się sprawuje
? ja dzisiaj odebrałam swoją
Szczęśliwa2017 -
W ogóle od 22.02 będą w LIDLu rzeczy dla ciężarnych i maluchów:
- staniki do karmienia
- poduszki dla ciężarnych
- podgrzewacze
- blendery
- ubranka dla maluchów (rozmiary mają się zaczynać od 50!)
Ja chyba zapoluję na staniki, poduszkę i podgrzewaczlilek lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem na dole pleców? Jak byłam w szpitalu to nie bolało. Wróciłam na poz siedzącej i troszkę ruchu i bolą na maksa.
Ja ćwiczę, zdrowy kręgosłup i ćwiczenia dla ciężarnych, z lekkimi hantlami też. Ale Ty po szpitalu, to pewnie raczej nie możesz...
Niektórym pomaga poduszka ciążowa do spania, odciąża kręgosłup w nocy, też odpowiednia technika wstawania z poz. leżącej, podnoszenia, siedzenia jest ważna...
Nospa działa rozkurczowo, więc na ból kręgosłupa nie pomoże.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%