X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja się melduję po wczorajszej wizycie:) U nas dalej Eliza, więc już chyba tak zostanie;).Wszystko w porządku, infekcja wyleczona, szyjka długa i twarda.

Wczoraj był 20+5, malutka ważyła 370 g, co wg USG odpowiada średniej wadze w 20+4 i obwód główki (HC) tak samo, za to BPD odpowiada 21+1, a FL 20+3. Brzuszek 20+6:).
    Zastanawiam się czemu taka różnica między BPD a HC jak i jedno i drugie to głowa:D. To nie wiem teraz czy ma dużą główkę czy małą.

Ktoś ostatnio pytał o USG trzeciego trymestru- ja nie robię, bo mam refundowane tylko pierwsze dwa, a i tak na każdej wizycie mam USG na sprzęcie, na którym robi się prenatalne i wykonuje mi je certyfikowany lekarz, więc sądzę, że nic nie przeoczy i sprawdzi wszystko dokładnie:).

Ruchy się już rozkręciły nieźle, nawet nie wiem kiedy.

Ale moja waga masakra:( Śmiga do góry jak szalona.

Nie wiecie czy jest jakiś preparat, który można brać w ciąży, zapobiegający zatrzymywaniu wody?
    Hej.
    Herbata z pokrzywy jest ok na zatrzymanie wody.
    https://portal.abczdrowie.pl/herbata-z-pokrzywy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:45

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio jestem mistrzem łapania różnych infekcyjnych dziadostw, jeszcze się z jednymi bakteriami nie rozprawiłam, a rano obudziłam się z łzawieniem i zaklejonym okiem, chyba jakieś zapalenie spojówek. Powiedzmy, że przy tym walczeniu 8 tygodni z bakteriami, takie oko to pryszcz, przynajmniej mam taką nadzieję:) Wieczorem wizyta u okulisty.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    A ja ostatnio jestem mistrzem łapania różnych infekcyjnych dziadostw, jeszcze się z jednymi bakteriami nie rozprawiłam, a rano obudziłam się z łzawieniem i zaklejonym okiem, chyba jakieś zapalenie spojówek. Powiedzmy, że przy tym walczeniu 8 tygodni z bakteriami, takie oko to pryszcz, przynajmniej mam taką nadzieję:) Wieczorem wizyta u okulisty.
    Współczuję :(

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia, już się przyzwyczaiłam, że nie ma lekko,
    dopoki, moje dolegliwości nie zagrażają Małej, damy radę.

qq87krhmjgas4avj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Emisia, już się przyzwyczaiłam, że nie ma lekko,
    dopoki, moje dolegliwości nie zagrażają Małej, damy radę.
    Co do tego nie mam żadnej wątpliwości ;)
    My,kobiety,zwane słabą płcią...WIELE jesteśmy w stanie znieść :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Tak szybko robisz krzywą?
    Dlaczego?
    Krzywa robię jutro. Będzie to ostatni dzień 25 tyg. Tak mi lekarka kazała bo za tydzień mam wizytę A u nas laboratorium jest czynne tylko 2 razy w tygodniu

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Krzywa robię jutro. Będzie to ostatni dzień 25 tyg. Tak mi lekarka kazała bo za tydzień mam wizytę A u nas laboratorium jest czynne tylko 2 razy w tygodniu
    Ok.
    Musiałam źle spojrzeć na suwak ;)

• Tini Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine też już odstawiłam jakiś tydzień temu. Na razie jest ok ale za tydzień mam wizytę i zobaczymy jak to będzie.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobie kombo : mocz posiew, mocz ogólny, morfologia i krzywa cukrowa, pewnie w 27 tygodniu, bo nie chce mi się tak na raty latać do tego laboratorium. Z taką dawką nienawiści jak w kolejkach przedlaboratoryjnych (kiedy korzystasz z prawa pierwszeństwa) to rzadko idzie się spotkać w jakimkolwiek innym miejscu :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja chyba zrobie kombo : mocz posiew, mocz ogólny, morfologia i krzywa cukrowa, pewnie w 27 tygodniu, bo nie chce mi się tak na raty latać do tego laboratorium. Z taką dawką nienawiści jak w kolejkach przedlaboratoryjnych (kiedy korzystasz z prawa pierwszeństwa) to rzadko idzie się spotkać w jakimkolwiek innym miejscu :D
    Dlatego ja nie korzystam z pierwszeństwa.
    Dobrze się czuję i cierpliwie czekam.

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po założeniu pessara. Było to uczucie bardzo nieprzyjemne :( całe szczęście trwało chwile. Szyjka z 15 mm wydłużyła mi się po tygodniu do 22 mm a w innym miejscu mierzona do 26 mm. Jest twarda i zamknięta.

Tròjka, Leira, Emisia35, welonka, Anitka201, lilek, witaminkab, Magda33, A_n_k_a_80, Marya, Kropka89, Pysiaczek89, Wonderland lubią tę wiadomość

w4sqkw7if6213jf0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogłabym spokojnie poczekać, ale u mnie w przychodni jest beznadziejne bo pokój pobrań jest obok gabinetów internistycznych i staram się szybko zawsze wejść żeby nie siedzieć obok chorych. Ostatnio unikam wzroku innych i nawet nie pytam tylko wchodzę zanim zdąży ktoś zaprotestować.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Jestem po założeniu pessara. Było to uczucie bardzo nieprzyjemne :( całe szczęście trwało chwile. Szyjka z 15 mm wydłużyła mi się po tygodniu do 22 mm a w innym miejscu mierzona do 26 mm. Jest twarda i zamknięta.
    To dobrze, że masz za sobą, na pewno czujesz się spokojniej i Maluchy są bezpieczniejsze.

qq87krhmjgas4avj.png

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko Klupś z szufladą na prowadnicach.

Emisia ja też cierpliwie czekam, ale u nas pobierają materiał od 7:30 do 9:30, więc jak robisz krzywą i o 7:30 już pełno ludzi, to nie można czekać, trzeba się pchać ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem na dole pleców? Jak byłam w szpitalu to nie bolało. Wróciłam na poz siedzącej i troszkę ruchu i bolą na maksa. :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem na dole pleców? Jak byłam w szpitalu to nie bolało. Wróciłam na poz siedzącej i troszkę ruchu i bolą na maksa. :(
    Czy moge brac nospe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:39

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Pamiętam jak szwagierka była w ciąży bliźniaczej i okazało sie, że ma torbiel na jajniku. Lekarze Chcieli terminować ciążę (ok 12 tc) bo uważali, że życie matki jest ważniejsze. Ona się nie zgodziła i poleciała do Pl na konsultacje i wszyscy mega zdziwieni bo torbiel nic strasznego... szwagierka mieszka w Norwegii ;) bliźniaki mają już 9 lat ;)

Ojj wierze, ze tak chcieli zrobic :/. W Polsce moze sluzba zdrowia nie jest najlepsza, ale zaczelam ja doceniac po przyjezdzie tutaj ;) jak dostalam krwawienia i okazalo sie, ze mam krwiaka to w sumie cieszylam sie, ze jesli juz mialo sie tak stac, to stalo sie to w Polsce jak bylam u rodzicow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:57

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Zamówione :) Dzisiejsza noc była tak tragiczna dla moich pleców że zamówiłam od razu już dziś żeby dotarło jak najszybciej. Ufam że będzie z tym lepiej! Dziękuję jeszcze raz :-*

Kropka89 i co przyszła Ci poduszka ;)? jak się sprawuje ;)? ja dzisiaj odebrałam swoją ;)

Szczęśliwa2017
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od 22.02 będą w LIDLu rzeczy dla ciężarnych i maluchów:

- staniki do karmienia
    - poduszki dla ciężarnych
    - podgrzewacze
    - blendery
    - ubranka dla maluchów (rozmiary mają się zaczynać od 50!)

Ja chyba zapoluję na staniki, poduszkę i podgrzewacz :D

lilek lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Ja ćwiczę, zdrowy kręgosłup i ćwiczenia dla ciężarnych, z lekkimi hantlami też. Ale Ty po szpitalu, to pewnie raczej nie możesz...

Niektórym pomaga poduszka ciążowa do spania, odciąża kręgosłup w nocy, też odpowiednia technika wstawania z poz. leżącej, podnoszenia, siedzenia jest ważna...

Nospa działa rozkurczowo, więc na ból kręgosłupa nie pomoże.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ