CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
też gdzieś czytałam, że na tym etapie już nie podaje się CRL, tylko przybliżoną wagę Naszych maluszków. Też mam 25tc i wystraszyłam się, że już może być 3,5kg wagi urodzeniowej. Ale pewnie może jeszcze się zmienić.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej mamy
Ja jzu dawno po krzywej. Kupcie sobie glukoze o smaku cytryny mialam i jest ok.
Ja czekam na 22 zeby dowiedziec sie co z.szyjka.
Dla malego kupilismy komode z brw bo w tej komodzi od cory to sie napewno nie zmieszcza razem. Jak maz ja przywiezie to skladamy i zzczynam segregowac i prac ciuchy. Tak jak obiecalam wystawie to co mam na sprzedaz po corce. W tej ciazy czuje ze trzeba sie wczesniej ogarnac z komoda i torba do szpitala. Zostanie mi domowic podklady i podpaski plus dla syna materacyk ochraniacz i przescieradla do kolyski. Sama jestem ciekawa co ja tem w tej komorce mam dla chlopaka. Juz troche zakupilam na wyprzedazy, ale duzo na wiekszy rozmiar 68cm bo na lato nie chce przegrzewac i mamy body na krotki.
-
nick nieaktualny
-
Marya też wczoraj byłam oglądać. I szczerze mówiąc żaden nie zachwyca i w pelni nie spełnia moich oczekiwań. Ale to jak ze wszystkim pewnie, ideały się nie znajdzie. Ja wstępnie jestem zainteresowana Invictusem v plus i Cybexem Balios s. A rozwiązanie idealne to jakby można kupić samą gondole Invictusa i spacerówkę Cybexa. A tak gondola Cybex bardzo wąska i boje się, że się dziecko zimą nie zmieści w tych wszystkich ubrankach i śpiworkach.
-
My mamy Hartan Xperia + fotelik recaro. Wydaje się być bardzo dobry. Podobno jeden z solidniejszych wózków.
Czy Wy też macie wrażenie, że macie w brzuchu 5raczki i diabła tasmańskiego?! Ja od kilku dni właśnie tak się czuje... W dodatku czuję ruchy bardzo nisko - momentami mam wrażenie, że zobaczę jak Klarka mi macha -
firanki na duszę wrote:My mamy Hartan Xperia + fotelik recaro. Wydaje się być bardzo dobry. Podobno jeden z solidniejszych wózków.
Czy Wy też macie wrażenie, że macie w brzuchu 5raczki i diabła tasmańskiego?! Ja od kilku dni właśnie tak się czuje... W dodatku czuję ruchy bardzo nisko - momentami mam wrażenie, że zobaczę jak Klarka mi macha -
Andziula, wózek kupił Tatuś w Niemczech ( swoją drogą to właśnie niemiecka firma). Ale na ich stronie jest cała lista sklepów stacjonarnych w Polsce. Wózek jest mega zwrotny - spokojnie można jedną ręką okręcić go wokół siebie. Ma super torbę z przewijakiem, przekładana kierownice ( nie trzeba odwracać całego fotela, tylko robisz przekładkę samego pałąka. Plus jakieś odblaski na ramię, przekładane koła, wywietrznik w budce ( budka jest z anty UV50)
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mieliśmy dzień pełen wrażeń. Byliśmy na walentynkowym USG. Chłopczyk waży ok. 800 g, jest duży, serduszko pięknie bije i pięknie reaguje na dotyk. Niesamowite uczucie czuć podczas usg ruch i ten sam ruch widzieć na ekranie
Mam grupę krwi 0Rh-, podczas ostatniego badania nie stwierdzono przeciwciał ale w 28 tygodniu mam mieć podaną surowicę. Kiedyś immunoglobulinę podawało się tylko po porodzie albo zabiegach teraz dodatkowo w czasie ciąży. Ryzyko konfliktu serologicznego u nas jest niskie bo mąż ma taką samą grupę ale z medycznego punktu widzenia grupę krwi ojca traktujemy drugorzędnie albo w ogóle nie jest brana pod uwagę. O surowicę i jej podanie musi zadbać przychodnia.
Z tego całego szczęścia pojechaliśmy do carrefoura i faktycznie było mnóstwo akcesoriów dla maluszków. Ale nam pojawiły się co chwilę jakieś wątpliwości. Czy smoczka podaje się niemowlaczkowi? W jakim proszku najlepiej uprać ciuszki? Czy kupić już szczoteczki do dziąseł / ząbków? Czy jeden biustonosz do karmienia mi wystarczy? Jaki będę miała rozmiar biustu? Czy będę miała pokarm?
Z pewnością dla większości z Was moje pytania są głupie ale ja nie mam bladego pojęcia co będzie lepsze a to tylko czubek góry lodowej.
Z okazji walentynek chciałabym Wam życzyć to co wczoraj mi się przewinęło:
"Życzę Ci byśmy byli mamą i tatą, i nie zapomnieli być żoną i mężem"Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 11:06
Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Anieszka byłam pytać o staniki do karmienia jakąś godzinę temu. I Pani w sklepie powiedziała, że taki stanik kupuje się w późniejszej ciąży ze względu na rozmiar, nie wiadomo jaki będzie potrzebny. Ja planuje kupić dwa na pewno.
Smoczek będzie też trzeba kupić, ale najmniejszy rozmiar, specjalnie dla noworodka.
A proszek do prania ja kupię Lovela, taki mi polecają, tylko że tu nie wiadomo czy nie pojawi się uczulenie, bo każde dzieciątko jest inne.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dzisiaj z samego rana byłam pobrać krew do badań i było w kolejce ponad 20 osób i zero miejsca siedzącego. Przewidziałam to i z pełną świadomością od razu zapytałam czy mogę wejść poza kolejnością. Oczywiście nie obyło się bez zbędnych komentarzy na mój temat (głównie ze strony mężczyzn). Zrobiłam to pierwszy raz i nie żałuję. Bo jechałam tam 30minut, z powrotem tyle samo autobusem. Mały się wierci teraz bardzo i ja mam wrażenie że to nie 5raczki tylko ciągły mecz koszykówki. Do tego siku, siku i ciągle siku i już taka głodna byłam szybko...
Trudno mam prawo do pierwszeństwa to z niego skorzystałam.Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyfiranki na duszę wrote:My mamy Hartan Xperia + fotelik recaro. Wydaje się być bardzo dobry. Podobno jeden z solidniejszych wózków.
Czy Wy też macie wrażenie, że macie w brzuchu 5raczki i diabła tasmańskiego?! Ja od kilku dni właśnie tak się czuje... W dodatku czuję ruchy bardzo nisko - momentami mam wrażenie, że zobaczę jak Klarka mi macha
Ja się śmieję,że swojego synusia czuję w...pipie
Na ostatnim usg lekarz mi pokazał,jak mały jest nisko,z główką wciśniętą w moją macicę
Z tego też tytułu,niestety fotek nie mam.
Nie dość,że głowa w macicy,to jeszcze rączką zasłaniał połowę buźki