X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam i moj porod nie byl ani szybki ani sprawny ;) Zaczal sie tylko za szybko, niestety czesciowym odejsciem wód. Ale moze to przypadek, kto wie.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to zbieg okoliczności. Ale każda zrobi tak jak uważa. Kolejnej sprawa 38 tc to nie poród przedwczesny tylko w terminie.
    U mnie w rodzinie to standard mimo ze tylko ja piłam te herbatę ;-)

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już ładnie urosły maluszki :) gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ;)

Dziewczyny ostatnio mam jakieś gorsze dni w tym 3 trymestrze hormony mi się uaktywniły. W weekend miałam kłótnie z teściami i szwagierką o wózek i się popłakałam. Twierdzili że chce za drogi kupic, wczoraj znaleźliśmy bardzo fajny i tanszy, który od razu kupiliśmy później weszlam na internet poczytać więcej o nim i okazało sie, że na internecie jest on jeszcze sporo tańszy niż w sklepie i się załamałam i popłakałam znowu. Aj człowiek nie przemysli a w sumie byliśmy we trójkę ja maz i teściowa i tak wzięliśmy bez zastanowienia, bo tak nam się spodobał i myśleliśmy, że to na prawdę dobra cena.

W każdym bądź razie wyprawka ruszyła jak burza. Jak przed weekendem nic nie mieliśmy praktycznie to teraz już jest wózek, fotelik z bazą, łóżeczko, leżaczek, chustę, koce i pełno ubranek. Na dniach jeszcze czekam na paczkę z rzeczami z apteki plus koszulami itp do szpitala. Jedziemy też do Ikei w tym tygodniu kupić brakujące rzeczy i zostanie nam dosłownie parę kosmetyków do dokupienia, pampersy i takie mniejsze rzeczy. Aaa i jeszcze laktator i monitor oddechu jednak myślę że kupię medele i babysense, ale pierw przetrzepie cały internet, żeby znowu nie kupić drożej niż w innym miejscu.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, w teorii jest to ciaza donoszona. Ale jednak dzieciatko mogloby jeszcze te 2 tygodnie w brzuszku byc. Pierwsza corke urodzilam dokladnie w terminie. Juz nawet nie chodzi o czas, ale o przebieg.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ale już ładnie urosły maluszki :) gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ;)

Dziewczyny ostatnio mam jakieś gorsze dni w tym 3 trymestrze hormony mi się uaktywniły. W weekend miałam kłótnie z teściami i szwagierką o wózek i się popłakałam. Twierdzili że chce za drogi kupic, wczoraj znaleźliśmy bardzo fajny i tanszy, który od razu kupiliśmy później weszlam na internet poczytać więcej o nim i okazało sie, że na internecie jest on jeszcze sporo tańszy niż w sklepie i się załamałam i popłakałam znowu. Aj człowiek nie przemysli a w sumie byliśmy we trójkę ja maz i teściowa i tak wzięliśmy bez zastanowienia, bo tak nam się spodobał i myśleliśmy, że to na prawdę dobra cena.

W każdym bądź razie wyprawka ruszyła jak burza. Jak przed weekendem nic nie mieliśmy praktycznie to teraz już jest wózek, fotelik z bazą, łóżeczko, leżaczek, chustę, koce i pełno ubranek. Na dniach jeszcze czekam na paczkę z rzeczami z apteki plus koszulami itp do szpitala. Jedziemy też do Ikei w tym tygodniu kupić brakujące rzeczy i zostanie nam dosłownie parę kosmetyków do dokupienia, pampersy i takie mniejsze rzeczy. Aaa i jeszcze laktator i monitor oddechu jednak myślę że kupię medele i babysense, ale pierw przetrzepie cały internet, żeby znowu nie kupić drożej niż w innym miejscu.
    Doskonale rozumiem, też mam ostatnio jakiś ciężki czas. Dużo rzeczy mnie wyprowadza z równowagi. Często płaczę z błahych rzeczy. Nakręcam się sama :( do tego mam jakąś taka ogólną niemoc. Ciężko mi oddychać, nie mam jak siedzieć, wkurzają mnie pończochy uciskowe, jestem strasznie roztargniona. Biorę teraz żelazo to mam nadzieję, że chociaż siły wrócą i będę bardziej skupiona.
    Nie martw sie, tak to już jest z tymi naszymi nastrojami.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,ja się wczoraj popłakałam na wieczór bo w lodówce nie miałam nic ciekawego do jedzenia :p strzeliłam focha i nic nie zjadłam... no dobra znalazłam ciasteczka :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:51

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy poród był prowokowany i tak jak o następne dwa walczyłam żeby opóźnić to pierwsza córka przenoszona poród koniec 42 tyg. Moja położna 12 dni po terminie taki mi skuteczny i mega bolesny masaż szyjki zafundowała, że po 2 godzin ach zaczęły się skurcze, mile to nie było ale ważne że skuteczne i obyło się bez

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oksytocyny.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My świeżo po wizycie nasza mała Misia ma 900g :) szyjka 4cm. Wszystko jak najbardziej prawidłowo:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 11:28

Alphelia, summer86, Magda33, witaminkab, klarunia1978, KochamSłońce, welonka, Dika, Anitka201, Andziula_1988, klauuudia, Pysiaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nastroj ostatnio bardzo dobry , od nowa jestem spiaca i noce przesypiam cale do 5.
    Tylko pojawily sie stkutki uboczne po zelazie rano wstaje jest wszystko ok a po tabletce zaraZ pojawiajaj sie mdlosci a co gorsze wymioty .

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

U mnie samopoczucie podobne. Ostatnio popłakałam się bo mąż nie kupił mi pączka w cukierni. Zrobiłam z tego taką aferę, że pół dnia z nim nie gadałam. Kolejna sytuacja, że ostatnio dowiedziałam się, że po zamknięciu działalności gospodarczej mogłam nadal ciągnąć L4, ale byłam kompletnie nieświadoma i od stycznia gdy zamknelam działalność nie brałam zwolnienia. Księgowa o niczym mnie nie poinformowała, zresztą jej wiedza pozostaje dla mnie wątpliwa. I gdy doczytałam, że mogłam normalnie wysyłać do zusu L4 siedziałam i z bezsilności ryczałam jak bóbr. Mąż twierdził, ze przesadzam, ale ja nie umiałam się powstrzymać.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Wiem, w teorii jest to ciaza donoszona. Ale jednak dzieciatko mogloby jeszcze te 2 tygodnie w brzuszku byc. Pierwsza corke urodzilam dokladnie w terminie. Juz nawet nie chodzi o czas, ale o przebieg.
    Przebieg porodu to zupełnie inna bajka. Dużo bm dała zeby obecna ciaza zakończyła się tak jak poerwsza ale wiadomo nikt mi nie da gwarancji.
    Ja już jestem zdecydowana na położna do porodu. U mnie to koszt 600 zł bo już słyszałam bajki ze ta położna bierze ponad 1,5 tys, a jest polecana właśnie we Wrocławiu. Liczę ze jesli tym razem nie będę miała tyle szczęści co przy pierwszym porodzie ta położna trochę mi pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:02

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku siedzę z młodym w domu bo syn nam gorączkuje. Lekarka stwierdziła ze to kasiazkowa grypa.
    Siedzę i w kilka dni zarobiłam kilka stówek sprzedając różne klamoty i ubrania na Olx :-)
    Jakby któraś była zainteresowana spodniami ciążowym w rozmiarze M to moge podać na priv. Ja w tej ciazy nienawidze ciazowych jeansów, spokojnie mieszczę się w normalne spodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:16

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie nastroj ostatnio bardzo dobry , od nowa jestem spiaca i noce przesypiam cale do 5.
    Tylko pojawily sie stkutki uboczne po zelazie rano wstaje jest wszystko ok a po tabletce zaraZ pojawiajaj sie mdlosci a co gorsze wymioty .
    U mnie to samo.. do tego ból żołądka :-( na plus to ze nie jestem w stanie się objadać. Jem tyle ile potrzebuję.

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie ciagle jestem glodna :( Tylko chodze po domu i szukam.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mnie chodzi o to, ze gdyby nie to czesciowe odejscie wod, nie byloby koniecznosci podawania antybiotyku i wywolywania porodu, na ktory najwudoczniej jeszcze nie bylo pory. Byc moze herbata z lisci malin nie miala z tym nic wspolnego, ale ja juz sie zrazilam do niej.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie to samo.. do tego ból żołądka :-( na plus to ze nie jestem w stanie się objadać. Jem tyle ile potrzebuję.
    Mam to samo po żelazie :/ mdłości i ból żołądka. Chociaż mam wrażenie, że z każdym dniem jest lepiej.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Anitka mnie chodzi o to, ze gdyby nie to czesciowe odejscie wod, nie byloby koniecznosci podawania antybiotyku i wywolywania porodu, na ktory najwudoczniej jeszcze nie bylo pory. Byc moze herbata z lisci malin nie miala z tym nic wspolnego, ale ja juz sie zrazilam do niej.
    Acha to nie zrozumiałam. U mnie akcja tez w 38 tc ale po pęknięciu pęcherza zaczęła się akcja skurczowa. Wody sączyły mi się cały poród ale to i tak podobno lepsze niż rodzenie „na sucho” (coraz częściej o tym słyszę).
    U mnie również został podany antybiotyk, ponieważ nie miałam jeszcze wyniku na paciorkowca. Teraz przypilnuje lekarza zeby pobrał w 36 tc aby w razie czego wynik był do 38 tc.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Mam to samo po żelazie :/ mdłości i ból żołądka. Chociaż mam wrażenie, że z każdym dniem jest lepiej.
    Ja mam 2 tygodnie spokoju i kolejne 2 boli mnie i mdli. I tak w kółko :-/ ale wczoraj w nocy obudziły mnie mdlosci z silnym bólem :-(

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ