X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy mając laktator np. medela można używać też inne butelki do niego czy tylko tej firmy ?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    dziewczyny odebrałam dzisiaj swoje wyniki :) morfologia itd ok;) jedynie CRP mam 12 gdzie norma jest poniżej 6. myślicie ze to normalne w ciąży :)? miesiąc temu miałam CRP 6:)
    Wczoraj Pani położna na szkołę rodzenia mówiła, że czasem wystarczy być po wizycie u lekarza/ w szpitalu gdzie siadamy na fotel którego nie da się przecież wysterylizować i patogeny na nim obecne wnikając do organizmu wywołują odczyn ze strony układu immunologicznego, stąd podwyższone CRP i/ lub leukocytoza.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Dziewczyny a czy mając laktator np. medela można używać też inne butelki do niego czy tylko tej firmy ?
    Butelki medela mogą służyć do przechowywania pokarmu (są mniejsze i większe). Możesz do nich dokupić smoczek i wtedy nakarmisz z ich malucha. Nie wiem czy dopasujesz butelki innej firmy do gwintu laktatora ale pewnie to jest możliwe :-) ja nie kombinowałam bo te 150 ml to koszt około 10 zł, większe około 11-12 zl.
    Kosztowny jest smoczek calma. Tylko on podobno wystrcza na cały okres karmienia butelka (jest jeden rozmiar). Ja teraz dokupilam części zamienne do laktatora który używałam przy 1 synku. Do tego butelki i 2 smoczki calma.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 właśnie dopiero po przeczytaniu tego zobaczyłam, że te butelki nie są wcale drogie tylko zastanawiałam się bo w domu mam znowu butelki z innych firm, które kupiłam już wcześniej w sumie bez zastanowienia ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie zabrać laktator ze sobą do szpitala? Jeszcze nie mam nic zaplanowane, ani przygotowane, a belly pokazuje 3 trym, wiec czuję, ze czas ruszyc z tematem i właśnie sie zastanawiam nad tym laktatorem.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś zaczynamy III trymestr. Jak ten czas szybko leci, jeszcze ok 10 tyg i Dorotka będzie z nami. Wczoraj miałam wizytę waży 966g szyjka ładnie trzyma jedynie brzuch mam bardzo twardy więc muszę dużo odpoczywać. Miłego dnia :)

witaminkab, MagdaW, Magda33, klauuudia, Andziula_1988, Alphelia lubią tę wiadomość

• Dika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab - ja wezmę laktator, nie wiem czy od razu, czy mi mąż dowiezie na początku po cc, ale na pewno biorę na rozbudzanie laktacji.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu,to już 28 masakra ;D
    W nocy nie mogłam spać,było mu duszno i gorąco,jak zasnęłam to budziło mnie siusiu.Później śniło mi się że siedzę na kibelku i nagle zamiast drzwi się zrobiły kraty za którymi były 2 osoby i się na mnie gapiły i zmieniły się w wampiry...Przez to siedzenie na kibelku naprawdę zachciało mi się siusiu i jak się przebudzilam to mnie coś bolało w podbrzuszu ale na samym boku...nic się nie wyspałam :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie w kolejce na pobranie krwi. 3 ciężarne (W bardzo widocznej ciąży) stoją A młodzi w tym Panowie wygodnie sobie siedzą (w tym ksiądz wikary). Do czego to doszło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:35

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś belly mi pokazuje 80 dni do końca

klauuudia lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj się księdza czy jest za obrona życia, bo chyba nie bardzo... Tak to każdy krzyczy ale jak przychodzi ustąpić miejsca lub przepuścić to nagle nikogo nie ma.

firanki na duszę, Tini, Magda33, klauuudia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• MagdaW Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Czekam właśnie w kolejce na pobranie krwi. 3 ciężarne (W bardzo widocznej ciąży) stoją A młodzi w tym Panowie wygodnie sobie siedzą (w tym ksiądz wikary). Do czego to doszło?
    pewnie udają, że nie widzą masakra ;/

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaW wrote:
    pewnie udają, że nie widzą masakra ;/

Oni udają, że nie widzą, a one udają, że nic się nie stało. Tak to działa, dopóki ktoś się nie odezwie i nie zwróci uwagi drugiej osobie. Może Ci Panowie myślą, że skoro Panie nie proszą o ustąpienie miejsca to lubią stać? Myślę, że nie ma co liczyć na ludzką domyślność tylko powiedzieć wprost czego oczekujemy.

anieszka, lotka1990 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Witam się w kolejnym tygodniu,to już 28 masakra ;D
    W nocy nie mogłam spać,było mu duszno i gorąco,jak zasnęłam to budziło mnie siusiu.Później śniło mi się że siedzę na kibelku i nagle zamiast drzwi się zrobiły kraty za którymi były 2 osoby i się na mnie gapiły i zmieniły się w wampiry...Przez to siedzenie na kibelku naprawdę zachciało mi się siusiu i jak się przebudzilam to mnie coś bolało w podbrzuszu ale na samym boku...nic się nie wyspałam :/
    Miałam to samo. Maluszek tak się wiercil że czułam go po na całej szerokości brzucha a jak poszlam się załatwić to chyba tylko mu miejsce zrobiłam bo dokazywal jeszcze bardziej. Bardzo to lubię ale dzisiaj musiałam zadzwonić po urlop na żądanie bo czuję się jak wampir. Nie do końca wiem jak jest z tymi kalkulatorami, wg jednej aplikacji mam już 30 tydzień, wg drugiej 29 a wedlug moich wyliczeń 28+6dni :D
    A ostatnio miałam taki sen, że kucnelam nad dywanem i robiłam siku było to bardzo przyjemne i nagle przyszła myśl, że jeśli to samo mam zrobić w łóżku to lepiej się obudzę. Dobrze zrobiłam bo nie wiem co by z tego łóżka zostało ;D

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiądz jak już wyszedł z pobrania krwi to głośno stwierdził, że Panie w ciąży powinny wejść bez kolejki. Szkoda, że sam nas nie przepuscil.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ksiądz jak już wyszedł z pobrania krwi to głośno stwierdził, że Panie w ciąży powinny wejść bez kolejki. Szkoda, że sam nas nie przepuscil.

Tini, bez urazy, ale masz prawo pierwszeństwa gwarantowane ustawowo. Czemu po prostu z niego nie korzystasz? Nie możesz mieć pretensji, że ktoś Cię nie przepuścił, skoro nie poinformowałaś nikogo, że ze swojego prawa chcesz skorzystać. Według mnie to, że masz prawo do czegoś nie oznacza, że jesteś do czegoś zobowiązana. Dużo kobiet w ciąży nie korzysta ze swoich praw bo nie chce, albo się wstydzi - nie wiem,to ich sprawa - ale nie można w takiej sytuacji mieć pretensji do otoczenia, że Cię nie przepuszczają. Następnym razem po prostu zapytaj kto jest na początku kolejki i uprzedź tą osobę, że korzystasz z prawa pierwszeństwa i wejdziesz przed nią.

Tak jak mówię - nie traktuj tego jako atak z mojej strony, tylko po prostu korzystaj ze swoich praw to oszczędzisz sobie nerwów i zmęczenia :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim :)
    Teqz dawno się nie odzywałaś, jak Czarek? Byłaś u lekarza sprawdzić czy podrósł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:10

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie jestem na etapie dobrego samopoczucia i zdrowia więc jeśli wszystko jest w porządku (nie jest mi duszno czy coś) to stoję sobie w kolejce bo wiem, że każdy chce jak najszybciej załątwić swoją sprawę. Ale raz mi się zdarzyło na poczcie poprosić "Czy mogę przejść przed państwem, ponieważ trochę mi słabo" to się nasłuchałam że po co wychodzę z domu jak się źle czuje itp i to mnie aż tak zatkało, że nie poszłam na początek kolejki hahaha :p
    ale np w Rossmannie kasjerki zawsze jak tylko zobaczą jakąś ciężarną to zapraszają na początek i uważam, że to miłe.

Ale generalnie takie społeczeństwo, że czasem trzeba się upominać o swoje przywileje i czasem niestety nie wygląda to na upominanie tylko walkę :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tini, bez urazy, ale masz prawo pierwszeństwa gwarantowane ustawowo. Czemu po prostu z niego nie korzystasz? Nie możesz mieć pretensji, że ktoś Cię nie przepuścił, skoro nie poinformowałaś nikogo, że ze swojego prawa chcesz skorzystać. Według mnie to, że masz prawo do czegoś nie oznacza, że jesteś do czegoś zobowiązana. Dużo kobiet w ciąży nie korzysta ze swoich praw bo nie chce, albo się wstydzi - nie wiem,to ich sprawa - ale nie można w takiej sytuacji mieć pretensji do otoczenia, że Cię nie przepuszczają. Następnym razem po prostu zapytaj kto jest na początku kolejki i uprzedź tą osobę, że korzystasz z prawa pierwszeństwa i wejdziesz przed nią.

Tak jak mówię - nie traktuj tego jako atak z mojej strony, tylko po prostu korzystaj ze swoich praw to oszczędzisz sobie nerwów i zmęczenia :)
    Szczerze mówiąc to nie miałam pojęcia że tak można- myślałam że musi to być napisane np na drzwiach kto może wejść bez kolejki

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z lotka czasami niektóre kobiety wola nic nie mówić stać w kolejkach bo inni odbierają każde upomnienie jakby to był jakiś atak a ja osobiście wtedy np źle się czuje jak ludzie źle na to reaguja posyłając jakieś dziwne spojrzenia ...

Anna Stesia, Dika lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ