CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
szczęśliwa2017 wrote:dziewczyny odebrałam dzisiaj swoje wyniki
morfologia itd ok;) jedynie CRP mam 12 gdzie norma jest poniżej 6. myślicie ze to normalne w ciąży
? miesiąc temu miałam CRP 6:)
-
zielonooka7 wrote:Dziewczyny a czy mając laktator np. medela można używać też inne butelki do niego czy tylko tej firmy ?
ja nie kombinowałam bo te 150 ml to koszt około 10 zł, większe około 11-12 zl.
Kosztowny jest smoczek calma. Tylko on podobno wystrcza na cały okres karmienia butelka (jest jeden rozmiar). Ja teraz dokupilam części zamienne do laktatora który używałam przy 1 synku. Do tego butelki i 2 smoczki calma. -
nick nieaktualnyWitam dziś zaczynamy III trymestr. Jak ten czas szybko leci, jeszcze ok 10 tyg i Dorotka będzie z nami. Wczoraj miałam wizytę waży 966g szyjka ładnie trzyma jedynie brzuch mam bardzo twardy więc muszę dużo odpoczywać. Miłego dnia
witaminkab, MagdaW, Magda33, klauuudia, Andziula_1988, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Witam się w kolejnym tygodniu,to już 28 masakra
W nocy nie mogłam spać,było mu duszno i gorąco,jak zasnęłam to budziło mnie siusiu.Później śniło mi się że siedzę na kibelku i nagle zamiast drzwi się zrobiły kraty za którymi były 2 osoby i się na mnie gapiły i zmieniły się w wampiry...Przez to siedzenie na kibelku naprawdę zachciało mi się siusiu i jak się przebudzilam to mnie coś bolało w podbrzuszu ale na samym boku...nic się nie wyspałam -
nick nieaktualny
-
MagdaW wrote:pewnie udają, że nie widzą masakra ;/
Oni udają, że nie widzą, a one udają, że nic się nie stało. Tak to działa, dopóki ktoś się nie odezwie i nie zwróci uwagi drugiej osobie. Może Ci Panowie myślą, że skoro Panie nie proszą o ustąpienie miejsca to lubią stać? Myślę, że nie ma co liczyć na ludzką domyślność tylko powiedzieć wprost czego oczekujemy.anieszka, lotka1990 lubią tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Witam się w kolejnym tygodniu,to już 28 masakra
W nocy nie mogłam spać,było mu duszno i gorąco,jak zasnęłam to budziło mnie siusiu.Później śniło mi się że siedzę na kibelku i nagle zamiast drzwi się zrobiły kraty za którymi były 2 osoby i się na mnie gapiły i zmieniły się w wampiry...Przez to siedzenie na kibelku naprawdę zachciało mi się siusiu i jak się przebudzilam to mnie coś bolało w podbrzuszu ale na samym boku...nic się nie wyspałam
A ostatnio miałam taki sen, że kucnelam nad dywanem i robiłam siku było to bardzo przyjemne i nagle przyszła myśl, że jeśli to samo mam zrobić w łóżku to lepiej się obudzę. Dobrze zrobiłam bo nie wiem co by z tego łóżka zostało -
Tini wrote:Ksiądz jak już wyszedł z pobrania krwi to głośno stwierdził, że Panie w ciąży powinny wejść bez kolejki. Szkoda, że sam nas nie przepuscil.
Tini, bez urazy, ale masz prawo pierwszeństwa gwarantowane ustawowo. Czemu po prostu z niego nie korzystasz? Nie możesz mieć pretensji, że ktoś Cię nie przepuścił, skoro nie poinformowałaś nikogo, że ze swojego prawa chcesz skorzystać. Według mnie to, że masz prawo do czegoś nie oznacza, że jesteś do czegoś zobowiązana. Dużo kobiet w ciąży nie korzysta ze swoich praw bo nie chce, albo się wstydzi - nie wiem,to ich sprawa - ale nie można w takiej sytuacji mieć pretensji do otoczenia, że Cię nie przepuszczają. Następnym razem po prostu zapytaj kto jest na początku kolejki i uprzedź tą osobę, że korzystasz z prawa pierwszeństwa i wejdziesz przed nią.
Tak jak mówię - nie traktuj tego jako atak z mojej strony, tylko po prostu korzystaj ze swoich praw to oszczędzisz sobie nerwów i zmęczeniaAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia wszystkim
Teqz dawno się nie odzywałaś, jak Czarek? Byłaś u lekarza sprawdzić czy podrósł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:10
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
ja na razie jestem na etapie dobrego samopoczucia i zdrowia więc jeśli wszystko jest w porządku (nie jest mi duszno czy coś) to stoję sobie w kolejce bo wiem, że każdy chce jak najszybciej załątwić swoją sprawę. Ale raz mi się zdarzyło na poczcie poprosić "Czy mogę przejść przed państwem, ponieważ trochę mi słabo" to się nasłuchałam że po co wychodzę z domu jak się źle czuje itp i to mnie aż tak zatkało, że nie poszłam na początek kolejki hahaha :p
ale np w Rossmannie kasjerki zawsze jak tylko zobaczą jakąś ciężarną to zapraszają na początek i uważam, że to miłe.
Ale generalnie takie społeczeństwo, że czasem trzeba się upominać o swoje przywileje i czasem niestety nie wygląda to na upominanie tylko walkę :p
-
Leira wrote:Tini, bez urazy, ale masz prawo pierwszeństwa gwarantowane ustawowo. Czemu po prostu z niego nie korzystasz? Nie możesz mieć pretensji, że ktoś Cię nie przepuścił, skoro nie poinformowałaś nikogo, że ze swojego prawa chcesz skorzystać. Według mnie to, że masz prawo do czegoś nie oznacza, że jesteś do czegoś zobowiązana. Dużo kobiet w ciąży nie korzysta ze swoich praw bo nie chce, albo się wstydzi - nie wiem,to ich sprawa - ale nie można w takiej sytuacji mieć pretensji do otoczenia, że Cię nie przepuszczają. Następnym razem po prostu zapytaj kto jest na początku kolejki i uprzedź tą osobę, że korzystasz z prawa pierwszeństwa i wejdziesz przed nią.
Tak jak mówię - nie traktuj tego jako atak z mojej strony, tylko po prostu korzystaj ze swoich praw to oszczędzisz sobie nerwów i zmęczenia -
Zgodzę się z lotka czasami niektóre kobiety wola nic nie mówić stać w kolejkach bo inni odbierają każde upomnienie jakby to był jakiś atak a ja osobiście wtedy np źle się czuje jak ludzie źle na to reaguja posyłając jakieś dziwne spojrzenia ...
Anna Stesia, Dika lubią tę wiadomość