CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha, ja odczuwam już dość długo szczególnie wieczorami. Zawsze obawiam się wtedy o szyjkę, ale póki co się trzyma. Lekarzowi zawsze o tym wspominam na wizycie.
-
Ja czuję kłucia w szyjce. Są dni, że czuję je bardzo intensywnie, a są dni bez tego okropnego uczucia. W ciąży ze starszakiem też tak miałam. Mam wrażenie, że to wina dziecka, że mi przy szyjce majstruje. U mnie nie powoduje to skracania szyjki, ale wiadomo - jeśli Cię niepokoi, to może lepiej sprawdzić, bo w ciąży to różnie bywa.
-
Jeszcze odnośnie objawów, uspokoiło mnie gdy wczoraj pisałyście o krwawieniach z nosa. Już kilkukrotnie zdarzyło mi się, ale lekkie i najczęściej po nocy. Dobrze wiedzieć, że jest to częste na tym etapie ciąży.
-
Właśnie miałam pisać o szyjce, od wczoraj mam takie kłucia, czuję ciągnięcia...Do tego dziś doszły bóle krzyża, jadę na nospie forte, dołożyłam większe dawki magnezu. Chyba za dużo biorę na siebie, czas odpuścić pracę domowe na dziś i ogólnie mniej robić.
Od tych twardnień, gdzie w sobotę byłam na Sorze, jakiegoś większego mam stracha.
Welonka, ale krwi...sama bym się przeraziła. Właśnie, miałabym takie same myśli...
Super, że ślub za Tobą, teraz jak trzeba można leżeć
A co mówią o tych twardnieniach? Co jest przyczyną?
Anna, trzymaj się w szpitalu, na tym etapie ciąży to można poleżeć, gorzej jak od początku coś się dzieje i hospitalizacja. A tak wypoczniesz, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach. Będzie dobrze.
U mnie od 10tc...cały czas krwisto w nosie, jak go oczyszczam zawsze z krwią. Tak samo dziąsła, podczas mycia krwawią, w ciąży z córeczką miałam to samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 14:46
-
Ja czuję klocia w szyjce ale tylko czasami. Za to co raz częściej czuję takie jakby rozpieranie od środka. Jakby główka była dosłownie już w kanale. Dziwne uczucie i trochę bolesne. W poprzednich ciazach tego nie miałam. Najgorsze że zapomniałam teraz o to zapytać gin na wizycie. A kolejna dopiero za miesiąc
-
Też mam takie kłucia w szyjce najbardziej jak Mała się wierci wtedy czuje jakby mnie gilogotala nisko. Mialam usg malutka już waży prawie 1.5kg według usg termin na 26maja. Co do twaedniej no czasem tak bywa w ciąży leżeć nie głaskać brzucha i odpocYwac czekamy na wyniki bo mogą być spowodowane jakimś zapaleniem bardziej ich martwi ze miałam rano wczoraj podbarwiony sluz
anieszka, klauuudia, Alphelia, Anitka201, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Welonk ale piękny termin - Dzień Matki ❤️
Ja po wizycie. Nasz Maluszek waży ok 1068 gwymiarami około tydzień- półtora do przodu. Ogólnie wszystko ładnie wyglada. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Łożysko się podniosło i jeśli Mały obróci się główką to będę mogła spróbować SN. Póki co tyłek w dole
Pytałam też o porod w moim szpitalu jak dziecko jest ułożone pośladkowo, na szczęście tam robią cc i mam się nie martwić.
Klucoa w szyjce tez mam, raz mocniej raz słabiej. Mówiłam o tym lekarzowi już na wcześniejszej wizycie nie kazał się martwić. Ale też zawsze jak mocniej czuję to się martwię o szyjkę.Alphelia, summer86, Anitka201, Dika, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ha generalnie miałam uczucie jakby ktoś mi pięść wstawił i wiercił w środku. I strasznie mnie to nie pokoilo. Brzuch się czasem stawiał ale nospa i był spokój. I na badaniu ręcznym nie wyczuli nieprawidłowości tylko na usg dopiero zapadła decyzja że mnie kładą. Pesar kupiony czekamy na wyniki.
Adasiowi brakuje kilka gram do 1.5 kg.
-
Ja też ostatnio czuje klucia najczęściej jak mała się rusza
po lewej stronie.
Ale w sumie myślę że to przez to że się tam wszystko rozciaga mała coraz większa:)
Jestem ciekawa ile waży;D ostatnio 26t+5d -900g .summer86 lubi tę wiadomość
-
Ja już po 3 prenatalnych. Mała waży 1350g. Mówiłam lekarzowi o twardnieniu brzucha i on ma na to swoją teorię. Mam dość dużo wód płodowych ( dość dużo, ale w normie) i on twierdzi że właśnie przez to macica może reagować skurczami.
Powiem szczerze, że już nie zwracam na to uwagi - wczoraj miałam około 20 skurczy,a brzuch jest twardy prawie bez przerwy. Skoro szyjka trzyma, nie ma co szaleć moim zdaniem z jazdą na IP ( no chyba że ktoś chce zostać u nich na noc co najmniej...)klauuudia, summer86, Anitka201, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny gratuluję wizyt
Dziewczyny co urzędują w szpitalu powodzenia! Będzie dobrze!!
Ja już też nie zwracam uwagi na twardnienie. Macica ma prawo już teraz. Zresztą ja cały czas na obrotach to w sumie nie dziwne, że coś tam sobie pracuje. Nigdy nie brałam ani magnezu ani nospy. Póki nie jest to regularne to nic z tym nie robie