WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:55

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę myśleć co by było jak bym poszła spać a ta krew tak sobie leciała ciurkiem

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:56

klauuudia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ale czemu właściwie tak się stało?? Zle Ci zalozyli ten welflon?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia po ściągnięciu kroplowki nie dokrecila tego koreczka co zakłada się

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za idiotka :/ rozumiem że każdy popełnia błędy no ale jednak na takie rzeczy trzeba uważać... dobrze że zobaczyłas w porę...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też zdarza się, że odczuwacie kłucia w szyjce? Ja dzisiaj odczuwam to dość intensywnie i nie wiem czy się martwić.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja czuje czesto,ale ja po konizacji,wiec inaczej

19.06.2108r
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja odczuwam już dość długo szczególnie wieczorami. Zawsze obawiam się wtedy o szyjkę, ale póki co się trzyma. Lekarzowi zawsze o tym wspominam na wizycie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję kłucia w szyjce. Są dni, że czuję je bardzo intensywnie, a są dni bez tego okropnego uczucia. W ciąży ze starszakiem też tak miałam. Mam wrażenie, że to wina dziecka, że mi przy szyjce majstruje. U mnie nie powoduje to skracania szyjki, ale wiadomo - jeśli Cię niepokoi, to może lepiej sprawdzić, bo w ciąży to różnie bywa.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie objawów, uspokoiło mnie gdy wczoraj pisałyście o krwawieniach z nosa. Już kilkukrotnie zdarzyło mi się, ale lekkie i najczęściej po nocy. Dobrze wiedzieć, że jest to częste na tym etapie ciąży.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać o szyjce, od wczoraj mam takie kłucia, czuję ciągnięcia...Do tego dziś doszły bóle krzyża, jadę na nospie forte, dołożyłam większe dawki magnezu. Chyba za dużo biorę na siebie, czas odpuścić pracę domowe na dziś i ogólnie mniej robić.
    Od tych twardnień, gdzie w sobotę byłam na Sorze, jakiegoś większego mam stracha.

Welonka, ale krwi...sama bym się przeraziła. Właśnie, miałabym takie same myśli...
    Super, że ślub za Tobą, teraz jak trzeba można leżeć :-) ;-)
    A co mówią o tych twardnieniach? Co jest przyczyną?

Anna, trzymaj się w szpitalu, na tym etapie ciąży to można poleżeć, gorzej jak od początku coś się dzieje i hospitalizacja. A tak wypoczniesz, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach. Będzie dobrze.

U mnie od 10tc...cały czas krwisto w nosie, jak go oczyszczam zawsze z krwią. Tak samo dziąsła, podczas mycia krwawią, w ciąży z córeczką miałam to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 14:46

• Tini Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję klocia w szyjce ale tylko czasami. Za to co raz częściej czuję takie jakby rozpieranie od środka. Jakby główka była dosłownie już w kanale. Dziwne uczucie i trochę bolesne. W poprzednich ciazach tego nie miałam. Najgorsze że zapomniałam teraz o to zapytać gin na wizycie. A kolejna dopiero za miesiąc

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie kłucia w szyjce najbardziej jak Mała się wierci wtedy czuje jakby mnie gilogotala nisko. Mialam usg malutka już waży prawie 1.5kg według usg termin na 26maja. Co do twaedniej no czasem tak bywa w ciąży leżeć nie głaskać brzucha i odpocYwac czekamy na wyniki bo mogą być spowodowane jakimś zapaleniem bardziej ich martwi ze miałam rano wczoraj podbarwiony sluz

anieszka, klauuudia, Alphelia, Anitka201, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, zrobiono ci posiew? Mi twardnieje brzuch, posiew ok, mocz tez. Piękna waga córeczki ❤️

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonk ale piękny termin - Dzień Matki ❤️

Ja po wizycie. Nasz Maluszek waży ok 1068 g ;) wymiarami około tydzień- półtora do przodu. Ogólnie wszystko ładnie wyglada. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Łożysko się podniosło i jeśli Mały obróci się główką to będę mogła spróbować SN. Póki co tyłek w dole ;)
    Pytałam też o porod w moim szpitalu jak dziecko jest ułożone pośladkowo, na szczęście tam robią cc i mam się nie martwić.

Klucoa w szyjce tez mam, raz mocniej raz słabiej. Mówiłam o tym lekarzowi już na wcześniejszej wizycie nie kazał się martwić. Ale też zawsze jak mocniej czuję to się martwię o szyjkę.

Alphelia, summer86, Anitka201, Dika, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha generalnie miałam uczucie jakby ktoś mi pięść wstawił i wiercił w środku. I strasznie mnie to nie pokoilo. Brzuch się czasem stawiał ale nospa i był spokój. I na badaniu ręcznym nie wyczuli nieprawidłowości tylko na usg dopiero zapadła decyzja że mnie kładą. Pesar kupiony czekamy na wyniki.
    Adasiowi brakuje kilka gram do 1.5 kg.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio czuje klucia najczęściej jak mała się rusza :) po lewej stronie.
    Ale w sumie myślę że to przez to że się tam wszystko rozciaga mała coraz większa:)
    Jestem ciekawa ile waży;D ostatnio 26t+5d -900g .

summer86 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 3 prenatalnych. Mała waży 1350g. Mówiłam lekarzowi o twardnieniu brzucha i on ma na to swoją teorię. Mam dość dużo wód płodowych ( dość dużo, ale w normie) i on twierdzi że właśnie przez to macica może reagować skurczami.
    Powiem szczerze, że już nie zwracam na to uwagi - wczoraj miałam około 20 skurczy,a brzuch jest twardy prawie bez przerwy. Skoro szyjka trzyma, nie ma co szaleć moim zdaniem z jazdą na IP ( no chyba że ktoś chce zostać u nich na noc co najmniej...)

klauuudia, summer86, Anitka201, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny gratuluję wizyt :)

Dziewczyny co urzędują w szpitalu powodzenia! Będzie dobrze!!

Ja już też nie zwracam uwagi na twardnienie. Macica ma prawo już teraz. Zresztą ja cały czas na obrotach to w sumie nie dziwne, że coś tam sobie pracuje. Nigdy nie brałam ani magnezu ani nospy. Póki nie jest to regularne to nic z tym nie robie

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ