WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi wzruszyłam się :-) z całego serca Wam gratuluje i trzymam kciuki! ❤️

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam spadek mocy.. tak od tygodnia. Już mi siada psychika i najchętniej już bym poszla na l4 ale nie dam rady :-(.

Najbliżsi starają się ale widzę ze i u nich daje o sobie znać przesilenie. Moja mama wczoraj wpadła z torba ubranek dla Leosia. Nawet pofatygowała się do lidla i wziela kilka opakowań kopertowych body.

Jeśli któraś zastanawia się nad majtakami po porodzie to polecam bawełniane z pepco (100% bawełny). 3 sztuki kosztują 7 zł wiec nie będzie żal wyrzucić a na prawdę będą dobrze trzymały podkłady poporodowe na miejscu. Kolory czarny, szary, biały - neutralne bez zbędnej pstrokacizny. A z tego co kojarzę to za te jednorazowe słono sobie liczą.

• Dika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne brzuszki macie dziewczyny, takie zgrabniutkie jesteście!

MałaMi - cudownie, będziemy kibicować, zdawaj nam relację co u Was. Gratuluję raz jeszcze!

Piszecie o spadku mocy, ja też ostatnio jakaś spowolniona jestem i mam problem z organizacją czasu, dnie, tygodnie lecą mi tak szybko że nie ogarniam! Myślałam, że dopadnie mnie syndrom wicia gniazda ale dopada mnie tylko leń a tu już właściwie jedną stopą w III trymestrze jestem.

Ponowię pytanie Eunice o sprawdzone staniki do karmienia w dobrej cenie :)
    Też planuję kupić a wolałabym nie wydać za dużo jednak.

I mam jeszcze jedno pytanko, dość wstydliwe.. czy Was też boli krocze? Głupio o tym pisać, ale już grubo ponad miesiąc boli: przy wstawaniu, czasem chodzeniu czuję ból jakby mnie ktoś tam skopał ;) Myślałam że przejdzie ale jakoś nie mija...
    Rozchodzenie spojenia łonowego to raczej nie jest, bo nie mam problemu ze staniem na jednej nodze, hmm.. też tak któraś ma?

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba taki stanik, ale jeszcze nie kupowałam.
    http://allegro.pl/75c-biustonosz-stanik-do-karmienia-z-fiszbina-i7209881084.html

Dika lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii cudowna wiadomość! Gratuluję serdecznie!!!

klarunia, Angella wyglądacie super, piękne macie brzuszki :)

U mnie też spadek formy. I jeszcze ta beznadziejna pogoda :(
    Codziennie od kilku dni musze położyć się i zdrzemnąć z 2h bo inaczej bym nie wyrobiła. Oczywiście dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam ogarnąć dom, niby nie dużo, ale zawsze. Jak pomyślałam, że mam się jutro prosić męża cały dzień o poodkurzanie to wolałam zrobić to sama dzisiaj ;) Brzuch mnie coś pobolewa, ale położę się jeszcze to może mi przejdzie.

Wizytę u lekarza miałam mieć 12 kwietnia, ale okazało się, że lekarza nie będzie więc zapisałam się na 9 kwietnia. Już nie mogę się doczekać :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi trzymam mocno kciuki :-)
    Dziewczyny piękne brzuszki, mi mój się wydaje taki ogromny. Wieczorem wizyta to się dowiem co i jak u mnie.
    Co do spadku mocy, to u mnie taka sinusoida, jedeń dzień bez mocy a kolejny mogę góry przenosić. Ale jakoś daję radę. Tylko w dzień nie mam jak odpocząć bo dwulatka szaleje od rana :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika ja bym poszła do ortopedy i sprawdziła czy jednak Ci się spojenie nie rozchodzi, bo to co opisujesz brzmi jak rozejście. Jeśli nie, to tez bym sprawdziła czy nie masz żadnej infekcji bo przy infekcji tez może być ból.

• Dika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tegz - infekcja raczej nie, bo to taki bol po bokach a nie "w środku", poza tym zaglądał tam gin we wtorek na wizycie to pewnie by mówił o infekcji a ja zapomniałam go spytać o to. Nie jest to mocny ból ale dziwi mnie ze tyle czasu i codziennie go czuję.

Poza tym chciałam się z Wami podzielić ostatnim moim sposobem na suche skórki przy paznokciach (mam z tym wieczny problem, pewnie przez obsesję mycia rąk)- lano maść firmy Ziaja (na brodawki przy karmieniu), podsłyszałam raz jak ktoś komuś polecał a ostatnio w Auchan była promocja i kupiłam za śmieszne 7 zł prawie. Wypróbowałam na skórkach i rewelacja :)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    tegz - infekcja raczej nie, bo to taki bol po bokach a nie "w środku", poza tym zaglądał tam gin we wtorek na wizycie to pewnie by mówił o infekcji a ja zapomniałam go spytać o to. Nie jest to mocny ból ale dziwi mnie ze tyle czasu i codziennie go czuję.

Poza tym chciałam się z Wami podzielić ostatnim moim sposobem na suche skórki przy paznokciach (mam z tym wieczny problem, pewnie przez obsesję mycia rąk)- lano maść firmy Ziaja (na brodawki przy karmieniu), podsłyszałam raz jak ktoś komuś polecał a ostatnio w Auchan była promocja i kupiłam za śmieszne 7 zł prawie. Wypróbowałam na skórkach i rewelacja :)

Mi ostatnio koleżanka farmaceutka poleciła te maść jako najlepsza na sutki po porodzie - mówi że zużyła kilka tubek i że to czysta lanolina najlepsza - szkoda że ja już kupiłam Maltan, ale w takim razie te 7zl tez wydam i będę porównywać :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ta maść normalnie kosztuje chyba ok 12 zł. Trafiłam na taką fajną promocję. A już wcześniej jej szukałam, nie jest dostępna wszędzie.
    Na sutki miałam bepanthen przy córce i tez dawał radę.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, anna23 - jak u Was sytuacja? Mam nadzieję, że wszystko się stabilizuje i wkrótce będziecie mogły wrócić do domu <3

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie zakupioną tą maść Ziaji :)

Dziewczyny jak to jest z tą dietą matki karmiącej? Ja obie córki karmiłam bardzo krótko, teraz chciałabym żeby było inaczej. Z jednej strony słyszę, że można jeść wszystko, a z drugiej, że tego nie, tamtego też nie.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja karmiąca obecnie koleżanka dostała jedno zalecenie, żeby nie jeść tylko owoców tropikalnych np. pomarańczy.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o staniki. Polecam firmy alles ale to ja już się laktacja w miarę ustabilizuje. W h&m są takie szmaciaki bez fiszbin to będą ok na nawał.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja mam właśnie zakupioną tą maść Ziaji :)

Dziewczyny jak to jest z tą dietą matki karmiącej? Ja obie córki karmiłam bardzo krótko, teraz chciałabym żeby było inaczej. Z jednej strony słyszę, że można jeść wszystko, a z drugiej, że tego nie, tamtego też nie.

Ha, znasz blog Hafija? Jeśli nie to polecam.

Podobno teraz odchodzi się od diety matki karmiącej, bo w końcu mleko powstaje z krwi a nie z tego co jemy. Z drugiej strony jednak produkty powinny być pełnowartościowe i trzeba przy karmieniu dużo płynów pić, więc jakichś tam zasad trzeba się trzymać :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Welonka, anna23 - jak u Was sytuacja? Mam nadzieję, że wszystko się stabilizuje i wkrótce będziecie mogły wrócić do domu <3
    Ja mam narazie wyniki moczu że ok i powiew szyjki ok. Jeszcze czekamy na jakieś inne posiewy. Więc najwcześniej w poniedziałek mi założą plus obserwacja. Już mnie nic nie boli tylko tęsknie za mężem i za zwierzakami. Lepiej oczekiwaloby się na te wyniki w domu. Szczególnie że oni nawet nie wiedzą że już mam jeden wynik wymazu ale mama tu pracuje więc na lewo mi sprawdziła dla mojej spokojnosci. Codziennie 2-3 razy ktg, milion razy detektor tetna. Skończyłam już zastrzyki na rozwój płuc.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ha, znasz blog Hafija? Jeśli nie to polecam.

Podobno teraz odchodzi się od diety matki karmiącej, bo w końcu mleko powstaje z krwi a nie z tego co jemy. Z drugiej strony jednak produkty powinny być pełnowartościowe i trzeba przy karmieniu dużo płynów pić, więc jakichś tam zasad trzeba się trzymać :)

Tak, nie ma diety matki karmiącej i tak, mleko tworzy się z mikroelementów, które są pobierane z krwi ale nadal trzeba uważać bo do krwi wnikają alergeny z pożywienia, więc moja położna mówiła, żeby je wprowadzać po kolei i obserwować dziecko czy nie ma alergii na dany składnik. Powiedziała też, żeby nie przesadzać z surowym mlekiem (żeby nie pić na szklanki, czy z płatkami, bo to silne alergeny), produktami sojowymi, cytrusami. No i żeby dieta była jak najbardziej pełnowartościowa i żeby duuuuużo pić :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje teraz wszystko bedzie dobrze , powodzenia:*

U nas wyniki mocz powiew cpr dobre morflogia kiepska ale to przez niska hemoglonine wiec biore dalej zelazo , na ktg byl jedn spory skurcz A tak kazde ktg wychodzilo bez skurczy szyjka dluga zamknieta na usg lekarz posprawdzal serce nerki itp. Dzisiaj wyszlam ze szpitala chociaz chcial zebym zostala przez ten weekend ale moj tato nagle wyladwal do szpitala z sercem i zapaleniem pluc I czeka go zabieg wole byc blizej domu a w srode mam wizyte. W szpitalu bylam na hydroksyzynie na uspokojenie . Z lekow mam brac magnez scopolan i zelazo i unikac stresow i nerwow bo bardzo mozliwe ze to przez to mogl tak napinacz sie brzuch.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:56

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30e3a24f89b10d2amed.jpg
    Haha laski to ja codziennie

Ha, Dika, klauuudia, Kropka89, Agnella, Fasola1234, ptaszek, Alphelia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ