CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam spadek mocy.. tak od tygodnia. Już mi siada psychika i najchętniej już bym poszla na l4 ale nie dam rady
.
Najbliżsi starają się ale widzę ze i u nich daje o sobie znać przesilenie. Moja mama wczoraj wpadła z torba ubranek dla Leosia. Nawet pofatygowała się do lidla i wziela kilka opakowań kopertowych body.
Jeśli któraś zastanawia się nad majtakami po porodzie to polecam bawełniane z pepco (100% bawełny). 3 sztuki kosztują 7 zł wiec nie będzie żal wyrzucić a na prawdę będą dobrze trzymały podkłady poporodowe na miejscu. Kolory czarny, szary, biały - neutralne bez zbędnej pstrokacizny. A z tego co kojarzę to za te jednorazowe słono sobie liczą.
-
Jakie piękne brzuszki macie dziewczyny, takie zgrabniutkie jesteście!
MałaMi - cudownie, będziemy kibicować, zdawaj nam relację co u Was. Gratuluję raz jeszcze!
Piszecie o spadku mocy, ja też ostatnio jakaś spowolniona jestem i mam problem z organizacją czasu, dnie, tygodnie lecą mi tak szybko że nie ogarniam! Myślałam, że dopadnie mnie syndrom wicia gniazda ale dopada mnie tylko leń a tu już właściwie jedną stopą w III trymestrze jestem.
Ponowię pytanie Eunice o sprawdzone staniki do karmienia w dobrej cenie
Też planuję kupić a wolałabym nie wydać za dużo jednak.
I mam jeszcze jedno pytanko, dość wstydliwe.. czy Was też boli krocze? Głupio o tym pisać, ale już grubo ponad miesiąc boli: przy wstawaniu, czasem chodzeniu czuję ból jakby mnie ktoś tam skopałMyślałam że przejdzie ale jakoś nie mija...
Rozchodzenie spojenia łonowego to raczej nie jest, bo nie mam problemu ze staniem na jednej nodze, hmm.. też tak któraś ma?
-
Mi sie podoba taki stanik, ale jeszcze nie kupowałam.
http://allegro.pl/75c-biustonosz-stanik-do-karmienia-z-fiszbina-i7209881084.htmlDika lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mała Mii cudowna wiadomość! Gratuluję serdecznie!!!
klarunia, Angella wyglądacie super, piękne macie brzuszki
U mnie też spadek formy. I jeszcze ta beznadziejna pogoda
Codziennie od kilku dni musze położyć się i zdrzemnąć z 2h bo inaczej bym nie wyrobiła. Oczywiście dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam ogarnąć dom, niby nie dużo, ale zawsze. Jak pomyślałam, że mam się jutro prosić męża cały dzień o poodkurzanie to wolałam zrobić to sama dzisiajBrzuch mnie coś pobolewa, ale położę się jeszcze to może mi przejdzie.
Wizytę u lekarza miałam mieć 12 kwietnia, ale okazało się, że lekarza nie będzie więc zapisałam się na 9 kwietnia. Już nie mogę się doczekać -
Mała mi trzymam mocno kciuki
Dziewczyny piękne brzuszki, mi mój się wydaje taki ogromny. Wieczorem wizyta to się dowiem co i jak u mnie.
Co do spadku mocy, to u mnie taka sinusoida, jedeń dzień bez mocy a kolejny mogę góry przenosić. Ale jakoś daję radę. Tylko w dzień nie mam jak odpocząć bo dwulatka szaleje od ranaMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
tegz - infekcja raczej nie, bo to taki bol po bokach a nie "w środku", poza tym zaglądał tam gin we wtorek na wizycie to pewnie by mówił o infekcji a ja zapomniałam go spytać o to. Nie jest to mocny ból ale dziwi mnie ze tyle czasu i codziennie go czuję.
Poza tym chciałam się z Wami podzielić ostatnim moim sposobem na suche skórki przy paznokciach (mam z tym wieczny problem, pewnie przez obsesję mycia rąk)- lano maść firmy Ziaja (na brodawki przy karmieniu), podsłyszałam raz jak ktoś komuś polecał a ostatnio w Auchan była promocja i kupiłam za śmieszne 7 zł prawie. Wypróbowałam na skórkach i rewelacja -
Dika wrote:tegz - infekcja raczej nie, bo to taki bol po bokach a nie "w środku", poza tym zaglądał tam gin we wtorek na wizycie to pewnie by mówił o infekcji a ja zapomniałam go spytać o to. Nie jest to mocny ból ale dziwi mnie ze tyle czasu i codziennie go czuję.
Poza tym chciałam się z Wami podzielić ostatnim moim sposobem na suche skórki przy paznokciach (mam z tym wieczny problem, pewnie przez obsesję mycia rąk)- lano maść firmy Ziaja (na brodawki przy karmieniu), podsłyszałam raz jak ktoś komuś polecał a ostatnio w Auchan była promocja i kupiłam za śmieszne 7 zł prawie. Wypróbowałam na skórkach i rewelacja
Mi ostatnio koleżanka farmaceutka poleciła te maść jako najlepsza na sutki po porodzie - mówi że zużyła kilka tubek i że to czysta lanolina najlepsza - szkoda że ja już kupiłam Maltan, ale w takim razie te 7zl tez wydam i będę porównywać -
Welonka, anna23 - jak u Was sytuacja? Mam nadzieję, że wszystko się stabilizuje i wkrótce będziecie mogły wrócić do domu
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Ja mam właśnie zakupioną tą maść Ziaji
Dziewczyny jak to jest z tą dietą matki karmiącej? Ja obie córki karmiłam bardzo krótko, teraz chciałabym żeby było inaczej. Z jednej strony słyszę, że można jeść wszystko, a z drugiej, że tego nie, tamtego też nie. -
Moja karmiąca obecnie koleżanka dostała jedno zalecenie, żeby nie jeść tylko owoców tropikalnych np. pomarańczy.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ha wrote:Ja mam właśnie zakupioną tą maść Ziaji
Dziewczyny jak to jest z tą dietą matki karmiącej? Ja obie córki karmiłam bardzo krótko, teraz chciałabym żeby było inaczej. Z jednej strony słyszę, że można jeść wszystko, a z drugiej, że tego nie, tamtego też nie.
Ha, znasz blog Hafija? Jeśli nie to polecam.
Podobno teraz odchodzi się od diety matki karmiącej, bo w końcu mleko powstaje z krwi a nie z tego co jemy. Z drugiej strony jednak produkty powinny być pełnowartościowe i trzeba przy karmieniu dużo płynów pić, więc jakichś tam zasad trzeba się trzymać
-
summer86 wrote:Welonka, anna23 - jak u Was sytuacja? Mam nadzieję, że wszystko się stabilizuje i wkrótce będziecie mogły wrócić do domu
-
summer86 wrote:Ha, znasz blog Hafija? Jeśli nie to polecam.
Podobno teraz odchodzi się od diety matki karmiącej, bo w końcu mleko powstaje z krwi a nie z tego co jemy. Z drugiej strony jednak produkty powinny być pełnowartościowe i trzeba przy karmieniu dużo płynów pić, więc jakichś tam zasad trzeba się trzymać
Tak, nie ma diety matki karmiącej i tak, mleko tworzy się z mikroelementów, które są pobierane z krwi ale nadal trzeba uważać bo do krwi wnikają alergeny z pożywienia, więc moja położna mówiła, żeby je wprowadzać po kolei i obserwować dziecko czy nie ma alergii na dany składnik. Powiedziała też, żeby nie przesadzać z surowym mlekiem (żeby nie pić na szklanki, czy z płatkami, bo to silne alergeny), produktami sojowymi, cytrusami. No i żeby dieta była jak najbardziej pełnowartościowa i żeby duuuuużo pić -
Malami gratulacje teraz wszystko bedzie dobrze , powodzenia:*
U nas wyniki mocz powiew cpr dobre morflogia kiepska ale to przez niska hemoglonine wiec biore dalej zelazo , na ktg byl jedn spory skurcz A tak kazde ktg wychodzilo bez skurczy szyjka dluga zamknieta na usg lekarz posprawdzal serce nerki itp. Dzisiaj wyszlam ze szpitala chociaz chcial zebym zostala przez ten weekend ale moj tato nagle wyladwal do szpitala z sercem i zapaleniem pluc I czeka go zabieg wole byc blizej domu a w srode mam wizyte. W szpitalu bylam na hydroksyzynie na uspokojenie . Z lekow mam brac magnez scopolan i zelazo i unikac stresow i nerwow bo bardzo mozliwe ze to przez to mogl tak napinacz sie brzuch.