X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te wszystkie słowa. Myślę że moje podejście bierze się też po czesci z tego jak patrze na swoją mamę. Wiem że było jej ciężko bo wychowywała samotnie dwie córki (ale mieszkalysmy z babcią która się bardziej nami zajmowała bo mama pracowała) i jakby uważam że wyroslam z siostra na normalnych ludzi ale moja mama nigdy nie była taka "ciepła" w stosunku do nas. Nie czułam nigdy jakieś takiej mega miłości i więzi od niej i pewnie dlatego po części myślę że będę taka sama matką...

ScarlettKate na pewno dacie radę! Trzymamy kciuki!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:02

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To zupełnie normalne. Ja zarówno pierwsza jak i obecna ciąże nie mam żadnych wycieków. Zupełnie sucho, a syn po urodzeniu do roku był karmiony wyłącznie piersią :-) wiec spokojnie pokarm sam przyjdzie :-)

Uff.. to super! Bardzo zależy mi na karmieniu piersią:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Alphelia - kciuki za dzisiejsze badania!

klauuudia, Alphelia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja w pierwszej ciąży tez nie mialam nic w piersiach, a po porodzie sie pokarm pojawil.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Witam was wszystkie brzuchatki.
    U mnie ostatnie 2 miesiące były bardzo ciężkie. Najpierw przeprowadzka nagła , potem śmierć dziadka a zaraz po świętach szpital. Szyjka się skróciła z 4 cm do 2,5 i jest rozwarcie na 2-3 cm.. :(. w szpitalu dali sterydy na płucka dzidzi. No i nakaz mega oszczędnego trybu życia zero dźwigania przemęczania ale na szczęście skurczy brak. No i szyjka jest już ustawiona w osi do porodu. Niby w drugiej ciąży może być większe rozwarcie ok 2cm ale i tak się boje strasznie. Synka urodziłam w 36 tygodniu a od 34 leżałam na podtrzymaniu ze skurczami i rozwarciem a tu dopiero 32 tydzień był mam nadzieje ze do 37 dotrwam chciałabym donosić bardzo.

modle się o każdy dzień...

Trzymamy za Ciebie kciuki! Na pewno dużo spokoju i odpoczynku tak jak nakazane da Wam czas! Będę się też modlić za Was. Dawaj znac!

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wracam od poloznej i mile zaskoczona :) Dzisiaj bez pogadanek, ale to dlatego, ze niedlugo zaczynam u niej kurs, ktory swoja droga mial sie zaczac w polowie marca, ale jak to powiedziala maja male opoznienie :D

Moja waga +3kg w ciagu 6 tyg a od poczatku +13kg. Malej tetno w porzadku oczywiscie probowala sie przekrecac i uderzala w aparat jak zawsze ;) no i najwazniejsze dla mnie polozna ,, wymacala '' ze mala jest glowka w dol i to calkiem nisko :D oby miala racje i oby tak zostalo. Chociaz nie spodziewalam sie, myslalam, ze dalej lezy poprzecznie, bo czuje ja doslownie wszedzie :)

ScarlettKate trzymaj sie :) wszystko bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:22

ScarlettKate, Dika lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett kciuki za Was !!! Nie stresuj się za dużo, wszystko będzie dobrze :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamusiom :) czy któraś z Was boryka się z trądzikiem w ciąży? Ja zawsze miałam problem z cerą, ale teraz po 28tyg. to co mi wyskoczyło na buzi jest przerażające. Może macie jakieś sposoby na złagodzenie tych zmian. Hormony niestety robią swoje...

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate oszczędzaj sie i wszystko będzie dobrze!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG . Olivier ma 2 kg :)
    Badanie robiła inna lekarka która stwierdzila że jej kolega w zeszłym tyg zawyzyl wyniki obwodu brzuszka. I robiła to wszystko bardzo skrupulatnie...
    Obwód główki wyszedł 307mm
    Obwód brzuszka 282 mm
    Kość udowa 60mm
    Szyjka skrocila się do 3.2 cm (W zeszłym tyg miala 4)
    AFI 7.2 A było 9
    Łożysko wygląda dobrze

Poza tym maluszek bardzo ruchliwy przez cale badanie wkladal paluszki do nosa i buzi naprzemiennie już wyciąga sobie kozy z nosa po czym je wcina haha :)

Lucy010, zielonooka7, Tini, klarunia1978, lotka1990, eunice., Tròjka, ptaszek, witaminkab, Anitka201, Kropka89, Alphelia, summer86, Wonderland, kokkosanka, Kalinkaabc, Agnella, Magda33, ScarlettKate, Dika lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynamy 34 tydzień :-) jeśli urodze tak jak poprzednio to za miesiąc będę już tulić malutką :-) z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem coraz bardziej przerażona. Ale ja podobnie jak Ha zdaje sobie sprawę, że to już ostatnia moja ciąża więc staram się cieszyć z każdego dnia- nawet gdy wszystko mnie boli i denerwuje. Wiem, że po porodzie będzie mi tego brakowało.

Co do przygotowań- wczoraj ustawilismy już w sypialni łóżeczko dla małej, dziś planuje poprac jej rzeczy i może zabiorę się za dokończenie wyprawki :-)

A co do dziewczyn, które są w szpitalu - nie wybiegac proszę przed szereg i trzymać się swojej kolejki. A tak poważnie to trzymam mocno za Was kciuki i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze :-) Jesteście dzielne i Wasze Maluszki też.

klauuudia, Kropka89, ScarlettKate lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze!

Klaudia słodki ten Twój Olivier <3 dobrze, że jeszcze grzecznie czeka w brzuszku :)

Zielonooka7 u mnie właśnie tak samo Lilka kopała podczas ktg i chciała chyba zrzucić to urządzenie, bo co chwilę gubiło tętno, a potem to już całkiem piszczało i pojawił się pytajnik :D

Lilka waży 1450g i wszystko u niej dobrze :) cały czas jest ułożona główką do dołu, dziś ma jakiś bardzo intensywny dzień, bo tak się rozpycha pod brzuchem jak nie wiem :D i łaskocze mnie cały czas pod żebrami :P
    Tym razem z profilu, zasłoniła buzię rączką z lewej, nie chciała, żebyśmy ją zobaczyli :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05d1053be1ed.jpg

summer86, Anitka201, welonka, Wonderland, kokkosanka, klauuudia, Magda33, Dika, Kropka89, witaminkab lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia miło się czyta, że wszystko dobrze :) oby tak dalej, niech ładnie i zdrowo rośnie w brzuszku mamy :)

Tini u mnie też wietrzy się łóżeczko a ja cieszę nim oko :) Pranko dla Małej suszy się na balkonie :) tak planuję praleczkę dziennie wstawiać i w maju już odpoczywać, bo nie wiem jak się będę czuła.

Posiedziałam chwilę na balkonie ( nie wiało w rogu ) i się usmażyłam, przyjemne uczucie :D
    Nie mogę się zmobilizować do gotowania, do kuchni wchodzę jak za karę a jeść trzeba...

klauuudia lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już poprane,wyprasowane,ładnie poukładane w komodzie i czekam na chęć spakowania torby.Wychodzę z założenia,że jeszcze mam czas i mi się nie chce :p A niestety czas szybko leci i co raz bardziej się stresuję :/

Dziewczyny,super,że badania wyszły ok :D

klauuudia, Lucy010 lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Trzymamy za Ciebie kciuki! Na pewno dużo spokoju i odpoczynku tak jak nakazane da Wam czas! Będę się też modlić za Was. Dawaj znac!
    Bardzo dziękuję.

Kropka89 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie. Niektóre nasze maluszki coś sie spieszą. Ja bardzo chetnie poczekam na swoja kolej nie lubie wychodzic przed szereg :P
    Dzisiaj juz w domku. Kontrola za 2 tyg Milenka wazy 2080 gr z taka waga urodzil sie synek w 36tc wiec siostra bedzie wieksza

witaminkab, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do słodkich mam ;) ponieważ sama do nich należę i wczoraj byłam kontrolnie u dietetyczki zeby pokazać jej wyniki z całego tygodnia i mam pytanie do was bo mam wrażenie ze ta moja dietetyczka jest mało kompetentna ale moze sie mylę, chodzi o to ze krzywa wyszła mi po godzinie podwyższona i wynosiła 11,40 a norma jest do 10 ale wtedy faktycznie byłam troche przeziębiona a od kiedy mam glukometr i mierze skrupulatnie po każdym posiłku jeszcze ani razu nie miałam podwyższonej wartości raz na cały tydzień 140 a tak średnia wychodzi koło 100 wiec ogólnie myślałam ze mam super wyniki i nawet zaczęłam sie zastanawiać czy aby napewno mam ta cukrzyce bo przecież nie zmieniłam jakoś radykalnie diety tyle ze jem częściej i mniejsze porcje i dodatkowo jedynie co to odrzuciłam całkowicie cukier zero słodyczy i nawet kawy nie słodzę ale mam do was pytanie czy jak wy macie ta cukrzyce to u was widać jakieś radykalne skoki ? Bo ja tego nie zaobserwowałam a w ostatnich dniach jak widziałam ze jest wszystko ok to troche sobie pofolgowałam i np poszły w ruch pierogi albo placek ziemniaczany a jak u was to wyglada ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ