X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te wszystkie słowa. Myślę że moje podejście bierze się też po czesci z tego jak patrze na swoją mamę. Wiem że było jej ciężko bo wychowywała samotnie dwie córki (ale mieszkalysmy z babcią która się bardziej nami zajmowała bo mama pracowała) i jakby uważam że wyroslam z siostra na normalnych ludzi ale moja mama nigdy nie była taka "ciepła" w stosunku do nas. Nie czułam nigdy jakieś takiej mega miłości i więzi od niej i pewnie dlatego po części myślę że będę taka sama matką...

ScarlettKate na pewno dacie radę! Trzymamy kciuki!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:02

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To zupełnie normalne. Ja zarówno pierwsza jak i obecna ciąże nie mam żadnych wycieków. Zupełnie sucho, a syn po urodzeniu do roku był karmiony wyłącznie piersią :-) wiec spokojnie pokarm sam przyjdzie :-)

Uff.. to super! Bardzo zależy mi na karmieniu piersią:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Alphelia - kciuki za dzisiejsze badania!

klauuudia, Alphelia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja w pierwszej ciąży tez nie mialam nic w piersiach, a po porodzie sie pokarm pojawil.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Witam was wszystkie brzuchatki.
    U mnie ostatnie 2 miesiące były bardzo ciężkie. Najpierw przeprowadzka nagła , potem śmierć dziadka a zaraz po świętach szpital. Szyjka się skróciła z 4 cm do 2,5 i jest rozwarcie na 2-3 cm.. :(. w szpitalu dali sterydy na płucka dzidzi. No i nakaz mega oszczędnego trybu życia zero dźwigania przemęczania ale na szczęście skurczy brak. No i szyjka jest już ustawiona w osi do porodu. Niby w drugiej ciąży może być większe rozwarcie ok 2cm ale i tak się boje strasznie. Synka urodziłam w 36 tygodniu a od 34 leżałam na podtrzymaniu ze skurczami i rozwarciem a tu dopiero 32 tydzień był mam nadzieje ze do 37 dotrwam chciałabym donosić bardzo.

modle się o każdy dzień...

Trzymamy za Ciebie kciuki! Na pewno dużo spokoju i odpoczynku tak jak nakazane da Wam czas! Będę się też modlić za Was. Dawaj znac!

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wracam od poloznej i mile zaskoczona :) Dzisiaj bez pogadanek, ale to dlatego, ze niedlugo zaczynam u niej kurs, ktory swoja droga mial sie zaczac w polowie marca, ale jak to powiedziala maja male opoznienie :D

Moja waga +3kg w ciagu 6 tyg a od poczatku +13kg. Malej tetno w porzadku oczywiscie probowala sie przekrecac i uderzala w aparat jak zawsze ;) no i najwazniejsze dla mnie polozna ,, wymacala '' ze mala jest glowka w dol i to calkiem nisko :D oby miala racje i oby tak zostalo. Chociaz nie spodziewalam sie, myslalam, ze dalej lezy poprzecznie, bo czuje ja doslownie wszedzie :)

ScarlettKate trzymaj sie :) wszystko bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:22

ScarlettKate, Dika lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett kciuki za Was !!! Nie stresuj się za dużo, wszystko będzie dobrze :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamusiom :) czy któraś z Was boryka się z trądzikiem w ciąży? Ja zawsze miałam problem z cerą, ale teraz po 28tyg. to co mi wyskoczyło na buzi jest przerażające. Może macie jakieś sposoby na złagodzenie tych zmian. Hormony niestety robią swoje...

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate oszczędzaj sie i wszystko będzie dobrze!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG . Olivier ma 2 kg :)
    Badanie robiła inna lekarka która stwierdzila że jej kolega w zeszłym tyg zawyzyl wyniki obwodu brzuszka. I robiła to wszystko bardzo skrupulatnie...
    Obwód główki wyszedł 307mm
    Obwód brzuszka 282 mm
    Kość udowa 60mm
    Szyjka skrocila się do 3.2 cm (W zeszłym tyg miala 4)
    AFI 7.2 A było 9
    Łożysko wygląda dobrze

Poza tym maluszek bardzo ruchliwy przez cale badanie wkladal paluszki do nosa i buzi naprzemiennie już wyciąga sobie kozy z nosa po czym je wcina haha :)

Lucy010, zielonooka7, Tini, klarunia1978, lotka1990, eunice., Tròjka, ptaszek, witaminkab, Anitka201, Kropka89, Alphelia, summer86, Wonderland, kokkosanka, Kalinkaabc, Agnella, Magda33, ScarlettKate, Dika lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynamy 34 tydzień :-) jeśli urodze tak jak poprzednio to za miesiąc będę już tulić malutką :-) z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem coraz bardziej przerażona. Ale ja podobnie jak Ha zdaje sobie sprawę, że to już ostatnia moja ciąża więc staram się cieszyć z każdego dnia- nawet gdy wszystko mnie boli i denerwuje. Wiem, że po porodzie będzie mi tego brakowało.

Co do przygotowań- wczoraj ustawilismy już w sypialni łóżeczko dla małej, dziś planuje poprac jej rzeczy i może zabiorę się za dokończenie wyprawki :-)

A co do dziewczyn, które są w szpitalu - nie wybiegac proszę przed szereg i trzymać się swojej kolejki. A tak poważnie to trzymam mocno za Was kciuki i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze :-) Jesteście dzielne i Wasze Maluszki też.

klauuudia, Kropka89, ScarlettKate lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze!

Klaudia słodki ten Twój Olivier <3 dobrze, że jeszcze grzecznie czeka w brzuszku :)

Zielonooka7 u mnie właśnie tak samo Lilka kopała podczas ktg i chciała chyba zrzucić to urządzenie, bo co chwilę gubiło tętno, a potem to już całkiem piszczało i pojawił się pytajnik :D

Lilka waży 1450g i wszystko u niej dobrze :) cały czas jest ułożona główką do dołu, dziś ma jakiś bardzo intensywny dzień, bo tak się rozpycha pod brzuchem jak nie wiem :D i łaskocze mnie cały czas pod żebrami :P
    Tym razem z profilu, zasłoniła buzię rączką z lewej, nie chciała, żebyśmy ją zobaczyli :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05d1053be1ed.jpg

summer86, Anitka201, welonka, Wonderland, kokkosanka, klauuudia, Magda33, Dika, Kropka89, witaminkab lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia miło się czyta, że wszystko dobrze :) oby tak dalej, niech ładnie i zdrowo rośnie w brzuszku mamy :)

Tini u mnie też wietrzy się łóżeczko a ja cieszę nim oko :) Pranko dla Małej suszy się na balkonie :) tak planuję praleczkę dziennie wstawiać i w maju już odpoczywać, bo nie wiem jak się będę czuła.

Posiedziałam chwilę na balkonie ( nie wiało w rogu ) i się usmażyłam, przyjemne uczucie :D
    Nie mogę się zmobilizować do gotowania, do kuchni wchodzę jak za karę a jeść trzeba...

klauuudia lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już poprane,wyprasowane,ładnie poukładane w komodzie i czekam na chęć spakowania torby.Wychodzę z założenia,że jeszcze mam czas i mi się nie chce :p A niestety czas szybko leci i co raz bardziej się stresuję :/

Dziewczyny,super,że badania wyszły ok :D

klauuudia, Lucy010 lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Trzymamy za Ciebie kciuki! Na pewno dużo spokoju i odpoczynku tak jak nakazane da Wam czas! Będę się też modlić za Was. Dawaj znac!
    Bardzo dziękuję.

Kropka89 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie. Niektóre nasze maluszki coś sie spieszą. Ja bardzo chetnie poczekam na swoja kolej nie lubie wychodzic przed szereg :P
    Dzisiaj juz w domku. Kontrola za 2 tyg Milenka wazy 2080 gr z taka waga urodzil sie synek w 36tc wiec siostra bedzie wieksza

witaminkab, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do słodkich mam ;) ponieważ sama do nich należę i wczoraj byłam kontrolnie u dietetyczki zeby pokazać jej wyniki z całego tygodnia i mam pytanie do was bo mam wrażenie ze ta moja dietetyczka jest mało kompetentna ale moze sie mylę, chodzi o to ze krzywa wyszła mi po godzinie podwyższona i wynosiła 11,40 a norma jest do 10 ale wtedy faktycznie byłam troche przeziębiona a od kiedy mam glukometr i mierze skrupulatnie po każdym posiłku jeszcze ani razu nie miałam podwyższonej wartości raz na cały tydzień 140 a tak średnia wychodzi koło 100 wiec ogólnie myślałam ze mam super wyniki i nawet zaczęłam sie zastanawiać czy aby napewno mam ta cukrzyce bo przecież nie zmieniłam jakoś radykalnie diety tyle ze jem częściej i mniejsze porcje i dodatkowo jedynie co to odrzuciłam całkowicie cukier zero słodyczy i nawet kawy nie słodzę ale mam do was pytanie czy jak wy macie ta cukrzyce to u was widać jakieś radykalne skoki ? Bo ja tego nie zaobserwowałam a w ostatnich dniach jak widziałam ze jest wszystko ok to troche sobie pofolgowałam i np poszły w ruch pierogi albo placek ziemniaczany a jak u was to wyglada ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ