CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
przed ciążą 57kg teraz 66kg
tak od wagi powinna zależeć ta dawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:13
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda, Summer oczywiście dam znać po wizycie:) Teraz ważę 69 kg, abacadr biorę od początku a mam brać do 32 tyg. Podobno jeśli chodzi o wagę to zwiększa się dopiero lek kiedy kobieta minie wagę ok 90 kg. Tak twierdzi moja p. profesor.
Buziaki kochane. -
To tak jak mój lekarz dał mi acard ze względu na problemy z zajściem w ciążę a w szpitalu lekarze no po co ja to wogoke biorę i badz tu mądrym .
Dziewczyny czy wy też tak źle odczuwacie zimane pogody ciśnienia u nas jak nagle zaczęło robić się burzowo to scielo mnie z nóg oblaly mnie poty zrobiło mi się duszno trudno było złapać mi oddech zaczęło mi w głowie chuczec bolała mnie głowa i tak dziwnie bezuch taki lek myślę że wina zmiany ciśnienia . -
Raczej nie mam problemów na zmianę pogody. Może to było przemęczenie Welonka. Ciężko powiedzieć.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
welonka wrote:To tak jak mój lekarz dał mi acard ze względu na problemy z zajściem w ciążę a w szpitalu lekarze no po co ja to wogoke biorę i badz tu mądrym .
Dziewczyny czy wy też tak źle odczuwacie zimane pogody ciśnienia u nas jak nagle zaczęło robić się burzowo to scielo mnie z nóg oblaly mnie poty zrobiło mi się duszno trudno było złapać mi oddech zaczęło mi w głowie chuczec bolała mnie głowa i tak dziwnie bezuch taki lek myślę że wina zmiany ciśnienia .i wtedy zawsze wiem, że będzie totalna zmiana pogody, zazwyczaj na gorszą
-
Mi tak pierwszy raz zdarzyło się nawet przed ciążą nie czułam zmiany pogody , to nie przemeczenie bo dzisiaj nic nie robiłam ciężkiego . Ogólnie jak jest tak ciepło to gorzej Czuję się przejdę się kawałek i zaraz mi duszno ciężko w sklepie wytrzyamac bo zaraz słabo Tak jak na początku ciazy ,cieszę się że urodze jak nie będzie jescze takich upałów .
I bezsenność mnie dopadła ostatnio do 3-4krece się z boku na bok a 7juz budzę się.
Chce teraz kupić parę rampersow i chyba najlepsze takie z krótkim rękawem bardziej praktyczne bo widzę dużo takich na ramiączkach .
Jak oglądam ciuszki to tak podobają mi się ogrodniczki ale nie wiem czy są wygodne przy takim 2miesiecznym dziecku czy lepiej kupić na takie 68 . -
welonka wrote:Mi tak pierwszy raz zdarzyło się nawet przed ciążą nie czułam zmiany pogody , to nie przemeczenie bo dzisiaj nic nie robiłam ciężkiego . Ogólnie jak jest tak ciepło to gorzej Czuję się przejdę się kawałek i zaraz mi duszno ciężko w sklepie wytrzyamac bo zaraz słabo Tak jak na początku ciazy ,cieszę się że urodze jak nie będzie jescze takich upałów .
I bezsenność mnie dopadła ostatnio do 3-4krece się z boku na bok a 7juz budzę się.
Chce teraz kupić parę rampersow i chyba najlepsze takie z krótkim rękawem bardziej praktyczne bo widzę dużo takich na ramiączkach .
Jak oglądam ciuszki to tak podobają mi się ogrodniczki ale nie wiem czy są wygodne przy takim 2miesiecznym dziecku czy lepiej kupić na takie 68 .
No zobacz ja też miałam 2-3 dni kiepskie noce . Budzilam się w środku nocy i nie mogłam spać;/
Ale w sumie nie mogę narzekać bo całą ciążę nie miałam większych problemów że snem itp. -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj, po całym dniu na dworze, padam z nóg. Wieczorem poprasowalam pieluchy tetrowe i flanelowe. Niestety tak jak przed praniem tetrowe wydawały się naprawdę super, tak po praniu zrobiły się okropne
Kupowałam u Hubi (coś tam) na allegro. Do córki kupowałam stacjonarnie w jakimś sklepie i były zupełnie inne. Żałuję że tym razem też tak nie zrobiłam.
Czy Wy tez macie problemy z garderobą? Ja poza leginsami nie inwestowalam w ciążowe rzeczy. Aktualnie nie mieszcze się już prawie w nic. Wczoraj kupiłam jakąś bluzkę w pepco w rozm XL i jest ok wiec chyba kupię jeszcze kilka takich tanich bo po ciąży kompletnie nic z nimi już nie zrobię. Normalnie nosze rozm S, w porywach M więc inwestowanie w drogie ciuchy jest bez sensu.
-
tomania2806 wrote:Cześć dziewczyny
8 maja mam ostatnia wizyte na której będziemy ustalać termin CC. Będziemy robić w 36-37tc więc jeszcze trochę i Malutka będzie z nami
U mnie CC dopiero po skonczonym 39 tc wiec u mnie dopiero po 24 maja. Ciekawe kiedy lekarz ustali ze mną konkretną datę. -
Ha wrote:Ja dzisiaj, po całym dniu na dworze, padam z nóg. Wieczorem poprasowalam pieluchy tetrowe i flanelowe. Niestety tak jak przed praniem tetrowe wydawały się naprawdę super, tak po praniu zrobiły się okropne
Kupowałam u Hubi (coś tam) na allegro. Do córki kupowałam stacjonarnie w jakimś sklepie i były zupełnie inne. Żałuję że tym razem też tak nie zrobiłam.
Czy Wy tez macie problemy z garderobą? Ja poza leginsami nie inwestowalam w ciążowe rzeczy. Aktualnie nie mieszcze się już prawie w nic. Wczoraj kupiłam jakąś bluzkę w pepco w rozm XL i jest ok wiec chyba kupię jeszcze kilka takich tanich bo po ciąży kompletnie nic z nimi już nie zrobię. Normalnie nosze rozm S, w porywach M więc inwestowanie w drogie ciuchy jest bez sensu.
Mam ten sam problem . Wszystkie bluzki stają się za krótkie. Spodnie ciążowe ciasne... nie mówiąc że nie mam kurtki na wiosnę a nie chce kupować na 5 minut;(
Gacie za małe skarpety za ciasne . Szukałam czegoś w lumpeksie ostatnio ale nic nie znalazłam .. -
tomania2806 wrote:Cześć dziewczyny
8 maja mam ostatnia wizyte na której będziemy ustalać termin CC. Będziemy robić w 36-37tc więc jeszcze trochę i Malutka będzie z nami
A czemu tak wcześnie?
U mnie robią cc podobno dopiero jak się pierwsze skurcze pojawią lub odejdą wody.
Ale terminu nie mam jeszcze ustalonego, będę rozmawiała z moją lekarką w przyszłym tyg. o całej procedurze.
Jeżeli chodzi o ubrania, to ja mam głownie problem z dołami - kupiłam spodnie w zimie i są OK, teraz rozglądam się za jakąś spódnicą, myślałam o jakiejś najtańszej z allegro. Oczywiście też nie chcę wydawać nie wiadomo ile kasy na ciuchy, które mają praktycznie jednorazowe zastosowanie...
Bluzkę - wczoraj przymierzyłam t-shirt mojego faceta. Całkiem OK, na większy brzuch będzie dobrzeOd biedy jakąś jego koszulę typu slim też mogę założyć jako narzutkę, podwinę rękawy i będzie styl boyfriend
... Poza tym kupiłam w C&A kolorowe koszulki z biobawełny za 19 PLN, są długie i ładnie przykrywają mi brzuch
i tylko rozmiar większe od tego co normalnie noszę, więc w przyszłości do wykorzystania.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Jeśli chodzi o ubrania to ja zapobiegliwie 3 lata temu nie wyrzuciłam ubrań, które nosiłam przed odchudzaniem. Sukienki są teraz jak znalazł.
Oprócz tego mam kilka sukienek w kształcie litery A, które nosilam przed ciążą i też jeszcze dają radę. Zamówiłam też kilka sukienek z HappyMum ale póki co stwierdzam, że dałabym radę i bez nich, ale 2 z nich przydadzą się też po porodzie bo są dość cienkie, więc na lato będą jak znalazł zanim ciążowe kilogramy nie zejdą. -
Ja właśnie wracam od od lekarza i mam już termin CC:) piękna data 8 czerwca, to będzie 38+1. Cieszę sie. Mniej miła wiadomość od poniedziałku będę na insulinie cukry na czczo stanowczo za wysokie mimo diety.
summer86, Magda33, klauuudia, Kalinkaabc lubią tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Ja chyba też się trochę boję jak to będzie, ale jak to mówi mój mąż - to będzie taka nowa lekcja, wychodzenia z egoizmu. A to małe szczęście będzie nas uczyć jeszcze większej miłości.
I tego się trzymam! Ze na pewno będzie czasem trudno ale za to osiągniemy nowy stopień milosci i zaangażowania
Ja za pranie się dziś nie biorę bo u nas pada. Na szczęście jest ciepłoNie wiem co zrobić z prasowaniem bo bardzo mi się przy tej czynności brzuch spina
Ale na pewno się zabiorę tylko narazie odkładam...Zrobiłam dziś za to rano pierogi z soczewicą na dwa dni i teraz mogę odpoczywać
Dziewczyny podzielę się z Wami swoimi obawami za to co do cesarki. Ignaś narazie nie obrócony, w pozycji miednicowej, główkę ma jakoś tam gdzie mój pępek/po prawej stronie a pupę po lewej a kopię mnie na dole tak dziwnie ułożony. Wiem że ma jeszcze czas ale tak bardzo bardzo chciałam urodzic naturalnie i nawet nie przyjmowałam myśli o cesarce a teraz jestem przerażona że to może mnie czekaćJa chce tego bólu porodowego! Nawet nie chce znieczulenia! Panicznie się boję ze mogliby mi coś wbić w mój kręgosłup gdzie mam torbiel i przepukliny (a zdjęcie z 3 lat temu wiec mogło się dużo przecież przesunąć/zwiększyć!)A oni mam wrażenie to wszystko zbagatelizuja i już widzę swoją panikę
Pocieszcie mnie że jeszcze czas na obrót...czy ktoś tak z Was miał że się dzieciątko obróciło dosyć późno?
Dziś mnie jeszcze nastraszyła koleżanka ze jak się ma dużą wadę -dioptrii to to też jest wskazanie do cesarkiA ja mam -6.00 i lekarka wpisała że nie ma przeciwwskazań! To ja juz nic nie wiem
Nie chce żeby mnie cieli
Kropka ja w poniedziałek dzwonię do położnej, która jest również polecana we Wrocławiu. Bierze 600 zł za poród (300 zł na fundacje położnych i 300 zł dla niej) koleżanka rodziła z nią (cc) 05 kwietnia i była zachwycona opieka przed, w trakcie i po porodzie.
Kropka89, Agnella lubią tę wiadomość
-
Ja juz tez wiem że do szpitala muszę się położyć w 36-37 tygodniu, że względu na cukrzycę. Ten 37 wypada mi na 7 maja i pewnie wtedy się zgłoszę, po weekendzie majowym. Ale jakie będzie rozwiązanie jeszcze nie wiem. Oby szybko i bez niespodzianek.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ha wrote:Ja dzisiaj, po całym dniu na dworze, padam z nóg. Wieczorem poprasowalam pieluchy tetrowe i flanelowe. Niestety tak jak przed praniem tetrowe wydawały się naprawdę super, tak po praniu zrobiły się okropne
Co do garderoby to ja nawet wchodzę w normalne spodnie, koszulki te dłuższe tez są Ok. Ostatnio zamówiłam w Hm bluzę dla kobiet w ciazy bo mam już 1 i widzę ze się ładnie układa na brzuszku. Do pracy ubieram koszule, lubiłam te oversize wiec nadal są na mnie dobre. Jedna koszule z Hm mama pożyczyła mi koleżanka