X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlette, ale śliczny i duży brzuszek. Jak dziewczęco wyglądasz.
    Trójki masakra, wczoraj smarowałam dziąsełka córeczce Calgelem i przyniosło ulgę, w pogotowiu mam paracetamol w syropie.
    Strasznie długą idą te kły, chyba już miesiąc. Córeczka ma czerwone dziąsła w tym miejscu i teraz już wiem dlaczego ma taki słaby apetyt. U Ciebie również synek niechętnie je?
    A oto mój brzuszek:
    https://naforum.zapodaj.net/fae133a31267.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/df5af08f0541.jpg.html
    W rzeczywistości jest bardziej wypięty do przodu.
    Nic, idę się położyć do małej, bo znowu ból jak na okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 14:19

Kropka89, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie brzuszki :)
    Laski,jak to jest z ananasem z puszki? Można czy nie? Mam chcice a widziałam sprzeczne opinie o tym

preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne macie brzuszki :) To mój z czwartku i +15kg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b38a8f6e20f.jpg

U mnie dzisiaj gorszy dzień. Czuję się zmęczona i bez energii. Wykorzystam chyba to, że córcia poszła spać i też się kimnę.

Kropka89, Magda33, Tini, Anitka201 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Scarlette, ale śliczny i duży brzuszek. Jak dziewczęco wyglądasz.
    Trójki masakra, wczoraj smarowałam dziąsełka córeczce Calgelem i przyniosło ulgę, w pogotowiu mam paracetamol w syropie.
    Strasznie długą idą te kły, chyba już miesiąc. Córeczka ma czerwone dziąsła w tym miejscu i teraz już wiem dlaczego ma taki słaby apetyt. U Ciebie również synek niechętnie je?
    A oto mój brzuszek:
    https://naforum.zapodaj.net/fae133a31267.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/df5af08f0541.jpg.html
    W rzeczywistości jest bardziej wypięty do przodu.
    Nic, idę się położyć do małej, bo znowu ból jak na okres.
    Dziękuję ślicznie za komplementy:D
    Jak slicznie w tej sukience wygladasz :) boska jest i ten brzusio :)
    Co do apetytu to różnie. Z reguly nie było problemu ale jak juz widziałam co sie swieci to blender szedl w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 15:30

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha gdzie Ty te 15 kg plus schowalas? Brzusio zgrabniutki taki.
    Moj tez wlasnie kima a ja leze moze tez przydrzemie sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 15:32

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, parę dni temu trochę długo spacerowałam w płaskich tenisówkach (ok. 9 km...) i od tego czasu bardzo boli mnie przy kostce jakieś ścięgno chyba. Jakimi maściami można smarować się w ciąży? mam rozgrzewającą Dip-Hot ale w ulotce jest napisane, że należy poradzić się lekarza.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a to czemu nie można ananasa z puszki ? Ja pierwszy raz o tym słyszę a nie raz jadł w ciąży .

Piękne macie brzuszki :)

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem ananasy z puszki, i to od początku ciąży może nie dużo bo apetyt słaby ale 2.3 plasterki.
    Majówki znów dały do wiwatu:) kolejne 2 dzidziusia dziś:). Piękne brzuszki!!!!
    Kropka, Dika dobrze, że u Was ok.

Dika, Kropka89 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie można ananasa z puszki? Ja jem co jakiś czas brzoskwinie z puszki, nic się nie dzieje. Tak samo groszek z puszki, czasami pasztet.

Ha, śliczny brzuszek, no właśnie, gdzie te 15 kg na plusie???

Dika, super, że wracasz do domu.

Klarunia, niedługo u nas w maju się zacznie...Aż się wierzyć nie chce.

Lotka, nie mam pojęcia jakie maści można, może jakiś okład z riwanolu lub sody? Tylko nie wiem czy w ciąży można. Powinno niedługo minąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 18:55

Dika, lotka1990 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne brzuszki <3

Z tym ananasem to mogło chodzić o to, że czasem mówi się, że ananas może przyspieszyć poród. Ale na pewno nie ten z puszki i nawet nie świeży, jeśli jemy go z umiarem. Chodzi o bromelinę zawartą głównie w twardej części ananasa, ale żeby tak podziałała trzeba byłoby zjeść kilka dużych ananasów :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer o dobrze że o tym wspomnialas bo swiezego ananasa też jem ale zazwyczaj plasterek i tyle bo więcej nie da się zjeść .

Robię listę na jutro i stanelam na pampersach do szpitala bierzemy te z pampersa i nie wiem czy brać do szpitala 0czy 1.

Wogole to przeprowadziliśmy się z mężem na tydzień do moich rodziców bo na złość zepsuł się nam samochód miechanik powiedział że zrobi dopiero po weekendzie majowym , i nie miałyśmy wyjścia od moich rodziców mąż do pracy ma dojazd busem czy nawet rowerkiem może pojechać bo niedaleko a do siebie nie ma jak dojechać bez auta .

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka też od czasu do czasu zjadam ze smakiem 2-3 plasterki świeżego ananasa.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella te bóle jak na miesiączke często masz ? U mnie zdarzały się takie pojedyncze w ciągu dnia na kilka minut, ale dzisiaj to jakaś masakra. Byliśmy z mężem na zakupach i musiałam robić chyba z 5 razy odpoczynek ból dość mocny po odoczynku puszczało na trochę i od nowa. Ostatecznie nie dokończyłam zakupów i wróciłam do domu i jak już leże to jest całkiem ok. Mam nadzieję, że to tylko dzisiaj taki dzień, bo nie chciałabym znowu przejść na tryb leżący.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytam majoweczki :)
    Jeszcze chwilka doslownie i my zaczniemy. Bedzie sie dzialo. Boję sie tylko tej pelni teraz 30.04 bo synka urodzilam tez w pelnie i tez za wczesnie... Moze to glupie ale jakos tak wierze w takie sprawy. Bylo wtedy nawal porodów. Chyba dla pewnosci przeleze caly dzien :P

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te bóle były krótkie po 30 tc, za to od wczoraj w nocy długo trzymało, bo aż do dzisiejszego wieczora. Jak dotykałam podbrzusza to czuć było takie bolesne ćmienie. Teraz przeszło, ale brzuch twardnieje. Już miałam schizy, ze do porodu maluszek się szykuje. Jak byłam na spacerze z córeczką po chleb to łapał mnie dodatkowo ból lewego boku brzucha, musiałam robić przystanki. Oj, już ciężej wszystko się robi. Ale człowiek jednak chce być trochę aktywny ;-)
    Nie wiem jak szyjka, dopiero mam wizytę ok 10 maja.

A to takie klocki z ananasem, nawet nie wiedziałam, ze ma taki składnik.

Bez auta jak bez reki, ja swój samochód złomowałam, teraz mamy jeden i mąż głownie go zabiera na agro i nie ma go parę dni...Ciężko, bo jestem przyzwyczajona do jazdy, z dzieckiem ciężko gdzieś się wtedy wybrać.
    A jak ktoś ma daleko do pracy...to dobrze, ze mogliście do rodziców na ten czas się wprowadzić.

Położyłam spać córeczkę, a sama siedzę z miską i będzie na noc pedicure.

Dobrej nocki :-) !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 22:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale smaka na ananasa zrobiliście :) Zjadłabym kilka plastrów albo napiła się soku :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie takie bóle łapią jak więcej się poruszam , ostatnio dla mnie ciepła kąpiel jest jak lek wszystko przechodzi .

Angela dwa tygodnie bez samochodu w domu znowu wszystko stanie już nie łudze się ze zdarzymy ze wszystkim przed porodem . Najbardziej się boję ze jakby coś się zaczęło dziać to nie wiadomo czy będzie miał kto mnie zawieść do szpitala mojego i będę musiala iść do tego miejskiego.
    Więc powtarzamy Oliwi żeby siedziała jak najdłużej nawet może być po terminie :)

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Tez czytam majoweczki :)
    Jeszcze chwilka doslownie i my zaczniemy. Bedzie sie dzialo. Boję sie tylko tej pelni teraz 30.04 bo synka urodzilam tez w pelnie i tez za wczesnie... Moze to glupie ale jakos tak wierze w takie sprawy. Bylo wtedy nawal porodów. Chyba dla pewnosci przeleze caly dzien :P
    To na temat pełni jest udowodnione naukowo- porodówki są wtedy oblegane i ja podejrzewam ze mnie złapie na pełnie majowa :-) to ze jest najwiecej porodów w terminie pełni mówiły nam nawet położne na szkole rodzenia :-)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjjjj co za noc. Nie dość, że co chwila siku to o 3 tak mnie żylak bolał, że się tym zestresowałam no i zaczęłam myśleć iiiii już pospane....o 6 chyba zasnęłam. Współczuję wszystkim, które nie mogą spać, jakiś dramat.

Co do pełni to faktycznie jest to najbardziej oblegany czas na porodówkach. Ja z ciekawości sprawdzałam kiedy rodziłam chłopaków ale to była chyba pierwsza kwadra czy coś takiego :P i teraz chyba też by się zapowiadało na tydzień przed terminem więc kto wie ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate tą pełnie zostawmy dla kwietniówek i majówek :D na tą majową myślę, że któraś z nas już może się załapać ;)

Też zaglądam do majówek, już tyle rozpakowanych a tu jeszcze maja nie ma :p dokładnie jak mówicie niedługo i u nas się zacznie co mnie cieszy, ale i trochę przeraża, boję się sama urodzić przedwcześnie.

Mam już pieluchy kolorowe z allegro w domu wyprałam je w piątek wyglądają ok jeszcze uprasuje to wtedy wam powiem jak wypadają :) mam też bambusową i jestem wdzięczna wam za polecenie jej, zakochałam się w tym materiale od pierwszego ,, dotknięcia '' czuć różnicę :D aż zaczęłam żałować, że kupiłam tylko jedną, ale to miała być taka na próbę, bo już trochę się przejechałam na zakupach internetowych przy wyprawce.

Klaudia jak się macie ? Jak maluszek ? :)

Kropka jak u ciebie ? wypuszczą cie po weekendzie do domu ?

Edit: pieluchy jako, że miały być ,,premium'' to jednak szału nie ma... Kupiłam też 3 szt.flanelowych, ale te chyba jeszcze bardziej mi nie podchodzą. Do czego używać tej flaneli ? Mają jakieś inne zastosowanie jak tetra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:12

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ