X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super, że wszystko dobrze idzie.
    Faktycznie, nie masz nawet czasu myśleć o bólu po porodzie.
    Jak maluszek? Pewnie za tydzień już drugi synuś będzie w domu :-)?

MałaMi, cudownie, że maluszek zdrowy. W tej ciąży na pewno będzie dobrze.

Dziewczyny, śliczne brzuszki.
    Anitka, u Ciebie jak u fit mamy brzuszek.

Nie nadrobię wszystkiego, wróciłam właśnie z majówki, zmęczona jestem, nawdychana świeżym, leśnym, biebrzańskim powietrzem, ucieszona widokiem koników i żrebaczkówale czyli tak przyjemnie. Oczywiście przeforsowałam się, miałam regularne i bolesne skurcze, troszkę strachu się najadłam, najważniejsze, że już siedzę w domu i jutro wypoczywam. Na razie brzuch twardnieje, ale już lżej nie będzie. Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca.
    Mąż już wodzi oczami, ale dziś seksioru nie ma, choć ochota jest. Boję się, że "poszerzę" tę skalę skurczową.
    A jak u Was sprawy łóżkowe, macie stracha w naszych późniejszych miesiącach ?
    Ja nie, ale jak mam twardnienia to odpuszczam. I w sumie już rzadziej jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 20:54

klauuudia lubi tę wiadomość

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam od dwóch dni męczy mnie potworne przeziębienie wczoraj ból gardła dziś katar i gorączka. Macie jakieś sprawdzone sposoby/leki? Jutro chyba wybiorę się do lekarza boje się że temp zaszkodzi małej :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi,śliczny synuś :D
    Nie mam stracha w łóżku,czasami nawet sama się domagam :p
    KlaudiaS,wiem że można brać zwykły surop mucosolvan i isla do ssania,fiorda te nowe tabsy do ssania mają skład jak isla to raczej też można.No i te leki prenalen lub quix(czy jakoś tak).Mi na katar pomogły inhalacje z soli morskiej,tej małej co można kupić na szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:24

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi cudowne wiadomości ❤

Agnella ja mam ostatnio dużo większą ochotę niż wcześniej. Mąż się wczoraj nie mógł ode mnie opędzić ;)

KlaudiaS ja tez walczę z przeziębieniem. Biorę prenalen i paracetamol.

Ja mam dzisiaj kryzys. Jest mi już bardzo ciężko, nie sądziłam, że w ciąży można mieć tak wielki brzuch. Podczas chodzenia czuję bolesny ucisk w dole brzucha. Sutki mnie bolą jakbym już zaczęła karmić. Mam dosyć swojej słoniowatosci i ociężałosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:31

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam kto wczoraj pisał o bólu sutków, ale pojawił się on i u mnie. Oszaleć z tym można.
    Z innych dolegliwości, bolą mnie kości w okolicach krocza.. nie spojenie łonowe tylko właśnie krocze. Aż ciężko się ruszać :/ miała któraś z Was tak?

Co do seksu, u nas od początku ban na seks, ale ostatnio coraz ciężej mi wytrzymać. Mam nadzieję, że jeszcze 2-3 tygodnie i lekarz pozwoli.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Hejka wam ! Trzymam mocno kciuki za was ;) już wam dużo nie zostało ;p
    My już po prenatalnych wyniki nipt z krwi tez już mamy ;) wszytko dobrze synek rozwija się prawidłowo , jest zdrowy i sprawdzony przed 4 różnych lekarzy;p w końcu zaczynam oddychać ❤️ E strach i tak jest Byl i bedzie ..
    jak to mowila nienarodzone dzieci nie umierają , one zmieniają datę przyjścia na świat ...
    I tak właśnie. Jest u nas .. nasz Gabrys czuwa nad braciszkiem ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cef094f692e.jpg
    Cudne wieści:)
    <3 piękny chlopaczek :) trzymam za was kciukasy.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, skurcze przeszły i zaszalałam z mężem w łóżku...Od razu humor jeszcze lepszy....U mnie też jest tak, ze częściej bym się domagała, ale mąż się cieszy. No i w końcu mamy dobry okres, bo tak tylko się kłóciliśmy, więc pewnie chce się nadrobić ten stracony czas ;-)
    Mam też głupie pytanie, najwyżej mnie pogonicie z forum...Czy np. jak jest kończone miłością francuską, to np leki,które bierze mąż przenikają w tym ;)? Mąż bierze antyhistaminowe typu Flonidan, Alertec. No i ten głośny i znany ciężarówkom składnik, prostaglandyna nie wywołuje szybszego porodu?
    Na pocieszenie kobietkom, które nie mogą, mają bana...Nadrobicie po. Fakt, że jeszcze będzie okres połogu, ale to minie i mimo maluszka w domu będzie można się cieszyć bliskością, piszę to z własnego doświadczenia. A przecież sporo tu z nas zaszło w ciążę przy małym dziecku, dwójce dzieciaczków...Także da się i namiętność nie znika.

Ato mój brzuszek:
    https://naforum.zapodaj.net/f5420ffad235.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/0d72359fb302.jpg.html

I tu do mam, które będą miały małą różnicę wieku między dziećmi... czy zdecydowałyście czy bierzecie dostawkę czy jednak wózek podwójny?
    Ja myślę o używanym Bebetto 42, ogólnie jest polecany. Znalazłam ciekawą ofertę na olx, osoba jest z mojego miasta po 13.05 umówiłam się na zobaczenie tego wózka. Chyba, ze uda mi się prędzej i mąż zostanie na jeden dzień w domu 6.05 :-)
    Wreszcie będzie komódka, po majówce mąż przywiezie, i w końcu ułożę ciuszki dla maluszka. Powolutku, do przodu...:-)
    Zostanie jeszcze wózek, przewijak, wanienka.

I cieszę się, że weszłam już w 33 tc, już czuję się coraz bezpieczniej :-)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 05:41

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer po takiej przerwie to ja się śmieje ze to będzie jak pierwszy raz :d u nas też ban od początku.

Mała Mi piękny Synek :*

Czy wy też się meczycie w taką pogodę jak wczoraj to dopiero początek maja a mi okropnie duszno gorąco jakby ponad 30stopni było w nocy to samo , ja chce spowrotem chlodniesze dni.

U mnie w domu śmieją się kto pierwszy rozpakuje się czy ja czy ich kotka,

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybko dochodźcie do zdrowia:)
    Agnella tez chciałam właśnie Ci polecić P&T ja nie miałam przy starszych córkach kilkanaście lat temu na rynku nie było takich modeli, ale koleżanka ma właśnie trojkolowca P&T i naprawdę fajny wózek, musisz pamiętać, że za rok córka wyloguje się całkowicie z wózka i możesz zostawić pojedynczą wygodniejszą wersję dla młodszej, tak jak praktykuje Eunice:).
    Wózek chyba do najtańszych nie należy, ale może jakaś sensowna używka.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira udziela się na prloblemach i komplikacjach powiedziała ze czeka na poród i da nam znać jak urodzi .

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co do wózka to zdecydowaliśmy że zostawimy naszego Adamexa i będzie służył dla młodszego jako gondola, a dla córki kupimy porządna spacerowkę. Poxniej spacerowka będzie dla synka a niunia będzie na nogach.
    Jak będę musiała pilnie wyjść to spacerowka a mały w chustę i heja:) a tak to będę czekała aż mąż wróci z pracy. Mam zacieniony taras więc będziemy tam spędzać czas.
    Rozwazalam tfk twinner twist duo ale nie mogę się zdecydować i na razie jest taka opcja co wyżej napisałam. Jak nie, to kupi się na szybko jakąś używkę.

A może mamy starszakow polecają jakieś fajne spacerowki? :)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedz ze śpiowrkami. Te na stronie ikei wyglądają jak z cienkiego polaru, ale wybór właściwie żaden. A na stornie Natullino małe rozmiary rozkuoione te które mi się spodobały ;/ jak nie znajdę nic w miesięczne co będę mogła dotknąć to pewnie padnie na ikea.

Mała mi gratulacje ;)

U Nas też od początku ban na sex. Pierwszy teumestr jak hormony szalały to ciężko było wytrzymać. Odbijałam sobie w snach :) później spokój. Ale teraz czuje powrót chęci ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Summer po takiej przerwie to ja się śmieje ze to będzie jak pierwszy raz :d u nas też ban od początku.

Mała Mi piękny Synek :*

Czy wy też się meczycie w taką pogodę jak wczoraj to dopiero początek maja a mi okropnie duszno gorąco jakby ponad 30stopni było w nocy to samo , ja chce spowrotem chlodniesze dni.

U mnie w domu śmieją się kto pierwszy rozpakuje się czy ja czy ich kotka,

Welonka, ja się strasznie męczę, szczególnie w nocy - w dzień temperatura 25 a ja się czuję jak przy upałach ponad 30 stopni. W nocy potrafię się obudzić, bo jest mi za ciepło i jestem spocona a śpię w koszulce na ramiączkach i majtkach. A jak się wybudzę, to później nie śpię 2 godziny. Chyba to wina hormonów..
    Obawiam się, że w czerwcu będą jeszcze wyższe temperatury.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi gratuluję! Ciesz sie ciążą i rosniecie spokojnie.
    Kokosanka ja dla corki mam Eurocart Volt i bardzo sobie chwale, ona też go lubi. Jedyny minus to dość małe kółka. Dla synka pewnie kupie Valco Snap 4, albo ten co mam. U mnie córka jeszcze korzysta z wózka, w szczegolnosci na dłuższe wypady, więc bedziemy korzystać z dwóch, a jak będę gdzieś chodzić sama to kupię dostawke stojącą do gondoli, tylko moja córka już jest duża. A no i mam jeszcze chustę dla malucha.
    Zdrowiejcie dziewczyny, trzeba juz zbierać siły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:47

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedz ze śpiowrkami. Te na stronie ikei wyglądają jak z cienkiego polaru, ale wybór właściwie żaden. A na stornie Natullino małe rozmiary rozkuoione te które mi się spodobały ;/ jak nie znajdę nic w miesięczne co będę mogła dotknąć to pewnie padnie na ikea.

Mała mi gratulacje ;)

U Nas też od początku ban na sex. Pierwszy teumestr jak hormony szalały to ciężko było wytrzymać. Odbijałam sobie w snach :) później spokój. Ale teraz czuje powrót chęci ;)
    A jakiś muslinowy lub bambusowy typu aden anais? One są cieniutkie, przewiewne. Bambus ma właściwości regulujące temperaturę ciała.
    Mam muslinowy po starszym synku właśnie aden anais ale to na roczniaka i fajnie się u nas sprawdzał (właśnie w lecie).

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer cieszę się że mam termin na 3 czerwca więc może te większe upały mnie omina, jak bym miała tak w zawansowanej ciąży chodzić całe lato to chyba bym z domu nie wychodziła .
    Druga rzecz jeśli będę rodzic i będzie gorąco to boję się ze mogę nie Dax rady

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien to nawet ok. Sporo leze bo mala dusi. Za to nocki sa fe. Tez jak sie wybudze to nie spie i nie spie. A do wc wedrowalam dzs 7 razy....
    Welonka, moze jeszcze w maju sie uwiniemy jak maluszki nie beda z tych upartych :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciąży można używać nasivin do nosa?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ