CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia, super, że wszystko dobrze idzie.
Faktycznie, nie masz nawet czasu myśleć o bólu po porodzie.
Jak maluszek? Pewnie za tydzień już drugi synuś będzie w domu?
MałaMi, cudownie, że maluszek zdrowy. W tej ciąży na pewno będzie dobrze.
Dziewczyny, śliczne brzuszki.
Anitka, u Ciebie jak u fit mamy brzuszek.
Nie nadrobię wszystkiego, wróciłam właśnie z majówki, zmęczona jestem, nawdychana świeżym, leśnym, biebrzańskim powietrzem, ucieszona widokiem koników i żrebaczkówale czyli tak przyjemnie. Oczywiście przeforsowałam się, miałam regularne i bolesne skurcze, troszkę strachu się najadłam, najważniejsze, że już siedzę w domu i jutro wypoczywam. Na razie brzuch twardnieje, ale już lżej nie będzie. Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca.
Mąż już wodzi oczami, ale dziś seksioru nie ma, choć ochota jest. Boję się, że "poszerzę" tę skalę skurczową.
A jak u Was sprawy łóżkowe, macie stracha w naszych późniejszych miesiącach ?
Ja nie, ale jak mam twardnienia to odpuszczam. I w sumie już rzadziej jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 20:54
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam od dwóch dni męczy mnie potworne przeziębienie wczoraj ból gardła dziś katar i gorączka. Macie jakieś sprawdzone sposoby/leki? Jutro chyba wybiorę się do lekarza boje się że temp zaszkodzi małej
-
MałaMi,śliczny synuś
Nie mam stracha w łóżku,czasami nawet sama się domagam :p
KlaudiaS,wiem że można brać zwykły surop mucosolvan i isla do ssania,fiorda te nowe tabsy do ssania mają skład jak isla to raczej też można.No i te leki prenalen lub quix(czy jakoś tak).Mi na katar pomogły inhalacje z soli morskiej,tej małej co można kupić na szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:24
-
MałaMi cudowne wiadomości ❤
Agnella ja mam ostatnio dużo większą ochotę niż wcześniej. Mąż się wczoraj nie mógł ode mnie opędzić
KlaudiaS ja tez walczę z przeziębieniem. Biorę prenalen i paracetamol.
Ja mam dzisiaj kryzys. Jest mi już bardzo ciężko, nie sądziłam, że w ciąży można mieć tak wielki brzuch. Podczas chodzenia czuję bolesny ucisk w dole brzucha. Sutki mnie bolą jakbym już zaczęła karmić. Mam dosyć swojej słoniowatosci i ociężałosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:31
-
Nie pamiętam kto wczoraj pisał o bólu sutków, ale pojawił się on i u mnie. Oszaleć z tym można.
Z innych dolegliwości, bolą mnie kości w okolicach krocza.. nie spojenie łonowe tylko właśnie krocze. Aż ciężko się ruszaćmiała któraś z Was tak?
Co do seksu, u nas od początku ban na seks, ale ostatnio coraz ciężej mi wytrzymać. Mam nadzieję, że jeszcze 2-3 tygodnie i lekarz pozwoli. -
Mała_Mii wrote:Hejka wam ! Trzymam mocno kciuki za was
już wam dużo nie zostało ;p
My już po prenatalnych wyniki nipt z krwi tez już mamywszytko dobrze synek rozwija się prawidłowo , jest zdrowy i sprawdzony przed 4 różnych lekarzy;p w końcu zaczynam oddychać ❤️ E strach i tak jest Byl i bedzie ..
jak to mowila nienarodzone dzieci nie umierają , one zmieniają datę przyjścia na świat ...
I tak właśnie. Jest u nas .. nasz Gabrys czuwa nad braciszkiem ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cef094f692e.jpg
piękny chlopaczek
trzymam za was kciukasy.
-
No właśnie, skurcze przeszły i zaszalałam z mężem w łóżku...Od razu humor jeszcze lepszy....U mnie też jest tak, ze częściej bym się domagała, ale mąż się cieszy. No i w końcu mamy dobry okres, bo tak tylko się kłóciliśmy, więc pewnie chce się nadrobić ten stracony czas
Mam też głupie pytanie, najwyżej mnie pogonicie z forum...Czy np. jak jest kończone miłością francuską, to np leki,które bierze mąż przenikają w tym? Mąż bierze antyhistaminowe typu Flonidan, Alertec. No i ten głośny i znany ciężarówkom składnik, prostaglandyna nie wywołuje szybszego porodu?
Na pocieszenie kobietkom, które nie mogą, mają bana...Nadrobicie po. Fakt, że jeszcze będzie okres połogu, ale to minie i mimo maluszka w domu będzie można się cieszyć bliskością, piszę to z własnego doświadczenia. A przecież sporo tu z nas zaszło w ciążę przy małym dziecku, dwójce dzieciaczków...Także da się i namiętność nie znika.
Ato mój brzuszek:
https://naforum.zapodaj.net/f5420ffad235.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/0d72359fb302.jpg.html
I tu do mam, które będą miały małą różnicę wieku między dziećmi... czy zdecydowałyście czy bierzecie dostawkę czy jednak wózek podwójny?
Ja myślę o używanym Bebetto 42, ogólnie jest polecany. Znalazłam ciekawą ofertę na olx, osoba jest z mojego miasta po 13.05 umówiłam się na zobaczenie tego wózka. Chyba, ze uda mi się prędzej i mąż zostanie na jeden dzień w domu 6.05
Wreszcie będzie komódka, po majówce mąż przywiezie, i w końcu ułożę ciuszki dla maluszka. Powolutku, do przodu...
Zostanie jeszcze wózek, przewijak, wanienka.
I cieszę się, że weszłam już w 33 tc, już czuję się coraz bezpieczniej!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 05:41
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Summer po takiej przerwie to ja się śmieje ze to będzie jak pierwszy raz :d u nas też ban od początku.
Mała Mi piękny Synek :*
Czy wy też się meczycie w taką pogodę jak wczoraj to dopiero początek maja a mi okropnie duszno gorąco jakby ponad 30stopni było w nocy to samo , ja chce spowrotem chlodniesze dni.
U mnie w domu śmieją się kto pierwszy rozpakuje się czy ja czy ich kotka,
-
Dziewczyny, szybko dochodźcie do zdrowia:)
Agnella tez chciałam właśnie Ci polecić P&T ja nie miałam przy starszych córkach kilkanaście lat temu na rynku nie było takich modeli, ale koleżanka ma właśnie trojkolowca P&T i naprawdę fajny wózek, musisz pamiętać, że za rok córka wyloguje się całkowicie z wózka i możesz zostawić pojedynczą wygodniejszą wersję dla młodszej, tak jak praktykuje Eunice:).
Wózek chyba do najtańszych nie należy, ale może jakaś sensowna używka. -
My co do wózka to zdecydowaliśmy że zostawimy naszego Adamexa i będzie służył dla młodszego jako gondola, a dla córki kupimy porządna spacerowkę. Poxniej spacerowka będzie dla synka a niunia będzie na nogach.
Jak będę musiała pilnie wyjść to spacerowka a mały w chustę i heja:) a tak to będę czekała aż mąż wróci z pracy. Mam zacieniony taras więc będziemy tam spędzać czas.
Rozwazalam tfk twinner twist duo ale nie mogę się zdecydować i na razie jest taka opcja co wyżej napisałam. Jak nie, to kupi się na szybko jakąś używkę.
A może mamy starszakow polecają jakieś fajne spacerowki?
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedz ze śpiowrkami. Te na stronie ikei wyglądają jak z cienkiego polaru, ale wybór właściwie żaden. A na stornie Natullino małe rozmiary rozkuoione te które mi się spodobały ;/ jak nie znajdę nic w miesięczne co będę mogła dotknąć to pewnie padnie na ikea.
Mała mi gratulacje
U Nas też od początku ban na sex. Pierwszy teumestr jak hormony szalały to ciężko było wytrzymać. Odbijałam sobie w snachpóźniej spokój. Ale teraz czuje powrót chęci
-
welonka wrote:Summer po takiej przerwie to ja się śmieje ze to będzie jak pierwszy raz :d u nas też ban od początku.
Mała Mi piękny Synek :*
Czy wy też się meczycie w taką pogodę jak wczoraj to dopiero początek maja a mi okropnie duszno gorąco jakby ponad 30stopni było w nocy to samo , ja chce spowrotem chlodniesze dni.
U mnie w domu śmieją się kto pierwszy rozpakuje się czy ja czy ich kotka,
Welonka, ja się strasznie męczę, szczególnie w nocy - w dzień temperatura 25 a ja się czuję jak przy upałach ponad 30 stopni. W nocy potrafię się obudzić, bo jest mi za ciepło i jestem spocona a śpię w koszulce na ramiączkach i majtkach. A jak się wybudzę, to później nie śpię 2 godziny. Chyba to wina hormonów..
Obawiam się, że w czerwcu będą jeszcze wyższe temperatury. -
Mała Mi gratuluję! Ciesz sie ciążą i rosniecie spokojnie.
Kokosanka ja dla corki mam Eurocart Volt i bardzo sobie chwale, ona też go lubi. Jedyny minus to dość małe kółka. Dla synka pewnie kupie Valco Snap 4, albo ten co mam. U mnie córka jeszcze korzysta z wózka, w szczegolnosci na dłuższe wypady, więc bedziemy korzystać z dwóch, a jak będę gdzieś chodzić sama to kupię dostawke stojącą do gondoli, tylko moja córka już jest duża. A no i mam jeszcze chustę dla malucha.
Zdrowiejcie dziewczyny, trzeba juz zbierać siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:47
-
Andziula_1988 wrote:Dzięki dziewczyny za podpowiedz ze śpiowrkami. Te na stronie ikei wyglądają jak z cienkiego polaru, ale wybór właściwie żaden. A na stornie Natullino małe rozmiary rozkuoione te które mi się spodobały ;/ jak nie znajdę nic w miesięczne co będę mogła dotknąć to pewnie padnie na ikea.
Mała mi gratulacje
U Nas też od początku ban na sex. Pierwszy teumestr jak hormony szalały to ciężko było wytrzymać. Odbijałam sobie w snachpóźniej spokój. Ale teraz czuje powrót chęci
Mam muslinowy po starszym synku właśnie aden anais ale to na roczniaka i fajnie się u nas sprawdzał (właśnie w lecie). -
Summer cieszę się że mam termin na 3 czerwca więc może te większe upały mnie omina, jak bym miała tak w zawansowanej ciąży chodzić całe lato to chyba bym z domu nie wychodziła .
Druga rzecz jeśli będę rodzic i będzie gorąco to boję się ze mogę nie Dax rady