X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się bardziej bała oxytocyny niż wagi dziecka. Często personel jest niecierpliwy i chciałby żeby akcja szybko postępowała. Kobiety też chciałyby aby ich poród nie był długi. Ale czasem jest to po prostu potrzebne. Oczywiście jeżeli wszystko przebiega prawidłowo i nie ma zagrożenia dla dziecka i mamy. Też czas jest potrzebny na przygotowanie się tkanek do takiego rozciągnięcia. Dużo jest historii gdzie ko kobieta ma wywoływany poród że względów medycznych np w 37-38 tyg maluch jest ok 3 kg a ona cała biedna popękana :/ nie martwiła bym się na zapas. Ja pierwszego urodziłam 3800 i nikt by się nie spodziewał takiej wagi i że dam radę ;) głową do góry

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Podobno ciężej urodzić dziecko od 2 do max 3 kg niż dziecko 4 kg. Mimo ze mój syn przy porodzie (w 38 tc) miał po ad 4 kg to nie wspominam porodu złe. Lekarz twierdził ze w 40 tc młody będzie miał max 3,800 a wyszło inaczej. Często lekarze myła się w 2 stronę i prognozują duże dziecko a wychodzi całkiem normalny 3,5 kg maluszek. Także głowa do góry.
    To samo powiedziała mi położna... Chyba po prostu jestem w szoku - nie spodziewałam się tak dużego dziecka... Z prenatalnych miała mieć max 3500

uwo93e3kxvexoenv.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Też bym się bardziej bała oxytocyny niż wagi dziecka. Często personel jest niecierpliwy i chciałby żeby akcja szybko postępowała. Kobiety też chciałyby aby ich poród nie był długi. Ale czasem jest to po prostu potrzebne. Oczywiście jeżeli wszystko przebiega prawidłowo i nie ma zagrożenia dla dziecka i mamy. Też czas jest potrzebny na przygotowanie się tkanek do takiego rozciągnięcia. Dużo jest historii gdzie ko kobieta ma wywoływany poród że względów medycznych np w 37-38 tyg maluch jest ok 3 kg a ona cała biedna popękana :/ nie martwiła bym się na zapas. Ja pierwszego urodziłam 3800 i nikt by się nie spodziewał takiej wagi i że dam radę ;) głową do góry
    Ja na oxy i tak się nie zgadzam ( z resztą na cokolwiek co inne niż naturalne) więc jedyne z czym mogę próbować to właśnie stymulacja sutków. A Gwiazda i tak wyjdzie kiedy będzie chciała :) chociaż brzuch już tak duży że nie bardzo widzę jeszcze ten miesiąc... Pocieszające, ze szyjka skróciła się o połowę przez 2 tygodnie i jest miękka + mam skurcze, więc może urodzę szybciej niż 42 tydzień

uwo93e3kxvexoenv.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    To samo powiedziała mi położna... Chyba po prostu jestem w szoku - nie spodziewałam się tak dużego dziecka... Z prenatalnych miała mieć max 3500
    Firanki nie zamartwiaj się, to są tylko prognozy. Trzeba wziąć na nie poprawkę. Na pewno wszystko będzie dobrze ;) ja podczas ostatniej wizyty zapomniałam zapytać jaką nasz maluch ma szacunkowo wagę i jakiej można się spodziewać przy porodzie i teraz zachodzę w głowę. Następna wizyta dopiero 7 maja a ja patrząc na mój brzuch mam wrażenie, że zatrzymał się w miejscu. Spokojnego i pogodnego weekendu Wam życzę :)

firanki na duszę, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że głowę zawracam tym
    Ciągle mnie boli pod linia bielizny czyli w podbrzuszu
    Taki ból stały. Były też klucia . Czytakim coś o rozciaganiu się dna macicy
    Mialyscie coś podobnego ? Zaczynam się tym martwić. Czy może tak być ze nasze bole po prostu są i są normalne i mimo że trwają to są niegroźne? Wzięłam nospe ale nie wiem czy na taki ból pomoże.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol ale wlasnie wtedy Milenka sie wierci juz tak nisko ja czuje.
    A ja witam sie w maju :) w tym miesiącu przytule juz moja księżniczkę :D
    Ale ma pozwolenie na wyjscie dopiero za 17 dni na szybciej sie nie zgadzam. I tak sie ciesze ze z 32 tygodnia grozy zrobil sie juz 35 a niebawem 36 wiec coraz spokojniejsza jestem. Wiyte mam jednak jutro bo martwi mnie zwiększona wilgotnisc i mokre najtasy czasem. Nie jestem pewna czy to aby nie wody wole sprawdzic. Cieszę sie ogromnie ze zobacze moja gwiazde i ciekawe ile juz wazy.
    Zyczye wam pieknego dnia :D

Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Sarrra ja myślę, że w ciąży pojawia nam się cała masa dziwnych niezidentyfikowanych bóli. Już przestałam się nimi przejmować pod warunkiem że nie trwają długo i są chwilowe. Ja mam ciągle a to kłócia w pochwie, wczoraj z lewej strony jakaś kolka mi się pojawiła, a ostatnio cały cały brzuch nie bolał, ale powtarzam to są kilkukrotnie incydenty nic stałego . Może jak masz wątpliwości warto wysłać smsa do lekarza, wiadomo lepiej czegoś nie przegapić i być nadwrazliwym. A nosapa i magnez nie zaszkodzą:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A myślałaś o takich spiworkach zapisanych na szelki ?
    Myślałam myślałam, ale z tego co widziałam to były same takie ciepłe. I nie wiem czy na lato nawet jeśli będzie zimne to czy taki śpiworek nie za ciepły. U mnie w smyku bieda. Przejadę się chyba do bobolandu i zobaczę czy maja coś cieńszego.
    Co do bóli to zdarzają się takie prądu jak mówisz i mama wrażenie wtedy, że Mały trafił w jakiś nerw. Dziwne uczucie hehe
    Mnie przy dotyku boli z prawej strony brzuch, ale obstawiam jelita. Wcześniej ten ból był niżej i lekarz mówił o kątnicy, że to się często zdarza taki ból. Teraz boli wyżej. Może się przemieściła

Majówka miała być brzydka, ale póki co nie pada i nie jest aż tak zimno. Nie ma dramatu ;)

Spokojnej majówki

dqpri09kh0x52aib.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, zerknij na stronę Natulino - maja specjalne cienkie śpiworki na lato :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się przejmować szacowaną wagą dziecka, rzadko udaje się ją poprawnie przewidzieć. Parę dni temu urodziła moja siostra przez cc, straszyli ją, że mały będzie miał ponad 4kg, a urodził się z wagą 3600.

firanki na duszę lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie Ikei też wyglądają na cienkie.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Wiesz Sarrra ja myślę, że w ciąży pojawia nam się cała masa dziwnych niezidentyfikowanych bóli. Już przestałam się nimi przejmować pod warunkiem że nie trwają długo i są chwilowe. Ja mam ciągle a to kłócia w pochwie, wczoraj z lewej strony jakaś kolka mi się pojawiła, a ostatnio cały cały brzuch nie bolał, ale powtarzam to są kilkukrotnie incydenty nic stałego . Może jak masz wątpliwości warto wysłać smsa do lekarza, wiadomo lepiej czegoś nie przegapić i być nadwrazliwym. A nosapa i magnez nie zaszkodzą:)

U mnie to uczucie bólu jest cały czas nawet jak leżę. Ono jest takie dziwne jak by mechaniczne .czuje je nisko ale nie przy samym spojeniu lonowym
    Jak wstaje boli też w pachwinach. Mówiłam o tym lekarzowi na wizycie. Nic nie powiedziala. Ból jest stały. Teraz też czuje plecy. Ale jyz nie wiem czy od leżenia po prostu na nich. No masakra

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wygląda to na ból wiązadeł pachwinowych, a spróbuj z podwójną dawką magnezu.

qq87krhmjgas4avj.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że też już nie zwracam uwagi na to co mnie boli. No tak to już jest, że brzuszki duże, ciało przygotowuje się do porodu więc co chwila cos boli. Mam ból brzucha tak nisko ale to np od spodni lub nawet majtek(!) Jedyne co by mnie stresowało to bolesne regularne skurcze. Pachwiny mocno bolą ale nie zwracam uwagi na to. Boli mnie nawet łechtaczka! Przez te żylaki jestem tam strasznie opuchnięta. No ale nic nie zrobię... muszę urodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 14:37

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mam doświadczenia i nie wiem co jest ważne a co nie. Boję się że coś przeocze. Ale też nie chcę jeździć na IP z czymś co jest normalne.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh spokojnie ;) ja w pierwszej ciąży miałam to samo :P też jechałam na IP z przepowiadającymi bo skąd miałam wiedzieć jak się czuje normalne skurcze :P ale jak przyszedł dzień porodu to już wiedziałam na 100% hehe

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie bóle w pachwinach też mi się zdarzają, ale to z przemęczenia. Jak poleżę i odpocznę to przechodzi. Młoda ciągle coś chce, to spacer to wygłupy a to wszystko męczy, a potem na wieczór padam na twarz.
    Tu nie mamy długiego weekendu, więc u mnie poprostu normalny tydzień. Do tego pogoda okropna, pada, wieje i ok 10 stopni. Zazdroszczę wam dziewczyny tej pięknej majówki :-)

Do tego 3 maja kolejna wizyta, choć miałam ostatnio 25 kwietnia, ale cóż.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wam ! Trzymam mocno kciuki za was ;) już wam dużo nie zostało ;p
    My już po prenatalnych wyniki nipt z krwi tez już mamy ;) wszytko dobrze synek rozwija się prawidłowo , jest zdrowy i sprawdzony przed 4 różnych lekarzy;p w końcu zaczynam oddychać ❤️ E strach i tak jest Byl i bedzie ..
    jak to mowila nienarodzone dzieci nie umierają , one zmieniają datę przyjścia na świat ...
    I tak właśnie. Jest u nas .. nasz Gabrys czuwa nad braciszkiem ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cef094f692e.jpg

welonka, summer86, Ha, Magda33, Pysiaczek89, klarunia1978, Tròjka, kokkosanka, anna23, Dika, Kropka89, witaminkab, ptaszek, Anitka201, Fufka30, lotka1990, KlaudiaS, Tini, ScarlettKate, Leira, Wonderland, eunice., Andziula_1988, klauuudia, Axana lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi jak dobrze czytać takie informacje, bardzo się cieszę, synuś jest piekny:), dalej mocno trzymam kciuki. Spokojnej ciąży kochana!!!!

Mała_Mii lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Dika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - cudownie, teraz już będzie wszystko dobrze, maluch ma opiekuna na górze. Piękne zdjęcie :)

klz9hdgetuhl70jy.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ