CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka ja tak przed ciążą wyglądałam
:p
ja mam dosyć duży brzuch mimo, że mała jest raczej w niższych granicach wielkości. i cały czas mam ten brzuch nisko, boje się, że w ogóle nie zauważę, że się obniża i że to jakiś zwiastun zbliżającego się porodu
-
Lepszy mały brzuszek, bo tak nie przeszkadza. Nie wadzi, tak jak napisała welonka. Mały brzuszek, mały problem potem. ZazdroszczęA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Anitka maluch chyba wokół kręgosłupa ci się obkrecil
ale brzusio fajny, zresztą tyle ile tu różnych brzuszków tak wszystkie piękne i wyjątkowe
ja to już zaczynam być mega sentymentalna
bo więcej dzieci nie planuję i to moja ostatnia ciąża więc pomimo tego, że np teraz mam turbo zgagę to cieszę się tym stanem jak głupia
i jeszcze wpieprzam dwa Kinder Duplo i zapilam kawą (zgaga napewno mi przejdzie haha)
-
Lotka ja mam cały czas bardzo nisko brzuch. Każdy ko zauważy ze to ciaza pyta się o to czy już mi się nie obnizyl. Nie wiem może dlatego ze mam długi tułów to on się wydaje tak nisko.
Myśle ze w momencie jak Ci się lepiej będzie oddychało będzie znakiem ze brzucha ów już obniżyłMimo ze mam mały brzuch to na prawdę jak siedzę ledwo łapie oddech.
-
Magda33 wrote:Lepszy mały brzuszek, bo tak nie przeszkadza. Nie wadzi, tak jak napisała welonka. Mały brzuszek, mały problem potem. Zazdroszczę
ale z drugiej strony tak jak Trójka staram sie cieszyć tym stanem bo przez te żylaki itp itd nie planujemy więcej dzieci.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Trójka, wiem o czym piszesz a propos sentymentu, ja się roztkliwiam nad każdym kopniaczkiem i wszystko celebruję. To również i moja ostatnia ciąża, staram się przeżyć wszystko z rozwagą i pełną świadomością i naprawdę poziom mojego wzruszenia sięga zenitu. Zawsze dawałam dużo wolności dzieciom, ale takiej dyskretnie kontrolowanej, dlatego dziewczyny są bardzo odważne i radzą sobie teraz chyba bedę bardzo przewrazliwioną mamuśką
już to czuję.
-
Zgadzam się. Każda ciąża jest inna, każda z nas ma swoje dolegliwości. Trzeba sie cieszyć każdym dniem, bo czy planujemy jeszcze kolejne ciąże, czy też już nie, życie pisze i tak własny scenariusz. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Ja i tak jestem wdzięczna za tą jedną, tak wysoko już prawie donoszoną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 14:56
Anitka201, Kropka89 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Anitka w poprzedniej ciąży miałam mega mały brzuszek, nikt nie chciał mi wierzyć, jak szłam rodzić. No i właśnie...właściwie od chyba 13 tyg miałam zgagę ale taka potworną, że czasem aż mi się cofało, no i zaczęły się te żylaki. Ginka mi tak tłumaczyła, że mały jest tak bardzo "w środku" że uciska mocno na naczynia dlatego bardzo możliwe, że te żylaki tak szybko wyszły. My też właśnie głównie przez moje problemy zdrowotne nie planujemy więcej dzieci. Bo mąż to jakby mógł to by i 5 chciał
-
Anitka201 wrote:Lotka ja mam cały czas bardzo nisko brzuch. Każdy ko zauważy ze to ciaza pyta się o to czy już mi się nie obnizyl. Nie wiem może dlatego ze mam długi tułów to on się wydaje tak nisko.
Myśle ze w momencie jak Ci się lepiej będzie oddychało będzie znakiem ze brzucha ów już obniżyłMimo ze mam mały brzuch to na prawdę jak siedzę ledwo łapie oddech.
Tyle że ja nie mam problemów z oddychaniem :p
-
Magda33 wrote:Zgadzam się. Każda ciąża jest inna, każda z nas ma swoje dolegliwości. Trzeba sie cieszyć każdym dniem, bo czy planujemy jeszcze kolejne ciąże, czy też już nie, życie pisze i tak własny scenariusz. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Ja i tak jestem wdzięczna za tą jedną, tak wysoko już prawie donoszoną.na razie świadomie się nie zdecydujemy na 3
-
Obnizjacy sie brzuch utrudnia funkcjonowanie ale przynosi tez ulge wlasnie oddcyhaniu ,nie ma problemu ze zgaga i u mnie np. Zniknelo cofanie sie kazdego posilku . Tak bardzo chcialabym pojechac gdzies polazic pojsc na spacer do siostry ale od ostatniej wizyty jak gin mi powiedzial ze szyjka skrocila sie to boje sie gdzie koliwek ruszac a takie siedzenie w domu bardzo mnie meczy psychicznie i czuje sie przygnebiona.
-
Welonka Ty jesteś teraz najważniejsza. Masz przynajmniej czas na wyprawkę i ostatni czas na wypoczynek. Są plusy i minusy takiej sytuacji.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda ale najgorsze jest to że przez te siedzenie nawet nie chce mi się kończyć wyprawki poza tym my z mężem jesteśmy teraz u rodziców moich na dwa tygodnie bo mamy samochód u mechanika a stad mąż ma blisko do pracy a w domu u nas nic nie jest zrobione i to jescze bardziej mnie dobija . Jakieś przesilenie wiosenne mnie łapie ze tak smece i czuje się taka nieprzydatna bo nic nie mogę zrobić tak samo czułam się na początku ciąży jak musiałam leżeć .
-
Welonka, najważniejsze jest zdrowie Twoje i Maluszka. Dla takiego Maleństwa nie ma znaczenia czy będzie miało odmalowany pokoik i nową komodę, najważniejsza i tak będziesz Ty i Twoja bliskość, wiec nawet jeśli troszkę się to wszystko opóźni to postaraj się tym nie załamywać.
Już naprawdę niedaleko zostało, jeszcze 2 tygodnie i lekarz pewnie znów pozwoli wrócić do normalnej aktywności, bo ciąża będzie już donoszona.anieszka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
W takim razie musisz znaleźć coś na pocieszenie. Nie martw się za dużo, to minie. Za nie długo będziesz najbardziej potrzebną osobą dla małego stworzenia i to na pewno przyniesie Ci wiele satysfakcji.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mi brzucho chyba też się nieco obniżył bo o ile łatwiej mi jest oddychać i jestem w stanie zrobić wiele rzeczy to muszę dbać o to, by pęcherz był zawsze pusty. Kilka razy mi się zdarzyło popuścić gdy kichłam albo zakaszlałam. Najgorzej jak ostatnio mnie znajomi rozsmieszyli - dosłownie pociekło po nogach
JeSteśmy na etapie końcowym remontu. W sobotę mama i teściowa wzięły w obroty całą łazienkę, przedpokój, kuchnię po gladziach, szlifowaniu i malowaniu na prawde było co robić. Ja sama bym ogarniala chyba tydzień a one we dwie przy winie wyrobiły się w jeden dzień
Wiec do końca tygodnia przeprowadzamy się na swoje. Mam teraz takiego powera do wicia gniaza
zostały nam tylko detale do ogarnięcia. W końcu mogę wyprasowac i poukladac ciuszki Franka w komodce. To co wydawało się nieprawdopodobne nabrało ksztaltu w niespełna tydzień ale to tylko przy pomocy bliskich i przyjaciół bez noch bylibyśmy w czarnej du....
Jak już chwalicie się brzuszkami to ja też sobie pozwolę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90cecf6217cc.jpg
Faktycznie nie ma sensu porównywać brzuszków bo każda z nas jest inna, z inną historią i to jest właśnie piękne. Wczoraj tak wiele dziewczyn z brzuszkami widziałam w Ikei i nie mogłabym ocenić etapu zaawansowania ciąży.
Jaki jest wasz stosunek do przepuszczania w kolejce ciężarnej z partnerem? Ostatnio bardzo dużo zakupów robię w towarzystwie męża, czy taty i jak z nimi jestem to ludzie się patrzą ale żadne nie puści. Nie mam do nikogo o to żalu tylko się zastanawiam, czy to z automatu nas wykluczaInaczej jest gdy jestem sama - jakby to bardziej wzbudzalo litość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:10
Magda33, Anitka201, klauuudia, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Welonka a na wsi jesteście czy w mieście? Może chociaż jakiś zielony zakątek? i nie chodzić tylko posiedzieć? Ja całymi dniami siedzę sama w domu, na spacer boje się sama iść i cieszę się balkonem
a jak jedziemy na wieś to wtedy napawam się siedzeniem na powietrzu
ja przeciwwskazań nie mam, ale chodzenie czasem sprawia mi ból.
Ostatnia prosta przed nami, już niedługo z wózkami będziemy spacerowały skąpane w słońcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:19
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam z synem na zakupach i po wielu przymiarkach znalazłam spodnie które mnie nie uciskaly na co mój ucieszony 2,5 letni syn mówi „o mamo w końcu się w jakieś zamieściłaś” myślałam ze padnę ze śmiechu
Lucy010, Kropka89 lubią tę wiadomość