CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha, niestety nie wiem. Przy katarze starałam się ratować inhalacjami i solą morską.
Dziewczyny czy w 32-33 tygodniu zdarzały Wam się bóle miesiączkowe? Mnie złapał w nocy i teraz znowu, jest dużo lżejszy niż przy okresie i nie promieniuje na krzyż, ale nie wiem kurczę czy to normalne. Brzuch jest przy tym miękki. -
Dołączam do grona chorych
wczoraj cały dzień byłam ledwo żywa, zresztą pół przespałam... dzisiaj może trochę lepiej, ale dalej bez siły na cokolwiek.
Zazdroszczę wam tej pogody w Polsce, kiedy wy chodzicie w krótkim rękawku ja szukam kurtki na wyjście na dwór :p najbardziej ubolewam nad latem, tu gdzie aktualnie mieszkam temperatura latem osiąga max 20 stopni.
Jutro idę w końcu na oglądanie szpitala, bardzo ciekawa jestem jak to tam wygląda
I mamy już MAJpomyśleć, że niektóre z nas przytulą swoje maleństwa w tym miesiącu
-
summer86 wrote:Ha, niestety nie wiem. Przy katarze starałam się ratować inhalacjami i solą morską.
Dziewczyny czy w 32-33 tygodniu zdarzały Wam się bóle miesiączkowe? Mnie złapał w nocy i teraz znowu, jest dużo lżejszy niż przy okresie i nie promieniuje na krzyż, ale nie wiem kurczę czy to normalne. Brzuch jest przy tym miękki.
Summer ja mam bóle miesiączkowie jakoś od 31 tyg i to dosyć często. Po czasie przechodzi. Położna moja mówi, że to normalne na tym etapie, dziewczyny tutaj też pisały, że miewają takie bóle. Ja troche panikowałam na początku, ale teraz doszłam do wniosku, że chyba zwyczajnie tak ma być. Teraz jedynie mąż panikuje i przy każdym moim bólu chce mnie zawozić do szpitalasummer86 lubi tę wiadomość
-
Summer ja ostatnio też poczułam właśnie takie bóle jak na okres, później nawet trochę jakby w krzyżu albo na dole pleców - myślałam że to może najpierw pęcherz a potem nerka. Ale ostatecznie jak się położyłam i spalam 2 godziny w ciągu dnia to przeszło większość a później już do końca dnia przeszło zupełnie i to nie brałam żadnych leków. Tak sobie myślałam później ze to może przez stres związany ostatnio z tym szpitalem i że organizm się przestraszył trochę. Bo dziś już całkiem dobrze
Ale tak jak dziewczyny piszą myślę że takie bóle będą już coraz częściej bo ciało się szykuje na godzinę 0.
Zielonooka, a ja nie mam za to wiosennej kurtki ani nic już prawie co by pasowało wiec bym się cieszyła jakbym mogla założyć zimowy płaszczNo i tak jak dziewczyny piszą, przynajmniej nie będzie Ci duszno i gorąco ani teraz ani przy porodzie
-
Zielonka a ja Ci zazdroszczę takiej pogody i takiego lata dla mnie 25stopni to jest meczarnia .
U mnie bóle często pojawija się miesiaczkowe razem z krzyżem czasem przy tym brzuch twardnieje czasem boli czasem nie .
A czy wam też brzuch twardnieje po siku ? -
Ha, ja bym się spytała najpierw lekarza. Jest taka opcja Nasivin baby, ale nawet w tej wersji zalecają dużą ostrożność. Jednak to zwęża naczynia krwionośne, nie wiem jak to w 3 trymestrze wygląda ale mi w 1 i w 2 prawie nic nie pozwalali.
-
welonka wrote:Zielonka a ja Ci zazdroszczę takiej pogody i takiego lata dla mnie 25stopni to jest meczarnia .
U mnie bóle często pojawija się miesiaczkowe razem z krzyżem czasem przy tym brzuch twardnieje czasem boli czasem nie .
A czy wam też brzuch twardnieje po siku ?
Oj tak! W 1 trymestrze a teraz w 3 po siku jest skała -
Kurczę, widzę że tu u każdej jakieś dolegliwości nie przyjemne. To chyba jakieś wiosenne pogorszenie. U mnie od wczoraj też gorzej. Boli mnie wszystko między nogami i w udach. Najgorzej jest rano przy wstawaniu i w nocy kiedy wstaje na siku (5 razy dzisiaj). W dzień potem sie troszkę rozruszam, ale na dużo mniej już sobie pozwalam, nie daje rady fizycznie. Nie wiem jak ja nogi "rozłożę" do badania, jak będzie trzeba.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
To już chyba normalne ze na tym etapie coś dolega gniecie kluje boli i trzeba się z tym pogodzić i tylko kontrlowac czy nie nasila się.
Kropka u mnie właśnie tak samo było przez jakiś czas później spokój a teraz od nowa po siły skala i ciągnie .
Magda ja zawsze zastanawiam się czy u giną dam radę podnieść się z fotelaMagda33 lubi tę wiadomość
-
Tak się też obawiam, że do porodu będzie coraz więcej atrakcji a nie mniej, z tymi dolegliwościami. U mnie oprócz, kłócia, jakichś bliżej niezidentyfikowanych bóli, od kilku dni znów mdłości:(
-
Sarrra ja mam już kupione:
do kąpieli emulsje i emulsje do ciała Emolium
Do pupy maść Linomag przy przewijaniu
Oliwki nie będę używać wogóle
A na słońce dopiero to zapytam położnej co poleca, bo to można kupić później
Na odparzenia Tormentalum (nie pomyl z tormentiolem, bo tego nie wolno)
Oprócz tego gaziki nasączone spirytusem na pępuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:36
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarrrra wrote:Dziewczyny kupuje rzeczy pielęgnacyjne. Co polecacie i z jakiej firmy ?
Do kąpieli?
Do włosów? Szampon?
Krem do pupy?
Krem/oliwka do ciała?
Krem do buzi?
Ochrona przed słońcem?
Krem na od parzenia? Czy to jest krem to pupy?czy jyz jak są oparzenia?
http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
to jest moje aktualne kompendium wiedzy (jako, że to moje pierwsze dziecko nie mam żadnego doświadczenia)
do kąpieli zamierzam dodawać tylko oliwkę (z babydream) i potem krem do ciała (też babydream). do pupy mam krem Alantan - mam nadzieję, że dzięki niemu uda się bez odparzeń
i właśnie muszę jeszcze kupić coś do buzi na słońce i chyba też padnie na babydream. Mają super składy i cenowo są ekstra
-
Ja kupialam żel z hippa i oliwke z hipp chce dodawać do kąpieli i do masażu będzie dobra , do pupy mamy krem linomag na odparzenia jeszcze nie mam nic , a na słońce mam zajiki emulsje od pierwszego dnia , na pępek mam ocisept. Zastanawiam się czy od razu kupować sól fizjologiczna w ampulkach do przemywania oczek i czy coś do noska brać czy nie .
-
nick nieaktualnyJa do kąpieli kupiłam olejek z nasion malin. Położna mówiła, żeby emolium nie kupować, bo to do atopowej skory. Na czerwone plamy - nadmanganian potasu (3 kryształki do kąpieli i wtedy nic innego nie dawać).
Do kąpieli i włosów - baby dream 2w1.
Do pupki - krem babydream, alantan i sudocrem - w zależności od potrzeby.
Do smarowania ciała - lotion babydream, ale na początku chyba nie będę używać.
Mam plan na początku jak najmniej chemii kłaść na małego, ale zobaczymy jak to będzie.
summer86 lubi tę wiadomość
-
U nas położna mówiła to samo co u Czary - czyli na początek jak najmniej kosmetyków, żeby przekonać się czy skóra dziecka jest wymagająca i problemowa. Podobno jeśli od razu zacznie się stosować Emolium to skóra się przyzwyczaja i przy pojawieniu się problemów trzeba sięgać po jeszcze bardziej specjalistyczne środki.
U nas na początek olejek z migdałów do kąpieli i na dalszy etap wzięłam emulsję polecaną przez Srokao: https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html
Do pupy wzięłam Alantan i Linomag, ale to chyba raczej przy problemach niż do regularnego smarowania.
Na słońce PHARMACERIS S, bezpieczny krem ochronny na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia.
Wzięłam też od razu sól fizjologiczną w ampułkach (przydaje się do pielęgnacji oczu) oraz sól morską Marimar.
Jesli chodzi o jakiś balsam czy krem na co dzień, jeśli Mała będzie miała suchą skórę dokupię coś z Babydream.
Na szkole rodzenia polecano nam właśnie kąpiel w nadmanganianie (szczególnie przy potówkach) a na przesuszenia kąpiel z dodatkiem krochmalu.
Zamiast pudru do pupy, podobno lepsza zwykła mąka ziemniaczana.
Zobaczymy co z tego wyjdzie w praniuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:13
-
welonka wrote:To już chyba normalne ze na tym etapie coś dolega gniecie kluje boli i trzeba się z tym pogodzić i tylko kontrlowac czy nie nasila się.
Kropka u mnie właśnie tak samo było przez jakiś czas później spokój a teraz od nowa po siły skala i ciągnie .
Magda ja zawsze zastanawiam się czy u giną dam radę podnieść się z fotela
Mi mój gin zawsze podaje rękę zebym wstała. Na początku się dziwiłam, teraz juz rozumiem czemu -
summer86 wrote:U nas położna mówiła to samo co u Czary - czyli na początek jak najmniej kosmetyków, żeby przekonać się czy skóra dziecka jest wymagająca i problemowa. Podobno jeśli od razu zacznie się stosować Emolium to skóra się przyzwyczaja i przy pojawieniu się problemów trzeba sięgać po jeszcze bardziej specjalistyczne środki.
U nas na początek olejek z migdałów do kąpieli i na dalszy etap wzięłam emulsję polecaną przez Srokao: https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html
Do pupy wzięłam Alantan i Linomag, ale to chyba raczej przy problemach niż do regularnego smarowania.
Na słońce PHARMACERIS S, bezpieczny krem ochronny na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia.
Wzięłam też od razu sól fizjologiczną w ampułkach (przydaje się do pielęgnacji oczu) oraz sól morską Marimar.
Jesli chodzi o jakiś balsam czy krem na co dzień, jeśli Mała będzie miała suchą skórę dokupię coś z Babydream.
Na szkole rodzenia polecano nam właśnie kąpiel w nadmanganianie (szczególnie przy potówkach) a na przesuszenia kąpiel z dodatkiem krochmalu.
Zamiast pudru do pupy, podobno lepsza zwykła mąka ziemniaczana.
Zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu