X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Dziewczyny, a czy na paznokciach stóp można mieć lakier do porodu. U rąk mam bez barwną odżywkę, ale zawsze mam umalowane paznokcie u stóp, jakoś tak się dziwnie czuję bez.
    Pewnie ze można :-) podobno wystarczy mieć jeden czysty paznokieć np u rak. Ja stopy robię ciągiem bo o ile zniosę brak lakieru u rak o tyle u stop już nie :-)

Agnella, klarunia1978, klarunia1978 lubią tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nocne marsze do wc, przynajmniej 4 czy 5 razy.
    Bóle miesiączkowe i skurcze BH coraz częstsze.
    Również czuję ból w kroczu, jakby w środku. Zaczyna się po prostu przygotowanie, ale także sa sygnały, ze czasami trzeba odpocząć.
    Bałabym się pic liście z malin, tym bardziej, że moja macica naprawdę często sobie już trenuje.
    Z takich przygotowaczy to ćwiczę jedynie mięśnie keegla.

Nie kupuję poduszki motylka, uważam to za zbędny zakup.

Ja do twarzyczki od ochrony od słońca mam Eris Pharmaceris S Krem Dla Dzieci Spf50.
    Do pupki zielony Linomag, Sudocream po córci, sporo zostało, do kąpieli różowy Linomag (potem przejdę na Hipp), szamponów nie kupowałam, ponieważ sporo zostało po córeczce, np. Oilan. Mam też zasypkę Alantan, została po córeczce. Mąki ziemniaczanej tez używałam, całkiem, całkiem...
    Oliwka, którą będę wlewała do wanienki to Hipp albo babydream.
    I tyle, jeśli chodzi o pielęgnacje.
    Moim zdaniem nie zaszkodzi jak na początek użyje się Oilatum, potem można inny. Każda mam dobrze wybrała, jeśli chodzi o pielęgnację i nie ma co się martwić takimi drobiazgami.
    Moi znajomi od początku aż do teraz, czyli 2 latek, myją dziecko w Oilan lub Oilatum.

Scarlette, na spokojnie i się nie martw, pójdziesz na kolejną wizytę i pewnie córcia już więcej przybierze. Może tez być błąd pomiaru.

Welonka, to już niewiele wolności Ci zostało ;) :-)...do 3 czerwca szybko zleci.
    Pamiętam jak czekałyśmy na maj, a tu proszę...:-)
    U mnie brzuch twardnieje przy tej czynności, już sie przyzwyczaiłam jak idę do toalety, szczególnie nocą.

Chyba można mieć pomalowane paznokcie u stop, moja lokatorka z sali tak miała, a u rak też zależy jaki szpital i wymagania. Ja również nie wyobrażam sobie niepomalowanych na czerwono paznokci u stóp. Myślę, że dalej będę kontynuowała malowanie, skoro na salach poporodowych widziałam u dziewczyn.

Sporo dziewczyn się wykruszyło... Agra, Pełnandziei. Emisia chyba miała męża wojskowego, może dlatego szybko zlikwidowała swój profil, podobno służby mundurowe i ich rodziny nie mogą dawać zdjęć na Fb, może takie fora też odpadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 17:59

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napar z liści malin pije od jakiegoś czasu. Nie wierze w to ze wywołuje poród :-) podobno go usprawnia i tego się trzymam :-) piłam w 1 ciazy i może to spowodowało ze poród sam szybko postępował. Zobaczymy jak będzie teraz bo liczę na poród SN.

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszki motylka też nie planowałam. Dostałam dziś w gratisie :| może do spacerówki się przyda a jak nie, to będzie ozdoba hehe
    Ja dziś ogarniałam stopy do sandałów, ale tak się zasapałam, że już nie pomalowałam a miałam dobre chęci...
    Przyszły mi dziś piękne prześcieradła do wózka :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Przepraszam chciałam zacytować, a polubiłam niechcący. Ile waży Maleństwo???
    A przepływy masz ok,.? Będzie dobrze:)
    Obecnie 2100g ale przy wyjsciu ze szpitala 3 tyg temu 1890g wiec malo przybrala. Lekarz trochę uspokoil ze rozne aparaty usg i ze jest margines błędu. Za tydz kontrol i zobaczymy jak malutka przybiera. Przepływy sa ok.

klarunia1978, Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, ja właśnie też uwielbiam czerwony na paznokciach u stóp, dzięki temu czuje się chociaż trochę sexi:) i nawet jakoś pokretnie udaje mi się raz w tygodniu te paznokcie umalowac.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie jestescie niezastapione. :*

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Obecnie 2100g ale przy wyjsciu ze szpitala 3 tyg temu 1890g wiec malo przybrala. Lekarz trochę uspokoil ze rozne aparaty usg i ze jest margines błędu. Za tydz kontrol i zobaczymy jak malutka przybiera. Przepływy sa ok.

Moja 4 tygodnie temu ważyła tyle samo, mam wizytę za tydzień to poproszę żeby sprawdził.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Znów się klikneło samo:)
    Scarlett faktycznie trochę mało, dobrze że masz kontrolę co tydzień, bądź dobrej myśli, całe szczęście kończy się już u Ciebie 35 tydzień i lekarze będą reagować.
    Buźka dla Ciebie i Córci.

ScarlettKate lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Jeśli usg bylo robione na dwoch roznych sprzetach to waga nie jest do końca wiarygodna. U mnie na wizycie z poczatkiem marca mała ważyła 1250g, a po 3 tygodniach jak trafiłam na IP wyliczyli wagę 1550 czyli to tylko 300g. U mojego gina na usg tydzień później już bylo 1730 więc myślę, że nie ma się co na zapas denerwować. Na pewno wszystko jest dobrze :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wróciłam z wizyty i przerażanie sięga sufitu. Jesteśmy dokładnie w 33t1d, a główka ma wymiary odpowiadające 35t6d. Przy ostatnim prodzie byłam porozrywana ;(

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia a nie kieruja wtedy na cc?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia nie strasz bo u mnie w 33t3d główka była na 36tydzien a to mój pierwszy poród

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, ja tez jestem zdania że co aparat to inny pomiar. Ja teraz jak byłam na IP to mi tez powiedział lekarz że mogłoby być dziecko trochę większe i mnie tym nastraszył. A tak naprawdę później sprawdziłam ile ja sama ważyłam przy porodzie (40tc) i byłam po prostu malutka, 2900, moja mama miała też mały brzuch. A to podobno po linii matki idzie, ja teraz też nie mam wielkiego brzucha no i maluch ma około 2400 teraz (36tc) wiec zobaczymy, oby dogonił mame, ale ja wierzę w to że robię wszystko co mogę i dużo jem zdrowo wiec się nie przejmuje. Chociaż teraz aż wstanę po jogurt bo mi przypomniał Twój wpis że Ignaś musi jeszcze rosnąć.

A Ty się nie martw i myśl pozytywnie dla brzuszka :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas główka też około 2 tygodnie do przodu - śmieję się, że po tatusiu ;)

ScarlettKate, skoro to z dwóch różnych aparatów to tym bardziej postaraj się nie przejmować - u mnie w 25 tyg. wyszło, że w 5 dni dziecko przybrało 220 gramów wg różnych aparatów, a to niemożliwe było. Dlatego lekarz dobrze powiedział, że trzeba sprawdzić za tydzień. Będziemy trzymać kciuki aby przyrost był w normie :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:10

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Komcia a nie kieruja wtedy na cc?
    Nie wiem. Przy pierwszej ciąży w szpitalu nie zrobili mi USG i okazało się po porodzie że dziecko jest o 1,1kg większe niz zakładali (pomiar z 39tc zakładał dziecko 3300, a urodziła 4400). Obawiam się że pomimo mocnych popękań u mnie i pęknięcia u dziecka przy pierwszym porodzie to stwierdzą tym razem że raz dałam radę i tym razem dam radę.

eunice. jeśli faktycznie porody idą po lini matek to na przedterminowy poród nie mam co liczyć. Najszybciej w 41 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:10

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, mój mały tez ma różną wage w zależności od sprzętu. U pani doktor na badaniu przepływów syn wasyl 1318, a 2,5 tyg później u mojego 1400. Na usg 3 trymestru 6 dni później - 1828.

Lekarz mówił, ze waga może się wahać o 300-400 g, a przy większych dzieciach, powyżej 4kg i 700 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:18

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Hej. Wróciłam z wizyty i przerażanie sięga sufitu. Jesteśmy dokładnie w 33t1d, a główka ma wymiary odpowiadające 35t6d. Przy ostatnim prodzie byłam porozrywana ;(
    Ja w 32 tc miałam główkę oceniana na 36 tc z groszami wiec spoko :-) tak samo było przy 1 synku. Faktycznie urodził się z duża główka ale tez długi wiec proporcjonalny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice wg mnie napar ma delikatny smak i kolor taki zielono-bury (wszystkie te ziołowe maja podobny kolor) mąż próbował i stwierdził ze delikatnie czuć malina :-)

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ