CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnella czyli Wh Twoich obliczeń z owu masz 34 a wg lekarza 35? A skąd on wymyślił te 35. Zazdroszczę też bym chciała żeby ktoś mi dodał tydzień
Gratulacje Dominisia pięknie waży. -
Canario ja też mówię że szykuje się na komunię a nie na porodowke a moze być różnie bo mam 20maja
Czemu ja wcześniej nie zajrzałam do siostry szafki wygrzebalam tam dwie sukienki dla siebie , dwie luźne bluzki koszykowa i spodenki dzinsowe ale muszę wspomóż się gumka bo jak zapne to trochę uciekają ale naloze dłuższa bluzkę i nic nie będzie widać -
Canario gratulacje! Piękne imię dla córki
Coś się zapowiadało na wcześniejszy poród czy tak znienacka? Zaczęło się skurczami czy odeszły Ci wody? Napisz coś jak było, ile trwał poród. Oczywiście jak znajdziesz chwilę
Niech maleńka rośnie zdrowo:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 19:15
-
welonka wrote:Canario ja też mówię że szykuje się na komunię a nie na porodowke a moze być różnie bo mam 20maja
Czemu ja wcześniej nie zajrzałam do siostry szafki wygrzebalam tam dwie sukienki dla siebie , dwie luźne bluzki koszykowa i spodenki dzinsowe ale muszę wspomóż się gumka bo jak zapne to trochę uciekają ale naloze dłuższa bluzkę i nic nie będzie widać
Ja ostatnio pobuszowalam w swojej starej szafie i szafie mamy i akurat na te ostatnie dni się coś znalazlo -
Kropka89 wrote:Ja ostatnio pobuszowalam w swojej starej szafie i szafie mamy i akurat na te ostatnie dni się coś znalazlo
W biedronce maja być fajne komplety mama i córka ale to dla starszych dziewczynek
Mmm od niedzieli do czwartku zapowiadają u mnie deszcz i 19stopni nigdy nie sądziłam że na taką pogodę będę cieszyć się :d
-
eunice. wrote:A jak już jestesmy w "sikowym" temacie zadam dziwne pytanie, bo ja odkąd wyszłam za mąż nie mogę znaleźć rozwiązania. Jak sobie radzicie z utrzymaniem czystości toalety mieszkając z facetem? Kobieta jak sika na siedząco to jej nic nie kapie, ale facetowi jednak przy każdym załatwianiu się trochę tych kropelek kapnie na muszle pod deskę. Mnie to brzydzi i ciągle wycieram papierem toaletowym, zawsze sobie myślę że jakby mi się zrobiło niedobrze to chciałabym się nachylać nad zaschniętymi sikami. Szczególnie że to śmierdzi później. Jednak siki w środku zostają spłukane a te które zostają na toalecie nadal są w łazience i jakoś mi to przeszkadza. Nie mam pojecia jak wszyscy utrzymują tam czystość-a może ja jestem przewrażliwiona? Macie jakieś patenty?
Niestety nie ma patentu, no chyba, że Twój facet wycierałby po sobie kibel za każdym razem. Mnie też to nieziemsko wkurza bo pod deską są non stop żółte plamy -
Ja juz od miesiąca chodzę w rzeczach od mamy. Juz nie miałam bluzki, ktora nie byłaby opięta i za krótka. Niestety skazana jestem tylko na spodnie ciążowe więc jestem szczęśliwa, ze temperatura spadła i jest chłodniej. Nie mieszcze się zupełnie w nic. To są właśnie uroki kupowania dopasowanych rzeczy
-
Annaya wrote:Poradzicie coś a propos biustonosza do karmienia? Na co zwracać uwagę? Macie jakieś sprawdzone marki/ sklepy?
Najprawdopodobniej będę musiała coś zamówić trochę w ciemno przez internet, ale w tej kwestii błąkam się we mgle
Ja zamawiałam zwykłe, materiałowe, nieusztywniane biustonosze do karmienia. Na allegro płaciłam 10 pln/szt. Zasada jest taka, że kupujesz o jeden rozmiar miseczki większy niż normalnie - u mnie się to sprawdziło, teraz biustonosze są z małym zapasem materiału, ale jak mi cycki napęcznieją od mleka to myślę, że będą idealneAnnaya lubi tę wiadomość
-
Annaya wrote:Poradzicie coś a propos biustonosza do karmienia? Na co zwracać uwagę? Macie jakieś sprawdzone marki/ sklepy?
Najprawdopodobniej będę musiała coś zamówić trochę w ciemno przez internet, ale w tej kwestii błąkam się we mgle
Mi koleżanki polecały markę Alles. Ja gneralnie dostałam chyba z 3 sztuki od przyjaciolki (ale nie wiem czy tej marki) i narazie nie kupuje więcej, zobaczę czy się będę mieścić/gdzie mnie będzie uciskać po porodzie to wtedy sobie kupie coś lepszego swojego a teraz byle przetrwaćOczywiście jak pisała Leira, są większe niż obecnie potrzebuje, więc liczę na to że będą ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:05
Annaya lubi tę wiadomość
-
O to ja nie mam ani jednej bluzki która była by luźna wszystkie przylegające do brzuchola , mój dziszejszy strój po domu to spodenki od piżamy i koszulka męża .
Właśnie przyszedł wynik na gbs skoro wyniku pisze , że grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano to gbs jest ujemny tak ? -
Ja kupilam w hm, miekkie. Wygodne sa, nosze od jakiegos czasu.Annaya lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:O to ja nie mam ani jednej bluzki która była by luźna wszystkie przylegające do brzuchola , mój dziszejszy strój po domu to spodenki od piżamy i koszulka męża .
Właśnie przyszedł wynik na gbs skoro wyniku pisze , że grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano to gbs jest ujemny tak ?
Lol.. GBS to bakteria, a nie grzyb.. Chyba zbadali Ci nie to co trzeba, bo badanie nazywa się "Posiew z dróg rodnych i odbyty w kierunku GBS", a wynik badania może być tylko "dodatni" lub "ujemny". To badanie sprawdza tylko i wyłącznie GBS, czyli jak np. nie masz GBS, a masz grzyby, albo inną bakterię to z badania dowiesz się tylko, że nie masz GBS i nic więcej..welonka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam 2 miękkie bez fiszbin z alles, nosiłam je już parę razy bo wszystko inne na mnie za ciasnePo porodzie będę używać ich w pierwszych tygodniach, a później na noc. Rozmiarowo wypadają mniejsze o 2 rozmiary.
Kupiłam też jeden na wyrost, usztywniany z lupoline, zapowiada się na fajny, rozmiarówka jak w polskich firmach tj ava, jedynie obwody bardzo ścisłe. Ja kupiłam o oczko luźniejszy niż zazwyczaj noszę.Annaya lubi tę wiadomość
-
Ja mam z h&m , bez fiszbin, takie miękkie i noszę już na codzień. W pierwszej ciąży też się sprawdziły, do tego spałam w nich bo z piersi mi sie lało, wiec przyczepiałam wkładki i mogłam spokojnie spać.
Annaya lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Leira wrote:Lol.. GBS to bakteria, a nie grzyb.. Chyba zbadali Ci nie to co trzeba, bo badanie nazywa się "Posiew z dróg rodnych i odbyty w kierunku GBS", a wynik badania może być tylko "dodatni" lub "ujemny". To badanie sprawdza tylko i wyłącznie GBS, czyli jak np. nie masz GBS, a masz grzyby, albo inną bakterię to z badania dowiesz się tylko, że nie masz GBS i nic więcej..
-
welonka wrote:No właśnie trochę mnie to zdzwilo i zastanawiałam się , a na skierowaniu miałam napisane gbs i na fiolce też mi gin napisał wymaz z pochwy w kierunku gbs. Wynik widziałam na internecie jak pójdę odebrac osobiscie to zapytam o to.
Nom, zapytaj koniecznie bo ewidentnie coś jest nie tak. Ja miałam w tej ciąży robione posiewy z szyjki: tlenowe i beztlenowe i GBS wykrywały posiewy tlenowe, a grzyby były wykrywane w beztlenowych, więc coś tam jest namieszane. A szkoda, żeby Ci bezsensownie podawali antybiotyk przed porodem jak nie masz GBS, a zgłosisz się do szpitala bez aktualnych badań.
Annaya lubi tę wiadomość
-
Annaya wrote:Dzięki, będę patrzeć. One koniecznie powinny być nieusztywniane w żaden sposób?podobno mogą się robić zastoje i inne piersiowe problemy, to prawda?
-
Leira wrote:Nom, zapytaj koniecznie bo ewidentnie coś jest nie tak. Ja miałam w tej ciąży robione posiewy z szyjki: tlenowe i beztlenowe i GBS wykrywały posiewy tlenowe, a grzyby były wykrywane w beztlenowych, więc coś tam jest namieszane. A szkoda, żeby Ci bezsensownie podawali antybiotyk przed porodem jak nie masz GBS, a zgłosisz się do szpitala bez aktualnych badań.
zrobili chyba zwykły posiew weszłam jeszcze raz na stronę i z mojego laboratorium do drugiego poszedł wymaz z zaleceniem posiew z pochwy , własnie tak mi sie ten wynik nie podobał bo nic nie jest wspomniane o gbs. Jeśli okaże sie to prawdą to bede domagać się kolejnego badania za darmo tylko ja będę musiała isc do lekarza i płacić za wizyte