X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella czyli Wh Twoich obliczeń z owu masz 34 a wg lekarza 35? A skąd on wymyślił te 35. Zazdroszczę też bym chciała żeby ktoś mi dodał tydzień :)
    Gratulacje Dominisia pięknie waży.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario ja też mówię że szykuje się na komunię a nie na porodowke a moze być różnie bo mam 20maja :)

Czemu ja wcześniej nie zajrzałam do siostry szafki wygrzebalam tam dwie sukienki dla siebie , dwie luźne bluzki koszykowa i spodenki dzinsowe ale muszę wspomóż się gumka bo jak zapne to trochę uciekają ale naloze dłuższa bluzkę i nic nie będzie widać :)

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario gratulacje! Piękne imię dla córki <3
    Coś się zapowiadało na wcześniejszy poród czy tak znienacka? Zaczęło się skurczami czy odeszły Ci wody? Napisz coś jak było, ile trwał poród. Oczywiście jak znajdziesz chwilę:)
    Niech maleńka rośnie zdrowo:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 19:15

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Canario ja też mówię że szykuje się na komunię a nie na porodowke a moze być różnie bo mam 20maja :)

Czemu ja wcześniej nie zajrzałam do siostry szafki wygrzebalam tam dwie sukienki dla siebie , dwie luźne bluzki koszykowa i spodenki dzinsowe ale muszę wspomóż się gumka bo jak zapne to trochę uciekają ale naloze dłuższa bluzkę i nic nie będzie widać :)

Ja ostatnio pobuszowalam w swojej starej szafie i szafie mamy i akurat na te ostatnie dni się coś znalazlo :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja ostatnio pobuszowalam w swojej starej szafie i szafie mamy i akurat na te ostatnie dni się coś znalazlo :-D
    Dobrze że ma się u kogo grzebać :d od mamy z szafy też mam dwie bluzki :d a najlepsze sukienka rozmiar xs na 165 a ja mam173 ale to z Vubu mam też od nich sukienkę taki sam rozmiar przed ciążą była luźna a teraz jest idealna :d

W biedronce maja być fajne komplety mama i córka ale to dla starszych dziewczynek :)

Mmm od niedzieli do czwartku zapowiadają u mnie deszcz i 19stopni nigdy nie sądziłam że na taką pogodę będę cieszyć się :d

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A jak już jestesmy w "sikowym" temacie zadam dziwne pytanie, bo ja odkąd wyszłam za mąż nie mogę znaleźć rozwiązania. Jak sobie radzicie z utrzymaniem czystości toalety mieszkając z facetem? Kobieta jak sika na siedząco to jej nic nie kapie, ale facetowi jednak przy każdym załatwianiu się trochę tych kropelek kapnie na muszle pod deskę. Mnie to brzydzi i ciągle wycieram papierem toaletowym, zawsze sobie myślę że jakby mi się zrobiło niedobrze to chciałabym się nachylać nad zaschniętymi sikami. Szczególnie że to śmierdzi później. Jednak siki w środku zostają spłukane a te które zostają na toalecie nadal są w łazience i jakoś mi to przeszkadza. Nie mam pojecia jak wszyscy utrzymują tam czystość-a może ja jestem przewrażliwiona? Macie jakieś patenty?

Niestety nie ma patentu, no chyba, że Twój facet wycierałby po sobie kibel za każdym razem. Mnie też to nieziemsko wkurza bo pod deską są non stop żółte plamy :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od miesiąca chodzę w rzeczach od mamy. Juz nie miałam bluzki, ktora nie byłaby opięta i za krótka. Niestety skazana jestem tylko na spodnie ciążowe więc jestem szczęśliwa, ze temperatura spadła i jest chłodniej. Nie mieszcze się zupełnie w nic. To są właśnie uroki kupowania dopasowanych rzeczy ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzicie coś a propos biustonosza do karmienia? Na co zwracać uwagę? Macie jakieś sprawdzone marki/ sklepy?

Najprawdopodobniej będę musiała coś zamówić trochę w ciemno przez internet, ale w tej kwestii błąkam się we mgle :)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:
    Poradzicie coś a propos biustonosza do karmienia? Na co zwracać uwagę? Macie jakieś sprawdzone marki/ sklepy?

Najprawdopodobniej będę musiała coś zamówić trochę w ciemno przez internet, ale w tej kwestii błąkam się we mgle :)

Ja zamawiałam zwykłe, materiałowe, nieusztywniane biustonosze do karmienia. Na allegro płaciłam 10 pln/szt. Zasada jest taka, że kupujesz o jeden rozmiar miseczki większy niż normalnie - u mnie się to sprawdziło, teraz biustonosze są z małym zapasem materiału, ale jak mi cycki napęcznieją od mleka to myślę, że będą idealne :)

Annaya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:

Mi koleżanki polecały markę Alles. Ja gneralnie dostałam chyba z 3 sztuki od przyjaciolki (ale nie wiem czy tej marki) i narazie nie kupuje więcej, zobaczę czy się będę mieścić/gdzie mnie będzie uciskać po porodzie to wtedy sobie kupie coś lepszego swojego a teraz byle przetrwać :-D Oczywiście jak pisała Leira, są większe niż obecnie potrzebuje, więc liczę na to że będą ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:05

Annaya lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja nie mam ani jednej bluzki która była by luźna wszystkie przylegające do brzuchola , mój dziszejszy strój po domu to spodenki od piżamy i koszulka męża .

Właśnie przyszedł wynik na gbs skoro wyniku pisze , że grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano to gbs jest ujemny tak ?

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:

Ja kupilam w hm, miekkie. Wygodne sa, nosze od jakiegos czasu.

Annaya lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    O to ja nie mam ani jednej bluzki która była by luźna wszystkie przylegające do brzuchola , mój dziszejszy strój po domu to spodenki od piżamy i koszulka męża .

Właśnie przyszedł wynik na gbs skoro wyniku pisze , że grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano to gbs jest ujemny tak ?

Lol.. GBS to bakteria, a nie grzyb.. Chyba zbadali Ci nie to co trzeba, bo badanie nazywa się "Posiew z dróg rodnych i odbyty w kierunku GBS", a wynik badania może być tylko "dodatni" lub "ujemny". To badanie sprawdza tylko i wyłącznie GBS, czyli jak np. nie masz GBS, a masz grzyby, albo inną bakterię to z badania dowiesz się tylko, że nie masz GBS i nic więcej..

welonka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:

Ja kupiłam 2 miękkie bez fiszbin z alles, nosiłam je już parę razy bo wszystko inne na mnie za ciasne :P Po porodzie będę używać ich w pierwszych tygodniach, a później na noc. Rozmiarowo wypadają mniejsze o 2 rozmiary.

Kupiłam też jeden na wyrost, usztywniany z lupoline, zapowiada się na fajny, rozmiarówka jak w polskich firmach tj ava, jedynie obwody bardzo ścisłe. Ja kupiłam o oczko luźniejszy niż zazwyczaj noszę.

Annaya lubi tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z h&m , bez fiszbin, takie miękkie i noszę już na codzień. W pierwszej ciąży też się sprawdziły, do tego spałam w nich bo z piersi mi sie lało, wiec przyczepiałam wkładki i mogłam spokojnie spać.

Annaya lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Lol.. GBS to bakteria, a nie grzyb.. Chyba zbadali Ci nie to co trzeba, bo badanie nazywa się "Posiew z dróg rodnych i odbyty w kierunku GBS", a wynik badania może być tylko "dodatni" lub "ujemny". To badanie sprawdza tylko i wyłącznie GBS, czyli jak np. nie masz GBS, a masz grzyby, albo inną bakterię to z badania dowiesz się tylko, że nie masz GBS i nic więcej..
    No właśnie trochę mnie to zdzwilo i zastanawiałam się , a na skierowaniu miałam napisane gbs i na fiolce też mi gin napisał wymaz z pochwy w kierunku gbs. Wynik widziałam na internecie jak pójdę odebrac osobiscie to zapytam o to.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    No właśnie trochę mnie to zdzwilo i zastanawiałam się , a na skierowaniu miałam napisane gbs i na fiolce też mi gin napisał wymaz z pochwy w kierunku gbs. Wynik widziałam na internecie jak pójdę odebrac osobiscie to zapytam o to.

Nom, zapytaj koniecznie bo ewidentnie coś jest nie tak. Ja miałam w tej ciąży robione posiewy z szyjki: tlenowe i beztlenowe i GBS wykrywały posiewy tlenowe, a grzyby były wykrywane w beztlenowych, więc coś tam jest namieszane. A szkoda, żeby Ci bezsensownie podawali antybiotyk przed porodem jak nie masz GBS, a zgłosisz się do szpitala bez aktualnych badań.

Annaya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, będę patrzeć. One koniecznie powinny być nieusztywniane w żaden sposób?podobno mogą się robić zastoje i inne piersiowe problemy, to prawda?

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:
    Dzięki, będę patrzeć. One koniecznie powinny być nieusztywniane w żaden sposób?podobno mogą się robić zastoje i inne piersiowe problemy, to prawda?
    Tak, szcególnie na poczatku powinny być miękkie bez fiszbin i dobrze dopasowana miseczka żeby też nie uciskał bokiem materiał :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nom, zapytaj koniecznie bo ewidentnie coś jest nie tak. Ja miałam w tej ciąży robione posiewy z szyjki: tlenowe i beztlenowe i GBS wykrywały posiewy tlenowe, a grzyby były wykrywane w beztlenowych, więc coś tam jest namieszane. A szkoda, żeby Ci bezsensownie podawali antybiotyk przed porodem jak nie masz GBS, a zgłosisz się do szpitala bez aktualnych badań.

zrobili chyba zwykły posiew weszłam jeszcze raz na stronę i z mojego laboratorium do drugiego poszedł wymaz z zaleceniem posiew z pochwy , własnie tak mi sie ten wynik nie podobał bo nic nie jest wspomniane o gbs. Jeśli okaże sie to prawdą to bede domagać się kolejnego badania za darmo tylko ja będę musiała isc do lekarza i płacić za wizyte

age.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ