X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się nad nią zastanawiam :) koleżanka kupiła, ale tylko dlatego, ze jej dziecko przewraca się tylko na jeden bok. Nie wiem właśnie czy jest sens już teraz kupować... Może mamy coś doradzą.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Gdybym nie miała wózka po moim kuzynie to pewnie bym zrezygnowała z tego zamówienia, trochę wkurzające że tyle trzeba czekać, ale mam ten, cudny to on nie jest model z przed 5 czy 6 lat na początek przy domu będzie. Bardziej mi zależało na foteliku z baza, bo ze szpitala trzeba bezpiecznie wrócić a fotelik ma być koło środy. Pani w sklepie też mówiła, że to producent tak się zabezpiecza a wózek może być dużo szybciej. Poczekamy zobaczymy. Tak tu pisze o tym wózku a nawet Wam nie powiedziałam co to za model. Nigdzie nie mogę znaleźć o nim opini bo to podobno nowość Adamex Monte carbon delux. Powiedzcie co myślicie, dla mnie trochę inny niż wszystkie przez wygląd misy od gondoli.
    Mi sie bardzo podoba w ogóle mam słabość do Adamexu i sama kupiłam Barletke 2017 :)

madziula9022 lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja kupiłam swój espiro stacjonarnie w bobowozki. Mówiono nam ze czas oczekiwania do 4 tyg (dlatego tez wcześniej zdecydowaliśmy się na zakup), a przyszedł do sklepu po 5 dniach. Mysle wiec, ze i u ciebie spokojnie szybciej przyjdzie ten wózek :)
    Też zamówiłam stacjonarnie w Bobowózkach

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja kupiłam swój espiro stacjonarnie w bobowozki. Mówiono nam ze czas oczekiwania do 4 tyg (dlatego tez wcześniej zdecydowaliśmy się na zakup), a przyszedł do sklepu po 5 dniach. Mysle wiec, ze i u ciebie spokojnie szybciej przyjdzie ten wózek :)

My też mamy Espiro, dokładnie wersja Next Avenue, też z BoboWózków stacjonarnie, dla mnie wózek idealny :) Wybieraliśmy wózek na przełomie stycznia/lutego i wszędzie pytałam ile czas oczekiwania. Też mówili w zależności od modelu 6-8 tygodni. Pojechaliśmy więc zamówić końcem kwietnia, coby te 6 tygodni zleciało i jeszcze przed czerwcem wózek był (bo i wywietrzyć go trzeba troszkę), i co... wróciliśmy z wózkiem w bagażniku bo mieli akurat dostawę :D

Madziula, troszkę mnie dziwią Twoje żale, bo biorąc pod uwagę ile bebetto ma kolorów i wzorów, to oczywiste, że nie dostaniesz każdego od ręki w sklepie stacjonarnym. A skoro mieliście już typ od stycznia, trzeba było się zorientować od razu o czas oczekiwania i zamówić skądś odpowiednio wcześniej.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enekzkrainykredek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Co sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB

A co ta poduszka ma korygować?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dwa razy post i nagle wcięło...

Cannario, naprawdę miałaś szybki i sprawny poród :-)
    Liczę, ze będę miała podobnie, również mam niewielką przerwę między porodami.
    Oby tylko zdążyć na porodówkę ;-)
    Także jak widzę, u Ciebie , mąż zdążył na akcję :-)
    Jeszcze raz gratuluję córeczki, ładne imię wybrałaś :-)!!!

Welonka, ja nie dostawiałabym magnezu czy nos-py w dokuczliwych skurczach. I tak jak ma być akcja to te leki nie pomogą. A tak chociaż jakaś ulga na brzuch i stres mniejszy. My też za dużo się stresujemy, zauwazyłam, ze u mnie od razu napina się brzuch.
    Ja mam zamiar do 38 tc magnez brać. I w razie czego nos-pę, w sumie akcję porodową wyczuje się...Intuicyjnie kobieta wie, kiedy jechać do szpitala./

Klarunia, u mnie owulacja była 19-21dc, pamiętam dokładnie, bo robiłam testy owulacyjne i wtedy męża zwabiałam do domu ;-) Także moja Dominiczka jest o 5 dni młodsza od książkowej owulacji, w sumie mogłam podać datę miesiączki o 5 dni przesuniętą, ale wpisana jest ta prawdziwa. W suwaczku na forum mam wdg moich wyliczeń tygodnie ciąży, a w karcie ciązy wdg OM. U mnie taki organizm, mam późne owulacje. Ale tutaj plus, abym rodziła w klinice.

Dziewczyny, u Was też czasami taka niemoc z rana? Wstawać się nie chciało, ale sporo już porobiłam, mały spacer z córeczką, pewnie wrócą te siły witalne ;-) :-)
    Wreszcie komódka stoi w naszej sypialni i mogę układać ciuszki dla najmłodszej. Jeszcze tylko tetry dokupić, skarpetki, no w sumie drobiazgi.

Drogie Mamy, co na prezent dla ponad 1,5 rocznej dziewczynki na Dzień Dziecka? Myślę o tablicy na kredę i magnetycznej, 2 w 1, ale pewnie jest jeszcze za mała na to. Lalki i wózek ma.

Mam wózio Adamex Barletta, całkiem , całkiem, jedynie spacerówka mogłaby być większa, ale ten powóz długo mi posłużył.

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana moje żale stąd, że kolor ten jest zupełnie już niedostępny został wycofany o czym nie wiedzieliśmy,a wcześniej nie chcieliśmy zamawiać wózka bo nie miałam gdzie go przechowywać.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja kupiłam pianka kokos z fiki miki ok. 100 zł chyba kosztował:)
    Tak tez się nad pianką kokos zastanawiam, bo pianka lateks ceny są za kosmiczne jak na materac, który będzie wykorzystany ze 3-4 mce. Myślisz, że ten z kokosem nie za twardy?
    Enekzkrainykredek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Co sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB
    Przyjaciółka miała, kilka koleżanek też i wszystkie chwalą. Ja kupię jeśli będzie taka potrzeba, zobaczę może Mały będzie ładnie układał główkę i nie będzie potrzeby.
    Leira poduszka ma pomoc ukształtować prawidłowy kształt główki dziecka.

Enekzkrainykredek lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie, mała waży ok. 2200g i wszystko OK. :-)

Mam pytanie, jak bierzecie nospe na skurcze?
    Zwykła czy max i w jakiej dawce?

Magda33, Andziula_1988, klarunia1978, Kropka89, witaminkab, Dika lubią tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę zwykła nospe jedna tabletkę. Mi wystarcza.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, a...juz rozumiem o co chodzi w tych wyliczeniach u mnie z owu z kolei wypada 3 dni starsza czyli termin na 21, a lekarze uparcie z ist miesiączki wpisują na 24 czerwca a ja mam cykke 26 dniowe.
    A może dla Juleczki jakieś klocki Duplo, albo ciastolina???
    Madziuila a może jak to Twój taki wymarzony kolor to ponurkuj w internecie może jakiś sklep internetowy jeszcze ma albo podzwon i może coś mają w sklepach stacjonarnych.
    Ja sama siebie nie poznaję, tak jak pisałam po raz pierwszy nie mam ciśnienia na konkretne kolory i zostawiam do wyboru starszym córko i mężowi, którzy na żywo widzą i oceniają. Ale to tylko w tej ciąży tak mam w poprzednich był szał maksymalny na każdy drobiazg. Może starzeję się:)

Agnella lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak tam u Ciebie Słonko??? Jak pobyt w szpitalu, ju, pewnie się zadomowilas:) lekarze mówią coś o planach?? Ściskam.

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Przyjaciółka miała, kilka koleżanek też i wszystkie chwalą. Ja kupię jeśli będzie taka potrzeba, zobaczę może Mały będzie ładnie układał główkę i nie będzie potrzeby.
    Leira poduszka ma pomoc ukształtować prawidłowy kształt główki dziecka.

Wiesz co z tego co czytałam i się dowiedzialam to noworodki powinny mieć twarde podłoże żeby nie ograniczać im ćwiczenia ruchów:) jak jest miękkie to ciężej im głowie podnieść czy obrócić:)
    Ale kokos ma w tym materacu cienka warstwę więc materac jest taki średnio twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 11:52

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Drogie Mamy, co na prezent dla ponad 1,5 rocznej dziewczynki na Dzień Dziecka? Myślę o tablicy na kredę i magnetycznej, 2 w 1, ale pewnie jest jeszcze za mała na to. Lalki i wózek ma.

Miałam ten sam dylemat rok wcześniej, prezent dla chrześniaka w podobnym wieku i udało mi się kupić coś, co było strzałem w dziesiątkę. Są to zabawki do wanny dla malucha (pod warunkiem, że małego kąpią w swojej wannie, inaczej to nie ma sensu), zresztą sama zobacz, bo nie mam tu na myśli gumowych kaczuszek ;)

- https://www.ceneo.pl/7636033
    (film na youtube jak to działa: https://www.youtube.com/watch?v=vzXcyfII6nc)
    - https://www.toysplanet.pl/product-pol-1800216171-B-Kids-WODNA-ZJEZDZALNIA-DO-WANNY-kapieli-ZABAWKI.html
    - http://allegro.pl/tomy-72378-fabryka-lodow-z-piany-do-kapiel-reklama-i7034595580.html
    - https://www.frommummy.pl/product-pol-1121-Zabawka-do-wody-dla-dzieci-Yookidoo-Wyscig-Kaczuszek.html
    - https://www.tublu.pl/zabawki-dla-starszakow/zabawki-wedlug-wieku/zabawki-dla-dzieci-1-2-latka/zabawka-do-kapieli-yookidoo-wesoly-kranik.html

PS. Jeśli coś konkretnego Ci się spodoba to zanim kupisz przez jakiś e-sklep z zabawkami to sprawdź czy tej zabawki nie ma na allegro - będzie dużo taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 12:49

Agnella lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wodna zjeżdżalnia jest super :D tylko żeby później dziecko chciało wyjść z wanny :p
    Młody dojrzał że oglądam co jest w kinach i wyszło że jedziemy dzisiaj.Zgodził się na moją propozycję takiego prezentu,a nawet się ucieszył :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enekzkrainykredek wrote:
    Ale dziecko na początku odkłada się na boki (raz jeden raz drugi) osobiście bym nie odłożyła noworodka na płasko. Myśle ze jeśli będzie potrzeba to lepiej wtedy kupić poduszkę. Do 3-4 m-ca życia asymetria jest fizjologiczna i pogłębia się przy skokach rozwojowych, później albo sama ustąpi alebo trzeba dziecko wyprowadzać rehabilitacja i ewentualnie wtedy zadziałać dodatkowo poduszka.

Enekzkrainykredek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mamy te zabawki do wody i u nas również się sprawdziły :-) wesoły kranik jest super, młody codziennie wieczorem serwuje nam „kawkę” naśladując ekspres do kawy :-)

Leira lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z wizyty u położnej. Fajnie bo przyjęła nas na oddziale, wypełniliśmy dokumenty do porodu tak by później nie bulo pośpiechu i stresu. Ttak jak poprzednio mamy od razu przy akcji lecieć na porodówkę, omijając IP. Następna wizyta w piątek i wtedy ma jakimiś naturalnymi sposobami oszacować wagę dziecka :-)

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Ja biorę zwykła nospe jedna tabletkę. Mi wystarcza.
    tylko raz dziennie?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za propozycję, ciekawe :-)

Magda, właśnie, co u Ciebie?

Ja póki co biorę dwie nos-py max na dobę, czasami jedną, scopolan odstawiłam, miałam brać dłużej i 3 razy dziennie.

Kobietki, a na komunie wypada iść, jako gość (Moja mama mówi, ze wypada tylko w bieli albo pastelach)...Mam sukienkę, w której dużo chodzę, kolor czerwonawy:
    https://www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-262667757/?catalogueNumber=909573&type=image&category=779&return=ref
    Moim zdaniem chyba nie razi kolorem? Bo już naprawdę bez sensu kupować jakiś strój na tę uroczystość. Chyba, ze pokombinuję ze starą spódnicą i bluzeczką ;-)

Welonka, nie zawsze najpierw wody odchodzą.
    U mnie dopiero po paru godzinach na porodówce wypływały, stopniowo.
    U bratowej, zaczęło się chlustem, a w 2 poprzednich ciążach wypływały na sali porodowej...Także każda ma inaczej, każda ciąża inaczej.

Magda33 lubi tę wiadomość

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ