CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
madziula9022 wrote:Gdybym nie miała wózka po moim kuzynie to pewnie bym zrezygnowała z tego zamówienia, trochę wkurzające że tyle trzeba czekać, ale mam ten, cudny to on nie jest model z przed 5 czy 6 lat na początek przy domu będzie. Bardziej mi zależało na foteliku z baza, bo ze szpitala trzeba bezpiecznie wrócić a fotelik ma być koło środy. Pani w sklepie też mówiła, że to producent tak się zabezpiecza a wózek może być dużo szybciej. Poczekamy zobaczymy. Tak tu pisze o tym wózku a nawet Wam nie powiedziałam co to za model. Nigdzie nie mogę znaleźć o nim opini bo to podobno nowość Adamex Monte carbon delux. Powiedzcie co myślicie, dla mnie trochę inny niż wszystkie przez wygląd misy od gondoli.
madziula9022 lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:Ja kupiłam swój espiro stacjonarnie w bobowozki. Mówiono nam ze czas oczekiwania do 4 tyg (dlatego tez wcześniej zdecydowaliśmy się na zakup), a przyszedł do sklepu po 5 dniach. Mysle wiec, ze i u ciebie spokojnie szybciej przyjdzie ten wózek
-
Czara wrote:Ja kupiłam swój espiro stacjonarnie w bobowozki. Mówiono nam ze czas oczekiwania do 4 tyg (dlatego tez wcześniej zdecydowaliśmy się na zakup), a przyszedł do sklepu po 5 dniach. Mysle wiec, ze i u ciebie spokojnie szybciej przyjdzie ten wózek
My też mamy Espiro, dokładnie wersja Next Avenue, też z BoboWózków stacjonarnie, dla mnie wózek idealnyWybieraliśmy wózek na przełomie stycznia/lutego i wszędzie pytałam ile czas oczekiwania. Też mówili w zależności od modelu 6-8 tygodni. Pojechaliśmy więc zamówić końcem kwietnia, coby te 6 tygodni zleciało i jeszcze przed czerwcem wózek był (bo i wywietrzyć go trzeba troszkę), i co... wróciliśmy z wózkiem w bagażniku bo mieli akurat dostawę
Madziula, troszkę mnie dziwią Twoje żale, bo biorąc pod uwagę ile bebetto ma kolorów i wzorów, to oczywiste, że nie dostaniesz każdego od ręki w sklepie stacjonarnym. A skoro mieliście już typ od stycznia, trzeba było się zorientować od razu o czas oczekiwania i zamówić skądś odpowiednio wcześniej.
-
Enekzkrainykredek wrote:Cześć dziewczyny
Co sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB
A co ta poduszka ma korygować? -
Pisałam dwa razy post i nagle wcięło...
Cannario, naprawdę miałaś szybki i sprawny poród
Liczę, ze będę miała podobnie, również mam niewielką przerwę między porodami.
Oby tylko zdążyć na porodówkę
Także jak widzę, u Ciebie , mąż zdążył na akcję
Jeszcze raz gratuluję córeczki, ładne imię wybrałaś!!!
Welonka, ja nie dostawiałabym magnezu czy nos-py w dokuczliwych skurczach. I tak jak ma być akcja to te leki nie pomogą. A tak chociaż jakaś ulga na brzuch i stres mniejszy. My też za dużo się stresujemy, zauwazyłam, ze u mnie od razu napina się brzuch.
Ja mam zamiar do 38 tc magnez brać. I w razie czego nos-pę, w sumie akcję porodową wyczuje się...Intuicyjnie kobieta wie, kiedy jechać do szpitala./
Klarunia, u mnie owulacja była 19-21dc, pamiętam dokładnie, bo robiłam testy owulacyjne i wtedy męża zwabiałam do domuTakże moja Dominiczka jest o 5 dni młodsza od książkowej owulacji, w sumie mogłam podać datę miesiączki o 5 dni przesuniętą, ale wpisana jest ta prawdziwa. W suwaczku na forum mam wdg moich wyliczeń tygodnie ciąży, a w karcie ciązy wdg OM. U mnie taki organizm, mam późne owulacje. Ale tutaj plus, abym rodziła w klinice.
Dziewczyny, u Was też czasami taka niemoc z rana? Wstawać się nie chciało, ale sporo już porobiłam, mały spacer z córeczką, pewnie wrócą te siły witalne
Wreszcie komódka stoi w naszej sypialni i mogę układać ciuszki dla najmłodszej. Jeszcze tylko tetry dokupić, skarpetki, no w sumie drobiazgi.
Drogie Mamy, co na prezent dla ponad 1,5 rocznej dziewczynki na Dzień Dziecka? Myślę o tablicy na kredę i magnetycznej, 2 w 1, ale pewnie jest jeszcze za mała na to. Lalki i wózek ma.
Mam wózio Adamex Barletta, całkiem , całkiem, jedynie spacerówka mogłaby być większa, ale ten powóz długo mi posłużył.
-
Fasola1234 wrote:Ja kupiłam pianka kokos z fiki miki ok. 100 zł chyba kosztował
Enekzkrainykredek wrote:Cześć dziewczynyCo sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB
Leira poduszka ma pomoc ukształtować prawidłowy kształt główki dziecka.Enekzkrainykredek lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja po wizycie, mała waży ok. 2200g i wszystko OK.
Mam pytanie, jak bierzecie nospe na skurcze?
Zwykła czy max i w jakiej dawce?Magda33, Andziula_1988, klarunia1978, Kropka89, witaminkab, Dika lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja biorę zwykła nospe jedna tabletkę. Mi wystarcza.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Agnella, a...juz rozumiem o co chodzi w tych wyliczeniach u mnie z owu z kolei wypada 3 dni starsza czyli termin na 21, a lekarze uparcie z ist miesiączki wpisują na 24 czerwca a ja mam cykke 26 dniowe.
A może dla Juleczki jakieś klocki Duplo, albo ciastolina???
Madziuila a może jak to Twój taki wymarzony kolor to ponurkuj w internecie może jakiś sklep internetowy jeszcze ma albo podzwon i może coś mają w sklepach stacjonarnych.
Ja sama siebie nie poznaję, tak jak pisałam po raz pierwszy nie mam ciśnienia na konkretne kolory i zostawiam do wyboru starszym córko i mężowi, którzy na żywo widzą i oceniają. Ale to tylko w tej ciąży tak mam w poprzednich był szał maksymalny na każdy drobiazg. Może starzeję się
Agnella lubi tę wiadomość
-
Magda a jak tam u Ciebie Słonko??? Jak pobyt w szpitalu, ju, pewnie się zadomowilas:) lekarze mówią coś o planach?? Ściskam.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Przyjaciółka miała, kilka koleżanek też i wszystkie chwalą. Ja kupię jeśli będzie taka potrzeba, zobaczę może Mały będzie ładnie układał główkę i nie będzie potrzeby.
Leira poduszka ma pomoc ukształtować prawidłowy kształt główki dziecka.
Wiesz co z tego co czytałam i się dowiedzialam to noworodki powinny mieć twarde podłoże żeby nie ograniczać im ćwiczenia ruchów:) jak jest miękkie to ciężej im głowie podnieść czy obrócić
Ale kokos ma w tym materacu cienka warstwę więc materac jest taki średnio twardy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 11:52
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Agnella wrote:Drogie Mamy, co na prezent dla ponad 1,5 rocznej dziewczynki na Dzień Dziecka? Myślę o tablicy na kredę i magnetycznej, 2 w 1, ale pewnie jest jeszcze za mała na to. Lalki i wózek ma.
Miałam ten sam dylemat rok wcześniej, prezent dla chrześniaka w podobnym wieku i udało mi się kupić coś, co było strzałem w dziesiątkę. Są to zabawki do wanny dla malucha (pod warunkiem, że małego kąpią w swojej wannie, inaczej to nie ma sensu), zresztą sama zobacz, bo nie mam tu na myśli gumowych kaczuszek
- https://www.ceneo.pl/7636033
(film na youtube jak to działa: https://www.youtube.com/watch?v=vzXcyfII6nc)
- https://www.toysplanet.pl/product-pol-1800216171-B-Kids-WODNA-ZJEZDZALNIA-DO-WANNY-kapieli-ZABAWKI.html
- http://allegro.pl/tomy-72378-fabryka-lodow-z-piany-do-kapiel-reklama-i7034595580.html
- https://www.frommummy.pl/product-pol-1121-Zabawka-do-wody-dla-dzieci-Yookidoo-Wyscig-Kaczuszek.html
- https://www.tublu.pl/zabawki-dla-starszakow/zabawki-wedlug-wieku/zabawki-dla-dzieci-1-2-latka/zabawka-do-kapieli-yookidoo-wesoly-kranik.html
PS. Jeśli coś konkretnego Ci się spodoba to zanim kupisz przez jakiś e-sklep z zabawkami to sprawdź czy tej zabawki nie ma na allegro - będzie dużo taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 12:49
Agnella lubi tę wiadomość
-
Ta wodna zjeżdżalnia jest super
tylko żeby później dziecko chciało wyjść z wanny :p
Młody dojrzał że oglądam co jest w kinach i wyszło że jedziemy dzisiaj.Zgodził się na moją propozycję takiego prezentu,a nawet się ucieszył -
Enekzkrainykredek wrote:Cześć dziewczyny
Co sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB
Enekzkrainykredek lubi tę wiadomość
-
My właśnie wróciliśmy z wizyty u położnej. Fajnie bo przyjęła nas na oddziale, wypełniliśmy dokumenty do porodu tak by później nie bulo pośpiechu i stresu. Ttak jak poprzednio mamy od razu przy akcji lecieć na porodówkę, omijając IP. Następna wizyta w piątek i wtedy ma jakimiś naturalnymi sposobami oszacować wagę dziecka
-
Dzięki Dziewczyny za propozycję, ciekawe
Magda, właśnie, co u Ciebie?
Ja póki co biorę dwie nos-py max na dobę, czasami jedną, scopolan odstawiłam, miałam brać dłużej i 3 razy dziennie.
Kobietki, a na komunie wypada iść, jako gość (Moja mama mówi, ze wypada tylko w bieli albo pastelach)...Mam sukienkę, w której dużo chodzę, kolor czerwonawy:
https://www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-262667757/?catalogueNumber=909573&type=image&category=779&return=ref
Moim zdaniem chyba nie razi kolorem? Bo już naprawdę bez sensu kupować jakiś strój na tę uroczystość. Chyba, ze pokombinuję ze starą spódnicą i bluzeczką
Welonka, nie zawsze najpierw wody odchodzą.
U mnie dopiero po paru godzinach na porodówce wypływały, stopniowo.
U bratowej, zaczęło się chlustem, a w 2 poprzednich ciążach wypływały na sali porodowej...Także każda ma inaczej, każda ciąża inaczej.
Magda33 lubi tę wiadomość