X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cannario gratulacje <3
    No i u nas zaczyna sie rozkręcać powoli.
    Ja sie witam w 37 tygodniu jeszcze 6 dni i bedzie donoszona dzidzia :D wiec na nastepnyweekend moge juz rodzic hahah
    Moj kochany maz polecial po shake ii mcflurry do mc donalda wciagnelam wszystko i jest mi teraz tak dobrze :P takie mam zachcianki :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    zrobili chyba zwykły posiew weszłam jeszcze raz na stronę i z mojego laboratorium do drugiego poszedł wymaz z zaleceniem posiew z pochwy , własnie tak mi sie ten wynik nie podobał bo nic nie jest wspomniane o gbs. Jeśli okaże sie to prawdą to bede domagać się kolejnego badania za darmo tylko ja będę musiała isc do lekarza i płacić za wizyte

U mojej znajomej pomylili badania i zamiast na cytomnegalowirusa zrobili jej toksoplazmoze - błąd babki z laboratorium, więc pewnie czasem się to zdarza, w końcu wszyscy jesteśmy tylko ludźmi :)

Znajomej po prostu zrobili badania drugi raz, ale już bezpłatnie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    zrobili chyba zwykły posiew weszłam jeszcze raz na stronę i z mojego laboratorium do drugiego poszedł wymaz z zaleceniem posiew z pochwy , własnie tak mi sie ten wynik nie podobał bo nic nie jest wspomniane o gbs. Jeśli okaże sie to prawdą to bede domagać się kolejnego badania za darmo tylko ja będę musiała isc do lekarza i płacić za wizyte
    Wymaz może wziąć położna, nie musisz iść do lekarza.

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba oszaleje od stycznia byłam przekonana, że kupimy z mężem wózek bebetto holland jednak przedwczoraj gdy pojechaliśmy go zamawiać i obejrzałam go nieco wnikliwie znalazłam wiele rzeczy, które mi przeszkadzały, głównym powodem jaki mnie wkurzył i przekonał do zrezygnowania z jego zakupu był brak dostępności koloru w jakim mi się spodobał. Następny wybór padł na anex sport lepsze wykonanie, jednak gdy znowu doszło do wybierania kolorystyki okazało się, że właśnie jest zmiana kolekcji z 2017 na 2018 i prawda jest taka, że albo już nie ma danego koloru albo jeszcze nie ma.Bez komenarza. W dniu dzisiejszym pojechałam do zupełnie innego salonu z myślą oglądania wózków baby merc jednak na miejscu zdziwienie tylko jeden wózek tej firmy ponieważ w poprzednią niedziele mieli wyprzedaż i wszystko się sprzedało. Pani zaproponowała nam inny wózek mimo, że nie do końca mi się podobał stwierdziłam że nie mam czasu na wybrzydzanie. Kiedy już byłam zdecydowana na brykę dla młodego chciałam dobrać fotelik i co się Kurw... okazało jest tylko jeden i to bez bazy i nie wiadomo na kiedy uda się zamówić. Ostatecznie wróciłam do salonu z środy gdzie wybór fotelików z bazą większy i do odbioru w przyszłym tygodniu. Moja przygoda z zakupem wózka i fotelika zakończyła się w następujący sposób chciałam wózek Bebetto zamówiłam Adamexa bez oglądania w kolorze którego nawet nie miałam możliwości zobaczenia próbki, fotelik miał być cybex jest kiddy. Dla polepszenia humoru gdy już wszystko zamówione Pani mówi "fotelik z bazą do odebrania w przyszłym tygodniu, a wózek czas oczekiwania do 8 tygodni" (że co proszę). Sorki za ten długi wpis, ale musiałam się wyżalić a kto zrozumie jak nie Wy.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mojej znajomej pomylili badania i zamiast na cytomnegalowirusa zrobili jej toksoplazmoze - błąd babki z laboratorium, więc pewnie czasem się to zdarza, w końcu wszyscy jesteśmy tylko ludźmi :)

Znajomej po prostu zrobili badania drugi raz, ale już bezpłatnie.

Ja to rozumiem że każdemu może zdarzyć się pomyłka , ale ja przez to bede stratna kolejne pieniądze bo będę musiła znowu isć do lekarza żeby pobrał wymaz

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojej strony, jeśli zrezygnujesz z Adamexa, ze względu na długi czas oczekiwania, mogę polecić Ci wózek Baby Husky Design, z namiarem na sklep z dostępnością "od ręki". A jeśli chcesz się tylko wyżalić to rozumiem - ja czekałam prawie 9 tygodni na mebelki i myślałam, że się wścieknę bo rzeczy małego, popakowane w torby, walały mi się po całym mieszkaniu i nie miałam ich gdzie schować :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja to rozumiem że każdemu może zdarzyć się pomyłka , ale ja przez to bede stratna kolejne pieniądze bo będę musiła znowu isć do lekarza żeby pobrał wymaz

No tak - to jest wkurzające, ale co zrobisz? :/
    Chociaż, istnieje nadzieja, jeśli zrobili Ci posiew, że jest to posiew tlenowy i beztlenowy, czyli combo - wtedy jest to równoznaczne z posiewem na sam GBS. Masz tam informacje, że poza grzybami nie znaleziono też bakterii?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula9022 a dlaczego nie bylo koloru bebetto? Ja tez zamawialam ten wozek i wybor kolorystyczny byl duzy i dostepny. Wozek byl do do odbioru w ciagu 2 tygodni. Podoba mi sie w nim mozliwosc wypiecia gondoli jedna reka.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Madziula9022 a dlaczego nie bylo koloru bebetto? Ja tez zamawialam ten wozek i wybor kolorystyczny byl duzy i dostepny. Wozek byl do do odbioru w ciagu 2 tygodni. Podoba mi sie w nim mozliwosc wypiecia gondoli jedna reka.
    W styczniu gdy widziałam go pierwszy raz spodobał mi się w kolorze w43 na internecie można jeszcze zobaczyć jednak nigdzie nie można zamówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 22:38

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo moj M chcial taki i byl dostepny, nawet na sklepie mieli :) w koncu wybralismy inny kolor. Kurcze szkoda, bo takie zakupy powinny dawac radosc a nie nerwy.

Edit: zamawialismy w marcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 22:48

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Canario, gratuluję, niech maluszek zdrowo się chowa :-)!!!...To niespodzianka na dziś, taka wiadomość.
    Jak się zaczęło? I jak poród :-)?
    Także mamy już parkę :-)
    Rzeczywiście, maj może być obfity ;-)

Już po jedzonku wec napisze co nieco, praktycznie miałam powtórkę z rozrywki, na szczęście z porodu nr 2 a nie 1 ;)
    Rano pobudka przez pobolewanie brzucha co 10 minut, prysznic, nie ustało, wiec myśl ze to chyba jednak już. Telefon do sąsiadki ze ma brać wolne z pracy, i kurs na szpital, 6cm na dzień dobry a po godzinie juz po wszystkim, bez żadnych obrażeń, jakbym nie rodziła 8) to chyba zasługa małej różnicy wieku, także polecam. Ojciec pojechał do roboty bo co ma się patrzeć jak dziecko śpi ;) nudzi mi się strasznie ale chyba jutro nie wyjdziemy bo bilirubina trochę za wysoka i mamy lampki :( ale wakacje od 2 jazgotkow wskazane!

kokkosanka, Pysiaczek89, Agnella, anieszka, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Lotka ja gotowe gołąbki mroziłam wcześniej, teraz wkładam w słoiki, zalewam sosem i pokrywka do dołu stoją aż wystygną, a jak nie złapią to do gara i góruje 40-50 minut. Po otwarciu jak świeże smakują. Bo mrożone to mam wrażenie, że jednak odrobine smak zmieniają.

Wyprawkowe dylematy wciąż mi towarzyszą. Próbuje znaleść jakiś materac do kołyski 40x90 najlepiej z lateksu lub pianki, koniecznie średnio twardy. Polecacie coś? No albo ja nie umiem szukać albo ceny powyżej 250 pln

Ja kupiłam pianka kokos z fiki miki ok. 100 zł chyba kosztował:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a dlaczego nie zamówiłas konkretnego wybranego wozka przez jakiś sklep internetowy ? Tam zawsze jest jasno opisane czy wózek jest dostępny od ręki czy czas oczekiwania właśnie kilka tygodni. Niestety takie są realia w oczekiwaniu na wózek. Ja teraz zamawiając w każdym sklepie internetowym pytałam o konkretny czas oczekiwania i czy maja danym kolor na stanie.
    Ze swojej strony polecam sklep babybum z bielska. Znalazłam ich przez olx i na prawdę wszystko załatwili ekspresowo. Do tego na olx maja dużo niższe ceny jak na stronie internetowej.

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula Ja kupowałam Bebetto Murano i czekaliśmy na niego 6 tyg:) na fotelik tak samo- Avionaut ultralite:) do wyboru było bodajże 6 kolorów. no i ten nam się spodobał bo fajnie się składał itd :)

Szczęśliwa2017
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja to mam takie szczęście przy zamawianiu przez internet ,że zawsze coś jest nie tak. Wiele razy brakowało elementów albo coś było uszkodzone i później problem. Raz kupiłam rower nie spodobał się chciałam zwrócić i co dpd nie chciało nadać takiej paczki od osoby prywatnej a firma od której kupiłam nie chciałaś zamówić kuriera na moj koszt. A mój mąż tez był przeciwny zamawianiu przez internet. Jak to mówi to nie są tanie rzeczy a tak gwarancja na miejscu oddajesz do sklepu i niech oni się martwią.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Anitka ja to mam takie szczęście przy zamawianiu przez internet ,że zawsze coś jest nie tak. Wiele razy brakowało elementów albo coś było uszkodzone i później problem. Raz kupiłam rower nie spodobał się chciałam zwrócić i co dpd nie chciało nadać takiej paczki od osoby prywatnej a firma od której kupiłam nie chciałaś zamówić kuriera na moj koszt. A mój mąż tez był przeciwny zamawianiu przez internet. Jak to mówi to nie są tanie rzeczy a tak gwarancja na miejscu oddajesz do sklepu i niech oni się martwią.
    Oj znam takie osoby :-) ja niektórym boje się coś zamawiać przez internet bo zawsze było coś nie tak.
    Ja np zamawiając x landera brałam pod uwagę to ze maja gwarancje 30 m-cy i serwis door to door. Przy adamexie tez to chyba obowiązuje bo miałam to przy 1 synku i mimo ze wózek zamawiany przez internet to bez problemu przy reklamacji go odebrali i później wysłali spowrotem.
    Ja przy tej wyprawce dosłownie nic nie kupiłam w sklepie stacjonarnym, wszystko przez internet. Przy dziecku to wygoda :-)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bebito baby car,czy jakoś tak.Dostałam od koleżanki za free to nie marudzę :p musiałam go tylko trochę odświeżyć i jest super.Alan już sprawdzał jak się prowadzi i test wyszedł pozytywnie,haha :)
    Właśnie sobie zdałam sprawę że mnie nie będzie na dzień dziecka z nim,to mam w planach w przyszłym tygodniu zabrać go do kina na tą bajkę co teraz wyszła o kaczkach czy gesiech i pewnie zaliczymy maca.To będzie taki skromny wcześniejszy prezent :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie miała wózka po moim kuzynie to pewnie bym zrezygnowała z tego zamówienia, trochę wkurzające że tyle trzeba czekać, ale mam ten, cudny to on nie jest model z przed 5 czy 6 lat na początek przy domu będzie. Bardziej mi zależało na foteliku z baza, bo ze szpitala trzeba bezpiecznie wrócić a fotelik ma być koło środy. Pani w sklepie też mówiła, że to producent tak się zabezpiecza a wózek może być dużo szybciej. Poczekamy zobaczymy. Tak tu pisze o tym wózku a nawet Wam nie powiedziałam co to za model. Nigdzie nie mogę znaleźć o nim opini bo to podobno nowość Adamex Monte carbon delux. Powiedzcie co myślicie, dla mnie trochę inny niż wszystkie przez wygląd misy od gondoli.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam swój espiro stacjonarnie w bobowozki. Mówiono nam ze czas oczekiwania do 4 tyg (dlatego tez wcześniej zdecydowaliśmy się na zakup), a przyszedł do sklepu po 5 dniach. Mysle wiec, ze i u ciebie spokojnie szybciej przyjdzie ten wózek :)

• Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 12 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Co sądzicie, albo co słyszałyście na temat poduszek korygujących? Zastanawiam się nad tym modelem https://www.ebiton24.com/poduszeczkapodglowek-korygujacy-lovenest-original-blue-id-3009?gclid=Cj0KCQjwodrXBRCzARIsAIU59TLU_59FI-uaGSOohlDQ-pGE-bYK-UrY5iD5rjfKLnwnsBGL09qmFIsaAtIjEALw_wcB

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ