CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do sikania na stojąco to myślałam ze mąz będzie tego uczył młodego a to ja musiałam jemu pokazać co i jak (przydaje się na spacerach). Czytałam kiedyś artykuł ze facet musi mieć cel do sikania i tak podeszłam do młodego. Teraz sam prosi o osikanie krzeczka czy konkretnego kamyczka
-
welonka wrote:Ha ja czekam na te37tygodni z przodu wtedy już mam definitywnie wszystko odstawić.
Masakra znowu wymiotowalamkropka nie zjadłam ani jednej jescze
No jak to Zaraz Ci wyśle woreczek polskich dobrych, malutkich truskawek! -
U mnie tak samo haha ostatnio polozylismy sie spac a ja po 20 minutach mowie ,,w tym roku malo jest maturzystow,, - w szoku byl hahaha no to pytam o czym on mysli bo u mnie milion mysli na rozne tematy a on mowi, ze nie mysli o niczym tylko probuje zasnac. Nie miewam takiego stanu, wiec nie rozumiem jak tak mozna
lotka1990, Tròjka lubią tę wiadomość
-
Co do sikania, mój na szczęście stara się dokładnie celować, ale jak mu jakaś kropla kapnie to sprząta po sobie. Bo wie, że ja tam siadam, z resztą on czasami też musi
Za to z córką mamy ostatnio śmiechy, bo twierdzi, że trzeba nauczyć tatę robić szybko kupę. Bo ona to siada , pstryk i kupa a tata to siedzi, i siedzi, i siedzi z godzinę
Co do podkładów do łóżeczka, ja przy pierwszej nie używałam w ogóle, tylko tetrę pod głowę jakby ulała. I nigdy nie mieliśmy mokrego materaca. Częściej to na przewijaku były różne akcje, z kupą czy sikaniemI chyba dwa razy do miski w czasie kąpieli
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualnyLotka, właśnie robię zapasy do zamrożenia. Mam już kilka porcji pierogów i gołąbków, dzisiaj kupiłam mięso na gulasz. Wiem, że po porodzie nie będę miała siły na stanie przy garach czy myślenie o zakupach...
Koleżanka poradziła mi powekować gotowane jabłka. Myślicie, ze jest sens? Trzymałyście się tak diety matki karmiącej? Z tego co czytam w necie to nic takiego nie ma, a ona mówiła ze szpital, w którym chce rodzic trzyma się tego...lotka1990 lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:Lotka, właśnie robię zapasy do zamrożenia. Mam już kilka porcji pierogów i gołąbków, dzisiaj kupiłam mięso na gulasz. Wiem, że po porodzie nie będę miała siły na stanie przy garach czy myślenie o zakupach...
Koleżanka poradziła mi powekować gotowane jabłka. Myślicie, ze jest sens? Trzymałyście się tak diety matki karmiącej? Z tego co czytam w necie to nic takiego nie ma, a ona mówiła ze szpital, w którym chce rodzic trzyma się tego...
ooo gołąbki! muszę zrobić w tygodniu! To są właśnie takie fajne rzeczy do mrożenia bo jak się robi to i tak zazwyczaj robisz większą ilość (przynajmniej ja nie umiem zrobić 30 pierogów czy 4 gołąbków)
Ale gołąbki to już gotowe się mrozi no nie? Bo pierogi ja mrożę surowe
-
Lotka ja gotowe gołąbki mroziłam wcześniej, teraz wkładam w słoiki, zalewam sosem i pokrywka do dołu stoją aż wystygną, a jak nie złapią to do gara i góruje 40-50 minut. Po otwarciu jak świeże smakują. Bo mrożone to mam wrażenie, że jednak odrobine smak zmieniają.
Wyprawkowe dylematy wciąż mi towarzyszą. Próbuje znaleść jakiś materac do kołyski 40x90 najlepiej z lateksu lub pianki, koniecznie średnio twardy. Polecacie coś? No albo ja nie umiem szukać albo ceny powyżej 250 pln -
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie. Mała waży 2613. AFi 11. Lekarz wpisał 35 tc...Ale ja owulację miałam ok 19dc, bo wiem kiedy zaszłam w ciążę. Także mam 5 dni na plusie. Z jednej str dobrze, ponieważ klinika przyjmuje na poród od 38tc. Z drugiej...znam sama dokladny wiek ciąży i wiem, że każdy dzień ważny dla takiego maluszka.
Tròjka, Annaya, Kropka89, welonka, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:U mnie tak samo haha ostatnio polozylismy sie spac a ja po 20 minutach mowie ,,w tym roku malo jest maturzystow,, - w szoku byl hahaha no to pytam o czym on mysli bo u mnie milion mysli na rozne tematy a on mowi, ze nie mysli o niczym tylko probuje zasnac. Nie miewam takiego stanu, wiec nie rozumiem jak tak mozna
też zawsze "o czym myślisz?" "O niczym, po prostu idę spać" no way!!! Jak to o niczym?!?! To tak można?!
Lucy010 lubi tę wiadomość
-
Canaria,gratuluję
U nas po wizycie ok,dostałam skierowanie na badania i kolejna kontrola za 2 tyg.
Najgorsze jest to,że gin mi nie dał zdjęcia a to przecież 36 tc i powinien mi dać ale trudno,wezmę na następnej wizycie.Szyjka długa i zamkniętaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:no to pytam o czym on mysli bo u mnie milion mysli na rozne tematy a on mowi, ze nie mysli o niczym tylko probuje zasnac. Nie miewam takiego stanu, wiec nie rozumiem jak tak mozna
To się podobno nazywa PUDEŁKO NICOŚCI
Obejrzyjcie koniecznie ten filmik... Oglądałam to już tyle razy i zawsze bawi tak samo
https://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
-
Tini wrote:Takie wieści od rana
Canario gratuluję córeczki tylko co tak bez żadnego ostrzeżenia;-) no chyba że coś przeoczyłam;-) A tak poważnie to wszystkiego dobrego życzę i Tobie i malutkiej i daj znać jak już dojdziesz do siebie.
Teraz możemy się spodziewać że coraz częściej takie niespodzianki będą na forum
Ha, jeśli chodzi o samopoczucie to już ok. Ten spadek formy 2 dni temu był jednorazowy i od nowa działam. Wczoraj nawet spakowalam torbę- hura!!!
Jeśli chodzi o podklady pod prześcieradło to przez chwilę używałam przy pierwszym synku ale ciągle był spocony i źle mu się spało (A ubieralam mu tylko 1 warstwę ubranek) przy drugim nie używałam wcale. Żaden z nich nigdy nie zabrudzil mi materaca. Teraz używam sobie tych podkładów w razie zalania wodami i tyłek mam spocony co noc
Nie było co przeoczyć, spokojnieod dłuższego czasu skupiałam się na organizacji bo nie lada wyzwanie nas czekało, a ze nic się nie działo to nie chciałam was zanudzać tym bardziej ze to już 3 raz
poza tym czuje się świetnie i najchętniej pojechalibyśmy do domu
-
Annaya wrote:Hahaha, Leira! Ja tu walczę o jak najdłuższe utrzymanie ciąży, ale jeszcze jeden taki post i zaraz urodzę!
Canario, wielkie gratulacje!Będziemy czekać na więcej wieści od Ciebie.
Dziewczyny. Nie znamy dnia ani godziny
Się powoli zacznie.
Oi nie znamy, ja się szykowałam na komunie a nie na porodówkęKropka89 lubi tę wiadomość