X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario cudowne wieści!! Gratulacje <3 <3

Andziula przepraszam nie zauwazylam że chciałaś wiedzieć w którym tyg urodziłam...

U nas wszystko w porządku. Olivier ma 3 kg w końcu ruszył z waga :) ze starszakiem trzeba mega uważać bo jest bardzo gwałtowny zwłaszcza kiedy chce dawać mniam mniam braciszkowi patrz chrupki i bułki haha :)
    Zaraz wybieramy się na ogród bo piękna pogoda . :D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idąc humorystycznym wątkiem, mamy, które macie synów, czy zdarzyło się Wam, ze przy zmianie pieluchy mały nasikał Wam w twarz? Bo chodzi za mną taka dziwna wizualizacja :P

klauuudia lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    No i najważniejsze że nadal jest córka;D mamy ostatnio obawy że jakimś cudem wyjdzie chłopiec haha .

ja też ostatnio mam takie obawy, bo wszyscy mi mówią, że ładnie wyglądam - jak na chłopca i że brzuch też mam jak na chłopca haha :D ale na ostatnim usg 20 kwietnia było dokładnie widać "bułeczkę" więc tłumaczę sobie, że to chyba nie możliwe haha :p

co do truskawek to też bym mogła ciągle wcinać mniam mniam :)

a jeśli chodzi o podkłady do łóżeczka to właśnie ciągle mam z tym problem, bo nie chce żeby materacyk się zabrudził, zwłaszcza, że wydaje mi się, że gryka-kokos ciężko by było jakoś doprać (W środku) ale z drugiej strony boję się trochę, że jednak przez podkład nie będzie właśnie odpowiedniego oddychania, które z kolei gwarantuje materacyk..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:12

Leira lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:13

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:13

Leira lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wieści od rana :-) Canario gratuluję córeczki tylko co tak bez żadnego ostrzeżenia;-) no chyba że coś przeoczyłam;-) A tak poważnie to wszystkiego dobrego życzę i Tobie i malutkiej i daj znać jak już dojdziesz do siebie.

Teraz możemy się spodziewać że coraz częściej takie niespodzianki będą na forum :-)

Ha, jeśli chodzi o samopoczucie to już ok. Ten spadek formy 2 dni temu był jednorazowy i od nowa działam. Wczoraj nawet spakowalam torbę- hura!!! :-)

Jeśli chodzi o podklady pod prześcieradło to przez chwilę używałam przy pierwszym synku ale ciągle był spocony i źle mu się spało (A ubieralam mu tylko 1 warstwę ubranek) przy drugim nie używałam wcale. Żaden z nich nigdy nie zabrudzil mi materaca. Teraz używam sobie tych podkładów w razie zalania wodami i tyłek mam spocony co noc :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja podobnie jak Ty wzielam sobie za męża starszego kawalera mieszkał sam :) któregoś pięknego dnia poszedł do pracy i Pani u której pracował prosiła żeby siku robić na siedzaco bo lubi porządek i nie chce co chwilę sprzątać... oczywiście jej nie posłuchał raz drugi trzeci i Pani w końcu zwróciła kolejny raz uwagę ze przecież prosiła żeby siadać... wtedy dopiero mąż idąc kolejny raz do łazienki spostrzegl że ten siuskowy strumień pryska na wszystkie strony nie koniecznie tylko do muszli ... W domu stwierdził bo musiał sam sprzątać że rzeczywiście chciałby również mieć czystą toaletę i od tego czasu siada ( w prawdzie tylko w domu ) ale problem z głowy... Wogole w Niemczech mężczyźni jakoś siadaja po prostu zazwyczaj ale w Polsce jakoś komuś to mówię to wszyscy twierdzą że to nienormalne ( taka ujma na męskim honorze...) ale misie wydaje że to jednak bardzo dobre przyzwyczajenie :)
    Ale teraz oprócz meza będzie jeszcze dwóch mężczyzn w domu i nie sądzę żeby mąż pozwolił na to żebym uczyła ich siadać dopiero później jak naciesze się już sikaniem na stojąco ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mnie nigdy nie obsikał w twarz...ale nalał do szafy, która była otwarta a on akurat się przekręcił na bok na przewijali i wielkim strumieniem obsikał parę półek i odkurzacz :P. Kupa po pachy (dosłownie) też była i też wywalilam body nie wiedziałam jak się zabrać za czyszczenie hehe.

Eunice ja już mam dość z tym kiblem...nie dość że mąż to jeszcze dwóch małych mężczyzn i zaraz trzeci będzie...dzieciaki są straszne bo sikają czasem do góry...czasem jakoś tak, że pod kibelkiem jest wielka kałuża. Ja nie mam do tego siły. A najgorsze właśnie było jak wymiotowałam parę razy dziennie a tam takie cuda...eh też już mi się zdążyło "wpaść" do kibelka jak któryś nie opuścił tej deski do siedzenia. Życie z tyloma facetami jest trudne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:01

Leira lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A jak już jestesmy w "sikowym" temacie zadam dziwne pytanie, bo ja odkąd wyszłam za mąż nie mogę znaleźć rozwiązania. Jak sobie radzicie z utrzymaniem czystości toalety mieszkając z facetem? Kobieta jak sika na siedząco to jej nic nie kapie, ale facetowi jednak przy każdym załatwianiu się trochę tych kropelek kapnie na muszle pod deskę. Mnie to brzydzi i ciągle wycieram papierem toaletowym, zawsze sobie myślę że jakby mi się zrobiło niedobrze to chciałabym się nachylać nad zaschniętymi sikami. Szczególnie że to śmierdzi później. Jednak siki w środku zostają spłukane a te które zostają na toalecie nadal są w łazience i jakoś mi to przeszkadza. Nie mam pojecia jak wszyscy utrzymują tam czystość-a może ja jestem przewrażliwiona? Macie jakieś patenty?

Mam ten sam problem. Jest to po prostu obrzydliwe. Ja to sie dre ze jak nie umie nie pryskac to ma na siedzaco robic hahaha albo wreczam szmate i kaze wyczyscic, tylko ja sprzatam lazienke wiec korona z glowy mu nie spadnie jak po sobie umyje. Ale jak czlowiek sie nie zbulwersuje i nie krzyknie to sam nie widzi i nie czuje.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Trójka ale się uśmiałam z tej obsikanej szafy, niezła akcja:):):)
    U nas z zasikaną toaletą jest tak, że jak 4 kobiety mojemu mezusiowi zrzedzily non stop, że nie nie mogą skorzystać to zaczął
    Skrupulatnie wycieraczki po sobie, chyba dosyć miał tyłu bab na głowie. Ale wogole ma biedny przechlapane:( bo dwie najstarsze maja juz miesiączkę i co chwila
    Jest akcja tato kup paczkę podpasek z biedronki:). Teraz się wyedukował bo na początku przychodził z wkładkami bo nie widział różnicy. Tacy czasami pocieszeni
    SA ci nasi mężczyźni.

Lucy010, Dika lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam takiego problemu, ale myślę ze wynika to z tego, że mycie toalety jest jego obowiązkiem.

klarunia1978 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to cudownie, że już w pełni możesz korzystać z macierzyństwa będąc w domku. I gratuluję wagi 3 kg to już coś;)!!!!

qq87krhmjgas4avj.png

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie przepraszaj ;) masz ważniejsze rzeczy na głowie kochana ;)

Eunice ze starymi kawalerami tak podobno jest, ja nie mam doświadczenia, ale moja bliska przyjaciółka opowiada czasem takie hity ;)
    Co do sikowego tematu. Mój mąż jest tak nauczony, że po każdym siku zawsze przeciera wc papierem ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario, super info, gratulacje. Napisz nam w wolnej chwili jak się zaczęło i czy spodziewałaś się.

qq87krhmjgas4avj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, to ja mam skarb w domu. Mąż nauczył się sikać na siedząco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:24

klauuudia lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż na szczęście jakimś cudem nic nie zachlapuje, mimo sikania na stojąco, ale wiem, że bardzo ciężko przekonać do sikania na siedząco - bo tak jak pisała klauuudia w Polsce jest to traktowane jak coś obciachowego, babskiego. A swoją drogą ciekawe jest to, że są badania które dowodzą, że sikanie przez facetów na siedzące jest zdrowsze dla prostaty. Ale to i tak ich nie przekona :p

Kropka89, Leira lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A idąc humorystycznym wątkiem, mamy, które macie synów, czy zdarzyło się Wam, ze przy zmianie pieluchy mały nasikał Wam w twarz? Bo chodzi za mną taka dziwna wizualizacja :P
    Mnie nigdy ale przy dwójce miał taki wyrzut ze mąż często chodził się kapać w środku nocy bo wtedybon przewijał młodego. Przy pierwszym razie było zaskoczenie :-)
    Kiedyś koleżanka podesłała mi link do gadżetu „daszek na ptzaszek” dla mam chłopców które boja się osikania :-) ale wystarczy zwykła tetra :-)

• Ha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas całe szczęście nie ma takiego problemu sikowego. Nigdy nie zdarzyłoby się abym cokolwiek znalazła poza toaletą :)

Ale mi moje dziecko masakruje szyjke :/ Jakby mi ktoś same igły wkuwał.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i powiem Wam, wczoraj w gazetce ciążowej wyczytałam fajną poradę, że jak jeszcze są teraz siły to nagotować więcej obiadu i zamrozić, żeby było na pierwsze dni po powrocie ze szpitala - bo pewnie nie będzie siły i czasu gotować. Stwierdziłam, że to fajny pomysł i akurat robię dziś na obiad pierogi ruskie, to zrobię więcej i akurat będą na czarną godzinę :)

Dika, pilik lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ