CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a takie podkłady do przewijania nadawałyby się do wózka pod prześcieradło?
O łóżeczku pomyślałam, że trzeba je zabezpieczyć, ale wózek jakoś mi nie przyszedł do głowy -
Czyli w łóżeczku kolejność jest taka: materac -> podkład jednorazowy ( jak często go zmieniać jeśli nie będzie żadnej masakry kupowo-sikowej?) -> prześcieradło ?
Czy lepsze są takie podkłady jednorazowe czy wielorazowe? Np w Ikea jest taki, nie wiem czy któraś z Was go używała? -
summer86 wrote:Dziewczyny, a takie podkłady do przewijania nadawałyby się do wózka pod prześcieradło?
O łóżeczku pomyślałam, że trzeba je zabezpieczyć, ale wózek jakoś mi nie przyszedł do głowy
Myślę, że spokojnie - sama mam i te pieluchy do przewijania i zwykłe podkłady (wielorazowe) i różnica jest taka, ze pieluchy są nieco grubsze i kolorowe, a podkład ma gumki do obłożenia na materac, ale jedno i drugie ma warstwę nieprzemakalną więc czemu nie?
Oczywiście jest też dużo komentarzy, żeby nie używać podkładów nieprzemakalnych bo nie ma cyrkulacji powietrza przez materac, etc., niby tak, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie prać codziennie pokrowca od materaca (jeśli odchody nie przejdą do wnętrza), a szansa jest duża bo maluch często się załatwia w ciągu dnia. Padają też sugestie, żeby układać, zamiast podkładu, warstwę pieluch, ale ktoś kto widział kiedyś dosłownie "obsrane od stóp do głów" dziecko, wie, ze to nie wystarczy -
Leira, właśnie widziałam kilka takich akcji u bratanicy.. po niektórych brat stwierdzał, że nie ma sensu brać ubranka i body szło do kosza
Na początek zastosuję chyba jednorazowe przyklejane do materaca.. jak się nie sprawdzą to będzie trzeba sięgnąć po cięższy kaliber -
Canario gratuluje :*duzo zdrowka i sil dla Was
Tez slyszalam ze chlopakom czesciej zdarzaja sie takie wpadki z przesikamiem wszystkiego :)ja do lozeczka mam frote sama tez lubie ale wlasnie zastanawiam sie czy nie bedzie draznic Malej , po porodzie kupie bawelniane do wozka i lozeczka .
Ha u mnie najgorsze sa noce wczoraj myslalam ze pojade juz do szpitala brzuch spinal sie okropnie na lewym boku nie moglam lezec bo mnie dusilo na plecach to ssamo na prawym boku brzuch jeszcze bardziej dawal znac pol nocy chodzilam po mieszkaniu przeszlo po dwoch nospach i magnezach maz mi trul ze lekarz juz nic nie kazal brac nic wiecej niz mam zalecone do niedzieli ale ja nie nie planuje jescze rodzic wiec jak tabletki pomogly to znaczy ze to nie tomysle ze to bylo spowodowane stresem bo ta szafa mnie dobila , w ciagu dnia sa skurcze ale wlasnie takie ktore nie przeszkadzaja i uwazam je za normalne,bardziej w ciagu dnia dobija mnie pogoda .
-
Ja do wózka i łóżeczka kupiłam najpierw prześcieradła frotte, ale są koszmarne i kolejnego dnia jak przyszły zamówiłam zwykłe bawełniane i są super.
Dla mnie głównym minusem frotte jest to, że mimo prasowania jest jednak dość szorstkie, no ma taką fakturkę i wydaje mi się, że Maluch może zachaczać pazurkami i zrobić sobie krzywdę. Druga rzecz wydają mim się ciepłe. Myślę że je wykorzystam w zimie jak dzieciak będzie starszy
Te bawełniane są super, ale ciężkie do prasowania. Są cienkie, przewiewne i przede wszystkim gładkie. Ja kupowałam bawełniane z allegro od Świat Dziecka zarówno do gondoli jak i do łóżeczka.
Na materac planuję położyć podkład nieprzemakalny, a jak się będzie sprawdzać zobaczymy. Do wózka może będe kłaść dodatkową pieluszkę flanelową albo podkład, ale też wyjdzie w praniu jak to się mówi
A widziałam jeszcze ktoś pytał o kurę. Ja kupiłam tą z LaMillou i jestem zachwycona! Dla mnie rozmiar jest idealny bo nie jest to taki wielki rogal, a jak przykładałam do ciała wydaje się idealnych rozmiarów (wziełam tą w rozmiarze standardowym, bo są jeszcze mniejsze wersje). A do tego ładnie wygląda i jest super uszyta.firanki na duszę, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
23.04
klauuudiaOlivier | 10:25 | 2690g | 49cm | CC | 33tc.+3 |
10.05
CanarioAnastazja | 09:49 | 3150g | 53cm | SN | 36tc.+6 |
Jest z nami już:
Chłopców: 1
Dziewczynek: 1
Poród:
SN: 1
CC: 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 18:01
Lucy010, klarunia1978, ptaszek, Andziula_1988, klauuudia, summer86, witaminkab, cichyszept, lotka1990, Pysiaczek89, tomania2806, Dika lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
firanki na duszę wrote:Kurde skasowało mi pół posta
Ha,
Co jest nie tak z tym frotte? Ja mam takie dwa do łóżeczka, ale skoro są do bani to kupię jakieś inne.
Pytanie za które możecie mnie zlinczować ale trudno :p jak często trzeba zmieniać takie prześcieradło/pościel w łóżeczku? ( O ile nie wydarzy się jakiś wypadek
Te frotte strasznie się wycierały a w innych miejscach mechacily. Bawełniane sa zdecydowanie lepsze.
Canario ogromne gratulacje!
Welonka ja staram się już niczego nie brać. Chociaż nie wiem co zrobię jak będzie bolec częściej i mocniej bo też nie chcę jeszcze rodzićTrzymam kciuki aby te bóle wyciszyły sie u Ciebie.
firanki na duszę lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Alphelia super, że uaktualniasz
już wiem w którym tc urodziła Klaudia. Trochę mnie to uspokaja
P.s. Poród SN 0, cc 1, a dzieci mamy już dwoje ;p
Bo nie wiem jaką drogą na świat przyszła Anastazja, więc nie mogę wpisać nic ani w SN ani w CC, póki Canario nie podzieli się tą informacjąAndziula_1988 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
A my dzisiaj po wizycie Misia ma już 2600g. Szyjka 3.8cm. AFI 15 więc dlatego ostatnio tak szaleje w brzuchu
nie szykuje się narazie do wyjścia.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie;D
No i najważniejsze że nadal jest córka;D mamy ostatnio obawy że jakimś cudem wyjdzie chłopiec haha .
klauuudia, Kropka89, Andziula_1988, Annaya, ptaszek, Magda33, Agnella, Dika lubią tę wiadomość
-
Canario gratulacje!
Ja dzis czuję sie fatalnie, a nakupowalam warzyw na zupę i kotleciki i same za nic nie chcą się zrobić. Dobrze, ze mi corcie z przedszkola siostra przywiezie, bo chybabym nie doszła.
Tak Was czytam i nie czuje sie jeszcze przygotowana. Niby mam wszystko (no prawie) ale chyba w pierwszej ciazy czulam sie bardziej przygotowana.
-
A ja dziś właśnie oddałam GBS do sprawdzenia, w ostatniej chwili
mam nadzieję jeszcze go zdążyć odebrać
Kurcze będę musiała przemyśleć te sprawę z podkładami itp. na łóżeczko w sumie mam taki na gumce, wygląda trochę lekko ale z drugiej strony może taki lepszy na lato no zobaczymya do gondoli to w ogóle nie myślałam o tym i chyba muszę swoje myślenie zmienić w takim razie
na szczęście przescieradelka mam i pasują i do gondoli i do kosza Mojżesza to uff.
Dziś chyba powyparzam butelki żeby coś zrobić bo dalej wczoraj na wizycie lekarz nakazał mi polegiwanie i niewychodzenie z domu i chyba coś w tym jest bo jak wróciłam teraz z przychodni to znów rozkurczowe 96także odpoczywam i walczę o te wartości poniżej 90 jak lwica dziś
Aha u mnie od dziś ciąża donoszonaTeraz wizyty co tydzień, następna w czwartek popołudniu
PS. Czy Wy też jecie ciągle truskawki?tak się boję że później nie będzie można że teraz wcinam jak szalona
Koleżanka wczoraj opowiadała że jej położna mówiła ostatnio że co dziewczyny przychodzą rodzić i często zdarza im się wymiotować to w maju i czerwcu z reguły wymiotują samymi truskawkami
Takie to ciężarne są truskawkowe maniaczki
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
nie odzywałam się oj bardzo dłuuugo, nie wiem czy mnie pamiętacie
ale podczytywałam troszke i zawsze trzymalam kciuki
Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i trzymam kciuki za kolejne rozwiązania
U nas bliźniaki trzymają się dobrze i narazie nie widać oznak przedwczesnego porodu
15 wizyta i pewnie dostaniemy termin rozwiązania
30/04 Marcelinka 1800 a Franio 1900 wszystko w normiebuszują i kopią z każdej
strony
Moja waga zaczynałam 58 kg teraz jest 72trochę puchnę co widać po twarzy i
stopach ale ogólnie nie jest źle
Torby spakowane, wózek kupiony, pokój przygotowany
https://zapodaj.net/6e3e8178e3711.jpg.html
Pozdrawiam i trzymam kciukiAlphelia, Czara, Magda33, Leira, Annaya, witaminkab, Tini, ptaszek, lotka1990, Fufka30, Axana, Andziula_1988, anna23, Kropka89, Wonderland, Agnella, Dika lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:O kochana, u chłopaków wystarczy, że siusior się wywinie i obsika wszystko, bo będzie sikał "pod górę" pieluchy
Albo jak walnie rzadką bombę pod dużym ciśnieniem to mu wyjdzie z pieluchy, ubrudzi ubranie z tyłu, prześcieradło, kocyk i pewnie jeszcze podkład, może też ulać i wtedy bez podkładu też przesiąknie w materac.
Nie ma żartów z tymi noworodkami, u mnie kuzyn jak przewijał małą to przy zmianie pieluchy taką petardę odpaliła, że trzeba było prać firanki i odmalowywać ścianę
Hahaha, Leira! Ja tu walczę o jak najdłuższe utrzymanie ciąży, ale jeszcze jeden taki post i zaraz urodzę!
Canario, wielkie gratulacje!Będziemy czekać na więcej wieści od Ciebie.
Dziewczyny. Nie znamy dnia ani godziny
Się powoli zacznie.
-
pełnanadziei:} wrote:Cześć Dziewczyny
nie odzywałam się oj bardzo dłuuugo, nie wiem czy mnie pamiętacie
ale podczytywałam troszke i zawsze trzymalam kciuki
Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i trzymam kciuki za kolejne rozwiązania
U nas bliźniaki trzymają się dobrze i narazie nie widać oznak przedwczesnego porodu
15 wizyta i pewnie dostaniemy termin rozwiązania
30/04 Marcelinka 1800 a Franio 1900 wszystko w normiebuszują i kopią z każdej
strony
Moja waga zaczynałam 58 kg teraz jest 72trochę puchnę co widać po twarzy i
stopach ale ogólnie nie jest źle
Torby spakowane, wózek kupiony, pokój przygotowany
https://zapodaj.net/6e3e8178e3711.jpg.html
Pozdrawiam i trzymam kciuki
Bardzo się cieszę, że się odezwałaś! Zastanawiałam się co u CiebieBliźniaki, a do tego chłopiec i dziewczynka