X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • fionkapoziomka Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

nieśmiało wchodzę w ten wątek. :) Na dobrą sprawę nie wiem dokładnie w którym tc jestem ;) Przypuszczam, że około 6. a wszystko dlatego, że karmię piersią 10.miesięczną córkę. Przyrost bety miałam >200% w ciągu 48h a na USG idę za niecałe 2 tygodnie i mam nadzieję zobaczyć serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 09:25

pełnanadziei:}, witaminkab, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Aniołki 2014,2015
    Laura ur.22.12.2016

BHCG - 14.10.17 - 66,9
    - 16.10.17 - 203
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawów to tylko apetyt mam wielki a po tem mi nie dobrze ;-)
    Nawet piersi mnie nie bolą:-(

age.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś zaczyna pobolewać podbrzusze. I jaka ja głupia, wczoraj sie martwiłam, ze mnie nie boli a dziś że boli :-P

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Leira, też przeszłam przez puste jajo płodowe, ale przeczytałam wtedy coś bardzo pocieszającego- mimo że ten problem zdarza się bardzo często to bardzo rzadko drugi raz u tej samej kobiety.
    W następnej ciąży powiedzieliśmy po zobaczeniu pęcherzyka o prawidłowych jak na swój wiek rozmiarach.

A ja wczoraj byłam na becie i jest 119,3 ! Czyli przyrost ponad 100% w ciągu niecałych 48 godzin:). Cieszę się, a szczególnie fajne jest to, że zaszłam w tą ciążę zupełnie naturalnie, bo dwie poprzednie były z owulacji stymulowanej hormonami.

Mam pytanko: Czy któraś też ma hashimoto albo niedoczynność tarczycy? Badacie tsh- jakie macie wyniki? W poprzedniej ciąży miałam bardzo niskie, poniżej 0,1, a teraz 2,4. Ale badałam po południu i babka powiedziała, że może być niemiarodajne. Niby w normie, więc nie wiem... Zastanawiam się, czy wystarczy jak w przyszłym tygodniu pójdę do rodzinnego się popytać i zrobię ewentualnie ft4...
    Ja mam niedoczynność, i rzeczywiście w ciąży warto mieć tsh ok. 1. Bada się zawsze na czczo, więc Twój wynik mógł być niemiarodajny. Koniecznie zrób tsh, ft3 i ft4 i na wszelki wypadek skontroluj to z endokrynologiem. W ciąży mogą być jeszcze większe wahania, wiec warto obserwować wyniki. Ja mam wytyczne robić co miesiąc, żeby w razie czego trzymać rękę na pulsie.

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio badalam tarczyce bo zawsze miałam problem i wyniki mam
    Tsh 2,47
    Ft3 3,47
    Ft4 1,37
    Niby mieszczą się w normie ale dla kobiet w ciąży powinny być niższe biorę euthyrox 88 a wizyta dopiero 8.11 mam nadzieję ze do tego czasu będzie wszystko dobrze.

• Maza Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Mi lekarz powiedział że mam nie nosić. Pewnie chodziło o lepszy przepływ krwi.
    Ale u mnie też jest problem kardiologiczny to może dlatego.
    Jeśli chodzi o imię to będzie Michał albo Janek Roch a dla dziewczynki Liwia Antosia Małgorzata. Frankowi tata tzn mój mąż wybrał pierwsze ja mu drugie teraz będzie na odwrót :)

Dziękuję Ci bardzo, w rakim razie też sobie daruję, nawet lepiej bo i tak nie pomaga

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Mój jest jajowaty :) W poprzednich ciążach tez takie były.
    Tylko że mój był taki bardzo wydłużony i jajowaty nawet takie splaszczone jajo taki dziwny. Lekarz nic nie skomentował więc już nie wiem.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:10

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Tylko że mój był taki bardzo wydłużony i jajowaty nawet takie splaszczone jajo taki dziwny. Lekarz nic nie skomentował więc już nie wiem.

Myślę, że jeśli miałabyś mieć powód do zmartwień to.lekarz, by Cie poinformował o tym.
    Moj synek jest z takiego "jajeczka";-) wszystko było ok ;-) nie martw się na zapas, a jeśli Cię to trapi to zadzwoń do swojej poradni i zapytaj położną;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny! U mnie dziś będzie cisza jak nie wiem bo do 15 wyłączyli prąd bo coś tam robią.
    Co do mówienia o ciąży to również uważam że to sprawa indywidualna każdej z nas. Zależy też jakie się ma relacje z rodzinką. Ja planuje powiedzieć po wizycie serduszkowej. Miałam czekać do końca pierwszego trymestru ale stwierdziłam że kurcze co ma być to będzie i przestałam się tak zamartwiac bo przecież ja na to nie mam większego wpływu. Mogę jedynie dostarczać witaminek mojemu maluchowi i odpoczywać. A tak jak już tu ktoś napisał czekanie 15 tyg nic nam nie zagwarantuje bo znam przypadek że w dużo późniejszym tyg działo się coś złego. Więc każda z nas zrobi jak uważa. Ja w poprzedniej ciąży nie powiedziałam od razu bo też czekałam na serduszko. A i tak wszyscy się dowiedzieli jak poszłam na 3 dni do szpitala na łyżeczkowanie

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy już moim rodzicom. Raz ze zawsze mogę na nich liczyć. Dwa nie zawsze mąż będzie mógł zostać z Frankiem więc zostaną chętnie z Frankiem.
    Moja teściowa czy tesciu dowiedzą się jak będę miała ochote to im powiem.
    Franka może widzieli 10-15 razy a ma już roczek.ostatnio teściowa kupiła mu rajstopy rozmiar 52/56 :/ więc....
    A po drugie jak pierwszy raz poronilam to wszystkim gadała ze to aborcja była i zabilam swoje dziecko. Bardzo źle wtedy było między mną a mężem

• Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewuszki mam pytanie jak radzicie sobie z infekcjami intymnymi? Bo od paru dni mi dokuczają uplawy. Pytałam giną ale powiedział że w pierwszym trym. nie jest bezpieczne branie żadnych leków tylko mogę clotrimazol w kremie tak z wierzchu stosować. Ale on mi nigdy jakoś specjalnie nie pomagał...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    My powiedzieliśmy już moim rodzicom. Raz ze zawsze mogę na nich liczyć. Dwa nie zawsze mąż będzie mógł zostać z Frankiem więc zostaną chętnie z Frankiem.
    Franka może widzieli 10-15 razy a ma już roczek.ostatnio teściowa kupiła mu rajstopy rozmiar 52/56 :/ więc....
    A po drugie jak pierwszy raz poronilam to wszystkim gadała ze to aborcja była i zabilam swoje dziecko. Bardzo źle wtedy było między mną a mężem
    O matko serio tak powiedziała!? Jej no aż mnie zatkało, co za baba! Chyba już bym się do niej nie odezwała... Twój mąż ją pewnie porządnie zrąbał za to

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:

Współczuje takiej teściowej :/ musisz mieć wielką cierpliwość chyba do niej :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    A dziewuszki mam pytanie jak radzicie sobie z infekcjami intymnymi? Bo od paru dni mi dokuczają uplawy. Pytałam giną ale powiedział że w pierwszym trym. nie jest bezpieczne branie żadnych leków tylko mogę clotrimazol w kremie tak z wierzchu stosować. Ale on mi nigdy jakoś specjalnie nie pomagał...

W pierwszych ciążących lapalam ciągle jakieś świństwa i wtedy się dowiedziałam ciekawej rzeczy, że grzybki lubią cukier;-) odstawiłam całkiem słodycze i spałam bez bielizny, częste podmywanie i to pomagało ;-)

Tomania..brak mi słów, nie ogarniam czasem głupoty/bezmyslności ludzkiego gadania!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:

W ulotce clotrimazolu jest napisane, żeby nie stosować pod żadnym pozorem w 1 trymestrze. Chyba czas na zmianę gina ;)

Tomania współczuję, zerwałabym wszelkie kontakty z taką teściową, jak można tak powiedzieć?! :(

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    W ulotce clotrimazolu jest napisane, żeby nie stosować pod żadnym pozorem w 1 trymestrze. Chyba czas na zmianę gina ;)

Tomania współczuję, zerwałabym wszelkie kontakty z taką teściową, jak można tak powiedzieć?! :(
    Wiesz na ulotce np acardu też jest napisane że nie można w ciąży a wielu lekarzy zaleca i wiele dziewczyn bierze. A mój gin mi pozwolił tak jak napisałam tylko z wierzchu nie głęboko. Myślę że wie co mówi. Mimo to i tak myślę że to mi nie pomoże i nie używam.

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 12:03

Vero lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania straszne babsko... wspolczuje mieć blisko takiego człowieka :/
    Meginka ja na infekcje miałam zapisane jakieś globulki ale teraz już Ci nie powiem niestety jakie :/
    Poza tym mycie się płynem do higieny intymnej ż paleczkami kwasu mlekowego i spanie bez bielizny unikanie bardzo obcislych spodni przez które pipka ;) nie ma szans na oddech ;)

Kropka89 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:

Ja w poprzedniej ciąży brałam w pierwszym trymestrze Nystatynę, z tego co wiem jest bezpieczna. Za to Clotrimazol może być stosowany dopiero od II trymestru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:58

Madzik84 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ