X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • fionkapoziomka Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

nieśmiało wchodzę w ten wątek. :) Na dobrą sprawę nie wiem dokładnie w którym tc jestem ;) Przypuszczam, że około 6. a wszystko dlatego, że karmię piersią 10.miesięczną córkę. Przyrost bety miałam >200% w ciągu 48h a na USG idę za niecałe 2 tygodnie i mam nadzieję zobaczyć serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 09:25

pełnanadziei:}, witaminkab, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Aniołki 2014,2015
    Laura ur.22.12.2016

BHCG - 14.10.17 - 66,9
    - 16.10.17 - 203
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawów to tylko apetyt mam wielki a po tem mi nie dobrze ;-)
    Nawet piersi mnie nie bolą:-(

age.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś zaczyna pobolewać podbrzusze. I jaka ja głupia, wczoraj sie martwiłam, ze mnie nie boli a dziś że boli :-P

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Leira, też przeszłam przez puste jajo płodowe, ale przeczytałam wtedy coś bardzo pocieszającego- mimo że ten problem zdarza się bardzo często to bardzo rzadko drugi raz u tej samej kobiety.
    W następnej ciąży powiedzieliśmy po zobaczeniu pęcherzyka o prawidłowych jak na swój wiek rozmiarach.

A ja wczoraj byłam na becie i jest 119,3 ! Czyli przyrost ponad 100% w ciągu niecałych 48 godzin:). Cieszę się, a szczególnie fajne jest to, że zaszłam w tą ciążę zupełnie naturalnie, bo dwie poprzednie były z owulacji stymulowanej hormonami.

Mam pytanko: Czy któraś też ma hashimoto albo niedoczynność tarczycy? Badacie tsh- jakie macie wyniki? W poprzedniej ciąży miałam bardzo niskie, poniżej 0,1, a teraz 2,4. Ale badałam po południu i babka powiedziała, że może być niemiarodajne. Niby w normie, więc nie wiem... Zastanawiam się, czy wystarczy jak w przyszłym tygodniu pójdę do rodzinnego się popytać i zrobię ewentualnie ft4...
    Ja mam niedoczynność, i rzeczywiście w ciąży warto mieć tsh ok. 1. Bada się zawsze na czczo, więc Twój wynik mógł być niemiarodajny. Koniecznie zrób tsh, ft3 i ft4 i na wszelki wypadek skontroluj to z endokrynologiem. W ciąży mogą być jeszcze większe wahania, wiec warto obserwować wyniki. Ja mam wytyczne robić co miesiąc, żeby w razie czego trzymać rękę na pulsie.

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio badalam tarczyce bo zawsze miałam problem i wyniki mam
    Tsh 2,47
    Ft3 3,47
    Ft4 1,37
    Niby mieszczą się w normie ale dla kobiet w ciąży powinny być niższe biorę euthyrox 88 a wizyta dopiero 8.11 mam nadzieję ze do tego czasu będzie wszystko dobrze.

• Maza Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Mi lekarz powiedział że mam nie nosić. Pewnie chodziło o lepszy przepływ krwi.
    Ale u mnie też jest problem kardiologiczny to może dlatego.
    Jeśli chodzi o imię to będzie Michał albo Janek Roch a dla dziewczynki Liwia Antosia Małgorzata. Frankowi tata tzn mój mąż wybrał pierwsze ja mu drugie teraz będzie na odwrót :)

Dziękuję Ci bardzo, w rakim razie też sobie daruję, nawet lepiej bo i tak nie pomaga

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Mój jest jajowaty :) W poprzednich ciążach tez takie były.
    Tylko że mój był taki bardzo wydłużony i jajowaty nawet takie splaszczone jajo taki dziwny. Lekarz nic nie skomentował więc już nie wiem.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:10

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Tylko że mój był taki bardzo wydłużony i jajowaty nawet takie splaszczone jajo taki dziwny. Lekarz nic nie skomentował więc już nie wiem.

Myślę, że jeśli miałabyś mieć powód do zmartwień to.lekarz, by Cie poinformował o tym.
    Moj synek jest z takiego "jajeczka";-) wszystko było ok ;-) nie martw się na zapas, a jeśli Cię to trapi to zadzwoń do swojej poradni i zapytaj położną;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny! U mnie dziś będzie cisza jak nie wiem bo do 15 wyłączyli prąd bo coś tam robią.
    Co do mówienia o ciąży to również uważam że to sprawa indywidualna każdej z nas. Zależy też jakie się ma relacje z rodzinką. Ja planuje powiedzieć po wizycie serduszkowej. Miałam czekać do końca pierwszego trymestru ale stwierdziłam że kurcze co ma być to będzie i przestałam się tak zamartwiac bo przecież ja na to nie mam większego wpływu. Mogę jedynie dostarczać witaminek mojemu maluchowi i odpoczywać. A tak jak już tu ktoś napisał czekanie 15 tyg nic nam nie zagwarantuje bo znam przypadek że w dużo późniejszym tyg działo się coś złego. Więc każda z nas zrobi jak uważa. Ja w poprzedniej ciąży nie powiedziałam od razu bo też czekałam na serduszko. A i tak wszyscy się dowiedzieli jak poszłam na 3 dni do szpitala na łyżeczkowanie

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy już moim rodzicom. Raz ze zawsze mogę na nich liczyć. Dwa nie zawsze mąż będzie mógł zostać z Frankiem więc zostaną chętnie z Frankiem.
    Moja teściowa czy tesciu dowiedzą się jak będę miała ochote to im powiem.
    Franka może widzieli 10-15 razy a ma już roczek.ostatnio teściowa kupiła mu rajstopy rozmiar 52/56 :/ więc....
    A po drugie jak pierwszy raz poronilam to wszystkim gadała ze to aborcja była i zabilam swoje dziecko. Bardzo źle wtedy było między mną a mężem

• Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewuszki mam pytanie jak radzicie sobie z infekcjami intymnymi? Bo od paru dni mi dokuczają uplawy. Pytałam giną ale powiedział że w pierwszym trym. nie jest bezpieczne branie żadnych leków tylko mogę clotrimazol w kremie tak z wierzchu stosować. Ale on mi nigdy jakoś specjalnie nie pomagał...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    My powiedzieliśmy już moim rodzicom. Raz ze zawsze mogę na nich liczyć. Dwa nie zawsze mąż będzie mógł zostać z Frankiem więc zostaną chętnie z Frankiem.
    Franka może widzieli 10-15 razy a ma już roczek.ostatnio teściowa kupiła mu rajstopy rozmiar 52/56 :/ więc....
    A po drugie jak pierwszy raz poronilam to wszystkim gadała ze to aborcja była i zabilam swoje dziecko. Bardzo źle wtedy było między mną a mężem
    O matko serio tak powiedziała!? Jej no aż mnie zatkało, co za baba! Chyba już bym się do niej nie odezwała... Twój mąż ją pewnie porządnie zrąbał za to

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:

Współczuje takiej teściowej :/ musisz mieć wielką cierpliwość chyba do niej :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    A dziewuszki mam pytanie jak radzicie sobie z infekcjami intymnymi? Bo od paru dni mi dokuczają uplawy. Pytałam giną ale powiedział że w pierwszym trym. nie jest bezpieczne branie żadnych leków tylko mogę clotrimazol w kremie tak z wierzchu stosować. Ale on mi nigdy jakoś specjalnie nie pomagał...

W pierwszych ciążących lapalam ciągle jakieś świństwa i wtedy się dowiedziałam ciekawej rzeczy, że grzybki lubią cukier;-) odstawiłam całkiem słodycze i spałam bez bielizny, częste podmywanie i to pomagało ;-)

Tomania..brak mi słów, nie ogarniam czasem głupoty/bezmyslności ludzkiego gadania!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:

W ulotce clotrimazolu jest napisane, żeby nie stosować pod żadnym pozorem w 1 trymestrze. Chyba czas na zmianę gina ;)

Tomania współczuję, zerwałabym wszelkie kontakty z taką teściową, jak można tak powiedzieć?! :(

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    W ulotce clotrimazolu jest napisane, żeby nie stosować pod żadnym pozorem w 1 trymestrze. Chyba czas na zmianę gina ;)

Tomania współczuję, zerwałabym wszelkie kontakty z taką teściową, jak można tak powiedzieć?! :(
    Wiesz na ulotce np acardu też jest napisane że nie można w ciąży a wielu lekarzy zaleca i wiele dziewczyn bierze. A mój gin mi pozwolił tak jak napisałam tylko z wierzchu nie głęboko. Myślę że wie co mówi. Mimo to i tak myślę że to mi nie pomoże i nie używam.

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 12:03

Vero lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania straszne babsko... wspolczuje mieć blisko takiego człowieka :/
    Meginka ja na infekcje miałam zapisane jakieś globulki ale teraz już Ci nie powiem niestety jakie :/
    Poza tym mycie się płynem do higieny intymnej ż paleczkami kwasu mlekowego i spanie bez bielizny unikanie bardzo obcislych spodni przez które pipka ;) nie ma szans na oddech ;)

Kropka89 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:

Ja w poprzedniej ciąży brałam w pierwszym trymestrze Nystatynę, z tego co wiem jest bezpieczna. Za to Clotrimazol może być stosowany dopiero od II trymestru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:58

Madzik84 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ