X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 20 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* powoli nadrabiam zaległości, ale jeszcze trochę mi zostało :)

Robiłam dziś drugą betę. Wynik z środy - 161,85, a dziś 421,61. Czyli chyba ok? Czy za dużo wzrosła? W sumie to chyba o jakieś 160%. Jest w ogóle określony jakiś maksymalny wzrost w ciągu 48 godzin? W pierwszej ciąży nie robiłam bety i nie mam pojęcia jak to jest :)

Co do zakładania nogi na nogę to nie wiem o co to chodzi, ale jak posiedzę tak dłużej to zaczyna mnie podbrzusze boleć więc może rzeczywiście coś w tym jest.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie..nie wiem czy zagrzeje na długo mniejsce
    jestem po 2 ciazach biochemicznych pod rzad..tylko tam beta nie przekraczała 62.
    Myślałam,że ten cykl bedzie stracony..zrobiłam bete na 6 dni przed @ (musiałam bo miałam miec usuwany ząb chirurgicznie) wynik 1.2 pare dni po test-negatywny..az tu nagle w dniu @ wieczorem dwie kreski..strach ogromny. Beta dzien po @ 101 po 48 h 299..
    Zobaczymy jak to bedzie oby sie udało..termin 23 czerwca. pozdrwiam :)

BettyCatriona, jagodowa91, tomania2806 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli was nadrabiam ;)

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kejt26
    Bądź dobrej myśli. Beta ładnie przyrosla wiec to dobry znak.
    Moja rosła szalenie z Niewiadomych przyczyn. Zarodek na usg widoczny jeden a beta w6 tyg 70 tyś prawie. Lekarz powiedział zobaczymy co z tego będzie. Wizyta 30.10.
    A ja juz sie martwię bo raptem przestały mnie boleć piersi, zanika mój apetyt i moje mdłości. Boli mnie jedynie brzuch. Spodziewam się najgorszego. :-(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 20:01

w4sq9n733eq67vqu.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Hej :* powoli nadrabiam zaległości, ale jeszcze trochę mi zostało :)

Robiłam dziś drugą betę. Wynik z środy - 161,85, a dziś 421,61. Czyli chyba ok? Czy za dużo wzrosła? W sumie to chyba o jakieś 160%. Jest w ogóle określony jakiś maksymalny wzrost w ciągu 48 godzin? W pierwszej ciąży nie robiłam bety i nie mam pojęcia jak to jest :)

Rainbow Twoja beta wygląda jak najbardziej ok. We wczesnej ciąży beta musi wzrosnąć min66% w ciągu 48h. Twoja przyrosła pięknie.
    Staraj się nie stresować i czekać na wizytę lekarską żebyś mogła zobaczyć swoje maleństwo. Powodzenia. :-)

w4sq9n733eq67vqu.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Witaj kejt26
    Moja rosła szalenie z Niewiadomych przyczyn. Zarodek na usg widoczny jeden a beta w6 tyg 70 tyś prawie. Lekarz powiedział zobaczymy co z tego będzie. Wizyta 30.10.
    A ja juz sie martwię bo raptem przestały mnie boleć piersi, zanika mój apetyt i moje mdłości. Boli mnie jedynie brzuch. Spodziewam się najgorszego. :-(((
    beta rośnie jak szalona, ale skoro lekarz mówi, że jest ok to może postaraj się nie stresować. na tym etapie niewiele więcej możesz zrobić!
    to jest norma, że są dni w ktorych będziesz objawy czuć bardziej, a w inne mniej. tym tym bardziej nie musisz sie przejmować! odetchnij głęboko, musi być dobrze :)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Witam nowa Mamusie :)
    Mi dzisiaj caly dzien dokucza bol w dolnej czesci plecow i nawet spacer nie pomogl:(
    mnie też bolą krzyże... i piersi okrutnie. poza tym może być ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie sprawca mojej ciąży wrócił do domu, wreszcie, po tygodniu nieobecności :) Będę tu do was zaglądać, a na cały etat wracam w poniedziałek :) Życzę Wam udanego weekendu :)

BettyCatriona, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z was pisała ze byla u dentysty teraz ? Można leczyć zeby w pierwszym trymestrze?

Miałyśmy dzisiaj z M wybrac się na zakupy jakie szczęście ze nie pojechaliśmy spokojne miasto a po galerii szalał facet z nozem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 20:41

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty jestem dobrej myśli w środę powtórzę bete w piątek usg ;)
    Welonka ja w cyklu pprzed ciążą byłam u dentysty leczył kanałowo kilka razy mi trula i zrobiła zdjęcie. . Teraz mam coś na zębie ale boję się iść

• Nestii Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny która z was pisała ze byla u dentysty teraz ? Można leczyć zeby w pierwszym trymestrze?

Miałyśmy dzisiaj z M wybrac się na zakupy jakie szczęście ze nie pojechaliśmy spokojne miasto a po galerii szalał facet z nozem :/
    Welonka czyżbyś była ze Stalówki ?

• welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt właśnie tez boje się iść poczekam do wizyty i spytam lekarza.

Nestii nie ze Stalowej ale to jedna przyzwoita galeria w okolicy ,a Ty jesteś z tych stron ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 21:05

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie lekarz juz coś zobaczy na usg ? To będzie ok 2 tyg po spodziewanym okresie

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję że beta przyrasta(3 dni temu 997, dziś ok 3,200).
    Jestem po rozmowie z szefową i koleżankami z pracy. Wszyscy się bardzo ucieszyli na wieść i trzymają mocno kciuki.Każdy mi powtarza, że tym razem się uda.
    Jeszcze ponad tydzień do wizyty,a ja już na samą myśl o momencie usg mam serce w gardle...Musi być dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 21:07

tomania2806 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Witaj kejt26
    Kochana, ostatnie czego potrzebuje Twój dzidziuś to nerwy jego mamusi. Na prawdę to nic nie da więc odpoczywaj, lykaj witaminki i myśl pozytywnie. :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami wieczorową porą. W pracy nie mam możliwości poczytania, więc wieczorem nadrabiam zaległości.
    Witam serdecznie kolejne mamusie :)
    Idę chyba zaraz spać, bo obiecałam sobie, że w weekend się wyśpię ;)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi strasznie złe. Oszaleje:(
    Dziś po pracy zaczęłam krwawić. W przychodni internistka zmierzyła ciśnienie krwi i powiedziała ze jej przykro.
    Rano przyjmą mnie w Oxfordzie w szpitalu. Mam być o 7.45.
    Czy któraś z Was tez krwawiła?
    Podbrzusze mnie pobolewa, krew jest żywa czerwona.1 skrzep.
    Jestem na luteinie dopochwowo 2x100mg. Euthyrox 150.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Nestii Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nestii nie ze Stalowej ale to jedna przyzwoita galeria w okolicy ,a Ty jesteś z tych stron ?
    Tak ze stalowej. Jestem w szoku co tu sie wydarzyło... strach teraz będzie z domu wychodzić.

A tak poza tym, kogo wybralaś do prowadzenia ciąży ? Jakiś ginekolog ze Stalowej może ?

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Jest mi strasznie złe. Oszaleje:(
    Dziś po pracy zaczęłam krwawić. W przychodni internistka zmierzyła ciśnienie krwi i powiedziała ze jej przykro.
    Rano przyjmą mnie w Oxfordzie w szpitalu. Mam być o 7.45.
    Czy któraś z Was tez krwawiła?
    Podbrzusze mnie pobolewa, krew jest żywa czerwona.1 skrzep.
    Jestem na luteinie dopochwowo 2x100mg. Euthyrox 150.

Qrcze, aż nie wiem co doradzić :( Trzymam kciuki za Was :* Buziaki i pozytywne fluidy przesyłam :*

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka masz racje..co ma sie wydarzyc to i tak sie wydarzy ;)

AdaEva co sie dzieje porobilas czy po prostu krwawienie?

A co do dzielenia sie nowina to nie wiem czy nawet w 3 miesiacy komus powiem..fakt wiedza dwie kolezanki i to wszystko

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ