X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 20 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* powoli nadrabiam zaległości, ale jeszcze trochę mi zostało :)

Robiłam dziś drugą betę. Wynik z środy - 161,85, a dziś 421,61. Czyli chyba ok? Czy za dużo wzrosła? W sumie to chyba o jakieś 160%. Jest w ogóle określony jakiś maksymalny wzrost w ciągu 48 godzin? W pierwszej ciąży nie robiłam bety i nie mam pojęcia jak to jest :)

Co do zakładania nogi na nogę to nie wiem o co to chodzi, ale jak posiedzę tak dłużej to zaczyna mnie podbrzusze boleć więc może rzeczywiście coś w tym jest.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie..nie wiem czy zagrzeje na długo mniejsce
    jestem po 2 ciazach biochemicznych pod rzad..tylko tam beta nie przekraczała 62.
    Myślałam,że ten cykl bedzie stracony..zrobiłam bete na 6 dni przed @ (musiałam bo miałam miec usuwany ząb chirurgicznie) wynik 1.2 pare dni po test-negatywny..az tu nagle w dniu @ wieczorem dwie kreski..strach ogromny. Beta dzien po @ 101 po 48 h 299..
    Zobaczymy jak to bedzie oby sie udało..termin 23 czerwca. pozdrwiam :)

BettyCatriona, jagodowa91, tomania2806 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli was nadrabiam ;)

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kejt26
    Bądź dobrej myśli. Beta ładnie przyrosla wiec to dobry znak.
    Moja rosła szalenie z Niewiadomych przyczyn. Zarodek na usg widoczny jeden a beta w6 tyg 70 tyś prawie. Lekarz powiedział zobaczymy co z tego będzie. Wizyta 30.10.
    A ja juz sie martwię bo raptem przestały mnie boleć piersi, zanika mój apetyt i moje mdłości. Boli mnie jedynie brzuch. Spodziewam się najgorszego. :-(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 20:01

w4sq9n733eq67vqu.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Hej :* powoli nadrabiam zaległości, ale jeszcze trochę mi zostało :)

Robiłam dziś drugą betę. Wynik z środy - 161,85, a dziś 421,61. Czyli chyba ok? Czy za dużo wzrosła? W sumie to chyba o jakieś 160%. Jest w ogóle określony jakiś maksymalny wzrost w ciągu 48 godzin? W pierwszej ciąży nie robiłam bety i nie mam pojęcia jak to jest :)

Rainbow Twoja beta wygląda jak najbardziej ok. We wczesnej ciąży beta musi wzrosnąć min66% w ciągu 48h. Twoja przyrosła pięknie.
    Staraj się nie stresować i czekać na wizytę lekarską żebyś mogła zobaczyć swoje maleństwo. Powodzenia. :-)

w4sq9n733eq67vqu.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Witaj kejt26
    Moja rosła szalenie z Niewiadomych przyczyn. Zarodek na usg widoczny jeden a beta w6 tyg 70 tyś prawie. Lekarz powiedział zobaczymy co z tego będzie. Wizyta 30.10.
    A ja juz sie martwię bo raptem przestały mnie boleć piersi, zanika mój apetyt i moje mdłości. Boli mnie jedynie brzuch. Spodziewam się najgorszego. :-(((
    beta rośnie jak szalona, ale skoro lekarz mówi, że jest ok to może postaraj się nie stresować. na tym etapie niewiele więcej możesz zrobić!
    to jest norma, że są dni w ktorych będziesz objawy czuć bardziej, a w inne mniej. tym tym bardziej nie musisz sie przejmować! odetchnij głęboko, musi być dobrze :)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Witam nowa Mamusie :)
    Mi dzisiaj caly dzien dokucza bol w dolnej czesci plecow i nawet spacer nie pomogl:(
    mnie też bolą krzyże... i piersi okrutnie. poza tym może być ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie sprawca mojej ciąży wrócił do domu, wreszcie, po tygodniu nieobecności :) Będę tu do was zaglądać, a na cały etat wracam w poniedziałek :) Życzę Wam udanego weekendu :)

BettyCatriona, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z was pisała ze byla u dentysty teraz ? Można leczyć zeby w pierwszym trymestrze?

Miałyśmy dzisiaj z M wybrac się na zakupy jakie szczęście ze nie pojechaliśmy spokojne miasto a po galerii szalał facet z nozem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 20:41

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty jestem dobrej myśli w środę powtórzę bete w piątek usg ;)
    Welonka ja w cyklu pprzed ciążą byłam u dentysty leczył kanałowo kilka razy mi trula i zrobiła zdjęcie. . Teraz mam coś na zębie ale boję się iść

• Nestii Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny która z was pisała ze byla u dentysty teraz ? Można leczyć zeby w pierwszym trymestrze?

Miałyśmy dzisiaj z M wybrac się na zakupy jakie szczęście ze nie pojechaliśmy spokojne miasto a po galerii szalał facet z nozem :/
    Welonka czyżbyś była ze Stalówki ?

• welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt właśnie tez boje się iść poczekam do wizyty i spytam lekarza.

Nestii nie ze Stalowej ale to jedna przyzwoita galeria w okolicy ,a Ty jesteś z tych stron ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 21:05

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie lekarz juz coś zobaczy na usg ? To będzie ok 2 tyg po spodziewanym okresie

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję że beta przyrasta(3 dni temu 997, dziś ok 3,200).
    Jestem po rozmowie z szefową i koleżankami z pracy. Wszyscy się bardzo ucieszyli na wieść i trzymają mocno kciuki.Każdy mi powtarza, że tym razem się uda.
    Jeszcze ponad tydzień do wizyty,a ja już na samą myśl o momencie usg mam serce w gardle...Musi być dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 21:07

tomania2806 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Witaj kejt26
    Kochana, ostatnie czego potrzebuje Twój dzidziuś to nerwy jego mamusi. Na prawdę to nic nie da więc odpoczywaj, lykaj witaminki i myśl pozytywnie. :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami wieczorową porą. W pracy nie mam możliwości poczytania, więc wieczorem nadrabiam zaległości.
    Witam serdecznie kolejne mamusie :)
    Idę chyba zaraz spać, bo obiecałam sobie, że w weekend się wyśpię ;)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi strasznie złe. Oszaleje:(
    Dziś po pracy zaczęłam krwawić. W przychodni internistka zmierzyła ciśnienie krwi i powiedziała ze jej przykro.
    Rano przyjmą mnie w Oxfordzie w szpitalu. Mam być o 7.45.
    Czy któraś z Was tez krwawiła?
    Podbrzusze mnie pobolewa, krew jest żywa czerwona.1 skrzep.
    Jestem na luteinie dopochwowo 2x100mg. Euthyrox 150.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Nestii Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nestii nie ze Stalowej ale to jedna przyzwoita galeria w okolicy ,a Ty jesteś z tych stron ?
    Tak ze stalowej. Jestem w szoku co tu sie wydarzyło... strach teraz będzie z domu wychodzić.

A tak poza tym, kogo wybralaś do prowadzenia ciąży ? Jakiś ginekolog ze Stalowej może ?

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Jest mi strasznie złe. Oszaleje:(
    Dziś po pracy zaczęłam krwawić. W przychodni internistka zmierzyła ciśnienie krwi i powiedziała ze jej przykro.
    Rano przyjmą mnie w Oxfordzie w szpitalu. Mam być o 7.45.
    Czy któraś z Was tez krwawiła?
    Podbrzusze mnie pobolewa, krew jest żywa czerwona.1 skrzep.
    Jestem na luteinie dopochwowo 2x100mg. Euthyrox 150.

Qrcze, aż nie wiem co doradzić :( Trzymam kciuki za Was :* Buziaki i pozytywne fluidy przesyłam :*

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka masz racje..co ma sie wydarzyc to i tak sie wydarzy ;)

AdaEva co sie dzieje porobilas czy po prostu krwawienie?

A co do dzielenia sie nowina to nie wiem czy nawet w 3 miesiacy komus powiem..fakt wiedza dwie kolezanki i to wszystko

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ