X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze pęcherzyki z pierwszego usg były takie podlozne jajowa te? Bo mój tak . Czy to jest normalne? Nie bula okrągły.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nadrobiłam Was :-)
    Tomina też sie zastanawiam dlaczego lekarz zabronił zakładać nogę na noge i nie nosić podkolanówek?
    Super wieści z wizyt, aż zazdroszczę, ze już jesteście po :-)

Sarrara mi sie wydaje, ze różnie wyglądają. Nic sie nie martw :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 14:34

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam życzę udanych wizyt !! Ja dzisiaj do pracy gdyby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce :)

Leira uwazam ze kazda kobieta czuje kiedy powinna oglosic nowine o ciazy niektore chca to robic od razu na poczatku niektore pozniej, ale prawda jest taka ze na wield rzeczy I sytuacji wplywu nie mamy a Nike nam nie zagwaranntuje ze po 15tyg nic sie nie stanie. Akurat tutaj gdzie mieszkam normalnym jest mówienie od poczatku , ba czesto kobiety juz zaczynaja wyprawkę , poprostu ciesza sie swoim stanem, ja czekam do kolejnej wizyty 8tyd w poprzedniej ciazy zrobiłam podobnie mysle ze to sprawa indywidualna

Meginka lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny czy wasze pęcherzyki z pierwszego usg były takie podlozne jajowa te? Bo mój tak . Czy to jest normalne? Nie bula okrągły.

Ja w pierwszej ciąży taki miałam i wszystko było ok

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Tak mi sie przypomnialo, ze jesli macie problem z nawracajacymi infekcjami pecherza to polecam Wam codzienne picie szklanki soku zurawinowego 100% (mozna kupic w aptece, niestety drogi jest) i najwazniejsze: uzywanie olejku z drzewa herbacianego. Olejek ten jest bakteriobojczy i wystarczy kropelka na majtki badz wkladke higieniczna na majtkach z rana, zeby sie zabezpieczyc przed bakteriami na caly dzien :)

A jak tam Wasze mdlosci?
    Mnie mdli codziennie, ale na wieczor, z rana praktycznie nigdy :O
    I musze pilnowac, zebym nie byla glodna - wtedy jest najgorzej :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Witam życzę udanych wizyt !! Ja dzisiaj do pracy gdyby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce :)

Leira uwazam ze kazda kobieta czuje kiedy powinna oglosic nowine o ciazy niektore chca to robic od razu na poczatku niektore pozniej, ale prawda jest taka ze na wield rzeczy I sytuacji wplywu nie mamy a Nike nam nie zagwaranntuje ze po 15tyg nic sie nie stanie. Akurat tutaj gdzie mieszkam normalnym jest mówienie od poczatku , ba czesto kobiety juz zaczynaja wyprawkę , poprostu ciesza sie swoim stanem, ja czekam do kolejnej wizyty 8tyd w poprzedniej ciazy zrobiłam podobnie mysle ze to sprawa indywidualna

Oczywiscie - kazdy zrobi jak uwaza, ja myslalam tak samo, w pierwszej ciazy podzielilam sie szczesciem z calym swiatem, jednak za wczesnie. Zawsze sie moze cos wydarzy - naturalnie, jednakze swoj post skierowalam do dziewczyny, ktora chciala oglosic ta nowine na podstawie jednego wyniku bety, bez pierwszego usg, ktore potwierdziloby czy: raz - ciaza jest w macicy, dwa - jajo nie jest puste. Bo niestety znam bol tego rozczarowania :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana Dziewczynki , trzymam kciuki za kolejne wizyty i gratulacje dla bijących serduszek ! :)

Ja z mężem jak wszystko bd ok to planujemy powiedzieć w święta, myślę że bd to piękny prezent od Mikołaja dla rodziny a jak okażą się bliźniaki to już w ogóle :D

Co do imion nie mam pojęcia dla dziewczynki a dla chłopca podoba mi się imie Franciszek :)

Miłego dzionka ! :)

joann lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś stresa. Mam wrażenie jakby przestawały mnie boleć piersi.Boje się ze dzieje się coś niedobrego. :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzieś mi zaświtało, że pisałyście o nie noszeniu podkolanówek i nie zakładaniu nogi na noge. Moge prosić o przybliżenie mi tematu? Przepraszam ale teraz nie znajde a nosze na jednej nodze szałową podkolanówme uciskową i teraz nie wiem czy nie zrezygnować.
    A co do mówienia o ciąży to ja też jakoś się boje przed wizytą u lekarza choc jest ciężko np. Jak sie dzisiaj wykpić od toastu

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png

Wysłany: 20 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    A ja mam dziś stresa. Mam wrażenie jakby przestawały mnie boleć piersi.Boje się ze dzieje się coś niedobrego. :-(

Nie martw się, jednego dnia objawy się nasilają a drugiego dnia ich nie odczuwamy .
    Jeżeli nie wystąpiło plamienie lub jakieś mocne skurcze to nic się nie dzieje. :)

Maza ja miałam taką sytuację w sobotę na imprezce (zazwyczaj jakiegoś drinka lub kieliszek wina piłam) , i każdy mnie namawiał to powiedziałam że brałam proszki na ból głowy i teraz wole nie mieszać . :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

A jak tam Wasze mdlosci?
    Mnie mdli codziennie, ale na wieczor, z rana praktycznie nigdy :O
    I musze pilnowac, zebym nie byla glodna - wtedy jest najgorzej :P

Mam dokładnie tak samo. Do tego wieczorem męczą mnie gazy i jestem wzdeta jak balon.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Mój jest jajowaty :) W poprzednich ciążach tez takie były.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Nie martw się, mnie piersi w ogóle już nie bolą, lekarz powiedział, że ciało się po prostu już przyzwyczaiło do nowej sytuacji i to normalne :)

My już zdecydowaliśmy na 100% że będzie Cezary lub Kasia :)

Z moich objawów to jestem ciągle głodna, jem i jem i nic nie pomaga, ciągle mi burczy w brzuchu i z głodu niedobrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Dziewczyny gdzieś mi zaświtało, że pisałyście o nie noszeniu podkolanówek i nie zakładaniu nogi na noge. Moge prosić o przybliżenie mi tematu? Przepraszam ale teraz nie znajde a nosze na jednej nodze szałową podkolanówme uciskową i teraz nie wiem czy nie zrezygnować.
    A co do mówienia o ciąży to ja też jakoś się boje przed wizytą u lekarza choc jest ciężko np. Jak sie dzisiaj wykpić od toastu

Mi lekarz powiedział że mam nie nosić. Pewnie chodziło o lepszy przepływ krwi.
    Ale u mnie też jest problem kardiologiczny to może dlatego.
    Jeśli chodzi o imię to będzie Michał albo Janek Roch a dla dziewczynki Liwia Antosia Małgorzata. Frankowi tata tzn mój mąż wybrał pierwsze ja mu drugie teraz będzie na odwrót :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja mówię tylko najbliższej rodzinie. Rodzicom, rodzenstwu, no i mąż analogicznie swoim. Bardzo często się widujemy i nie byłabym w stanie utrzymać w tajemnicy ciąży do 15 tyg. Pozatym nawet jeśli coś miałoby się stać to jestem pewna, że byliby dla mnie dużym wsparciem.
    Ja niestety znam jeszcze późniejsze straty, ale trzeba myśleć pozytywnie, że skoro okres największego zagrożenia, do zobaczenia serduszka, minął to będzie dobrze. Inaczej całą ciążą byłaby dla mnie strachem a nie radością.
    my tak samo. uznaliśmy, że jeśli coś złego się wydarzy to tym bardziej będziemy potrzebowali ich wsparcia, a jeśli wszystko będzie dobrze to tym możemy cieszyć się razem :)

wczoraj zrobiłam betę, żeby się uspokoić: 1307 :)

Vero, Mała_Mii lubią tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Oczywiscie - kazdy zrobi jak uwaza, ja myslalam tak samo, w pierwszej ciazy podzielilam sie szczesciem z calym swiatem, jednak za wczesnie. Zawsze sie moze cos wydarzy - naturalnie, jednakze swoj post skierowalam do dziewczyny, ktora chciala oglosic ta nowine na podstawie jednego wyniku bety, bez pierwszego usg, ktore potwierdziloby czy: raz - ciaza jest w macicy, dwa - jajo nie jest puste. Bo niestety znam bol tego rozczarowania :(

Też znam ból tego rozczarowania :-( teraz czekam do czwartku na wizytę i strasznie się denerwuję. Też zamierzam powiedzieć późno. Będzie mi o tyle łatwo, że mama wyjeżdża do siostry na trzy miesiące więc nic nie zauważy. A resztę rodziny widzę dopiero na święta. Bardzo bym chciała aby teraz się udało. Przyda się rodzeństwo dla młodej ;-)
    Czy ktoś karmi jeszcze swojego starszaka? Bo ja tak i ciągle zastanawiam się jak pogodzić to wszystko logistycznie.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:10

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.

Wysłany: 20 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Leira, też przeszłam przez puste jajo płodowe, ale przeczytałam wtedy coś bardzo pocieszającego- mimo że ten problem zdarza się bardzo często to bardzo rzadko drugi raz u tej samej kobiety.
    W następnej ciąży powiedzieliśmy po zobaczeniu pęcherzyka o prawidłowych jak na swój wiek rozmiarach.

A ja wczoraj byłam na becie i jest 119,3 ! Czyli przyrost ponad 100% w ciągu niecałych 48 godzin:). Cieszę się, a szczególnie fajne jest to, że zaszłam w tą ciążę zupełnie naturalnie, bo dwie poprzednie były z owulacji stymulowanej hormonami.

Mam pytanko: Czy któraś też ma hashimoto albo niedoczynność tarczycy? Badacie tsh- jakie macie wyniki? W poprzedniej ciąży miałam bardzo niskie, poniżej 0,1, a teraz 2,4. Ale badałam po południu i babka powiedziała, że może być niemiarodajne. Niby w normie, więc nie wiem... Zastanawiam się, czy wystarczy jak w przyszłym tygodniu pójdę do rodzinnego się popytać i zrobię ewentualnie ft4...

Piękny pryrost gratulację ! :)
    Jeżeli chodzi o TSH to z 2,4 endokrynolog zbił mi do 1,48 i udało się zajść w ciąże :) Miałam badania na Hashimoto ale na szczęście nic nie wykryli :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3

Oj jak mnie korci, żeby wszystkim wykrzyczeć, że się udało ;-) ale Jeszce poczekamy, conajmniej az będzie serduszko widać ;-)

U mnie mdłości brak, może za wcześnie, może ominą mnie w tej ciąży..za to piersi dalej swoje- jak bomby :-P

Właśnie wróciłam z badań, ząb wczoraj wyrwany, teraz nic tylko odpoczywac, a potem basen ;-) miłego dnia moje kochane Ciężarówki <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hashimoto, po pierwszej ciąży mi wyszło, a po poronieniu.
    Przed zajściem w ciąże miałam 1,7, w poniedziałek 2,8. Podobno najlepiej jednak jak jest poniżej 2, w środę mam wizytę u endokrynologa. W ciąży badam tsh co miesiąc i to trzeba rano na czczo i beż zażycia wcześniej leku

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ