X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    na poczatku sa wzdecia pozniej mijaja a brzuszek robi sie okragly :)w tej ciazy mam podobnie dopero 5 tydzien a tu okragalo hehe

co do USG u mnie dopochwowo robili za pierwszym razem poznij od 8 tyg juz brzusznie zalezy ile mamy tam cialka jaki sprzet itd
    ja też muszę teraz troche luźniej sie ubierać, bo rzeczywiście nie mam za dużo komfortu :)
    zrobiłam bete i czekam teraz do wieczora na wyniki:) jakoś spokojna jestem, dziś piersi już mnie tak bolą, że nawet jak chodziłam to chciałam je trzymać ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Rewe Debiutantka

Wysłany: 19 października 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko mojego Maleństwa bije. Poryczałam się u lekarza

Meginka, joann, tomania2806, Kropka89, witaminkab, Barbarka1984, Paula2702 lubią tę wiadomość

hchyxzkrmz3tyqp8.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny zakładamy leginsy na tyłek i heja :)
    Ważne żeby nam było wygodnie:) to przecież najpopularniejszy ciążowy strój :) ja sama je uwielbiam i przed ciąża też w nich śmigałam.
    A co do wstawania to ja też muszę w nocy a ostatni tydzień to miałam masakre bo młody był chory i nie mógł oddychać bo nosek zatkany i budził się milion razy a ja razem z nim no to przy okazji szłam siusiu. Później chodziłam jak zombie po tych nieprzespanych nocach. Synek mnie już chyba powoli zaczyna przyzwyczajać do niewyspania hehehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:06

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez legginsów chyba bym pękła. Mam okropne wzdęcia, brzuch jak w 4 miesiącu. Przez to niewygodnie mi w większości "wyjściowych", pracowych ubrań. No ale trudno się mówi.

Meginka lubi tę wiadomość

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzicie mi ale podejrzewam ze to raczej nie jest objaw ciąży bo nic nie znalazłam ale boli mnie pod żebrem z prawej strony Np jak kaszlne albo z łóżka chce się podnieść hmmm sama nie wiem co to może być mama mnie uspakaja ze może nerwoból bo ostatnio trochę chora byłam a kaszel się bardzo długo utrzymywał do teraz lekko podkoszuluje

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pojawiły się wam konkretne objawy ciążowe? U mnie ciągle nic :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii, raczej to z ciążą nie ma wiele wspólnego, a od kiedy to masz? Może źle spałaś?

Sarrra, doczekasz się :-) U mnie małe objawy pojawiły się w piątym tygodniu, a teraz jestem w ósmym i nie wiem, na co tak usilnie czekałam :-) Mdłości, senność, ból kręgosłupa, bóle w podbrzuszu, ssanie w żołądku, infekcje intymne etc....

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mnie boli w sumie dziś jakby już mniej . Nie wiem może faktycznie to od kaszlu mama mówi ze zawsze jak długo chorowałam i kaszel męczył to miałam coś takiego , teściowa znowus mówi może coś zjadłaś co Ci poszlodzilo ;D No nie wiem już sama . A co do dolegliwości ja sama jakoś mało ich mam i słabe ale mówią mi poczekaj chwile to się rozkręca a teraz się ciesz hehe

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny kiedy pojawiły się wam konkretne objawy ciążowe? U mnie ciągle nic :(
    Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to miałam bardzo czujny węch. Teraz już nie. A dwa tygodnie temu zaczęły się mdłości i zmęczenie - póki co nic się nie zmieniło i dojazd do pracy to nadal najgorsze zło :(

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ciężko was nadrobić po całym dniu :-)
    Mala mi mnie boli pod żebrem ale z lewej strony i promieniuje do pępka pokazywałam ostatnio ginowi gdzie mnie boli to powiedzial ze moze być to od nerki i faktycznie mocz mi wyszedł nie najlepiej .

Co do spodni to ja z xs skoczyłam na s i została mi juz w te chwili jedna para spodni . A co do piersi ja mialam zawsze male b teraz mam duże b i w końcu biustonosze sa dobre:d

Juz wiem po kim moj M ma wciskanie we mnie soczków owoców po mamie kobiecina specjalnie dla mnie zrobila sóweczkę z marchewki jabłuszka, i tez czemu nie jem bananów itp

Mała_Mii lubi tę wiadomość

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziewczyny ciężko was nadrobić po całym dniu :-)
    Mala mi mnie boli pod żebrem ale z lewej strony i promieniuje do pępka pokazywałam ostatnio ginowi gdzie mnie boli to powiedzial ze moze być to od nerki i faktycznie mocz mi wyszedł nie najlepiej .

Co do spodni to ja z xs skoczyłam na s i została mi juz w te chwili jedna para spodni . A co do piersi ja mialam zawsze male b teraz mam duże b i w końcu biustonosze sa dobre:d

Juz wiem po kim moj M ma wciskanie we mnie soczków owoców po mamie kobiecina specjalnie dla mnie zrobila sóweczkę z marchewki jabłuszka, i tez czemu nie jem bananów itp

To podrzucaj mi, ja chętnie wypiję każdą ilość!

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna a ja nie moge pic ich napije sie lyka i to tyle wszystkie marchewkowe bananowe odpadają jedynie grejpfrut i pomarańcza

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Anna a ja nie moge pic ich napije sie lyka i to tyle wszystkie marchewkowe bananowe odpadają jedynie grejpfrut i pomarańcza

Współczuję! A z drugiej strony zazdroszczę dostępu do takich soków, marchewkowo-jablkowe kocham!

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka witaj! :)
    MalaMi ja mialam kiedys podobny bol od kaszlu wiec tomoze to nie martw sie :)
    Rewe to super gratulacje i jaka ulga prawda?:)
    Kurde a ja nie mam ani jedenj pary leginsow a juz by sie przydaly:D

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z objawami na razie spokojnie i oby tak zostało ;) w pierwszej ciąży rzygałam jak kot, nie mogłam nic jeść oprócz rosołu i chleba z masłem i pomidorem ;) a w ciąży z córą spokojnie, więc zupełnie na odwrót ;)
    Teraz biust zrobił się pełniejszy, ale nie urósł. Czułam tylko jak macica mi się rozciąga, kłucie jak na @
    no i senna jestem bardziej, ale nie padam na twarz :)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie jest pęcherzyk kolejna wizyta za dwa tyg. 2.11 Zostaje przy Ziomku mi tam nie przeszkadza jego poczucie humoru.
    Mam wytyczne zakaz zakładania nogi na noge, zakaz chodzenia w antygwaltkach (czy.podkolanówki ) zakaz czytania na internecie słodycze są beee owoce i warzywa jak najbardziej odstawic Mlodego od cycka kupic sobie witaminy jak coś się dzieje to dzwonić zakaz jedzenia surowego mięsa. Kawa może być ale lekka herbata w sumie też.
    Dostałam dodatkowo acard i duphaston zamiast luteiny. zgoda na lekki seks więc może się maz ucieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 18:52

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomina który lekarz z siebie podaje takie wytyczne:) musi to być dobry lekarz:-) moj tez mi powtarza żebym nie czytała w Internecie bo tylko bede stresować sie :-)
    Wizyta dopiero za półtorej tygodnia ale tan czas powoli leci, myślałyście juz nad imionami ?u nas córka Oliwia M nie chce słyszeć o innym a syn Adam lub Filip.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra nie jestes sama :) mnie przy kichaniu bolą jajniki i czAsem piersi, oprócz tego nic!

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja mam dylemat..jak zawsze chcialam Filipa i Lenke, to juz mam..a to maleństwo nie mam jeszcze pojecia;-)

Tomania jakbym mojego słyszała;-) mężów na pewno to ucieszy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 19:53

tomania2806 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was chce bo mam 3 opakowania luteiny 100mg dowcipnie ;) oddam bo mam duphaston więc po co żeby się zmarnowala

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ