X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo rok tu puste jajo plodowe i zabieg, od października miałam mieć clo ale się udało. Teraz jestem na l4 bo plamienia miałam okazało się ze to krwiak, lekarz dal mi duphaston i kazal leżeć, ciąża według uSGH mlodsza ale serduszko juz słyszałam

Tym razem bedzie dobrze, musi byc :) Tez widzialam juz serduszko i moge powiedziec, ze jestem troche spokojniejsza aczkolwiek stres w jakims stopniu dalej jest

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    http://porady-poloznej.pl/poronienie/

Naprawdę brzmi do dosyć pocieszająco:).

Czytalam ten sam artykul kilka dni temu :) tez ,mnie troche podniosl na duchu ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6tc nie było widać jeszcze niczego. Po tygodniu był pęcherzyk i pięknie bijące serduszko, co więcej wg pomiarów wszystko zgadzało się z terminem OM :) Tak więc każda ciąża jest zupełnie inna - jedna będzie widoczna w 5tc inna dopiero w 7tc :)

Mnie też ciągle wylogowuje obojętnie czy to na telefonie czy na kompie.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth ja cały czas na tel i zwariować można :(

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    U mnie w 6tc nie było widać jeszcze niczego. Po tygodniu był pęcherzyk i pięknie bijące serduszko, co więcej wg pomiarów wszystko zgadzało się z terminem OM :) Tak więc każda ciąża jest zupełnie inna - jedna będzie widoczna w 5tc inna dopiero w 7tc :)

Mnie też ciągle wylogowuje obojętnie czy to na telefonie czy na kompie.

Pocieszające jest to, co piszesz:) mam nadzieję, ze za tydzień coś będzie już widać ;-) póki co nie będę niczego analizować, tylko poczekam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 12:57

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:10

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EUNICE piękne słowa , tak naprawdę co ma być to będzie i w naszej kwesti jest zrobić tyle ile możemy a reszta już nie zależy od nas. Trzeba dbać o siebie i wierzyć że będzie dobrze :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, już jestem w domku. Wizyta się trochę przesunęła w czasie, bo była ok 30 min obsuwa. U mnie identycznie jak u Ruth, pęcherzyk jest, ale nic więcej nie widać. Lekarz uspokajał, że jest jeszcze za wcześnie i że mam przyjść na kolejne badanie najszybciej za 3 tyg. Kolejna wizyta 16.11. Kazał być spokojną i łykać dalej witaminy. Nie dostałam żadnego skierowania na badania, pewnie następnym razem dostanę.

AdaEva lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec u mnie nic nie było;-) nawet pęcherzyka, tylko gin zaznaczył, że usg średniej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:37

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Ruth, musimy być dobrej myśli i się nie stresować.

Ruth lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:
    Hejka, już jestem w domku. Wizyta się trochę przesunęła w czasie, bo była ok 30 min obsuwa. U mnie identycznie jak u Ruth, pęcherzyk jest, ale nic więcej nie widać. Lekarz uspokajał, że jest jeszcze za wcześnie i że mam przyjść na kolejne badanie najszybciej za 3 tyg. Kolejna wizyta 16.11. Kazał być spokojną i łykać dalej witaminy. Nie dostałam żadnego skierowania na badania, pewnie następnym razem dostanę.

Pomyśl, że już następnym razem zobaczysz bicie serduszka i już będzie maleństwo dosyć mocno widoczne :) bo wtedy powinnaś być w 8-9tyg z suwaczka widzę.

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! ;) tak was podczytuje w wolnych chwilach, ja jestem z majowek
    U jednego gina u ktorego bylam potwierdzic tylko ciaze nie bylo nic widac, mial usg kiepskiej jakosci ale oczywiscie sie nie przyznal do tego ;) Natomiast u ginekologa do ktorego teraz chodze pecherzyk byl widoczny, ale naprawde po dluzszym szukaniu. Byl to 5tc+3 dni
    Serce uslyszalam w 7+2 dni. Takze nic sie nie martwcie, zycze spokojnych i nudnych ciaz i samych serduszek jak dzwony ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:48

Mała_Mii lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png

Wysłany: 19 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:

Za 3 tygodnie to już na pewno serduszko będzie :
    jesteśmy mniej więcej w podobnym wieku ciąży :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodawajcie zdjęcia swoich USG :)

To moja kruszynka - różnica w USG 13 dni.

dzerk.jpg

1 USG GS = 0,49cm

2 USG CRL = 0,64cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 14:10

Vero, Meginka, Tini, welonka, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny dodawajcie zdjęcia swoich USG :)

To moja kruszynka - różnica w USG 13 dni.

dzerk.jpg

1 USG GS = 0,49cm

2 USG CRL = 0,64cm :)
    Teqz ale cudeńka <3 ktorych tyg te usg?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Wiecie co przeczytałam? Że jak uwidoczni się serduszko na usg to ryzyko poronienia spada do 3% :). Ponoć większość poronień następuje jeszcze przed zagnieżdżeniem a wśród reszty duży procent to puste jaja płodowe. Jak już uwidoczni się zarodek z serduszkiem to naprawdę ryzyko maleje także myślę, że to dobry moment żeby powiedzieć:).
    Hej ja też to czytałam kiedyś u mamy ginekolog :) bardzo polecam, lubię czytać jej artykuły, bardzo fajnie i zrozumiałe dla zwykłych śmiertelników :)
    Jeeeju mnie też ciągle wylogowuje...
    Ja już po badaniach, wyniki w poniedziałek,wizyta w czwartek :) my jakoś na razie nie mieliśmy okazji powiedzieć rodzice, a poza tym mam średnie stosunki z rodzicami tzn nigdy nie było tak że mogłam z nimi pogadać, zwierzyć się czy coś...
    Powiedzieliśmy młodemu i czekamy komu pierwszemu wygada :) :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Teqz ale cudeńka <3 ktorych tyg te usg?
    Lekarz nie był w stanie jednoznacznie określić bo mam nieregularne cykle więc wg USG:
    1) 4 tydzień plus minus 7 dni
    2) 6 tydzień plus minus 7 dni (tak myślę że tak 6tyg 5 dni bo rozmiar maleństwa odpowiadałby)

• Arga Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzinie powiem dopiero chyba po badaniach prenatalnych. Akurat będzie przed świętami :)

age.png

Wysłany: 19 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz jakie piękne zdjęcia !! aż miło popatrzeć :) zazdroszczę że już widać :)

Meginka - ja jestem fanką mamyginekolog :)

tomania2806, Meginka lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ