SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejszy wizyty :)
    Zdawajcie na bieżąco relację co i jak ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Cześć Dziewczynki :) chwilkę mnie nie było i ciężko nadrobić :):)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ! :*
    Sarra współczuje i trzymam kciuki :*

Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?

Mnie mocno bolał krzyż i dół pleców, w 4 tyg bywało tak, że ból budzil mnie w nocy. Teraz pomagają spacery :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was :)
    jakoś wciąż trudno mi uwierzyć, że naprawdę się udało :) i stąd też moje pytanie do Was: robiłam betę w zeszłym tygodniu i później po 48h. 1 wizytę u gin gdzieś na początku listopada będę miała, ale teraz cały czas się zastanawiam czy robić jeszcze raz betę, żeby się upewnić, ze wszystko ok. Z jednej strony mnie korci, a z drugiej strony ten stres i znowu bieganie, wcale nie wiem czy jest tak bardzo potrzebne... co myślicie, jak Wy robiłyście?

Witaj Kochana - gratulacje !:)

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasu :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ile stron do nadrabiania!
    Ja wczoraj totalnie odpadłam, wróciłam z pracy do domu i ruszyć się nie mogłam było mi tak niedobrze.. dzisiaj od rana to samo, nie wiem jak ja w pracy wysiedzę, nawet nic nie potrafię zjeść bo od razu mi się gorzej robi.

pełnanadziei mnie też czasami boli dół pleców, ale przechodzi po paru godzinach :) najlepiej się trochę położyć i za dużo nie chodzić - mi pomaga :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kochana - gratulacje !:)

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasu :)
    Dzięki :) no robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?

hchy90bvs8fsdbu6.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Mnie mocno bolał krzyż i dół pleców, w 4 tyg bywało tak, że ból budzil mnie w nocy. Teraz pomagają spacery :-)

a jeszcze Cię to męczy ?:) czyli to jest raczej normalne nie ma czym się niepokoić ? :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic was to nie lada wyzwanie :D

Nisia nie przejmuj sie tym co pomysla inni, ja tak samo biore slub w listopadzie tyle ze cywilny ( koscielny myslelismy na koniec czerwca, ale w tej sytuacji sie troszke przesunie ) tez od razu przyszlo mi na mysl,ze ludzie beda gadac,ze zaszlam w ciaze to i slub szybko, ale niech sobie gadaja najblizsze mi osoby wiedza, ze planowalismy juz to wczesniej :)
    Ale w sumie teraz mam wiekszy problem niz gadanie ludzi :D sukienke kupilam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy i w biuscie byla doslownie na styk, boje sie, ze za miesiac sie w nia nie zmieszcze, juz teraz boje sie przymierzac :p

Co do wczesniejszego pytania o starania w pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach, ale to raczej bylo na zasadzie co ma byc to bedzie. W tamtej ciazy bylam 8-9 tyg ( puste jajo plodowe ) i mialam zabieg lyzeczkowania i od tego zabiegu minal akurat rok i zaszlam znowu w ciaze :) a juz panikowalam strasznie ze rok minal i nic sie nie dzieje ;) nawet bylam u ginekologa dostalam recepte na clo, ale nie zdarzylam jej wykupic bo okazalo sie, ze jestem w ciazy :)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Dzięki :) no robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?

Dla swojego spokoju lepiej zrób bo nerwy są niepotrzebne i szkodliwe :) będziesz spokojniej spać i odliczać dni do wizyty :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze Cię to męczy ?:) czyli to jest raczej normalne nie ma czym się niepokoić ? :)
    Myślę, że nie na się czym martwić, w końcu macica się rozciąga ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Myślę, że nie na się czym martwić, w końcu macica się rozciąga ;-)

Trochę mnie uspokoiłaś, póki nie zobaczę serduszek będę się niepokoić .... jeszcze tylko tydzień . :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie uspokoiłaś, póki nie zobaczę serduszek będę się niepokoić .... jeszcze tylko tydzień . :)
    Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu czuję czasem takie bulgotanie w brzuchu ;-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy wcześniej nie wybiorę się na wizytę bo chyba nie wytrzymam w takiej niepewności... Niepokoi mnie to ;(

Wysłany: 19 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)

Dzięki, już jestem spokojniejsza :) mi o ciąży przypominają cały czas piersi, pęcherz i węch chyba lepszy teraz niż zwierzęta :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    mi cały czas wszystko pracuje :) czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny" :)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png

Wysłany: 19 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    mi cały czas wszystko pracuje :) czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny" :)

Ja miałam przed @ bóle typowo miesiączkowe tylko wyostrzył mi się bardzo węch . Piersi miałam strasznie bolące ale przed @ też tak bywało. Później zaczęłam odczuwać te "inne" bóle a dzisiaj pierwszy raz te plecy .

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, za moją trzymajcie kciuki Wy, gina mam na 11.20 :)

Sara zdrówka dużo życzę, oby wszystko było ok.

Miłego dnia wszystkim :)

joann, Rewe, Marti83 lubią tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za piękne serduszka ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 19 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?

Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerku :) W pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe :)

Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekać :) Trzymam kciuki!

Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*

8p3ovfxmjlw4ik6h.png

Wysłany: 19 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Hej :)

Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerku :) W pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe :)

Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekać :) Trzymam kciuki!

Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*

Rainbow ja mam prace siedzącą właśnie i dziś najbardziej czuje ból po wstaniu z krzesła . Chyba dzisiaj długi spacer po pracy mnie czeka.

A odnośnie aktywności w ciąży - dziewczyny czy w pierwszym trymestrze można delikatnie ćwiczyć ? czy tylko np spacery ?

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ