X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejszy wizyty :)
    Zdawajcie na bieżąco relację co i jak ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Cześć Dziewczynki :) chwilkę mnie nie było i ciężko nadrobić :):)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ! :*
    Sarra współczuje i trzymam kciuki :*

Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?

Mnie mocno bolał krzyż i dół pleców, w 4 tyg bywało tak, że ból budzil mnie w nocy. Teraz pomagają spacery :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was :)
    jakoś wciąż trudno mi uwierzyć, że naprawdę się udało :) i stąd też moje pytanie do Was: robiłam betę w zeszłym tygodniu i później po 48h. 1 wizytę u gin gdzieś na początku listopada będę miała, ale teraz cały czas się zastanawiam czy robić jeszcze raz betę, żeby się upewnić, ze wszystko ok. Z jednej strony mnie korci, a z drugiej strony ten stres i znowu bieganie, wcale nie wiem czy jest tak bardzo potrzebne... co myślicie, jak Wy robiłyście?

Witaj Kochana - gratulacje !:)

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasu :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ile stron do nadrabiania!
    Ja wczoraj totalnie odpadłam, wróciłam z pracy do domu i ruszyć się nie mogłam było mi tak niedobrze.. dzisiaj od rana to samo, nie wiem jak ja w pracy wysiedzę, nawet nic nie potrafię zjeść bo od razu mi się gorzej robi.

pełnanadziei mnie też czasami boli dół pleców, ale przechodzi po paru godzinach :) najlepiej się trochę położyć i za dużo nie chodzić - mi pomaga :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kochana - gratulacje !:)

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasu :)
    Dzięki :) no robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?

hchy90bvs8fsdbu6.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Mnie mocno bolał krzyż i dół pleców, w 4 tyg bywało tak, że ból budzil mnie w nocy. Teraz pomagają spacery :-)

a jeszcze Cię to męczy ?:) czyli to jest raczej normalne nie ma czym się niepokoić ? :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic was to nie lada wyzwanie :D

Nisia nie przejmuj sie tym co pomysla inni, ja tak samo biore slub w listopadzie tyle ze cywilny ( koscielny myslelismy na koniec czerwca, ale w tej sytuacji sie troszke przesunie ) tez od razu przyszlo mi na mysl,ze ludzie beda gadac,ze zaszlam w ciaze to i slub szybko, ale niech sobie gadaja najblizsze mi osoby wiedza, ze planowalismy juz to wczesniej :)
    Ale w sumie teraz mam wiekszy problem niz gadanie ludzi :D sukienke kupilam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy i w biuscie byla doslownie na styk, boje sie, ze za miesiac sie w nia nie zmieszcze, juz teraz boje sie przymierzac :p

Co do wczesniejszego pytania o starania w pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach, ale to raczej bylo na zasadzie co ma byc to bedzie. W tamtej ciazy bylam 8-9 tyg ( puste jajo plodowe ) i mialam zabieg lyzeczkowania i od tego zabiegu minal akurat rok i zaszlam znowu w ciaze :) a juz panikowalam strasznie ze rok minal i nic sie nie dzieje ;) nawet bylam u ginekologa dostalam recepte na clo, ale nie zdarzylam jej wykupic bo okazalo sie, ze jestem w ciazy :)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Dzięki :) no robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?

Dla swojego spokoju lepiej zrób bo nerwy są niepotrzebne i szkodliwe :) będziesz spokojniej spać i odliczać dni do wizyty :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze Cię to męczy ?:) czyli to jest raczej normalne nie ma czym się niepokoić ? :)
    Myślę, że nie na się czym martwić, w końcu macica się rozciąga ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 19 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Myślę, że nie na się czym martwić, w końcu macica się rozciąga ;-)

Trochę mnie uspokoiłaś, póki nie zobaczę serduszek będę się niepokoić .... jeszcze tylko tydzień . :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie uspokoiłaś, póki nie zobaczę serduszek będę się niepokoić .... jeszcze tylko tydzień . :)
    Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu czuję czasem takie bulgotanie w brzuchu ;-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy wcześniej nie wybiorę się na wizytę bo chyba nie wytrzymam w takiej niepewności... Niepokoi mnie to ;(

Wysłany: 19 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)

Dzięki, już jestem spokojniejsza :) mi o ciąży przypominają cały czas piersi, pęcherz i węch chyba lepszy teraz niż zwierzęta :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    mi cały czas wszystko pracuje :) czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny" :)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png

Wysłany: 19 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    mi cały czas wszystko pracuje :) czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny" :)

Ja miałam przed @ bóle typowo miesiączkowe tylko wyostrzył mi się bardzo węch . Piersi miałam strasznie bolące ale przed @ też tak bywało. Później zaczęłam odczuwać te "inne" bóle a dzisiaj pierwszy raz te plecy .

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, za moją trzymajcie kciuki Wy, gina mam na 11.20 :)

Sara zdrówka dużo życzę, oby wszystko było ok.

Miłego dnia wszystkim :)

joann, Rewe, Marti83 lubią tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za piękne serduszka ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 19 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?

Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerku :) W pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe :)

Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekać :) Trzymam kciuki!

Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*

8p3ovfxmjlw4ik6h.png

Wysłany: 19 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Hej :)

Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerku :) W pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe :)

Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekać :) Trzymam kciuki!

Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*

Rainbow ja mam prace siedzącą właśnie i dziś najbardziej czuje ból po wstaniu z krzesła . Chyba dzisiaj długi spacer po pracy mnie czeka.

A odnośnie aktywności w ciąży - dziewczyny czy w pierwszym trymestrze można delikatnie ćwiczyć ? czy tylko np spacery ?

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ