CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pełnanadziei:} wrote:Cześć Dziewczynki
chwilkę mnie nie było i ciężko nadrobić
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ! :*
Sarra współczuje i trzymam kciuki :*
Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?
Mnie mocno bolał krzyż i dół pleców, w 4 tyg bywało tak, że ból budzil mnie w nocy. Teraz pomagają spacery -
joann wrote:Cześć Dziewczyny, dołączam do Was
jakoś wciąż trudno mi uwierzyć, że naprawdę się udałoi stąd też moje pytanie do Was: robiłam betę w zeszłym tygodniu i później po 48h. 1 wizytę u gin gdzieś na początku listopada będę miała, ale teraz cały czas się zastanawiam czy robić jeszcze raz betę, żeby się upewnić, ze wszystko ok. Z jednej strony mnie korci, a z drugiej strony ten stres i znowu bieganie, wcale nie wiem czy jest tak bardzo potrzebne... co myślicie, jak Wy robiłyście?
Witaj Kochana - gratulacje !
Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasu
-
Hej
Ile stron do nadrabiania!
Ja wczoraj totalnie odpadłam, wróciłam z pracy do domu i ruszyć się nie mogłam było mi tak niedobrze.. dzisiaj od rana to samo, nie wiem jak ja w pracy wysiedzę, nawet nic nie potrafię zjeść bo od razu mi się gorzej robi.
pełnanadziei mnie też czasami boli dół pleców, ale przechodzi po paru godzinachnajlepiej się trochę położyć i za dużo nie chodzić - mi pomaga
-
pełnanadziei:} wrote:Witaj Kochana - gratulacje !
Najlepszym sposobem jest sprawdzenie bety po 48 h i jak ładnie wzrasta to nie ma się co martwić za wczasuno robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?
-
Nadrobic was to nie lada wyzwanie
Nisia nie przejmuj sie tym co pomysla inni, ja tak samo biore slub w listopadzie tyle ze cywilny ( koscielny myslelismy na koniec czerwca, ale w tej sytuacji sie troszke przesunie ) tez od razu przyszlo mi na mysl,ze ludzie beda gadac,ze zaszlam w ciaze to i slub szybko, ale niech sobie gadaja najblizsze mi osoby wiedza, ze planowalismy juz to wczesniej
Ale w sumie teraz mam wiekszy problem niz gadanie ludzisukienke kupilam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy i w biuscie byla doslownie na styk, boje sie, ze za miesiac sie w nia nie zmieszcze, juz teraz boje sie przymierzac :p
Co do wczesniejszego pytania o starania w pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach, ale to raczej bylo na zasadzie co ma byc to bedzie. W tamtej ciazy bylam 8-9 tyg ( puste jajo plodowe ) i mialam zabieg lyzeczkowania i od tego zabiegu minal akurat rok i zaszlam znowu w ciazea juz panikowalam strasznie ze rok minal i nic sie nie dzieje
nawet bylam u ginekologa dostalam recepte na clo, ale nie zdarzylam jej wykupic bo okazalo sie, ze jestem w ciazy
pełnanadziei:} lubi tę wiadomość
-
joann wrote:Dzięki
no robiłam w zeszłym tygodniu i było super, ale chyba teraz też powtórzę, bo mi to nie daje spokoju... tylko co jeśli coś będzie nie tak...?
Dla swojego spokoju lepiej zrób bo nerwy są niepotrzebne i szkodliwebędziesz spokojniej spać i odliczać dni do wizyty
-
pełnanadziei:} wrote:Trochę mnie uspokoiłaś, póki nie zobaczę serduszek będę się niepokoić .... jeszcze tylko tydzień .
-
nick nieaktualny
-
Ruth wrote:Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)
Dzięki, już jestem spokojniejszami o ciąży przypominają cały czas piersi, pęcherz i węch chyba lepszy teraz niż zwierzęta
-
Ruth wrote:Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie ten ból akurat uspokaja, bo we wcześniejszej ciąży miałam problem polegający na tym, że macica się nie rozciagala, a teraz czuje, że rośnie;-)
czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny"
pełnanadziei:} lubi tę wiadomość
-
joann wrote:mi cały czas wszystko pracuje
czytałam, że dopóki to nie jest silny ból i skurcze to jest wszystko w normie. to tez był mój 1 sygnał, że może jednak się udało: ból był właśnie taki "inny"
Ja miałam przed @ bóle typowo miesiączkowe tylko wyostrzył mi się bardzo węch . Piersi miałam strasznie bolące ale przed @ też tak bywało. Później zaczęłam odczuwać te "inne" bóle a dzisiaj pierwszy raz te plecy .
-
Dobry
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, za moją trzymajcie kciuki Wy, gina mam na 11.20
Sara zdrówka dużo życzę, oby wszystko było ok.
Miłego dnia wszystkimjoann, Rewe, Marti83 lubią tę wiadomość
-
Hej
pełnanadziei:} wrote:
Mnie dziś boli dolna część pleców . Miała tak któraś?
Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerkuW pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe
Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekaćTrzymam kciuki!
Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*
-
rainbow wrote:Hej
Ja w dzień owulacji miałam ból pleców, parę dni później to samo dlatego stawiam, że wtedy była implantacja. Teraz też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę to ból mija jak odpocznę, a jak za dużo siedzę to ból mija po spacerkuW pierwszej ciąży praktycznie całą ciąże miałam i nie wiem czy to od tego zależy ale przy porodzie bóle miałam tylko krzyżowe
Witam nowe mamusie. Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja jeszcze muszę troszkę poczekaćTrzymam kciuki!
Sarrrra na pewno wszystko bęzie ok :*
Rainbow ja mam prace siedzącą właśnie i dziś najbardziej czuje ból po wstaniu z krzesła . Chyba dzisiaj długi spacer po pracy mnie czeka.
A odnośnie aktywności w ciąży - dziewczyny czy w pierwszym trymestrze można delikatnie ćwiczyć ? czy tylko np spacery ?