CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, dziewczyny jak trudno Was od wczoraj nadgonic. Niestety nie dałam póki co rady wszystkiego - jestem na 75 stronie
jeśli chodzi o mnie to po wczorajszej chorobie nie ma śladu
dziś już czuję się super, żadnych wymiotów ani najmniejszych mdłości.
Co do zgagi ja wypijam prawie litr mleka dziennie ale za to zgagi nie mam wcale (no chyba że przestanę pić) Generalnie juz po pierwszym lyku jest ok.
Co do sexu to póki gin nie założyła mi passaru to korzystam ile się daniestety libido tez znacznie mi wzrosło
Gratuluję Wam dzisiejszych wizyt (zaraz doczytam resztę) no i witam nowe mamusie
A teraz wracam do lekturypełnanadziei:} lubi tę wiadomość
-
pełnanadziei:} wrote:Dziewczynki wybrałam się dziś po zakup porzadnego biustonosza i wiecie jaki rozmiar kupilam ? D
mialam miseczke B kilka dni temu C a teraz...
a to dopiero poczatek ...
Hmmm, aż zaczynam się martwić. Wy już przeskakujecie na D...
Również noszę miseczkę B (małe B ), od zawsze byłam płaska (ogólnie kurdupel ze mnie 164cm i 44kg) ale oprócz trochę bolesnych piersi i niewielkiego zwiększenia objętości to nie zauważyłam zmiany..
Powinno mnie to martwić? Myślałam że cycuszki mają jeszcze czas, tak jak brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 19:55
-
Paula2702 nie masz żadnego powodu do niepokoju. Ja nosze małe B i aktualnie to B zrobiło się bardziej pełne. Czuję ze piersi sa bardziej bolesne i pełne. Stanikow jednak na wieksze nie będę musiała zmieniac
- dokładnie tak miałam w dwóch poprzednich ciazach.
Tini super ze juz wszystko dobrze
Dziewczyny faktycznie bardzo trudno Was nadrobić tyle żeście naskrobały -
Ha wrote:Paula2702 nie masz żadnego powodu do niepokoju. Ja nosze małe B i aktualnie to B zrobiło się bardziej pełne. Czuję ze piersi sa bardziej bolesne i pełne. Stanikow jednak na wieksze nie będę musiała zmieniac
- dokładnie tak miałam w dwóch poprzednich ciazach.
Tini super ze juz wszystko dobrze
Dziewczyny faktycznie bardzo trudno Was nadrobić tyle żeście naskrobały
Dzięki Hauspokoiłaś mnie ;]
Myślałam dzisiaj o Tobie, dawno się nie odzywałaś. Jak się czujecie? -
Cześć dziewczyny,
Dołączyłam do forum dopiero w dniu dzisiejszym. Potrzebuje Waszej pomocy, rady. Jestem w 8 m-cu ciąży. Staraliśmy się z mężem 11 miesięcy i w końcu się udało:). Ale do rzeczy - od ponad dwóch tygodni mam problem z wysypką na twarzy. Najpierw pojawiła się mała czerwona plama na policzku, taka szorstka, jakby wysuszona skóra. Po paru dniach plama zwiększyła objętość dwukrotnie. Dodatkowo jeszcze lekko swędzi i piecze. Teraz doszła jeszcze taka kaszka na całej twarzy, wyczuwalna bardzo wyraźnie pod palcami. Może któraś z Was miała podobny problem? Dodam, że byłam u dermatologa, ale jak na razie kremy które przepisał nic nie pomagają, a stosuje je już ponad 1,5 tygodnia. A wręcz jest coraz gorzej. Mam takie myśli, że to może hormony, bo mam niedoczynność tarczycy. Już sama nie wiem, trochę mnie to martwi. Dajcie znać, jeśli któraś z Was spotkała się z podobnym problemem. -
Paula2702 wrote:Dzięki Ha
uspokoiłaś mnie ;]
Myślałam dzisiaj o Tobie, dawno się nie odzywałaś. Jak się czujecie?
A dziękuję, że pytaszJa ogólnie się czuję dobrze. Męczy mnie tylko upierdliwe ssanie w żołądku co 2h. Jest to męczące szczególnie wieczorem i w nocy. Jeśli zdarzy mi się obudzić w nocy i nie zasne od razu potem to musze iść coś zjeść - troche mnie to irytuje i sama jestem zła na siebie jak o 3 w nocy siedzie w kuchni i wpieprzam płatki z mlekiem zagryzając bananem.
A jak Ty się czujesz kochana? -
Tini wrote:Co do sexu to póki gin nie założyła mi passaru to korzystam ile się da
niestety libido tez znacznie mi wzrosło
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam oporów. Do samego końca było intensywnieTeraz jakoś libido bardzo mi spadło. Poza tym jakoś bardziej się boję, że zacznę plamić albo dostane jakieś skurcze wiec na razie odpuściliśmy.
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Zbieram się od kilku dni, żeby tu napisać, ale w końcu jestem.
Dwie krechy na teście zobaczyłam 05.10 w dniu swoich urodzin, ale druga krecha była jasna, więc 8.10 powtórzyłam test i krecha ciemniejsza i wyszła od razu. Bety nie robiłam.
Jutro mam wizytę u gina, zobaczymy, co tam zobaczymy
Mam już dwójkę dzieci-syna 11 lat i córa 5 lat (w lutym 6), no i trzecie będzie tak na 14.06.2018
pełnanadziei:}, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za miłe przyjęcie
Kiedy najlepiej iść do ginekologa żeby było już serduszko? W 7 tygodniu?
Co do piersi to ja mam małe B i czuje, że mam pełniejsze ale poki co mieszczą się w stanikuPamiętam, że w pierwszej ciąży urosły mi o dwa rozmiary, ale jak najbardziej mi to odpowiadało
Za to po skończeniu karmienia była lipa
-
Witam, chciałabym do Was dołączyć. Pierwszy pozytywny test wyszedł w piątek 13.10 a dzisiaj beta 654 i w sumie już trzy pozytywne testy. Pierwszą wizyte mam 7.11 więc do tego czasu pewnie jajko zniose
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Z 2013
A 2015
-
witam nowe mamusie
Kitulec piękny prezent na urodzinki
Rainbow ja się boje właśnie że jak zaczną później maleć do tego B to może nie być za ciekawie:/ a w 7 tygodniu serduszko powinno byc widać ale to sprawa indywidualna
Kitulec lubi tę wiadomość
-
Chocolate witaj
8 miesiąc? chyba coś Ci się źle wpisało
) co do kaszki tak jak pisałam wcześniej na twarzy mam spokój, ale za to na ramionach mam całą armie(czego wcześniej nigdy u siebie nie zaobserwowałam). Też obstawiam, że to przez hormony.
Mi dodatkowo jeszcze wyskoczyło uczulenie na powiekach, właśnie takie suche, szorstkie. Dermatolog przepisała mi Cortineff, boje się ogólnie jej używać, bo jest ze sterydami. Lekarka powiedziała mi że mogę, ale poczytałam trochę w necie i i tak mam obawy. Stosuje tylko jak mega swędzi i skóra schodzi płatami. Samo nawilżanie niestety nie pomaga, w aptece kupiłam Cerkopil, ale po nim to w ogóle nie ma różnicy.
Ha, mam tak samodzisiaj jestem w ciągłym jedzeniu, a jeszcze wczoraj nie miałam w ogóle apetytu przez ciągłą zgagę. I cały czas biegam do toalety ;P
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze
Co do seksu, lekarz raczej kazał się wstrzymać, więc celibacik -
Witam wszytkie nowe mamusie
MAza nie martw się mi jeszcze zostało 12 dni do wizyty a już czekam dwa tygodnie hehe wiec już tez jajko znoszę
)Rainbow powiem Ci szczerze ze tutaj u mnie Pani położna pozwoliła mi przyjść dopiero ostatni dzień 8 tyg / pierwszy 9 tego booo wtedy już wszytko będzie pięknie widać i słychać
ale w Polsce to już w 6/7 tygodniu dziewczyny chodzą i piękne serduszka słyszą
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Anna Stesia wrote:Powiedzcie, dziewczyny, czy macie już termin prenatalnych? U mnie umówiona jestem dośc późno, chciałam wcześniej, ale rejestratorka mi powiedziała, że lepiej pod koniec "okna czasowego", tak więc u mnie będzie 12+4.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Barbarka1984 wrote:Ja jestem umowiona na 15.11 czyli 11t3d bedzie u mnie. Ale sie zastanawiam wlasnie czy nie zmienic terminu na tydzien pozniej
U mnie maluch w zeszłym tygodniu miał 11 milimetrów, a czytam, że do usg prenatalnego trzeba dziecka o wielkości między 45 mm a 85 mm. Zastanawiam się, czy w ciągu miesiąca mój dzidziutek nie urośnie większy, ale rejestratorka mi powiedziała, że oni wolą badać (tzn. lekarz woli badać) jeśli jest już po skończonym 12 tygodniu.