X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka świetny pomysł ;-) wykorzystam go w praktyce ;-)

My ślub braliśmy bo niby wpadka..choć nikt nie wiedział, że próbowaliśmy prawie rok, żeby zajść,a tydzień po ślubie na pierwszym usg się okazalo, że noszę 6 tygodniową martwa ciąże od dłuzszego czasu..

A potem komentowali wszyscy z rodziny, że kłamałam że byłam w ciąży..bo-uwaga- byłam za chuda ;-) na szczęście po mnie spływa Chi o mnie mówią i Tobie Kochana też tego życzę;-) zawsze będą gadać..a nie ma co się przejmować :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 pewnie jestes szczupła osobą:) U mnie jak dobrze wypnę to już wyglada na 8 miesiac :D

Kropka89 bardziej martwi mnie panienski...:P Wtedy chyba dziewczyny podchodzą do tematu na zasadzie ' dzis trzeba pic" :)

Ruth lubi tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth, ludzie swoim dociekaniem, potrafią nieźle skrzywdzić. Okropne.

Mi się ostatnio zdarzyło, że znajoma powiedziala mi, ze jej meza brat ( ktory dzis ma 48 lat) musial byc poczety przed slubem bo jej tesciowie pobrali się w styczniu ktoregostam roku a on jest z lipca :D Wlos mi sie na glowie zjezyl, z jednej strony dlatego ze w szoku jestem ze mozna sie tak doszukiwac i to po tylu latach a z drugiej strony dlatego ze myslalam sobie od razu co ona powie jak u mnie zacznie liczyc:)

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:
    Marti83 pewnie jestes szczupła osobą:) U mnie jak dobrze wypnę to już wyglada na 8 miesiac :D

Kropka89 bardziej martwi mnie panienski...:P Wtedy chyba dziewczyny podchodzą do tematu na zasadzie ' dzis trzeba pic" :)

Ja uniknęłam panienskiego, powiedziałam że mąż nie jest za tym (bardzo wierzący i nie popieral nigdy takich spotkań plus nie miałby sam z kim mieć kawalerskiego wiec i mi byłoby smutno że on nie ma nic) a i ja wolę bardziej spotkania kawowe ;) Ostatecznie tylko świadkowa marudziła, ale pogodziła się z tym :-D swoją drogą zawsze chyba możesz powiedzieć, ale tu dziewczyny mnie poprawcie - że chcecie się starać o dzidzię już od pierwszych dni wiec chcesz być w pełni sił i zdrowia ;) Nam się na przykład udało że moja owulacja była dokładnie po ślubie i bardzo się cieszę że się wtedy zdrowo i porządnie odżywialam a od alkoholu w ogóle sam organizm mnie odrzucał (choć oczywiście dowiedziałam się że jestem w ciąży dopiero jak wróciliśmy z podróży poślubnej)
    Na pewno cos wymyślisz :) A świadkowa wie?

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałaś mi, że nie miałam panieńskiego..a to już 11 lat- jak skończę karmic odrobie ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 swiadkowa nie wie, ale na panienskim bedzie jedna kobieta w ciazy i ona sama karmi wiec zaznaczyla dziewczynom ze panienski ma byc bez presji alkoholowej:)

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia ważę 53 kg przy wzroście 162

Co do panieńskiego to ja nie miałam ani na żadnym nie byłam to nie wiem co sie robi :-P

Zazdroszczę tym z Was, które nie przejmują się co inni gadają. Ja tez staram się nie przejmować, ale ludzie potrafią bardzo ranić :-(

Choć to nasze życie i nikt go za nas nie przeżyje, a czasu nie cofniemy więc trzeba żyć tak jak my chcemy :-) A dzieci i rodzina są najważniejsze :-D Ja się o tym przekonałam w lipcu tego roku, jak miałam wypadek samochodowy...Auto poszło na złom :-( Co dzień dziękuję Bogu, ze wyszłam z niego cało. W takich chwilach nie liczy się ani praca, ani pieniądze, ale dziękowałam Bogu i dziękuję, że mogę być ze swoimi dziećmi i z mężem :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Jetem dziewczyny !! Wszystko pięknie nie musieli nawet bety robić bo mamy kropka !! Ładnie umiejscowione w macicy pęcherzyk z kropikem, jeszcze mały ale było widać gołym okiem , bede miała wizyty co dwa tyg tak jak poprzednio do końca ciazy i dali juz zastrzyk przeciw antycialom bo mam grupę krwi minus !! Nic tylko mamy sie cieszyć , zdziwiłam sie ze juz widać ale jestem bardzo szczęśliwa , serduszkowa wizyta za dwa tyg

Ja też mam krew minus,ale nie dostawałam żadnych zastrzyków,tylko w ciąży badałam przeciwciała. Pierwsze dziecko urodziło się rh-, drugie rh+ i wtedy dostałam zastrzyki w szpitalu.

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Ja to znowu mam inny problem - hemoroidy :-( nie wiem nawet czy coś na to pomaga, bo to mi wychodziło z każdą ciążą i teraz mi to zaczyna najwcześniej przeszkadzać :-(
    Ja od tygodnia też ten problem. A nie wiedziałam, że ciąża może się do tego przyczynić!

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Nisia ważę 53 kg przy wzroście 162

Co do panieńskiego to ja nie miałam ani na żadnym nie byłam to nie wiem co sie robi :-P

Zazdroszczę tym z Was, które nie przejmują się co inni gadają. Ja tez staram się nie przejmować, ale ludzie potrafią bardzo ranić :-(

Choć to nasze życie i nikt go za nas nie przeżyje, a czasu nie cofniemy więc trzeba żyć tak jak my chcemy :-) A dzieci i rodzina są najważniejsze :-D Ja się o tym przekonałam w lipcu tego roku, jak miałam wypadek samochodowy...Auto poszło na złom :-( Co dzień dziękuję Bogu, ze wyszłam z niego cało. W takich chwilach nie liczy się ani praca, ani pieniądze, ale dziękowałam Bogu i dziękuję, że mogę być ze swoimi dziećmi i z mężem :-)

Współczuje , musiało to być straszne przeżycie :(
    Każdy powinien żyć tak jak chce bo życie jest tylko jedno. I nie przejmować się opinią innych .

qskyyx8duozh2ovq.png

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My tu nowi. Termin mamy na 11.06.2018 , czyli razem 6tyg i 1d.

jagodowa91, Ruth, Barbarka1984, palusia171, Paula2702 lubią tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona gratulacje:)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png

Wysłany: 18 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:

Gratulacje, witamy !:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Współczuje , musiało to być straszne przeżycie :(
    Każdy powinien żyć tak jak chce bo życie jest tylko jedno. I nie przejmować się opinią innych .
    Oj tak :-( ja prowadziłam, na szczęście sama byłam w aucia i na drodze. Mam jeszcze strach jak jeżdżę samochodem ale wsiadłam i jeżdżę. Z dnia na dzień jest coraz lepiej.
    I wiecie co Wam powiem, ja to bym bardzo żałowała jakbym nie zdecydowała sie na dzieciątko

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Gratuluję :-) witaj :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama

Wysłany: 18 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Oj tak :-( ja prowadziłam, na szczęście sama byłam w aucia i na drodze. Mam jeszcze strach jak jeżdżę samochodem ale wsiadłam i jeżdżę. Z dnia na dzień jest coraz lepiej.
    I wiecie co Wam powiem, ja to bym bardzo żałowała jakbym nie zdecydowała sie na dzieciątko

A nic Ci się poważnego nie stało ?

Ja jakiś czas temu wpadłam do wysokiego rowu , trochę przód skasowany ale mi się nic nie stało. Nauczka na całe życie i od tamtego momentu jeżdżę bardzo ostrożnie.

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    A nic Ci się poważnego nie stało ?

Ja jakiś czas temu wpadłam do wysokiego rowu , trochę przód skasowany ale mi się nic nie stało. Nauczka na całe życie i od tamtego momentu jeżdżę bardzo ostrożnie.
    Na szczęście nie, tylko głową o kierownicę walnęłam. Auto mi tak obróciło, ze tyłem na drzewie wylądowałam... ja już teraz też ostrożnie jeżdżę

Ale teraz najważniejsze dla nas tutaj wszystkich są teraz nasze kruszynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:09

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka, fajnie Cię widzieć, pamiętam Cię z testowań na OF!

Ja dziś ledwo spałam z powodu bólu piersi - nie miałam jak się ułożyć, żeby nie bolały. Chyba kupię sobie jakieś biustonosze sportowe do snu.

Meginka, AdaEva lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Na szczęście nie, tylko głową o kierownicę walnęłam. Auto mi tak obróciło, ze tyłem na drzewie wylądowałam... ja już teraz też ostrożnie jeżdżę

Ale teraz najważniejsze dla nas tutaj wszystkich są teraz nasze kruszynki :-)

Dokładnie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• rainbow Znajoma

Wysłany: 18 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamuśki :) Dołączam do Was :) Od owulacji czułam, że coś jest na rzeczy. Cykle mam 30-32 dniowe, dziś jest 29 dzień i rano test wyszedł pozytywny. Zrobiłam też betę i wynik 161,85. To chyba dobrze prawda? Betę zamierzam zrobić też w piątek żeby zobaczyć czy dobrze rośnie. Mam już synka 3,5 letniego, ale przy pierwszej ciąży nie robiłam poziomu HCG tylko od razu leciałam do lekarza :) Tym razem chyba poczekam, żeby już usłyszeć serduszko.. No chyba że wzrost HCG nie będzie odpowiedni. Dużo zdrówka dla Was i Waszych maleństw :*

jagodowa91, pełnanadziei:}, Marti83, Anna Stesia, palusia171, Vero, Paula2702 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ